(YAYINDA!) RDT İle Ramazan Sohbetleri 6.Bölüm w/Bogi

RDT

VENNEGOOR OF HESSELINK
Konular
829
Beğeni sayısı
1,387
PG Nakit
4,965
Favori Güreşçi
Sami Zayn
RPG Karakteri
Matt Cardona
1

RDT: Azar coşar deli gönül. Bu gözler ah neler görür. Sağ bek bana göre değil... öhm öhm... Esselamu Aleyküm profesyonelgures.net sakinleri. Ramazan sohbetlerimizin altıncı bölümünde sizlerle birlikteyiz. Bu bölümde konuğum sevgili Boğaç Ülker olacak. Öncelikle hoş geldin abi. Biraz karmaşık bir süreçten geçiyoruz. Öncelikle bu süreçle ilgili ufak bir görüşünü alayım abi sonra da sorulara geçelim.

Bogi: Çok zor zamanlardan geçiyoruz. Gönül isterdi bu işi sesli bile yapalım, keyife varalım eğlenelim goygoyun dibine vuralım ama maalesef hepinizin de farkında olduğu gibi artık frenin patlamasını da geçtik tümden uçurumdan aşağıya yuvarlandığımız bir zamandayız. Öncelikle eylemlere giden tüm dostlarıma güç kuvvet diliyorum, çok dikkatli olun. Devamında da umuyorum bu günleri de atlatacağız ve güneşli günlere geleceğiz.

RDT: Anadolu toprağından umudum kesilmez. Yolun sonunda ışık her zaman var. Önemli olan o ışığa gitme isteğini ne kadar içimizde taşıdığımız. İlk soru silsilesi programın müdavimlerinden sevgili @The MANIAC kardeşimden geliyor. İlk sorusu "Fenerbahçe için şu anki durumları düzeltebilecek çözüm önerisi..." olmuş.

Bogi: Yani futbol özelinde düşünecek olursak öncelikle sabırlı olmayı hep beraber öğrenmemiz gerekiyor. Oyun düzen olarak oturmaya başlamış olsa bile ön tarafın ağırlığı bu oyunda maalesef açıklarımızı çıkarıyor. Savunma ve merkezin işleyişi okey gibi dursa da futbol anlamında ilerinin üretimini yukarıya çekmek lazım.

Çoğunluk gibi yönetimsel kaygıları bende taşıyorum ancak bunun her zaman çözümünün güçlü muhalefetten geçtiğini düşünüyorum. Muhalefetten kasıt tabii ki twitterdaki saçma hesaplar değil, kongrede, mali kurulda başkanın ve yönetim kurulunun karşısına çıkabilecek bu yönetime alternatif olabilecek birilerinin köstek olmadan muhalefet olması tabii. Ve tabii taraftarın bir günde kral olmadığımızı da bir günde de sürgüne gitmediğimizi de bi öğrenmesi lazım sonra düzeliriz.

RDT: Bu ülke hızlı kanatların ve her türlü koşan forvetlerin ligi bana kalırsa böyle bir eksik var kadroda. Yönetimsel olarak da başarısızlık konusunda yeterli bir taraftar baskısı oluşmadığı gibi çok muhalefet yapacak birisinin de olmaması sıkıntılı bir durum. Halbuki zengin taraftarı fazla Fenerbahçe'nin. Furkan'ın ikinci sorusu da "Fenerbahçe'ye gelmesi gereken 5 oyuncu ve gitmesi gereken 5 oyuncu?" olmuş.

Bogi: Becao, Tadic, Dzeko, Çağlar (?), Talisca

Geleceklerden isim olarak olmasa da profil olarak şöyle vereyim zaten bir noktada anlaşılır:

Ön tarafa biri oyun zekası yüksek biri içeri girebilme kabiliyeti olan 2 atletik kenar, Dzeko’nun yerine tercihen pivot değilse de eğer Nesrin kalacaksa onu tamamlayacak bir forvet, 2 tane de biri Fred’in önüne olmak üzere box2box merkez gelsin. Skriniar’ı alacağımızı düşünerek onu yazmadım. Savunma kısmına takviyeye gerek yok.

RDT: Kante, Arabistan'dan sıkılmışsa ona çökme işi olur. Furkan'ın son sorusu da "WWE'ye dair eskilerden özlediği şeyler?" olmuş ve son olarak "İkinize de saygılar ve sevgiler." diyerek eklemiş. Bizden de saygı sevgi.

