(YAYINDA!) RDT İle Ramazan Sohbetleri 5.Bölüm w/The Lunatic Fringe

RDT

VENNEGOOR OF HESSELINK
Konular
829
Beğeni sayısı
1,387
PG Nakit
4,965
Favori Güreşçi
Sami Zayn
RPG Karakteri
Matt Cardona
1

RDT: Esselamu aleyküm .net sakinleri. Bugün ramazan sohbetlerimizin beşinci bölümünde konuğumuz sevgili @The Lunatic Fringe olacak. Kendisiyle Beşiktaş ve güreş konuşacağımızı umduğum mükemmel bir program yapacağız. Benim için oldukça heyecanlı olacak. Seymen'im hoş geldin hayat nasıl gidiyor?

The Lunatic Fringe: Hoş buldum kral selamlar herkese öncelikle. Hayat mücadelemizi veriyoruz bir şekilde. Sen nasılsın?

RDT: Ben de iyiyim mücadeleye devam ediyorum. Teşekkür ederim. Bu bölümde biraz farklılık olsun dedim ve ilk olarak sorularla değil quiz bölümü ile başlamak isterim. Sana hazırladığım bu quizde eski Beşiktaş'lı futbolcuları konu aldım. İlk futbolcumuz 2004-05 sezonunda Beşiktaş'ta oynamış bir futbolcu. 1 sezon sonra Premier Lig'e gitmiş bir forvet oyuncusu arıyoruz. Esmer olmasına rağmen kuzey ülkelerinden birinde milli olmuş bir futbolcu. Futbolu 2012 yılında bırakıp oyunculuğa başlamış fakat bu durumdan haberi olmayan Inter kulübü kendisiyle sözleşme yapmıştı.

The Lunatic Fringe: John Carew mi?

RDT: Evet cevap John Carew'di. İkinci olarak da Bundesliga gol kralı apoletiyle gelmiş bir futbolcu arıyoruz. Beşiktaş'ta beklentileri karşılayamamış ve Beşiktaş'tan ayrıldıktan sonra da ülke ülke gezmiş bir forvet arıyoruz. Güncel olarak futbol oynamıyor.

The Lunatic Fringe: Ailton.

RDT: Şişko Ailton doğru cevaptı. BJK'den kiralandıktan hemen sonra da çenesi kırılmıştı. Sıradaki futbolcu da bayağı iz bırakmış birisi. Olumsuz anlamda. Uzunca bir süre kulüp tarihinin en pahalı transferiydi. Beşiktaş'tan ayrıldıktan sonra Katar'a gitti ve orada vatandaşlık alıp milli takıma kadar yükselmişti ve hala futbol oynamaya devam ediyor olması lazım. 10 numara mevkii bir futbolcu arıyoruz. Beşiktaş'a şu anda faaliyette olmayan bir kulüpten katılmıştı.

The Luntaic Fringe: Rodrigo Tabata

RDT: Japon asıllı Brezilyalı ama Katar millisi. Doğru cevap. Şimdi yine bir 10 numara arıyoruz. Fenerbahçe'den 1.5 milyona alınmış bir yerli oyuncuydu. Beşiktaş'ta hiç olmadı. Sonrasında kariyeri de tepetaklak gitti en son bir cinayete karıştı.

The Lunatic Fringe: Sezer Öztürk. Cidden boşa geçmiş bir kariyer olmuş adamın kariyeri.

RDT: Doğru cevap. Fener niye aldı bilinmezken üstüne Beşiktaş almıştı herifi. Şimdi ise bir kaleci arıyoruz. 2 sezon üst üste şampiyon olunan dönemde alınmış bir yabancı kaleci. Ciddi bonservis de verildi fakat arkasına alınan yedek kaleci star olurken kendisi forma şansı bile bulamadı.

The Lunatic Fringe: Denys Boyko veya Allan McGregor aradığımız kaleci.

