Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Kullanıcılar
Aylık Konu İstatistikleri
Şu anki ziyaretçiler
Yeni profil mesajları
Profil mesajlarında ara
Ayın En Çok Mesaj Atanları
Rozetler
ELITE Efektleri
ELITE Üyelik
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Konuya cevap cer
Ana sayfa
Forumlar
Güreş Dışı
Tribün
Süper Lig 25. Hafta | Galatasaray - Fenerbahçe
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
<blockquote data-quote="god is an astronaut" data-source="post: 337358" data-attributes="member: 91"><p>22-23 Galatasaray vs. 23-24 Galatasaray gibi hayali bir maçı kafamda oynatsam aşağı yukarı bu maç olurdu. Burada 22-23 Galatasaray, yani iyi olan taraf açık söylemek gerekirse Fenerbahçe. Bu sezon daha iyi top oynadıklarını düşünmem bir kenara, tıpkı 22-23 GS gibi topu rakibe verip topu aldığında karşıda kaliteli ataklar yaratan bir takım görüntüsü verdiler. 23-24 Galatasaray ise kadro kalitesinin ekmeğini kötü şartların olduğu ligde yiyen, vasat üstü bir takımdı. Bu maç için her iki tarafa da şanssız demek yerine, her iki tarafın da şanslı olduğu bir pozisyon yoktu demeyi tercih ediyorum. Galatasaray, 23-24'te olduğu gibi kadro kalitesinden ötürü (ki bu maçta %85 Lemina ve tek ciddi pozisyondan ötürü de %15 Muslera bu kadro kalitesi) istediği skoru korumayı başardı. Fenerbahçe'de savunmada ekstra bir zaaf göstermedi. İnanılmaz dengeli bir maçtı, dengeli de sonuçlandı.</p><p></p><p>Şimdi internette Okan Buruk eleştirileri gördüm bu maç özelinde, bu eleştirileri sezon geneli için yapıldığında sonuna kadar destekliyorum. Oynadığımız oyun apaçık bir felaket çünkü. Ancak bu maç özelinde olması gereken her şey oldu. Fenerbahçe'nin daha iyi top oynadığının iyi kötü Galatasaray teknik ekibindeki herkes farkındadır. Senden iyi olduğunu bildiğin bir takıma böyle oynamayıp yapabileceğin hiçbir şey yok. 3-5-2 gibi bir şeye girip gol aramaya çalışsak 1-4'lük AZ maçından hallice bir şey yaşardık muhtemelen. Gol aramak ve yememek için doğru yolu uyguladık, Fenerbahçe'de kendince doğru olan yolu uyguladı ve gol aramak adına yemeyi göze almadı. Sadece daha düzenli bir oyun planına sahip olduklarından daha etkili atak yapan taraf oldular hepsi bu. Eskaza altıpastaki pozisyon gol olsa ve biz 0-1 kaybetsek, ya da bizim ataklardan birinde şansımız yaver gitse ve bir anda golü bulup 1-0 kazansak da bunları düşünecektim. 0-0'da da fikrim değişmedi.</p><p></p><p>Okan Buruk'u tek eleştireceğim konu, Yunus Akgün'ü oyuna almak inanılmaz doğru bir kararken bunu Sara'yı çıkararak yapmak da bir o kadar hatalıydı. Evet Yunus'un yaratıcılığını kullanmak istedi ve bu yaratıcılığı en rahat yapacağı 10 numaraya onu atmaya çalıştı ama bunu yaptığı anda Sara'nın oyun kurulumuna verdiği destekten + orta saha katkısından oldu. Bu değişikliğin hemen ardından gelen 10-15 dakika Fenerbahçe'nin en etkin ve gol atmaya en yakın olduğu bölümdü. Bu hatayı umarım böyle tekrarlamaz. Bunun dışında Mertens'i son 15-20 dakika oyuna atma işini aylardan sonra anca akıl etmesine tatlı tatlı gülerken umarım bu kararın devamlılığını da getirir diyorum. İlk 11 bana kalırsa (Muslera-Günay işini saymazsam.) kusursuzdu. Yunus'u İ11 görmek isterdim sadece ama sakatlıktan döndü, çokta yadırgamıyorum.