Bogi: Yani aslında WWE’nin şu an geldiği hali seviyorum ama biraz yaşayan kültürün de değişmesinden ötürü ofansiflik seviyesinin düşmüş olması herhalde en özlediğim şeydir kayfabe’in çok daha sert uygulanmasıyla beraber. Şu an ana hikayeler iyi gidiyor olsa da alt kartların senaryolarının tamamı o kadar özenli değilmiş gibi geliyor. Eskiden sanki bu tip ekler daha iyi oluyordu. Bi de Smackdown yumruğu ya direkt.

RDT: O yumruğu hele bi getirme seninle ayrı hesaplaşacağı @kelüçlüh. Sevgili şefimiz @Akashi ağabey "Dzeko ve Tadic yorumu alalım fazla sıkboğaz etmeyelim can kardeşi." diyerek tek sorusunu bırakmış abi.

Bogi: Dedom be ne sıkboğazı ya, kısaca demek gerekirse yaşlandılar bu da bu işin doğası. Ama bu ikilinin kısa sürede Fenerbahçe’ye kattıklarını düşünmeden bu adamlara hakaret etmek ve sanki geldiklerinden beridir osuruyorlar muamelesi çekmenin hiç bi esprisi yok. Sene sonu genç muadillerini bulalım en güzel uğurlamayı yapalım. Kulüp ayağa kalkıyorsa oyuncu bazında bu ikilinin etkisinin çok büyük olduğunu düşünüyorum.

RDT: Bizim kulüplerde doğru zamanda vedalaşma problemi var ya. @BerzerkBryan gadamın sorusu "En son okuduğu kitap?" olmuş ve "İki tarafa da esenlikler." diyerek finalini yapmış teşekkür ediyorum Beşir'im.

Bogi: En son Adrian Newey’in How To Buld A Car adlı otobiyografisini okudum, motorsporlarını sevenler için bence güzel bir çalışma okunması lazım diye düşünüyorum. Sırada okuyacağım kitap Gelecek Düşündüğünüzden Daha Yakın - Peter H. Diamandis, Steven Kotler

RDT: Sırada altidore pardon @Money Makerz agamın sorusu "hoopstryi niye kapattın"

Bogi: Shshshs yani aslında çok basit bir sebebi var biz hoops’u kurarken amacımız NBATRKY’nin kapanmasından sonra o boşlukta yer alıp oradaki kitleyi yeni tarafa geçirmekti. Ama 2 senenin sonunda özellikle o forumun kitlesinin yaşça çok büyümüş olmasından da kaynaklı şekilde siteye emek veren sayısının gözle görülür şekilde azalması bu kararın ana sebebi. Güzel bir denemeydi ama beceremedik :p.

RDT: Daha önce bir kere denk mi geldim ne ama basketbol çok ilgimi çeken bir spor olmadı hiç. Şu sıralar takip etmeye niyetim var ama yine ortalık karıştı. Dış güçler basketbol izlememi istemiyor çıkarımını yapmak istemiyorum. @Hellraiser dostomuz sormuş. "Bogi gibi gurme adamı bulmuşken Liverpool'un bu hali ne olur diye soralım, yorumlarını merak ettim. Ek olarak 3 transfer var Liverpool gündeminde de; Julian Alvarez, Xavi Simons, Alessandro Bastoni. Bu konuda da fikir ve yorumlarını bekliyorum."

Bogi: Abi bence Liverpool Arne Slot gibi bir adamı getirerek doğru iş yaptı. Kulüp & hoca dinamiklerini yakalamak şampiyonluklar kazanma konusunda çok mühim olay. Klopp’un karşısında City gibi bir canavar olmasa onunda hanesinde 2 kupa fazla olurdu. Bu noktada Liverpool’un cebinden kısmayıp doğru oyunculara gitmesi lazım. Alvarez’dense Isak gibi bir oyuncu sanki daha doğru uç tarafa. Bastoni’yi çok beğeniyorum nerde olsa izletir kendini ki takımın da VVD yanına ve sonrasına plan yapması da makul bir tercih olur. Xavi Simons tam nereye oturur kestiremiyorum o yüzden yorum yapmim. Ama City bu kadar düşmüşken hem şans hem iyi planlama olduğu şüphesiz.

