(YAYINDA!) RDT İle Ramazan Sohbetler 4.Bölüm w/KamilKursat1905

RDT

VENNEGOOR OF HESSELINK
Konular
829
Beğeni sayısı
1,387
PG Nakit
4,965
Favori Güreşçi
Sami Zayn
RPG Karakteri
Matt Cardona
1

RDT: Esselamu aleyküm profesyonelgures.net sakinleri. Ramazan sohbetlerimizin yeni bölümü ile karşınızdayız. Bu bölümde konuğum sevgili @KamilKursat1905 olacak. Öncelikle hoşgeldin abi. Gayet güzel sorular gelmiş ama sorulara geçmeden önce abi güncel durumun hakkında forumda sürekli gidişatın sıkıntılı olduğunu söylüyordun öncelikle bu durumu sorayım ben hayat nasıl gidiyor? Son durumlardan sonra bir düzelme var mı?

KamilKursat1905: Yani idare ediyorum ama ne çok iyi gidiyor ne de çok kötü gidiyor. Alışmışız maalesef. Toparlamak için çabalıyorum da pek işe yaramıyor. Umarım çok daha iyi olacak. Kalp ağrılarım biraz seyrekleşti ama mental olarak zorlanmaya devam ediyorum bir de belirttiğim gibi kilo fazlam çok canımı sıkıyor. Seni sormalı sen nasılsın?

RDT: Allah'a şükürler olsun bu sıralar iyiyim. Uzun süredir yokuş aşağı giden hayatım ters bir ivmeyle yukarı hareketlenmeye başladı. Hayırlısı diyelim. Hızlıca sorulara geçiyorum abi. Yine tek tek gideceğim önceki bölümlerde olduğu gibi. Moderatörlerimizden sevgili Beşir @BerzerkBryan ilk olarak "Keyif nasıl yerinde mi?" demiş.

KamilKursat1905: Bu aralar keyif açısından idare ediyoruz hocam kilo fazlam sadece can sıkıyor GS’ye üzülmeyi geçtim bayadır. Pistons, eğitim hayatı vs güzel gidiyor inşallah daha iyi olacağız. Arkadaşlarımla vakit geçiremiyorum ve gitmek istediğim şehirlere falan gidemiyorum onu çözsem rahatlayacağım. O yüzden İstanbul’da yaşayan insan arıyorum en azından birkaç gün misafir edebilir diye… O da çözülecek inşallah.

RDT: Her şey yolunu bulur abi ya. Sıkıntılarını aşacağına inanıyor ve ikinci soruya geçiyorum. "
Yağız Sabuncuoğlu ile olan mevzunu anlatabilir misin?"

ce813090-28ed-499f-9ff7-330e1e4defe8.jpg

KamilKursat1905: Ya ben normalde öyle laflar etmeyi bırakalı ve kendi açımdan goygoy çevirerek sosyal medya kullanalı uzun zaman olmuştu. Montella’yı bile çok sevmem ama o derece nefret kusulacak bir şey de yapmadı sonuçta turnuvada çeyrek final oynadık 16 sene sonra. Onu yakıştıramayınca biraz sert bir üslup kullandım ve “Kardeşim sanane milli takımın hocasından senin 2 görevin var transfer haberi vermek ve yalan çıkınca ağlayıp trip atmak” yazdım sonra arkadaşlarla öyle sohbet ediyordum birden mesaj isteği olduğunu fark ettim baktığımda gördüğüm şey malum “tipini senin…” mesajıydı sonra da bana kendi profil fotoğrafımı attığını gördüm. İlk başta Sabun Yağızcıoğlu hesabı sandım ama sonra gerçek Yağız olduğunu anladım. Arkadaşlarımla paylaştım kızmakla karışık güldüler sonra biraz gaza getirdiler paylaşsana vs diye sonrası malumunuz meme haline geldik… Yağızla aynı yerde çalışan arkadaşlarım bile çok güldü yani normalde komik değil ama ben olunca biraz komik olmuş olabilir. Yağız aynı gün daha sonra “ben senin tipini eleştirmedim kardeşim kendimi kötü hissettim tweetini görünce, ben artniyetli yazmadım onu” dedi ama artniyetli yazmadım demeden önce 7 dakika beklemiş… bu da böyle bir anı tatsız bir ün kazandırdı maalesef.

RDT: Yago da diğerleri gibi. Aydın'daki bir hocamın sınıf arkadaşı olması dolayısıyla aşırıya kaçamam fakat algı işini iyi yapıyor ve iyi niyetli de diyemem. Beşir son olarak "Sevgiler saygılar hocalarım." demiş. Sana da saygılar sevgiler Beşir'im.

KamilKursat1905: Sana da sevgiler saygılar hocam.

RDT: Sıradaki sorularımız bir diğer moderatörümüz sevgili Furkan @The MANIAC 'tan geliyor. İlk olarak "Tüm zamanların oyuncularından NBA all-star kadrosu oluştursa nasıl olurdu?" sorusunu sormuş sevgili Furkan.

