Süper Lig 25. Hafta | Galatasaray - Fenerbahçe

Kim Kazanır?

• Galatasaray

Oy: 4 40.0%
  • Berabere

Oy: 1 10.0%
  • Fenerbahçe

Oy: 5 50.0%

• Kullanılan toplam oy
    10

RiseGen

Go Further
Konular
6
Beğeni sayısı
234
PG Nakit
0
Favori Güreşçi
LA Knight
Biraz da şans-kısmet işi. 6 pas içinde top kaleye girse başka şey konuşulurdu. Fenerbahçe beklediğimden iyi defans yaptı, Morukyo futboluna döndü iş. Maxi lazımmış bu maça, biraz karıştırırdı ortalığı.

Styles Clash

Sahipkıran
Konular
115
Beğeni sayısı
2,697
PG Nakit
840
Favori Güreşçi
AJ Styles
RPG Karakteri
Rey Mysterio
Fenerli arkadaşlar kızacak ama bayramlık ağzımı açacağım. Beşiktaş 2016 senesinde Feda'dan yeni çıkmış, ligin yarısını hatta daha fazlasını Olimpiyat Stadı'nda oynamış olmasına karşın şampiyon oldu. Ve o sezon kalecimiz de problemliydi. Ve bizim maçlar öyle +6, +7 uzamıyordu, nadiren penaltı alıyorduk. O dönemi canlı izleyen BJK'li kardeşlerim çok net hatırlar. Fakat BJK her şeye rağmen şampiyon oldu.

Şimdi Fenerbahçe her imkana sahip her imkana sahip. Takımın başında JOSE MOURINHO var anasını satayım. Bu adamın ne kadar muazzam bir kariyere sahip olduğu ortada. Kadro deseniz birkaç eksiklik dışında iyi. Yönetim şu dramaları bıraksa ve yalnızca oyuna odaklanılsa Fener'in önünde kimse duramazdı. Fakat vabadan zengin bir herif ve onun televole kankası her hafta drama yaratıyor. Takım da bundan kaybediyor veya şampiyon olamıyor. Ve bu zatlar kendi kellerini kurtarmak için İsmail Kartal gibi gayet başarılı bir adamı yediler. Mourinho bu saatten sonra maks AL'de bir şeyler yapabilirse yapar. Sezon sonunda da taraftar Ali Koç'un istifasını isteyince adamı gönderirler. Veya da gelecek sezon Mou gönderilmek için çok da sallamaz.

Bogi

Jön Türks
Konular
21
Beğeni sayısı
473
PG Nakit
0
Fenerbahçe geri kısımda yapılacak her şeyi doğru yaptı. GS'ye en ufak topla oynatmadı, topu bırakıp tamamen oyunu nasıl istiyorsa öyle dikte ettirdi. Ancak ileri hattın ağırlığı nihayetinde skoru alamamasına sebep oldu. Lemina olmasa GS çok rahat dağılırdı gibi geliyor bana. Hakem cillop gibi maç yönetti. Az önce rakip takım hocası ağlamış şaşırmadım açıkçası.

Fener için tekrar tekrar söylemek lazım şu maçın beraberlikle bitmesi çok büyük sorun değil. Hata nerede yapıldı diye sorulsa tek cevap BJK deplasmanı maalesef.

Baroš

🦁
Konular
134
Beğeni sayısı
652
PG Nakit
1,445
Favori Güreşçi
CM Punk
Fenerbahçe geri kısımda yapılacak her şeyi doğru yaptı. GS'ye en ufak topla oynatmadı, topu bırakıp tamamen oyunu nasıl istiyorsa öyle dikte ettirdi. Ancak ileri hattın ağırlığı nihayetinde skoru alamamasına sebep oldu. Lemina olmasa GS çok rahat dağılırdı gibi geliyor bana. Hakem cillop gibi maç yönetti. Az önce rakip takım hocası ağlamış şaşırmadım açıkçası.

Fener için tekrar tekrar söylemek lazım şu maçın beraberlikle bitmesi çok büyük sorun değil. Hata nerede yapıldı diye sorulsa tek cevap BJK deplasmanı maalesef.
Lemina ve Yusuf Akçiçek dışında sivrilen bir performans olmadı. Defans oyuncularının iyi, hücumcuların vasat olduğu maçtı.

god is an astronaut

anti evergreen luster
Konular
35
Beğeni sayısı
998
PG Nakit
65
RPG Karakteri
Max Caster
22-23 Galatasaray vs. 23-24 Galatasaray gibi hayali bir maçı kafamda oynatsam aşağı yukarı bu maç olurdu. Burada 22-23 Galatasaray, yani iyi olan taraf açık söylemek gerekirse Fenerbahçe. Bu sezon daha iyi top oynadıklarını düşünmem bir kenara, tıpkı 22-23 GS gibi topu rakibe verip topu aldığında karşıda kaliteli ataklar yaratan bir takım görüntüsü verdiler. 23-24 Galatasaray ise kadro kalitesinin ekmeğini kötü şartların olduğu ligde yiyen, vasat üstü bir takımdı. Bu maç için her iki tarafa da şanssız demek yerine, her iki tarafın da şanslı olduğu bir pozisyon yoktu demeyi tercih ediyorum. Galatasaray, 23-24'te olduğu gibi kadro kalitesinden ötürü (ki bu maçta %85 Lemina ve tek ciddi pozisyondan ötürü de %15 Muslera bu kadro kalitesi) istediği skoru korumayı başardı. Fenerbahçe'de savunmada ekstra bir zaaf göstermedi. İnanılmaz dengeli bir maçtı, dengeli de sonuçlandı.