RDT: Doğru cevabı da söylediğin için seçim yaptırmıyorum Boyko aradığımız kaleciydi. Boyko'nun UEFA finalistinden gelip sadece 4 maçta oynayabilmesi fiyaskoydu da McGregor iyi sayılabilir bir transferdi. Beleşe gelmişti zaten. Quiz bölümü 5'te 5 ile geçildiğine göre artık sorulara geçebiliriz. Programın müdavimlerinden moderatörümüz sevgili Furkan @The MANIAC öncelikle "İkinize de öncellikle sevgiler" demiş ve ilk olarak "Klasik olarak, hakkımda ne düşünür?" sorusunu sormuş.

The Lunatic Fringe: Sana da sevgiler Furkan'ım.

İlk merhaba konunu gördüğüm zaman malum arkadaşın fake hesaplarından sanmıştım seni. O zamanlar herkesi paranoyak etmişti herif. Pashanation'a gelince o olmadığını da anladık zaten. İlk başlarda hareketlerin bana garip geliyordu ben seni toxicliyordum biraz hatırlarsın belki. Ama muhabbet ilerleye ilerleye samimi olduk ve şimdi sevdiğim bir arkadaşa dönüştün.

RDT: Furkan'ı ben de seviyorum ya iyi adam. Furkan'ın ikinci sorusu "Kendisinin bana sorduğu gibi Beşiktaş'a FB'den ve GS'den bir oyuncu çekse kimleri çekerdi?" olmuş.

The Lunatic Fringe: Beşiktaş'ın birçok eksiği var şu an. Forvet ve beklerde özellikle. Ama bek sorunu uzun zamandır devam ettiği için ben Fenerbahçe'den Osayi-Samuel'i çekerdim. Zaten sağ bekte Onur Bulut ve Svensson var. Svensson iyi kötü idare ediyor ama sakatlanınca anadolu takımında bile zar zor süre alacak Onur Bulut hiç uygun olmuyor. Osayi-Samuel'i direkt alırım yani o yüzden. Galatasaray'dan da forvete direkt Osimhen alırım. Okan Buruk'un oynattığı oyunu kurtarıyor kendi başına bence. Immobile yerine alırım en azından güveneceğim bir forvetim olmuş olur.

RDT: Ben Fener'den Osayi değil de Mert Müldür alabilirdim bek problemini çözmek için. Stoper tarafı da sağlam değil farklı sistemlerde deneyebileceğim biraz daha savunmacı bir adamım olmuş olurdu. Bu soruyla bağlantılı olarak "Beşiktaş'ın hali ne olacak?" demiş sevgili Furkan.

The Lunatic Fringe: ANÇ döneminden başlayan bir çöküş var ve hala devam ediyor ne yazık ki. Hasan Arat seçildiğinde çok güveniyordum ama ANÇ'den bile kötü başkanlık yapmayı başardı bir şekilde. Serdal Adalı ilk başlarda güven vermiyordu ama gerçekten doğru bir adam olduğunu düşünüyorum. Bankalar Birliği'nden bizi çıkaracak gibi. Yazın transfer döneminde Rafa, Mert ve Emirhan hariç komple takımın her yerini değişirse Beşiktaş'ı eski günlerine döndürebilir gibi. Beşiktaş'taki sorunun artık hoca değil kadro olduğunu insanlar anlamıştır umarım.

RDT: Ben OX'u da tutarım ya o tarz kaşar adam her zaman lazım. Ama Beşiktaş uzun yıllardır kötü yönetiliyor ve Serdal başkan TJK gibi burayı da enkaz olarak devraldı ve şimdilik biraz sallantılı götürüyor ama düzeltebilir yine de. Furkan seni bir ikileme sokmak istemiş ve "Ankaragücü mü? Gençlerbirliği mi? Nedenini kısaca anlatsan." demiş.

The Lunatic Fringe: Gençlerbirliği'nin benim için en başta babamdan gelen bir sempatisi var. Bunu ben bile çok geç öğrenmiştim ama bir dönemler altyapısında oynadığını söylemişti cidden duyunca şaşırmıştım. Bazı şeyler yüzünden bırakmak zorunda kalmış ama futbolu. Ankaragücü'nü nedense oldum olası sevemedim. Gençlerbirliği'nin bir sebebi var ama. Süper Lig'e bir Ankara takımı lazım umarım bu da Gençlerbirliği olur.