KamilKursat1905: Yani tarihin en iyi oyuncularından All-Star kadrosu oluşturmamı istiyorsan
Isiah Thomas
Magic Johnson
Stephen Curry
Michael Jordan
Kobe Bryant
LeBron James
Kevin Durant
Larry Bird
Tim Duncan
Kevin Garnett
Shaq
Hakeem Olajuwon

Eğer bana Kamil Kürşat Yıldırım All-Star kadrosu oluştur diyorsan
Chris Paul
Chauncey Billups
Cade Cunningham
JJ Redick
Malik Beasley
Tayshaun Prince
Hamidou Diallo
Blake Griffin
Rasheed Wallace
Andre Drummond
Ben Wallace
Mehmet Okur olurdu Rip Hamilton’ı mideye indirdik maalesef…

RDT: İki kadro da aşırı yükselten kadrolar. Bunları karşı karşıya getiremez miyiz? İkinci sorusu ise "Yağız Sabuncuoğlu ile 1V1 atarsan kim alır?" olmuş.

KamilKursat1905: Yağız’ın maalesef şansı yok belki iş yerindeki arkadaşlarım rica ederse veya Melike Çelik ve Ecem Dinçkal hanımlarla beni tanıştırırsa belki biraz acıyabilirim… Daha ilk darbede dış görünüşten vuran birisi 7 yıldır Detroit Pistons’ı canlı izleyen birisiyle başa çıkabilir mi sanmıyorum. İstanbul’a gidebilsem ofisine uğrayacağım ama kavga etmek için değil tabi. Orada tanıdığım birkaç insan var onların yanına gideceğim. 2023 Aralık ayında gitmiştim en son.

RDT: Savaş Cebeci vs Kaan Kazgan gibi çimende değil de profesyonel bir organizasyonda bu karşılaşmayı sağlayacağız inşallah. Furkan'ın son sorusu ise "Buraya yazdıklarından hayatının pek bir keyifli geçtiğini düşünmüyorum, glow-up ne zaman?" olmuş ve "İkinize de sevgi ve saygı..." diye de eklemiş. Teşekkür ederim Furkan'ım...

KamilKursat1905: Hocam benim her işine koştuğum, kendisi için bir haltları örtbas ettiğim, destek olmak içni yemek paramdan ayırdığım hatta yurt taksitimi ödemediğim, kendisiyle görüşmek için gidiş geliş 15 saat yol yaptığım en yakın arkadaşım yüzüme karşı özür diledi eve vardığım gibi kin kustu sonra aileme sövdü, tehdit edilmemi sağladı, iftira attı, sırf bana nefret kusabilmek için sevmediği insanla barışıp beni kötüledi… O kadar kötü bir süreçten geçiyordum ki bunu da kaldıramadım bu yüzden 20 aydır strese bağlı kalp rahatsızlığıyla uğraşıyorum, kardiyolojiye görünüyorum, ilaç kullanıyorum, psikolojik destek alıyorum. Kendimi bir hiç gibi hissediyorum. Spor yapamıyorum, kafamı rahatlatamıyorum, sevdiğim kimseyle görüşemiyorum, bazen ağrılardan ağlamaklı oluyorum, kilo veremiyorum, bazen kilitlenince su bile içemiyorum. İnan glow-up ne zaman ben de bilmiyorum. Çabalıyorum ama olmuyor gerçekten. Umarım ilerleyen zamanlarda güzel güncellemeler yaparım. Eğitim atanma vs durumları da muamma zaten. Ne olacak bilmiyorum. Fikirlere ve önerilere de açığım bu arada.

Sana da sevgiler saygılar hocam.

RDT: Moderatörler art arda sıralanmışlar ve sıradaki sorularımız Seymen'im @The Lunatic Fringe 'ten geliyor. İlk olarak "Detroit Pistons'ın genel durumunu değerlendirir mi?" sorusu gelmiş.

KamilKursat1905: Genel bir Detroit değerlendirmesi yapacak olursak takım en azından “nasıl daha iyi basketbol oynarız ve gençleri geliştiririz” mantığıyla kuruldu ilk defa. Ve bu da kısmen meyvelerini veriyor. Ivey sakatlandığı halde ayakta durduk. Normal sezonda güzel performanslar da sergiliyor. Beklentileri aştığımızı düşünüyorum ama takımın hala atlatması gereken bir mental eşik var. Çok ilerleyeceğimizi düşünmüyorum ama playoff oynamak bu takımın artık rakibi küçümsememesi gerektiğini öğretebilir. Bunu yazmamdan saatler önce lig sonuncusu olan Washington Wizards’a tamamen hak edilmiş bir şekilde yenildik mesela. Cade’in extensionı başlayacak umarım playofflar güzel bir tecrübe olur (tabi kalabilirsek) ve artık bir şekilde takımı geliştirmek için net adımlar atılır. Duygusal davranmamak lazım. Herkes rolünü güzel kabullendi ama sevimli olarak başarılı olamayız. Başta Isaiah Stewart olmak üzere mental olarak güçlenmeli ve performansımızı ileri taşımalıyız. Mümkünse THJ ve Fontecchio gibi oyuncular yerine daha iyi oyuncular da lazım. Umarım gelecek sene çok daha güzel şeyler söylerim.

RDT: Play-off'lara kalındığı senaryoda keyif seviyen artar biraz abi. İkinci olarak seni görünce akıllara gelen bir başka olay hakkında soru gelmiş. "1 yıl banlanınca ne hissetti?"