RDT: Cahil yorumu gibi gelecek ama ileri uca 1.70 adam mı alınır? Tek forvetli sistemde Isak gibi bir profil daha makul bence de. Salah'ı da tutsak bare. @Johnkorey abim gayet güzel sorularla gelmiş ilk olarak "Hakkımda ne düşünüyor?"

Bogi: Eski dönemden beri hep iyi düşünürüm, bizdendir nihayetinde FB cephesindendir. Bu ekip içinden IGde takipleştiğim az insandandır kraldır.

RDT: İkinci sorusu "Jasikevicius hocam ile o sene bu sene mi?" olmuş.

Bogi: O sene bu sene mi bilmiyorum ama hocaya net şekilde destek olmaya devam etmek gerekiyor. EL’nin en iyi topunu oynayan takımlardan biriyiz ama F4 tek maç usülü olduğu için sürprizlere çok açık. Tabii ben yine de neden olmasın diyorum. Hoca hatalarında çok aşırı inatçı değil o yüzden ben bu sene mutlu olma ihtimalimizi az görmüyorum. Ama yine de büyükten konuşmayalım.

RDT: İkilem sorumuz da geldi. "Emre Özcan mı? Erman Yaşar mı?"

Bogi: Bu soru zor bir soru. İkisinin de kendine münhasır kişilikleri var. İkisiyle de uzun uzun muhabbet edersin. Ama yaklaşım açısından Erman Yaşar’ı Parma’ya kıyasla daha açıktır. İkisi de abimdir politik cevap vermiş olayım jshshs.

RDT: Son sorusu "Favori Londra Merkez bölümü?" olmuş Johnkorey'in ayrıca "Saygılar Bogi. Seviliyorsun. SADECE FENERBAHÇE!" demiş. Soruları için teşekkür ediyorum kendisine.

Bogi: Babanın ilacını içmeyi unuttuğu bir bölüm var kamera arkasında altıma sıçmıştım hangi bölüm unuttum da o bölüm favori bölümümdür herhalde jsshdhs.

RDT: Sevgili @RiseGen sormuş. "Spor medyasının yükselen yıldızı olmasını nasıl değerlendiriyor? Kendisini birçok mecrada görmeye başladık."

Bogi: 5 seneye tüm kanallarda benim yüzümü göreceksiniz. Spor medyasından sonra yöneticiliğe yükseleceğim.

RDT: Kendi tv kanalını kurduktan sonra FB yöneticiliği mi? Sizi gözüm bir yerden ısırıyor. Tanışıyor muyuz? Sıradaki soru "2 sezondur devam ettiği basketbol podcasti Backdoor Cut'tan halen sıkılmadı mı?" olmuş.

Bogi: Hayır sıkılmadım, 5 sezon daha olsa kaydederiz. Sen çok mu sıkıldın köpke?

RDT: ASDFASDFASFD Sıradaki soru "Fantasy'de bana Wembanyama'yı seçtirtmesinden pişmanlık duymaya başladı mı, yoksa halen yüzsüzlüğe mi vuruyor?"

Bogi: Hayır 100 kere olsun yine Wemby’i seçtirirdim sana pişmanlık yok. Jokic alsan şampiyon olacaktın sanki allah allah.

RDT: Son olarak "Her gittiği maçta puan vermemizi nasıl değerlendiriyor?"

Bogi: Bu sene 4 maça gittim üçünde puan verdik hakkaten büyük skandal ya. Geçen sene kombinem varken istatistiklerim çok iyidi. Almayınca ilahi güçler bana kızdı galiba başka açıklamam yok.

RDT: RiseGen'e teşekkür edip sorulara bir quiz arası veriyorum abi. 5 tane Fenerbahçe'li futbolcu soracağım. Biraz kuru sulu karışık sordum. Bu futbolcu kardeşimiz abimiz öyle bir wonderkid'di ki dönemin peslerinde bile anlatım adı vardı spiker ismini söylüyordu ama asla patlama yapamadı şu sıralar alt liglerde geziyor muhtemelen. Sol kanat ve 8 numara oynayabiliyordu. Fener'den sonra Alanya'ya gitmişti bonservisle. Fenerbahçe'nin altyapı ürünü bir futbolcu.

Bogi: Sanıyorum bu ilki gökay iravul emin olamadım ama.

RDT: Gökay İravul doğru cevap abi.

Bogi: Fatih akyel? kafam yandı lan.