Şimdi internette Okan Buruk eleştirileri gördüm bu maç özelinde, bu eleştirileri sezon geneli için yapıldığında sonuna kadar destekliyorum. Oynadığımız oyun apaçık bir felaket çünkü. Ancak bu maç özelinde olması gereken her şey oldu. Fenerbahçe'nin daha iyi top oynadığının iyi kötü Galatasaray teknik ekibindeki herkes farkındadır. Senden iyi olduğunu bildiğin bir takıma böyle oynamayıp yapabileceğin hiçbir şey yok. 3-5-2 gibi bir şeye girip gol aramaya çalışsak 1-4'lük AZ maçından hallice bir şey yaşardık muhtemelen. Gol aramak ve yememek için doğru yolu uyguladık, Fenerbahçe'de kendince doğru olan yolu uyguladı ve gol aramak adına yemeyi göze almadı. Sadece daha düzenli bir oyun planına sahip olduklarından daha etkili atak yapan taraf oldular hepsi bu. Eskaza altıpastaki pozisyon gol olsa ve biz 0-1 kaybetsek, ya da bizim ataklardan birinde şansımız yaver gitse ve bir anda golü bulup 1-0 kazansak da bunları düşünecektim. 0-0'da da fikrim değişmedi.

Okan Buruk'u tek eleştireceğim konu, Yunus Akgün'ü oyuna almak inanılmaz doğru bir kararken bunu Sara'yı çıkararak yapmak da bir o kadar hatalıydı. Evet Yunus'un yaratıcılığını kullanmak istedi ve bu yaratıcılığı en rahat yapacağı 10 numaraya onu atmaya çalıştı ama bunu yaptığı anda Sara'nın oyun kurulumuna verdiği destekten + orta saha katkısından oldu. Bu değişikliğin hemen ardından gelen 10-15 dakika Fenerbahçe'nin en etkin ve gol atmaya en yakın olduğu bölümdü. Bu hatayı umarım böyle tekrarlamaz. Bunun dışında Mertens'i son 15-20 dakika oyuna atma işini aylardan sonra anca akıl etmesine tatlı tatlı gülerken umarım bu kararın devamlılığını da getirir diyorum. İlk 11 bana kalırsa (Muslera-Günay işini saymazsam.) kusursuzdu. Yunus'u İ11 görmek isterdim sadece ama sakatlıktan döndü, çokta yadırgamıyorum.

Bunun dışında Saint-Maximin bu maçta oynuyor olsaydı biz muhtemelen kaybederdik, Fenerbahçe'nin ileri hattı çok ağırdı bence en büyük defoları buydu. Hızlı yaptıkları her atak bir tehditken topu ayaklarında tuttuklarında sonuç alamadılar.

Maçın hakemini genel olarak beğendim. Sadece 2-3 faul kararı benim nezdimde hatalı, hatalıdan ziyade maç içindeki diğer kararlara göre tutarsız ama o kadar kusur kadı kazanında da olur. Çok fahiş bir sorun yaşanmadı, maçın gerilimini çok güzel yönetti. İki tarafın da beraberliği doğrudan reddetmeyişi de buna biraz katkı sağladı, nitekim yaşandı ve bitti diyelim. Sonuçtan bir Galatasaraylı olarak oldukça memnunum, şamp- diyebilecek bir avantajımız var. 12 maç kaldı, ikili averaj üstünlüğünü de bizde. Fenerbahçe'nin puan kaybetmediği senaryoda üç berabere hakkımız var. Umarım üçünü de kullanmaya gerek kalmadan namağlup şampiyon oluruz sezon sonu, ufukta 25!

E: Okan Buruk'un hakem açıklamasını gördüm de, hoca bu tarz açıklamalar Galatasaray'a ve Galatasaray Teknik Direktörü sıfatıyla dolaşan birine yakışmıyor. Mert'in el pozisyonunda oyuncunun kendi oynadığı toptan geldiğinden devam kararı doğru. Bunu birkaç kişiye sordursan illa sana biri söyler. Niye giriyorsun böyle toplara? Sezon sonunda gönderilmeni isteyenler olarak az değiliz, bu tarz dikkati başka yere çekmeye çalışan algı işlerini de suyun bu tarafında içmiyoruz biz haberin olsun. Karıştırma bizi kimseyle.