KamilKursat1905: Valla üzüldüm ne yalan söyleyeyim… Ne sebep yazılmış ne dürülen defterine yazılmış ne de banı hak etmiştim. Baya baya bana “ya sen sus” demişlerdi. Ban bitince hapisten çıkıyormuş gibi hissettim şakasız. Foruma bandan sonra ilk postumu atarken zorlanmıştım. Sonra forum genelinde uysallaştık maalesef. Yaşımız da 26 olacak artık bizden geçti passing the torch yaptık istemeden. Allah kimseye böyle ban yaşatmasın diyelim.

RDT: Bir çeşit Brezilya tatili kazanmışsın abi. Hayırlısı olmuş diyelim. Adaletli banlarıyla bilinen bir ortamdır zaten. Seymen'imin son sorusu da "Lakers'ın en beğendiği 3 oyuncusu?" olmuş.

KamilKursat1905: Güncel olarak soruyorsan eskinin hatrına şu an büyük fanı olmasam da LeBron James ve Luka Doncic’i sayarım. 3. Oyuncu olarak ise Dorian Finney-Smith diyebilirim. Pistons’ta oynamasını çok istediğim bir oyuncuydu. Reaves denen arkadaş ise en sevmediğim oyuncu anlamadığım şekilde uyuz ediyor beni. All-Time soruyorsan canlı izlediklerimden Kobe Bryant, Lou Williams ve Pau Gasol., izlemediklerimden Shaq, Lindsey Hunter ve Smush Parker diyebilirim.

RDT: 5 yıl önce şu sporu en temelden izleyeyim diye Kobe Bryant'ı izlemeye başlamıştım ama şanssızlık o ya kaza geçirdi hayatını kaybetti. Bu programdan sonra yeniden basketbol izlemeye başlayabileceğim gibi gözüküyor. Seymen'e soruları için teşekkür ettikten sonra Sefa abim @Akashi 'nin sorusuna geçiyorum. "Sekou Doumbuya hakkında ne düşünüyor?"

KamilKursat1905: Onu playoff yaptıktan sonra seçtik. Aslında parametrede çok fazla sıkıntı yaşıyorduk az biraz beklentim vardı ancak çok hamdı süre bulması zorlaştı onun da çaylak senesi bittiği gibi takım GM değiştirdi. Yeni gelen GM de 1 sezon içinde eski GM’in kadrosunu temizleyince onu yolladı. Ben şans bulabilir diyordum ancak Nets, Rockets ve Lakers’tan hiçbiri şans vermedi. Siakam olacak deniyordu Killian Hayes oldu adam. Çok boş bir topçu ama hakkında hayırlısı olsun. 2 sıra önünden Herro seçilmişti galiba. Gerçi bizim o sıralar tüm seçimler falsoydu. En azından bir rotasyon oyuncusu olmasını beklerdim Sekou’nun.

RDT: Sevgili @Gloom "Aga fenaymış bu. Soru yok ama zevkle okuruz." demiş ve sırada sayın @Hacken 'ın soruları var. İlk olarak "Tayshaun Prince'in underratedlığı hakkında bir yorum alalım kralımdan." demiş Hakan abi.

KamilKursat1905: Zamanın çok ötesinde bir oyuncuydu… Şu an ligde olsa Jaden McDaniels falan havlu sallıyordu. Abartısız söylüyorum şu genç nüvemizde Tayshaun Prince tarzı bir oyuncu olsaydı 5-10 galibiyet fazlamız vardı. Keşke en azından bir kez All-Star seçilseydi belki HOF ihtimali olurdu. Umarım yönetici olarak falan bir şekilde girer. Tutkal oyuncunun sözlükteki karşılığı resmen. Geçenlerde bir bilgi yarışmasında Indiana Pacers karşısında yaptığı blokla ilgili bir soru geldi hata yapmadık buradan selamımızı da çakalım.

RDT: Ben bu adamı da listeye alayım bayağı övüldü şimdi merak ettim. Programdan sonrasına not alayım ben. Hakan abinin ikinci sorusu ise "Detroit'in bu seneki çıkışı hakkında ne düşünüyor? Böyle bir şey bekliyor muydu?" olmuş.

KamilKursat1905: Hocam Detroit son yıllarda takımı önemsemeyen koçlar, vasat gençler, fit oluşturmayan kadrolar ve gençlere yardımcı olmayan veteranlarla oynuyordu. Alec Burks vardı mesela tarihin en uzun mağlubiyet serisine imza attığımız maçın sonunda kahkaha falan atıyordu. Killian Hayes, Marvin Bagley, James Wiseman, Isaiah Livers gibi sürüyle vasat gençler, Joe Harris, Bojan Bogdanovic, Alec Burks, Cory Joseph gibi takımı önemsemeyen veteranlar, Dwane Casey ve Monty Williams gibi takımı pek önemsemeyen koçlardan çıkıldı yerine takımı nasıl daha iyi gösteririm diye düşünen bir koç olan JB Bickerstaff ve en azından Cade’i rahatlatacak ve takımı benimseyecek oyuncuları getirmek isteyen Trajan Langdon geldi. Neticesinde takıma yapılan eklemeler istatistik olarak katkı vermese bile soyunma odasına iyi yansıdı. Malik Beasley zaten şov yapıyor ve Dennis Schröder katkı sağlıyor ama kötü günlerinde bile Tim Hardaway Jr., Tobias Harris, Paul Reed gibi isimler en azından takım için çabalıyor. Ben en azından play-in için aday olabileceğimizi veya pozitif basketbol oynayabileceğimizi düşünüyordum ama bu beni şaşırttı. Bunda Cade başta olmak üzere bazı oyuncuların sıçraması ve rolünü kabullenmesi, takımın biraz aç olması ve doğudaki bazı takımların (Orlando, Miami, Atlanta, Philadelphia, Chicago, Charlotte) beklediklerinin aksine bir sezon geçirmesi de rol oynuyor. Aynı kadroyla gelecek sezona girmek başımızı çok ağrıtabilir. THJ kalmamalı ve Fontecchio takaslanmalı. Çünkü saydığım takımlar ya sağlıklı olacak, ya da daha hazır olacak. Bu sezonu unutturmak isteyeceklerdir. Bu küçümsenecek bir şey değil çünkü bu geçen sene üst üste 28 mağlubiyet almış ve sadece 14 galibiyet alabilmiş bir takımı konferans 6.sı yapabiliyor. Sonuç olarak beklemiyordum dürüst olayım ama tek sebebi basketbolumuz değil. Umarım üstüne koyarak çok daha iyi bir takım oluruz gelecek sezon.