RDT: Abi Fatih Akyel yanlış cevap. Doğru cevap Tayfun Korkut'tu. Gerçi 3 senedir hocalık da yapmamış. Üçüncü soruya geçiyorum. Bu abimiz bayağı bahtsız. Dünyanın en büyük takımlarından birisinden kiralık olarak gelmişti Fenerbahçe'ye. İz bırakamadan kısa sürede ayrıldı. Kariyeri sonrasında çok iyi gitti hatta Almanya'nın birinci kalecisi bile olmayı başardı fakat sonrasında saha dışında yaşadığı talihsiz olaylar sonucunda erken yaşta hayata veda etmişti bu kaleci abimiz.

Bogi: Enke

RDT: Doğru cevap abi. Bu futbolcumuz da anadolunun bağrından yetişmiş bir wonderkid olarak bayağı da tuzlu bir paraya - o zamanın parasıyla 6.5 milyon dolar - Fenerbahçe'ye gelmişti. İlhan Cavcav'ın en büyük oyuncu satışı olarak görüyorum. Geremi'den bile büyük iş. Bu forvet abimiz geldikten sonra yetersiz performans nedeniyle kadro dışı da kalmıştı.

Bogi: Zormuş lan bu bende yok orhan şam dicem o da forvet diil.

RDT: Bu en eskisi zaten abi. Tarık Daşgün. 123 milyon lira mı ne gömmüşler o zamanın parasıyla. Elde patlasa da büyük iş. Son futbolcumuz yine bir kaleci ve biraz daha güncel bir örnek. Fener'den ayrıldıktan sonra 3 lig aşağıya inmesi bir yana Fenerbahçe'de çıktığı bir lig maçında 619 meme'ine geldiği bir pozisyon ile daha çok hatırlanması muhtemel birisi. Zaten çok çok az sayıda maçı vardı Fener'de.

Bogi: Valla meme aklımda kalmamış ama az maç diyince aklım harun tekin’e gitti direkt. veya fabiano mu yoksa?

RDT: Ben direkt görseli atayım.

oytun_7519.jpg

Oytun Erbaş... Özdoğan pardon.

Sevgili Derin Galatasaray'ım @Baroš 'un sorularına geçiyorum. Bayağı kalabalık. İlk olarak farzdır "Hakkımda?"

Bogi: Makul şekilde tartışabildiğim ender rakip taraftarlardan biri olması bile kıymetli duygular karşılıklı.

RDT: "Fener’in başlattığı kulüpler bazındaki basket kültürü neden sürdürülemedi?"

Bogi: Bunun cevabı bence daha uzun ama aslında bunu basketbolla da sınırlamamak lazım. Fenerbahçe futbolda TR standartlarında başarılı olamasa bile bu ülkeye kazandırdığı amatör branşlardan ötürü bile fazla fazla takdir edilmeli. Hemen hemen tüm branşlarıda olimpik sporcuların yetişebileceğini veya gelişebileceğini göstermiş olması bile çok önemliydi. Basketbol kısmına gelecek olıursak aslında özellikle Obra dönemiyle FB bir kültür oturtma çalışmasına başladı ve mesela şuan Saras’ın takım başında olmasıyla da bu süreci devam ettiriyor kanımca. Fenerbahçe özellikle o dönemde büyük paralar harcadı ama diğer kulüplerde bu yolu daha mütevazi bütçelerle takip edip gerisini getirebilirdi bence. Hem BJK hem GS Ataman’lı dönemleri hariç (BJK şimdi Alimpije hoca ile kıpırdanıyor tabii) hiç adam akıllı yatırım yapmadı. Kaldı ki ülkenin ekonomik durumu ve ülke basketbolunun bir zümre harici kalan herkesi ötekileştirmesinden de mütevellit hem oyuncu yetiştiren takımları kaybettik hem de bu kültür ciddi derecede zehirlenmiş oldu. Karşıyaka olsun Banvit olsun Edirne olsun buralar önemli kalelerdi ve yıkıldı. Kaldı ki ibo abinin son zamanda değindiği altyapılardaki rüşvet skandalının ne derece yozlaşmış bir basketbol zihniyetine sahip olduğumuzu da biraz anlatır şekilde.

Bu soruyu boşluk bulduğumuzda podcastte anlatması daha doğru ama kısacası şunu diyebiliriz bu ülke maalesef basketbolu önemsemiyor.

RDT: Rekabet kokan bir soru: "Efes’in, İmparator Ataman(:D) önderliğinde öne geçtiği süreçte Fenerbahçe’nin yaptığı hatalar sence neydi?"