</p><p></p><p>Bunun dışında Saint-Maximin bu maçta oynuyor olsaydı biz muhtemelen kaybederdik, Fenerbahçe'nin ileri hattı çok ağırdı bence en büyük defoları buydu. Hızlı yaptıkları her atak bir tehditken topu ayaklarında tuttuklarında sonuç alamadılar.</p><p></p><p>Maçın hakemini genel olarak beğendim. Sadece 2-3 faul kararı benim nezdimde hatalı, hatalıdan ziyade maç içindeki diğer kararlara göre tutarsız ama o kadar kusur kadı kazanında da olur. Çok fahiş bir sorun yaşanmadı, maçın gerilimini çok güzel yönetti. İki tarafın da beraberliği doğrudan reddetmeyişi de buna biraz katkı sağladı, nitekim yaşandı ve bitti diyelim. Sonuçtan bir Galatasaraylı olarak oldukça memnunum, şamp- diyebilecek bir avantajımız var. 12 maç kaldı, ikili averaj üstünlüğünü de bizde. Fenerbahçe'nin puan kaybetmediği senaryoda üç berabere hakkımız var. Umarım üçünü de kullanmaya gerek kalmadan namağlup şampiyon oluruz sezon sonu, ufukta 25!</p><p></p><p>E: Okan Buruk'un hakem açıklamasını gördüm de, hoca bu tarz açıklamalar Galatasaray'a ve Galatasaray Teknik Direktörü sıfatıyla dolaşan birine yakışmıyor. Mert'in el pozisyonunda oyuncunun kendi oynadığı toptan geldiğinden devam kararı doğru. Bunu birkaç kişiye sordursan illa sana biri söyler. Niye giriyorsun böyle toplara? Sezon sonunda gönderilmeni isteyenler olarak az değiliz, bu tarz dikkati başka yere çekmeye çalışan algı işlerini de suyun bu tarafında içmiyoruz biz haberin olsun. Karıştırma bizi kimseyle.</p><p></p><p>E2: Lemina Avrupa için hazır değil ama Cuesta hazır, değil mi? Umarım sezon sonu gidersin ya, yönetimin yalakası herif. Dursun Özbek ve yönetimini de hiç sevmeyen birisi olarak, bu sezonun başında söylediğim ''Başarı futbolculara başarısızlık Okan dahil yönetimin tamamına yazar.'' tezimin hala arkasındayım ve bu konularda yanılmamış olmaktan gururluyum.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="god is an astronaut, post: 337358, member: 91"] 22-23 Galatasaray vs. 23-24 Galatasaray gibi hayali bir maçı kafamda oynatsam aşağı yukarı bu maç olurdu. Burada 22-23 Galatasaray, yani iyi olan taraf açık söylemek gerekirse Fenerbahçe. Bu sezon daha iyi top oynadıklarını düşünmem bir kenara, tıpkı 22-23 GS gibi topu rakibe verip topu aldığında karşıda kaliteli ataklar yaratan bir takım görüntüsü verdiler. 23-24 Galatasaray ise kadro kalitesinin ekmeğini kötü şartların olduğu ligde yiyen, vasat üstü bir takımdı. Bu maç için her iki tarafa da şanssız demek yerine, her iki tarafın da şanslı olduğu bir pozisyon yoktu demeyi tercih ediyorum. Galatasaray, 23-24'te olduğu gibi kadro kalitesinden ötürü (ki bu maçta %85 Lemina ve tek ciddi pozisyondan ötürü de %15 Muslera bu kadro kalitesi) istediği skoru korumayı başardı. Fenerbahçe'de savunmada ekstra bir zaaf göstermedi. İnanılmaz dengeli bir maçtı, dengeli de sonuçlandı. Şimdi internette Okan Buruk eleştirileri gördüm bu maç özelinde, bu eleştirileri sezon geneli için yapıldığında sonuna kadar destekliyorum. Oynadığımız oyun apaçık bir felaket çünkü. Ancak bu maç özelinde olması gereken her şey oldu. Fenerbahçe'nin daha iyi top oynadığının iyi kötü Galatasaray teknik ekibindeki herkes farkındadır. Senden iyi olduğunu bildiğin