RDT: Ben de Detroit Pistons'a başarılar diliyorum. Derin Galatasaray'ım @Baroš 4 güzel soruyla programı şereflendirmiş. İlk sorusu şöyle: "Pistons’ın geleceği?"

KamilKursat1905: Pistons’ın gelişebilecek çok fazla genç oyuncusu var ancak bu oyuncuları bir arada oynatmak çok zor olacak. En büyük sıkıntı ise Cade’in çaylak kontratı boyunca bu oyuncuların gelişimine inanılmaz katkı sağlayamamış ve takıma asset alamamış olmamız. Bu seneki eklemeler ve oynanan oyunu görünce gerçekten eski GM’e saydırıyorum. Umarım bundan sonra daha iyi duruma geleceğiz. Cade, Ivey, Ausar, Duren, kısmen Holland ve Klintman daha iyi duruma gelebilirse bu takım çok baş ağrıtır.

RDT: İkinci sorusu da "Jaden Ivey ve Jalen Duren hakkında ne düşünüyor?" olmuş.

KamilKursat1905: Jaden Ivey ve Jalen Duren ikilisi de çaylak senelerinde çok sağlam basketbol oynamışlardı ama Cade sakatlanıp sadece 12 maça çıkabildi ve o sezon biraz boşa gitti. 2. Sezonlarında ikisi de hayal kırıklığıydı özellikle Jaden Ivey resmen takımı sabote ediyor gibiydi az eleştirmedim. Bu sene Ivey skorerlik ve şut açısından çok sağlam bir sezon geçiriyordu ama Cade yokken takımı yönetemiyordu genel olarak 2. Oyun kurucu da olamadı. Keşke veteran bir gard ekleseydik o zaman. Şimdi normal sezonu kapattığı açıklandı umarım playofflara yetişir. Duren sezona felaket kötü başladı ancak 2025 başından beri formda. Duren iyi oynadığında Pistons’ı yenmek zorlaşıyor ve Cade’in verimi inanılmaz artıyor. Ivey’nin şut performansını koruyup Cade yokken takımı yönlendirebilmesi ve kararlarını keskinleştirmesi, Duren’in faul probleminden kaçması ve savunmada bir adım ileri gitmesi gerekiyor. Bunları yapabilirlerse takım 2 gömlek iyi görünecektir.

RDT: Bir diğer sorusu "Jennings-Stuckey-Smith-Monroe-Drummond beşi hakkında düşünceleri nedir?"

KamilKursat1905: Hocam bu beşi düşününce içim daraldı. Biz bunun güncel versiyonunu Cade Cunningham-Killian Hayes-Ausar Thompson-Isaiah Stewart- Jalen Duren beşiyle denemiştik. Maalesef o zamanda bile tatsız bir deneyimdi. Jennings fena değildi ama gökten inmesi çok sürmedi. Josh Smith kağıt üstünde iyi bir eklemeydi ancak 4 yıllık kontratının 1.5 yılından sonra takaslanamayacak haldeydi ve kontratını yemeyi göze aldılar. Sonra gittiği Houston’da da Blake Griffin’in yüzük yoluna taş koymuştu sağolsun… Bazen tahtadaki en iyi oyuncusu seçmek yerine takasları değerlendirmek lazım. Böyle berbat bir fitle ne düşündüler merak ediyorum. Zaten Greg Monroe gibi lotaryadan seçtikleri bir oyuncuyu da bedavaya yolladılar. Drummond’ı bile 2020 yılına kadar tutup bir hiç karşılığında Cleveland’a yolladılar. Bu beş hakkında düşüncem gerçekten böyle şeyleri deneyen yönetimlerin olması gerçeğinin can sıkması. Bunu 2023 yılında da yaptık. Vasatlığa alışmamak gerek.

RDT: Son sorusu "Aynı anda Galatasaray ve Pistons fanı olan tarihteki en tanınmış kişi olması hakkında?"