RDT: Bu lige oyuncu yetiştiren takım lazım abi. Gençlerbirliği bu açığı güzel kapatır. Furkan son olarak "Son olarak popüler kültür hakkında ne düşünür?" diye sormuş sana.

The Lunatic Fringe: Bence konudan konuya değişir bu. Çoğu zaman olumsuz bakan taraftayım ama konunun ne olduğu önemli.

RDT: Biraz göreceli bir kavram yani. Şimdi bir diğer moderatörümüz Beşir @BerzerkBryan 'ın sorularına geçiyorum bayağı kalabalık bir liste var burada ama yine de tek tek gideceğim. İlk olarak "Şahin Coşkunses'in "Ebeninki" parçasıyla ilgili düşüncelerinin neler?" demiş.

The Lunatic Fringe: Çok ikonik bir karakter gerçekten. Filmde keşke parçayı duyabilseydik ama hemen tutuklanışı göstermişler.

RDT: Devam filminde de göremedik sanırım bu şarkıyı. Üzücü oldu gerçekten. "Neden Jey Uso?" Beşir'in ikinci sorusu olmuş.

The Lunatic Fringe: Underdog güreşçileri sevdiğimi bilirsin. Jey şimdi çok underdog değil ama Jimmy sakatlanınca Jey'i Roman Reigns'in karşısına yazmışlardı pandemi zamanında. Promo yeteneği falan güzel geliyordu. Zaten takımken severdim solo olunca daha çok arttı sevgi. Ama bu yeet işinin biraz abartıya kaçtığını düşünüyorum son zamanlarda. O civil war maçından sonra yine Jimmy sakatladıktan sonra tek kalan bir Jey Uso vardı keşke o haliyle devam etseydi belki insanlar Rumble galibiyetine bu kadar tepki göstermezdi o haliyle kazansa.

RDT: Bence şu haline bile yersiz tepki gösteriliyor. Alınabilecek en basit risk buydu ve cesur bir adım atıldı gözüyle bakıyorum ben. Beşir'in sıradaki sorusu "Joe Gacy'i Solo olarak alsa hangi hikayeye koyar?"

The Lunatic Fringe: Joe Gacy bir babadır bizim için. Güzel bir anlatımı, iyi bir rol kesmesi var. Wyatt Sicks öncesindeki son NXT dönemindeki karakterini getirirdim ana kadroya. Önce bir yükselme amaçlı feuda sokardım ardından Bir mid card kemer hikayesine yazardım kendisini. Bron Breakker şu an iyi bir şampiyon ama geçmişleri de vardı NXT'de. Onun karşısına verirdim güzel bir feud izletirdi bence.

RDT: Breakker vs Gacy, NXT'de izlediğim güzel kısa dönemlik işlerden birisiydi yeniden izlemek de güzel olurdu. Konuyla biraz bağlantılı olarak "Güncel Wyatt Sicks ile ilgili düşüncen?"

The Lunatic Fringe: İyi bir başlangıç kötü gidişat kısaca. Günümüz izleyicileri darksider fazla sevmiyor gibi zaten bu gidişatta iyice soğuttu. Bo Dallas'ın sakatlanması yüzünden görünmediler uzun bir süre ama ben olsam her birini maça çıkarırdım liderin yokluğunda. Hem ekranlarda da görünmüş olurlardı iyi kötü.

RDT: Ailecek aşırı bahtsız olmanın yanı sıra biraz da seyirci kurbanı gibi oldular ama seyirci başta bayağı da pozitifti bu işe. Sonrasını umarım toparlayabilirler. "Mart ayında 21.6 milyar dolar ihracat ve 30.3 milyar dolar ithalat yapmış Türkiye. Sence ödemeler krizi yaşayacak mıyız?" gelmiş Beşir'den.

The Lunatic Fringe: Şimdi şöyle ki diyip bırakabiliriz.