Bogi: Yani özellikle pandemi öncesinde bir takım sıkıntılar oldu hem iç tarafta hem takım bazında. Böyle kafa bir hata söyleyemem de yani yanlış yapılanma veya daha doğrusu eksik yapılanmanın getirisi bu. E tabii hoca da gittikten sonra arka arkaya koç değişiklikleri sarstı maalesef düzeni. Olur öyle.

RDT: Rekabeti futbola taşıyan bir soru geliyor. "Ligi biz alırsak Fenerbahçe nasıl bir yaz dönemi geçirecek? Yetkiler kendisinde olsaydı ne yapardı?"

Bogi: Yani valla ikinciden başlayıp ilkine geleyim yetkiler bende olsa Mou’nun önüne şimdiden sözleşme koyardım. Obra’nın baskonia mağlubiyetinin ardından Aziz başkanın önüne kontrat koyduğu gibi bir racon lazımdı veya lazım hala. Onun haricinde taraftarın şampiyonluk istediğinin farkındayım ve artık giden zamanı da düşününce insanların sabırsızlığını anlıyorum ancak bir oyun inşa ediliyor ve temelleri iyi atılmışken sarsmamak lazım. Skriniar’ın bonservisi alıp ön taraftaki oyun zekasından minimal kayıpla atletikleştirirsek ben okeyim. O düzenin de UCL turunu da geçeceğini lige de sert gireceğini düşünüyorum.

RDT: "Şampiyonlar ligi tahmini?"

Bogi: Eğer FB için diyorsan üstte verdim cevabı da bu sene için diyorsak bir paris barça finali var gibi ufukta sanki. bayern’in sürpriz yumurtalık yapabileceğini sanmıyorum.

RDT: "NBA Play Off ve şampiyonluk tahminin? MVP ve MIP adayını da soralım ayrıca."

Bogi: Boston bence hala şampiyonluk için önde. OKC’yi görmek lazım po’da tecrübe işi ne kadar etki edecek. Cavs yine po için kapalı kutulardan biri görmek lazım. MVP için ben olsam Jokic derim de sanki bu sene Shai’e verecekler o ödülü artık. MIP için de Cade Cunningham galiba ya bilemedim. Belki Dyson Daniels dicem de Hawks meh.

RDT: Ve son soru "LeBron sonrası Lakers? Sence, kendisiyle sözleşme uzatılacak mı yoksa kontrattan faydalanıp Free Agent piyasasında Doncic’in etrafına gerekli assetler mi çekilecek?" olmuş ve "Bulmuşken soralım. Seviliyorsun." diye eklemiş sevgili Baros.

Bogi: Lebron zeki adam, performansının düşeceği yerde devam etmeyecektir bence mirasını zedelememek için. Lakers’ta her ne kadar faydalanıyor olsa da gerektiği yerde neşteri vurur. AD’i bile yaktı nihayetinde bir şekilde Lebron konusunda da makul karar verilir. Luka eğer iyice benimserse kontratı da alır etrafını da dizdirir.

RDT: Baros'a sorular için teşekkür ederekten sevgili @Broken Dreams 'in sorusuna geçelim. "Bu Yellow'un içinde kim var diyelim, derin bir bilgi gerek."

Bogi: Abi yok valla bilmiyom hshsh ama öğrenebilirim ama öğrensem bile söyleyemem. confidenşıl informeyşın.

RDT: Arkadaşlar ben söyleyeyim Rambo Okan var gizliyorlar. Benim sorularıma geçmeden önce çok kritik bir "late addition" gelmiş sevgili @Hacken ağabeyimden. "EL tarihinden bir dönem takımını öne çıkarmak istese bu hangi senedeki hangi takım olurdu?"

Bogi: Yani Saras’ın ilk F4 yapan Zalgiris’i iyidi mesela o olabilir. Veya eski baskonia kadrolarından biri de olabilir net gelmiyo aklıma da.

RDT: Ve ikinci sorusu da "Türk basketbolunda yakın tarihte(2000 sonrası) bir top 3 yapsa, kimleri yazar?"

Bogi: İbo, Harun ve Serkan galiba avrupa özelinde tutarsak. Memo ve Hido ilk iki yapacağı için almadım onları.