KamilKursat1905: Hocam Galatasaray konusunda bilemedim o kadar tanınan birisi olmadığımı düşünüyorum ama Pistons konusunda bir anda ülkede Pistons’ın Rambo Okan’ı oldum sanki… İnsanlar Pistons’a dair bir şey görünce beni hatırlıyor olabilir. Buna ben de alıştım artık ve uyum sağladım. Giyim tarzım vs tamamen buna bağlandı ve maalesef bu hoşuma da gidiyor. Acı da verse 28 maçlık seriyi bile izlemiş olmak şu an güzel bir şeymiş gibi geliyor. Sayfamızı da büyüttük Twitter’da ve 3000 takipçiyi geride bıraktık. Umarım takımın da güzel günlerini göreceğiz. Bana 7 sene önce bunu söylesen kahkaha atardım ama geldiğimiz nokta bu. Bir fanbase’i sırtladık gidiyoruz…

RDT: Sırada sevgili @Johnkorey 'in sorusu var. "İzmir'de yaşamak istese nereyi tercih ederdi?"

KamilKursat1905: Karşıyaka çünkü orada baya güzel anılarım vardı. Zaten Manisa’da yaşıyorum çok gitme imkanım olmuştu. Orası olabilir yabancılık çekmem hem.

RDT: Valla benim gidip görebildiğim tek yer Şirinyer Hipodromu. Şimdi sorulara bir ara verip önceki bölümde başladığımız quizlere yeniden geldik. Sana özel bazı Detroit Pistons oyuncularını soracağım abi güzel bir araştırma yaptığımı düşünüyorum ki biraz daha bu spora yakınlaştığımı hissediyorum. İlk olarak bayağı eski bir basketbolcuyu soracağım abi. 9 yıl boyunca Detroit'te oynamış. Detroit'te oynadığı bu süreçte iki binden fazla ribaund toplamış. Ve 22.6 sayı ortalamasıyla oynamış bir basketbolcu. Ayrıca Detroit'te belediye başkanlığı da yapmış bir isim.

KamilKursat1905: Bunu 2022 yılındaki All-Star haftasonunda öğrenmiştim. Cevap Dave Bing. Kendisi o All-Star haftasonunda yapılan NBA’in en iyi 75 oyuncusu töreninde de yer almıştı. O haftasonunda Dave Bing’e dair verilen bilgilerde başkanlık geçmişini öğrenmiştim.

RDT: Doğru cevap abi. İkinci oyuncu olarak da 2008'de Detroit'e gelmeden önce İsrail liginde maccabi tel aviv'de oynamış. 6 yıl boyunca Detroit'te kaldıktan sonra Çin ligine gitmiş ve kariyerini 2018'de Yesilgiresun belediyede noktalamis bir basketbolcuyu arıyoruz abi. Pistons'ta 338 maçta 2845 sayıyla oynamış bir point gard oyuncusu.

KamilKursat1905: Detroit’ten öncesini bilmiyorum ama 2008 yıllarında Detroit geçmişi olan ve Türkiye’de o tarz bir takımda oynamış olduğunu bildiğim 2 isim var. Birisi Sammy Meija birisi Will Bynum. Ama sanki Sammy Meija Tofaş’ta oynamıştı. O yüzden burada sallayıp Will Bynum diyeceğim.

RDT: Will Bynum doğru cevap abi. Şimdi avrupalı bir basketbolcu arıyoruz abi. Yakın dönemde iki yıl Detroit'te oynamış ve hala NBA'de aktif oynuyor. Avrupa'da Real Madrid, Fenerbahçe gibi takımlarda da forma giymiş bir basketbolcu.

KamilKursat1905: Detroit ve Fenerbahçe dediğinde aklım ilk başta Luigi Datome’ye kaydı ama Real Madrid’i yok ve NBA’de aktif değil. Real Madrid, Detroit’te 2 sezon geçirmesi ve Fenerbahçe diyorsan sanırım cevap Bojan Bogdanovic. Bu sezon Brooklyn Nets’te hiçbir maça çıkmadı ve sezonu kapattı. Serbest bıraktılar bakalım NBA’de kontrat kovalayacak mı ya da Avrupa’ya dönecek mi… Yaşı da 36 olacak yakında.

RDT: Yine doğru cevap abi. Şimdi ise güncel oyunculardan birini soruyorum abi. Son draft'ta 5. sıradan seçilmiş. Aralık ayındaki bir maçta kavgaya karışıp 25 bin dolar ceza almış.

KamilKursat1905: Aslında para cezası ve kavga denince akla kolay kolay gelmez ama son draftta 5.sıradan seçtiğimiz oyuncu Ron Holland. Kavga da kavga olsa izlemeyi unutmayın Jordan Clarkson ile çok saçma ve komik bir didişme olmuştu. Böyle yumruklaşacak gibi gard alıp durdular. Cevap Ron Holland yani. Videosunu da bırakıyorum.

RDT: ASDFASFASFASFA Wiki'de bile kavgayı denediler falan yazıyor bomba bir şeymiş ya. Son sorum abi. Son olarak yine yakın dönemden bir oyuncu soruyorum abi. 3 yıl boyunca 204 maçta 2949 sayıyla oynamış ve hala NBA'de aktif olarak oynayan bir forvet oyuncusu arıyoruz.

KamilKursat1905: Şimdi yakın zamanda Pistons’ta 3 farklı sezonda oynamış oyuncuları düşündüm ve seçenekleri azaltmaya çalıştım. Aklıma gelen isimler Langston Galloway, Jaden Ivey, Jalen Duren, Hamidou Diallo, Saddiq Bey, Isaiah Livers, Marvin Bagley ve Cory Joseph. Ve 2949’u 204’e bölünce maç başına 14-15 sayı arası atıyor olması lazım.