E2: Lemina Avrupa için hazır değil ama Cuesta hazır, değil mi? Umarım sezon sonu gidersin ya, yönetimin yalakası herif. Dursun Özbek ve yönetimini de hiç sevmeyen birisi olarak, bu sezonun başında söylediğim ''Başarı futbolculara başarısızlık Okan dahil yönetimin tamamına yazar.'' tezimin hala arkasındayım ve bu konularda yanılmamış olmaktan gururluyum.

Son düzenleme:

Tolga

Pepsi Konseyi
Konular
877
Beğeni sayısı
1,001
PG Nakit
1,430
Favori Güreşçi
Nic Nemeth
Bu maçtan sonra kendi çapımda bir değerlendirme yapayım dedim, büyük ihtimalle kısa bir şeyler karalayacağım.

Öncelikle maçın 0-0'a bağlanmasının bence en büyük sebebi hakem, hakemin maçı kontrol altına alması. Türk bir hakem olsaydı ya Osimhen'in penaltısını ya da Lemina'ya çarpan topu penaltı olarak çalacaktı ve kontrol kaybolacaktı. Bunun en büyük örneği bu seneki Trabzonspor-Fenerbahçe maçı, Trabzon'un kornerden attığı golü iptal etti, sonra eşitlemek için Trabzon lehine hata yaptı, sonra Fener lehine hata yaptı, maçın sonunda kontrolü kaybetmiş bir hakem ve kafasına göre oynayan 22 oyuncu izledik. Oyun bugün belki buna da dönebilirdi ama hakem kolay kolay oyunu durdurmadı.

Oyuna gelirsek Fenerbahçe'nin elini kolunu bağlayan isim Tadic, zaten derbi 11'inde de aynı kadronun sadece Tadic yerine Mert Hakan'ın olduğu varyasyonunu istiyordum. Çünkü Tadic'in 95 dakika maçı ghostlayıp ama abi bir tane pas atar maçı çözer diyebileceğin maç bu değil. Bu maç belki Tadic iyi pas atar, maçı çözer diye 1 kişi eksik oynamayı tolere edebileceğin bir maç değil, hele ki rakibinde hâlâ PL kondisyonuyla oynayan bir Lemina varsa.

Yusuf'un soğukkanlılığı, rakip her atak üretecekken ufak faullerle durdurması kendisine çok büyük artı yazdı, muazzam performans. Skriniar zaten Osimhen'in hem ensesinde hem aklının içinde oynadı, Yusuf'la birlikte iyi daralttılar. Çağlar ilk yarı yine soğukkanlı ve iyi bir performans gösterdi ama Barış'ın ikinci devre dikine oynamaya başlamasıyla kırmızı yememek için çıkması farz olmuştu. Szymanski yine son haftalarda bildiğimiz gibiydi, Fred verdiği kararlar hariç yine standart kendi derbi performansını verdi. Apokerim'in kaptırdığı topta içeride 4 kişi boşken şut vurduğu pozisyonla saç baş yoldurttu. Stoper oynamaktan orta saha oynamayı unutmuş bir Amrabat izledik, özellikle Tadic yerine Szymanski'nin yerine girmesi takımı dağıttı, Lemina'ya tiplediği top falan rezalet bir Amrabat performansı. Tadic'e gelirsek, hem takımı 1 kişi eksik oynattı, kendisinin pas ile maç çözeceği sekanslarda da rezil karar mekanizmasıyla maçı verdi. Muslera'nın sektirdiği topa vuramaması, son dakikalarda Kostic'e aradan salmak yerine 30 metreden kaleyi deneme çabası, ilk yarı sonu kontrada Kostic'e pası geç verip pozisyonu bitirmesi, her anlamıyla rezalet oynadı. Kostic'e gelince evet iyi oynadı ama birkaç pozisyonda düşündüklerini yapamadı, yani Kostic klasında bir topçu olmasa yetenek kısıtı diyerek özetleyebiliriz ama bu adam Kostic olunca yetenek kısıtı da diyemiyorsun. Oğuz'a çok bir yorum yok ama iyiydi, Muslera'nın önde kaldığı pozisyonda uzak köşeye denediği şut yüreğimizi ağzımıza getirdi. Dzeko bu maç her zamanki Dzeko değildi, belli bir noktadan sonra sadece kendini atıp duran top almaya çalıştı. Nesyri ise pozisyon gelince atan bir oyuncu zaten, pozisyon gelmedi, atamadı. Bazı yerlerde hataları vardı ama takımı kaç maçtır kurtaran adamın derbide olsa sahaya bırakma hakkı olmalı. Talisca'ya ise denecek bir şey yok, bitik. Fakat Mourinho bence maçı yeterince istemedi, bu maçı son dakikalarda çözse çözse İrfan Can, Mert Hakan veya Talisca'nın çözeceği barizken bunlardan sadece Talisca'yı alıp 95 dakika Tadic izletti.

Anasayfa Üst Alt
Tema Rengi