RDT: Sırada sunucu sorularımız var. Bende biraz kalabalık getirdim. Dosyalar falan. Neyse. İlk olarak bir klasik parça: Hakkımda ne düşünüyor?

Bogi: İlk zamandan bu zamana gelişim büyük sende. Son dönemde forum takibim ciddi derecede azaldı hayat koşuşturmasından ancak gördüğüm kadarıyla çok daha olgun hareket ediyor olman büyük kazanım. Böyle devam.

RDT: Teşekkür ediyorum. 3 yıllık koşuşturma buralara geri döndüğümde olumlu bir değişim oluşturmuş dışardan gelen tepkilerle bunu gözlemleyebiliyorum. İkinci sorum şu şekilde abi: Socrates'te çalıştığını sorular gelirken öğrendim ve başarılarının devamını dilerim. Socrates'te çalışmak nasıl bir his?

Bogi: Eyvallah. İlk girdiğim zaman ile şu an taşıdığım hisler haliyle farklı biraz. Çok detayına inmeyeceğim ama yozlaşmış bir ortamda farklı branşlara içerik üretip bu alanda farklı olmaya çalışıyor oluşumuzu bile kıymetli buluyorum.

RDT: Valla şu sıralar sadece Atom'u takip ediyorum ama diğer içeriklere de göz gezdireceğim bol bol. Seni de Atom'da görsek ne güzel olur. Bende aslında spor yorumculuğu yapmak isterim garsonluk yaptığım restorantta ustalarım falan "sen fazla biliyon bu işi yapsana" diyor da gerçekten bu işi yapmak için en önemli hususlar nelerdir?

Bogi: Bu işi kimseye önermemekle birlikte bu işi yapacak kişilerin fazlasıyla donanımlı olması lazım. İyi hitabet, araya ince şakalar ve nihayetinde bunları güçlü bir enformasyonla birleştirmek şart. Ama maalesef günümüzde kamera karşısına geçip bağırmak bilgiyi aktarmaktan çok prim yapyıor unutmamak lazım bunu da.

RDT: Ha hu yapmak cidden daha fazla prim yapıyor ya büyük bir sorun. Socrates'te imkanı olsa güreş içeriği yapar mı?

Bogi: Tabii neden olmasın. Ama bunu yaparken öyle bir platformda öncelikle bu işin ne olduğunu iyi anlatmak falan lazım biraz çetrefilli olabilir.

RDT: Şu son Netflix anlaşması falan derken iyi bir zemin oluşuyor gibi geliyor bana. Hazır bu konuya gelmişken Profesyonel güreşte şu sıralar ilgisini çeken olaylar var mı?

Bogi: Cena’nın storyline’ı başlı başına ilgi çekici ya. WM’de ayaktayız. Umuyorum haziranda askere gidene kadar da heyecanlı şeyler olmaya devam eder de askerde kemirmem kendimi.

RDT: Summerslam'e kadar bomba gibi geçecek ya. Futbola geçeyim abi. Fenerbahçe'de üç tane nokta atışı ekleme yapacak ama karşılığında da üç tane as oyuncu yollayacak olsan kimleri alır kimleri yollarsın?

Bogi: Tadic, Dzeko ve Fred

RDT: Ve son olarak: Takımlarımız saha dışına niye bu kadar fazla odaklanıyor?

Bogi: Türkiye’de spor bu kadar siyasetle iç içe olursa olacağı bu. Çok detaya girmeye gerek yok bu da yine başlı başına uzun uzadıya konuşabileceğimiz konulardan bir tanesi. Gün gelir konjonktür değişir ve geliştirici bir model belirlenir o zaman bu çukurdan çıkarız.

RDT: Güven ortamının tesis edilememesinin sebebi de aslında ülkenin en temel sorunu ve futbola da haliyle sirayet ediyor. Diğer sporlarda böyle bir sıkıntı olmaması da aslında futbolu kitle uyutma aracı gibi kullanmalarından. Ya da varsa ben denk gelmiyorum takip etmediğim için. Abi davetime icabet ettiğin için çok teşekkür ediyorum. Sorularını esirgemeyen kardeşlere ağabeylere de teşekkürler. Sonraki bölümde görüşmek üzere diyor ve son sözü sana bırakıyorum abi.

Bogi: Tek tek her soruda canım cicim işine girmedim ama soru soran her dostumu, kardeşimi seviyorum kucaklıyorum.
Daha güzel günlere!​

Anasayfa Üst Alt
Tema Rengi