Diallo, Bagley, Cory Joseph üçlüsü sezon ortasında takasla geldi o yüzden 204 maça çıkmaları baya zor ve bu oyuncular zaten inanılmaz skorer değil. Bagley bu sayı ortalamasına ulaşabilir ama çok sakatlanıyor. Bu üçlüyü eledim.

Isaiah Livers da çok sakatlanıyordu ve son sezonunda takaslandı. Ayrıca şut yüzdesinde lig sonlarındaydı. Bu da gitti.

Langston Galloway maç sayısını karşılayabilir ama çift haneli sayı ortalaması tutturan birisi değildi. Maç başına 14 sayı atacak birisi değil. Onu da eledik.

Jaden Ivey bu sezonun ilk yarısında sakatlandı. O sayı ortalaması olarak bu civarlardadır ama 204 maça ulaşamamıştır.

Jalen Duren ve Saddiq Bey arasında kaldım. İkisi de hatrı sayılır sayıda maça çıktı. Ama Jalen Duren maç başına 14 sayı atan bir oyuncu hiç olmadı. O civarlara yaklaşmıştır ama onu da elemek zorundayım.
Saddiq Bey olabilir mi? Bir sezonda tüm maçlara çıktığını da hatırlıyorum. Onu da sezon ortasında başka takıma yollamıştık ama bizde oynarken diğer oyunculara oranla daha fazla oynuyordu. O da bizden gidince sakatlandı. Bu sezon maça bile çıkamadı. Severdim kendisini. Umarım doğru cevaplamışımdır…

RDT: Bu da doğru cevap. Cevapların dolgunluğu karşısında mest oldum abi helal olsun. Quiz bölümünden sonra yine sorulara dönüyorum sevgili Kafadar @Kras Mazov sormuş. "Bilmem kaç yıllık ban mevzusu nereden geliyor?"

KamilKursat1905: GüreşTürkiye forumunda bazen çok yersiz ban yiyordum belli bir kısmı kendi eşekliğim de olsa. 27 saatte 2 defa ban falan yemiştim mesela. Hatta spor bülteni kısmından tamamen ban yemiştim daha sonra. Hatta forumdan da uzaklaşmıştım soğuyunca. Bir gün 2017/2018 sezonunda Arena’daki Galatasaray – Fenerbahçe maçında yapılan kareografinin terör örgütü ile bir ilgisi olduğu söylenen bir konu açılınca damlayıp biraz alay ettim ama ağzımdan hakaret bile çıkmadı. O konuda biraz goygoy döndürdüm yani diğer kareografilerimizi atıp “bunda da terör örgütünün şu mesajı iletilmiş” vs diyerek biraz alaya aldım konu da serbest kürsüye açılmıştı hatta. Birisi bana saygı çerçevesinde dönen bir tartışmaya böyle yaklaşmamam gerektiğini biraz ahkam keserek söylemişti. Argo bile kullanmadım dediğim gibi. Kısa bir süre sonra foruma girmek istediğimde 1 yıllık ban yediğimi öğrendim ama ban sebebi yazmıyordu hatta “ceza alan üyelerin dürülen defteri” konusuna da bir şey yazmamışlardı… Oradan kalma bir şaka hocam. Artık uysallaştık forum konusunda ve mevzularımızı Yağız Sabuncuoğlu gibi insanlarla yaşıyoruz.

RDT: Orası garip ya. Yöneticileri hakem gibi düşünecek olursak asıl amaç oyuncuları sahada tutmaktır. Gereksiz yere kırmızı çıkaramazsın. Öyle olunca PFDK'ya sevk ederken sebep bile yazamazsın. Onur abinin ikinci sorusu da "Detroit'i desteklemeseydin hangi NBA takımını desteklerdin?" olmuş. Abime teşekkür ediyorum soruları için.

KamilKursat1905: Ben zaten NBA’de ilk başta Los Angeles Clippers’ı destekliyordum. Beni NBA’e başlatan isimler Chris Paul ve Blake Griffin’di 2012 yılında. O yüzden Clippers diyebilirim. Pistons’a geçmişten bir sempatim vardı araştırmıştım 2. Takımım gibiydi Griffin oraya takaslanınca iki takımı birden izlemeye başladım. Bubble’da Clippers soğutunca en azından yapılanan bir takımı izlemiş olurum diye tek odağımı oraya kaydırdım. Ne kadar mantıklı bir karar tartışılır ama takımı benimsedik takımla çok da özleştik. Seviyorum yapacak bir şey yok… Sayfamızı da 3000 takipçiye ulaştırdık yakın zamanda.

RDT: Sen Detroit Pistons'ın kendisisin artık abi. Ben de program yayınlandıktan sonra sayfayı takipleyeceğim. Artık sonlara geliyoruz abi. @Sikiru sormuş. "Blake Griffin'in yüzük takabilmesi için nelerden vazgeçerdi?"

KamilKursat1905: Yüzüğe göre değişir hocam… Clippers veya Pistons’taki gibi FMVP olacağı bir yüzük için sağ kolumu veya iç organlarımdan birini veririm ama Boston veya Brooklyn’deki gibi takımlarla yüzük alırsa en azından bir parmak ya da belli bir süre alçıyla gezmek falan olabilir. Beleş yüzüğü de elinin tersiyle çevirdi zaten artık gelecek sezon yorumculuk yapacak onu izleriz.