RDT: Bundan sonra nispeten kısa cevaplar gelebilecek kısa ve basit sorular var. Öncelikle "En Sevdiğin Yemek?"

The Lunatic Fringe: İyi yapılmış bir lazanyayı öyle böyle yemeyiz ya. İskender ve ikisi favoridir.

RDT: Lazanya hiç yeme fırsatım olmadı da İskender dedin beni bitirdin şu an. "En Sevdiği Kitap?"

The Lunatic Fringe: Kuyucaklı Yusuf gerçekten çok güzeldi. Birden fazla favori var ama bunu yazalım.

RDT: "En Sevdiği Yazar?"

The Lunatic Fringe: Sabahattin Ali. Kötü kitabı çok az var bence.

RDT: Adam o kadar kitap yazdı etti ama gün geldi ara sokakta kafasına sopa yiyerek öldü bu da hayat mıdır a? "En Sevdiği Şehir?"

The Lunatic Fringe: Ankara benim için 1 numara tabii ama onun haricinde Eskişehir. Bir gün Ankara dışına çıkmak zorunda kalırsam orada yaşayabilirim.

RDT: Vallahi ben Ankara'ya adam akıllı 1-2 kere gitmişimdir hep de başıma bir şeyler gelmiştir yani. Şimdi ise kardeşim okul okuyor ama başkenttir en nihayetinde. Güzel yerdir yani. "En Sevdiği Renk?"

The Lunatic Fringe: Her rengi severim aslında ama çocukluktan beri yeşil. Onun haricinde kırmızı ve mor da favorilerden.

RDT: "En Sevdiği Şarkı?"

The Lunatic Fringe: Benim West Coast Hiphop hayranı olduğumu bazıları bilir konumda bile Compton yazıyor. 2pac'dan California Love diyelim.

RDT: Şarkının bir kopyası da Wrestlemania 2000'in theme songu olarak kayıtlarda yer almakta. "En Sevdiği İlk 3 Oyun?"

The Lunatic Fringe: GTA Vice City, Max Payne ve Mafia 1 direkt. 100 kere bitirdim 1000 kere de bitiririm hepsi efsane oyunlar.

RDT: Bunları zamanında oynayabilseydim keşke. Max Payne'i iyi kötü bitirdim ama diğerleriyle çok vakit geçiremedim. "Gaziantep Beydağında yolda kalan adamla ilgili düşüncen?" Beşir'in son sorusu olmuş ve "Sevgiler saygılar hafız ve Kutay ağabey." demiş. Bizden de sevgiler saygılar. Ama koskoca Kadir Hoca da böyle çağırılmaz ki...

The Lunatic Fringe: Kadir Hoca çok gergin adam ya hiç sakin olduğunu görmedim. Ayakkabısına prezervatif koyulması da çok ayıp adam haklı tepkisinde.

Sana da sevgiler canım.

RDT: Beşir'e soruları için teşekkür ediyor ve Derin Galatasaray'ım @Baroš 'un sorularına geçiyorum. Kutlamaları ne zaman yapacağız? Şey pardon. Baros'un sorusu "Tarafsız olarak herkesin sevdiği bir üye olmayı nasıl başardı?"

The Lunatic Fringe: Herkes senin gibi düşünüyor mu bilemem hoca ama öyleyse yaklaşımla alakalı bence. Kim yazdıysa güzel güzel muhabbet ettim ve tanışık oldum. Üzdüğüm birisi veya birileri olduysa affola.

RDT: Sırada sevgili @Deeppy 'nin soruları var. Öncelikle "Hakkımda?"

The Lunatic Fringe: Genel olarak olumlu düşünüyorum ama bazen sevmediğim hareketlerde bulunuyorsun yanlış anlamazsın umarım. Ama özünde iyi birisin yani bazen BJK kritiği döndürmek güzel oluyor.

RDT: İkinci sorusu "Beşiktaş'a kurtuluş reçetesi yazsa ne olurdu?" olmuş.