RDT: İkinci sorusu "Son 5 yılın draft picklerinden 2 değişiklik hakkı olsa kimleri droplar kimleri alır?"

KamilKursat1905: Önden alınan oyuncuları saymıyorum (Ausar yerine Wemby veya Killian yerine Anthony Edwards gibi) Arkadan seçilen oyuncularla değiştireceğimi sordun galiba. O durumda Killian Hayes yerine kendisini hiç sevmesem de Tyrese Haliburton olabilir. O drafttan Killian yerine kimi seçsek daha iyi olurdu bu arada… Öbür draft için ise Ron Holland yerine Donovan Clingan çok tatlı olabilirdi. He ben bir ara şut atan kanat bulmak zor olduğu için 2022 draftında Keegan Murray ve 2023 draftında Brandon Miller’a da çok yükseliyordum onları da es geçmeyeyim. Wemby zaten yıllar öncesinden Spurs’e paketlenmişti ona yapacak bir şey yok.

RDT: Üçüncü olarak da "Cade'in tamamlayıcısı olarak Sasser'ın Ivey'den daha iyi olduğunu düşünüyorum, kendisi ne düşünür?" demiş.

KamilKursat1905: Önceki sezonlardaki Ivey’i düşününce pek uyum sağlamaları mümkün görünmüyordu ama bu sene hem koç ekibi hem de şut koçu Ivey’e inanılmaz fayda sağladı. Bence hem Cade hem Ivey hala belli şeyleri yapamıyor. Cade çok top kaybediyor mesela Ivey de Cade yokken çok dağılıyor ve hala kararları sıkıntılı. Ama Ivey bu sezonki gibi şut attığı sürece bence iyi fit olurlar. Sasser eğer şu an olduğu oyuncunun şöyle 2 kat iyi hali durumuna gelirse dediğin gerçekleşebilir ve hak verilebilir. Şutu olan undersized bir skorer ve Ivey kadar potaya gitmiyor. Ama işte şu an oyuncu seviyesi olarak Ivey’nin çok arkasında o yüzden şu süreçte biraz zor. Benchten gelecek bir skor opsiyonu olabilir aslında ama orada da Beasley ve Schröder kullanılıyor. Sasser yakında takaslanabilri ve bir takımda 6. Adam rolüne bürünebilir. Seviyorum kendisini ama biraz kafa açıyor… Ivey sakatlanınca bench liderliğini ona verdik ama üstesinden kalkamadı maalesef.

RDT: Ve son olarak "GM olsa offseasonda yapacağı ilk hamle ne olur?" demiş sevgili Sikiru.

KamilKursat1905: Draft döneminde Fontecchio kazmasından çıkış en azından yedek PF için bir hamle yapmak olur. Sonra Beasley’i takımda tutmak tabi. Büyük bir hamle yapmamız için hala erken ama en azından takımı belli açıdan geliştirmek gerekiyor. Eski GM Cade’in çaylak kontratı boyunca berbat iş yaptı ve işimizi bu açıdan zorlaştırdı. Cade All-NBA seçilirse maaşı artacak ve hamle imkanımız bir tık azalacak. Bakalım ne yapacağız ama şunu belirteyim 2020 ya da 2022 draftında GM olsaydım şu an 4. Bannerı asmak için gün sayıyorduk…

RDT: Ve kapanış öncesi klasiktir benim sorularıma geldik abi. Ama öncesinde lider moderatörümüz @Bero "Sorulabilecek her sey sorumuş. Forumda olduğu için mutlu olduğum bir adam severim güzel sohbet çıkacaktır." diyerek selam bırakmış. Teşekkür ediyorum kendisine. İlk olarak bu bölümde kimse sormamış ben sorayım dedim bu klasiği boş bırakmak olmazdı. Hakkımda ne düşünüyor?

KamilKursat1905: Severim dostum seni. Benle iletişim kurmak için çabalaman bile çok değerliydi mutlu ettin. İyi adamsın. Ama bu soruda bi gıcıklık hissettim awjekhkewahjkawwe

RDT: ASDFASFDA İkinci sorum şu abi: Basketbolda en çok neye dikkat etmek gerekiyor?

KamilKursat1905: İzlemekten bahsediyorsan sağlıklı bir yapıyı izlemeye dikkat etmek lazım. İzlerken baş ağrıtan bir kadro çok can sıkabilir. Eğer bir takımı seviyorsan ben gibi bununla yaşayabilirsin ama öbür türlü daha da basketbola dair şeylerden soğuyabilirsin. Bir de basketbol olarak ne izlemek istediğine bağlı. Biraz daha fiziksel mücadele ve tribün şovları için Euroleague daha idealken yetenek temelli oyun için NBA daha uygun.

Eğer oynamaktan bahsediyorsan stamina ve mental gelgitlere hazırlanmak lazım. Basketbolda futbol gibi oyunu soğutma imkanı olmadığı için 24 saniyede şut denemek şart ve molalar kısıtlı. Oyun gelgitlere inanılmaz elverişli. Buna hazırlanmak için ekstra çaba sarfetmek gerekiyor.