The Lunatic Fringe: Önce şu borçları çözmek lazım bence. Manasız bir artış var son dönemlerde ne yazık ki. Onun dışında iyi bir kadro yapılandırması kesinlikle şart oğlu şart genç oyuncuların artılması gerektiğini düşünüyorum bu iş Ox ve Immobile gibi yaşı gelmiş futbolcularla yürümez. Ve bence son zamanlarda tribün desteği de çok kötüye gidiyor. Artık stad adam akıllı dolmuyor bile. Tabii bunda bilet fiyatlarının etkisi var ama ne olursa olsun şu zor zamanlarda takımı desteklemek çok önemli. İyi gün taraftarı olmamak lazım her zaman desteğe ihtiyaç var.

RDT: Kulüplerin kendilerini kapatabilecek kadar borcu var ama hala buna çözüm bulunamıyor inanılmaz gerçekten. Son sorusu da "Fenerbahçe gibi uzun şampiyonluk özlemi çeker miyiz?" olmuş.

The Lunatic Fringe: Beşiktaş’ın başına sen ben geçsek bile Ali Koç’tan fazla kupa sahibi oluruz. Ben güncel yönetimden umutluyum bence sonraki sezon iyi ve iddialı bir takım göreceğiz.

RDT: Modern dönem Beşiktaş'ı en kötü 5 yılda bir kez ligi kazanıyor zaten. Sıradaki sorular sevgili Onur abim @Kras Mazov 'dan geliyor. "Hayatı boyunca sadece tek bir oyun oynayabilme hakkı olsa o oyun hangi oyun olurdu?" diyor sevgili Kafadar abem.

The Lunatic Fringe: Yani hikayeli oyun seçersem çabuk sıkılırım online oyuna nazaran. O yüzden bir online söylemek gerekirse ya CS olur ya da R6. İkisini de seviyorum.

RDT: Bir ömür de CS'deki hileli Ruslar çekilmez ama sanki. :D Sıradaki soru "Herkesin underrated bulduğu ama sana hiç öyle gelmeyen 2 tane güreşçi sayar mısın?"

The Lunatic Fringe: Bence Sami Zayn ve Chad Gable. İkisini de çoğu kişi underrated olarak görür ama WWE bence gerektiği gibi kullandı ikisini. Sami Zayn’i bir ara rumble kazansın falan deniyordu o kadarına da gerek yok. Bu adam zaten şirketin ana hikayesinde önemli bir rol aldı, WrestleMania main event yaptı, Intercontinental kemerini harika şekilde taşıdı. Harika bir kariyeri oldu bence ama rumble veya çanta kazanacak bir güreşçi değil benim için. Chad Gable ise evet şirketin ona bir tekli kemer borcu vardı ama dahasına gerek yok. Benim için bir takım güreşçisi Chad Gable.

RDT: Sami Zayn en sevdiğim güreşçi olmasına rağmen bu cevap okey ama Chad Gable'ın bu gelişimi çok daha fazlasını hak ediyor bence. Ama yine de Rumble verip WM ana olayına atmam. Kafadar'ın son sorusu "Hayatımı değiştirdi" diyebileceğin bir kitap var mı?" olmuş.

The Lunatic Fringe: İnsanın Anlam Arayışı kitabı beni etkilemişti.

RDT: Ve benim sorular gelmeden önce @KALKTI!!!! Özer agamdan sorular geliyor. "Ankarada yaşamak nasıl bir his? Artısı eksisi hangisi daha ağır basıyor?"

The Lunatic Fringe: Ben zaten doğma büyüme buradaydım ve memnunum yani deniz olmaması dışında. Bir de o olsa zaten mükemmel şehir. Genel olarak artı ya zaten metropol şehir olduğu için aradığın şeyleri de bulursun. Küçük şehirlerde böyle sorunlar oluyor genelde ama burada öyle bir şey olmaz. Kışı biraz sert oluyor ama alıştık artık.

RDT: Kışı sert severiz ya. Özer'in ikinci sorusu "Neden Uso?" olmuş.

The Lunatic Fringe: Beşir’in sorusunda yanıt verdim.

RDT: Ve son olarak "En büyük hayali?"