RDT: Valla oynayacak fizik ve kondisyonu kaybedeli beş yıl oldu ama sağlıklı yapı işi tüm sporlarda geçerli ya. Ama sağlam yapı ve biraz daha fazla yetenek tam aradığım şey olur. Üçüncü sorumda şöyle abi: Detroit Pistons'a nasıl bağlandın?

KamilKursat1905: NBA ile ilk tanışmam 2012 yılının başlarında Facebook’ta ana sayfama düşen bir Chris Paul-Blake Griffin videosuyla başladı. Sonra Clippers sempatim ve geçmişe dair araştırmalara başladım, sürekli videolar izledim. Detroit’in geçmişte başardıklarını ve kadrolarında Mehmet Okur’un olduğunu öğrenmiştim. O 2004 kadrosu ülkede çok seviliyordu benim de sempatim oluşmuştu ama takım 4 senedir kötü gidiyordu. Desteklemedim ama o zamanlar işte sempati duyduğum bir takımda. Sonra kaderin cilvesi olsa gerek 2018 başında Blake Griffin Detroit’e takaslandı. Baya şok olmuştum çünkü aylar önce 5 yıllık kontrat yapmıştı. Ben de hem Clippers hem Detroit’i izledim ama Detroit’i izlemek daha rahattı çünkü doğu takımı olduğu için maçlar erken başlıyordu. 2 takımı birden izlerken 2018/2019 sezonu iki takım açısından da çok güzel geçti. Clippers hiç beklenmedik bir şekilde playoff yaparken son 4 yılda 3 kez şampiyon olan GSW’dan 2 maç almıştı hatta bir tanesinde 31 sayıdan gelmişlerdi. 4-2 elendiler ama güzel bir sezondu. Pistons ise sezonuna çok acı verici şekilde son veriyordu ama Blake Griffin All-Star ve All-NBA olmuştu ve Pistons playoff yapmıştı. 18/19 sezonu ne kadar güzelse 19/20 sezonu bir o kadar acı verici oldu. Clippers şımarıklığının cezasını 3-1 önde olduğu seriyi kaybederek verirken Pistons Blake Griffin’in sakatlığı başta olmak üzere sürüyle sıkıntı yaşayıp ligi diplerde bitirdi. O offseason bir karar vermek istedim. Yaşım ilerliyordu ve artık 2 takıma birden deli gibi vakit ayıramazdım. O offseason hiç yapılanan bir takıma şahit olmadığım için tüm odağımı Pistons’a verme kararı aldım ve devamı bu noktaya gelmem oldu. Clippers fanları arasında arkadaki kısık bir sesken Pistons fanları için lidere falan döndüm jakwehkjwaehkjewa aynen Oklahoma’dan Indiana’ya gidince yıldız olan Oladipo… Blake Griffin 2021’de ayrıldı ama hala destekliyorum.

RDT: Sıradaki sorum şu şekilde: Yago ile olan muhabbetin herkesin malumu oldu ama ben sana başka bir haberci hakkında sormak istiyorum. Sami Yen Haber ile ilgili ne düşünüyorsun?

KamilKursat1905: Ben genel olarak fenomen çarlardan haz etmiyorum Sami Yen Haber iyi işler haberler de verebiliyor ama genel olarak üslubu sıkıntılı bence. O yüzden takip etmemeyi falan tercih ediyorum. Bizim fenolarda da genel bir falso olma durumu var maalesef.

RDT: Ve son olarak Rey Mysterio ve Joe Hendry'den sonra üç numaraya kimi koyuyorsun güreşçi olarak.

KamilKursat1905: Joe Hendry Pistons ürünü giydi diye onurlandırdık o tweetle ama normalde oralara oynamaz tabi… ama 2. Olduğunu düşünürsek 3. Sıram kesin Randy Orton olurdu. İnanılmaz bir adam, moveseti, karizması, iyisi, kötüsü, theme songu, girişi her şekilde izletiyor ve hayran bırakıyor adam.

Sorular için teşekkürler elimden geldiğince cevaplamaya çalıştım… Umarım herkes beğenmiştir. Soru soranlara, okuyanlara ve sorusu olmasa da güzel yorumları için Gloom ve Bero’ya da çok teşekkürler.

RDT: Orton bir All-Time Great ya. Gerçekten harika bir bölüm oldu ağabey. Öncelikle konuk olarak gelip beni şereflendirdiğin için sana sonrasında da sorularını esirgemeyen forum halkına çok teşekkür ediyorum. İlerleyen bölümlerde görüşmek üzere diyor ve son sözü sana devrediyorum ağabey.

KamilKursat1905: Davetin ve sorular için teşekkür ederim. Genelde geçiştirmeden ve içi dolu şekilde cevaplamaya çalıştım umarım herkes beğenmiştir. Herkese hayırlı ramazanlar diliyorum. Sevdiklerinizle güzel ve mutlu bir yaşantınız olsun. Onları önemseyin ama kendinizden taviz vermeyin. Kendinizi de önemseyin. Umarım çok daha güzel bir sohbette burada tekrar buluşma imkanımız olur bir gün. Twitter kullanan varsa beni değil de sayfamız TRDetroit’e bir takip bırakırlarsa sevinirim. Kişisel hesabımdan da bana istediğiniz zaman ulaşabilirsiniz. Tekrar teşekkür ediyorum herkese saygı ve sevgilerle…​

Anasayfa Üst Alt
Tema Rengi