The Lunatic Fringe: Muhtemelen gerçekleşmez ama Amerika’ya gidebilmek. Bir gün gerçekten o Amerikan Rüyasını yaşamak güzel olur.

RDT: Amerikan Rüyası yalanının gerçeği Cody Rhodes yani American Nightmare'dir. Ve son olarak programın kapanış klasiğine geldik "SUNUCU SORULARI" İlk olarak klasiktir; Hakkımda ne düşünüyor?

The Lunatic Fringe: Valla iyi ki tanımışım seni Kuti. Ben güreş forumlarına ilk girdiğim dönem sen banlanmıştın ondan dolayı denkleşemedik ama kısmet bugünlereymiş. Burada aktif olmaya başladığın zaman bi tanıştık zaten ondan sonra hem Instagram hem sesli sohbet ile aktı gitti. Birlikte daha iyi günlere inşallah diyelim.

RDT: Teşekkür ederim. İkinci olarak uzun süredir yapmak istediğin ama benim fırsat oluşturamadığım bir durum hakkında sormak isterim. Benimle en çok yapmak istediği ortak inceleme hangisi?

The Lunatic Fringe: Ben beraber bir WrestleMania şovu yazalım diyorum ama aramızda anlaşıp ortak bir şova karar verip onu inceleriz. Bana fark etmez ama lazım bir tane WrestleMania incelemesi.

RDT: Bana hangi şovu dersen bana o uyar. Etkinlik haftasına 2 tane Wrestlemania'yı kapatırız o zaman seninle. Şimdi ise tuttuğun takımla ilgili sormak isterim. Kendi izlediği dönemdeki en iyi Beşiktaş maçı?

The Lunatic Fringe: Atatürk Olimpiyat'ta oynanan Liverpool maçı ve 3-3 Benfica maçı. İkisinin de yeri çok ayrı benim için. Ama özellikle Benfica maçı bambaşkaydı. Daha ilk yarıdan 3 gol yedikten sonra umutlar tükenmişken ikinci yarıda comeback atan efsane Beşiktaş... Hele son dakika Quaresma'nın rabona ortasıyla gelen Aboubakar golü gerçekten tüyleri diken diken etmişti. Nerde bir o Beşiktaş bir de şimdiki Beşiktaş maalesef. Rafa'm o maçta bize karşı gol atmış ama ofsayt verilmiş. O infoyu öğrendiğimde şaşırmıştım cidden. O dönem alıp Quaresma babayla beraber izleseydik keşke ama şimdiki gibi tutar mıydı emin değilim.

RDT: İki maçı da canlı izleme şerefine eriştik Beşiktaşlı olmasak da ve çok iyi maçlardı. O dönemlerde BJK'yi Avrupa arenasında izlemesi ayrı zevkti nereden nereye diyesi geliyor insanın. Ve son olarak; Hayatında en mutlu olduğu an?

The Lunatic Fringe: 15-16 sezonu zamanında babam bana İstanbul'a gidip beni maça götüreceğini söylemişti. İlk duyunca gerçekten çok mutlu olmuştum ama işler beklendiği gibi gitmeyip nasip olmamıştı. Hele ki o dönemin kadrosunu canlı canlı izlemek gerçekten müthiş olacaktı. En mutlu olduğum an bu değildir belki ama aklıma bu geldi. İnşallah bir gün nasip olur.

RDT: Bir Ankara takımı Süper Lig'e çıkabilirse deplase tribününe geç bence. Eryaman zaten metronun dibinde. Ulaşması da kolay olur. Programın sonuna geldik arkadaşlar. Seymen'im sana teşekkür ediyorum programa katılıp beni şereflendirdiğin için. Soru soran üyelerimize de teşekkürü bir borç bilirim. Son sözü Seymen'e bırakıyor sonraki bölümde görüşmek üzere diyorum. Hoşçakalın.

The Lunatic Fringe: Ben teşekkür ediyorum Kuti'm konuk aldığın için. Soru soran arkadaşlar umarım cevaplardan memnun kalmıştır. Soru sormayı esirgemeyen herkese çok teşekkürler.​

Anasayfa Üst Alt
Tema Rengi