bir takıma böyle oynamayıp yapabileceğin hiçbir şey yok. 3-5-2 gibi bir şeye girip gol aramaya çalışsak 1-4'lük AZ maçından hallice bir şey yaşardık muhtemelen. Gol aramak ve yememek için doğru yolu uyguladık, Fenerbahçe'de kendince doğru olan yolu uyguladı ve gol aramak adına yemeyi göze almadı. Sadece daha düzenli bir oyun planına sahip olduklarından daha etkili atak yapan taraf oldular hepsi bu. Eskaza altıpastaki pozisyon gol olsa ve biz 0-1 kaybetsek, ya da bizim ataklardan birinde şansımız yaver gitse ve bir anda golü bulup 1-0 kazansak da bunları düşünecektim. 0-0'da da fikrim değişmedi. Okan Buruk'u tek eleştireceğim konu, Yunus Akgün'ü oyuna almak inanılmaz doğru bir kararken bunu Sara'yı çıkararak yapmak da bir o kadar hatalıydı. Evet Yunus'un yaratıcılığını kullanmak istedi ve bu yaratıcılığı en rahat yapacağı 10 numaraya onu atmaya çalıştı ama bunu yaptığı anda Sara'nın oyun kurulumuna verdiği destekten + orta saha katkısından oldu. Bu değişikliğin hemen ardından gelen 10-15 dakika Fenerbahçe'nin en etkin ve gol atmaya en yakın olduğu bölümdü. Bu hatayı umarım böyle tekrarlamaz. Bunun dışında Mertens'i son 15-20 dakika oyuna atma işini aylardan sonra anca akıl etmesine tatlı tatlı gülerken umarım bu kararın devamlılığını da getirir diyorum. İlk 11 bana kalırsa (Muslera-Günay işini saymazsam.) kusursuzdu. Yunus'u İ11 görmek isterdim sadece ama sakatlıktan döndü, çokta yadırgamıyorum. Bunun dışında Saint-Maximin bu maçta oynuyor olsaydı biz muhtemelen kaybederdik, Fenerbahçe'nin ileri hattı çok ağırdı bence en büyük defoları buydu. Hızlı yaptıkları her atak bir tehditken topu ayaklarında tuttuklarında sonuç alamadılar. Maçın hakemini genel olarak beğendim. Sadece 2-3 faul kararı benim nezdimde hatalı, hatalıdan ziyade maç içindeki diğer kararlara göre tutarsız ama o kadar kusur kadı kazanında da olur. Çok fahiş bir sorun yaşanmadı, maçın gerilimini çok güzel yönetti. İki tarafın da beraberliği doğrudan reddetmeyişi de buna biraz katkı sağladı, nitekim yaşandı ve bitti diyelim. Sonuçtan bir Galatasaraylı olarak oldukça memnunum, şamp- diyebilecek bir avantajımız var. 12 maç kaldı, ikili averaj üstünlüğünü de bizde. Fenerbahçe'nin puan kaybetmediği senaryoda üç berabere hakkımız var. Umarım üçünü de kullanmaya gerek kalmadan namağlup şampiyon oluruz sezon sonu, ufukta 25! E: Okan Buruk'un hakem açıklamasını gördüm de, hoca bu tarz açıklamalar Galatasaray'a ve Galatasaray Teknik Direktörü sıfatıyla dolaşan birine yakışmıyor. Mert'in el pozisyonunda oyuncunun kendi oynadığı toptan geldiğinden devam kararı doğru. Bunu birkaç kişiye sordursan illa sana biri söyler. Niye giriyorsun böyle toplara? Sezon sonunda gönderilmeni isteyenler olarak az değiliz, bu tarz dikkati başka yere çekmeye çalışan algı işlerini de suyun bu tarafında içmiyoruz biz haberin olsun. Karıştırma bizi kimseyle. E2: Lemina Avrupa için hazır değil ama Cuesta hazır, değil mi? Umarım sezon sonu gidersin ya, yönetimin yalakası herif. Dursun Özbek ve yönetimini de hiç sevmeyen birisi olarak, bu sezonun başında söylediğim ''Başarı futbolculara başarısızlık Okan dahil yönetimin tamamına yazar.'' tezimin hala arkasındayım ve bu konularda yanılmamış olmaktan gururluyum. [/QUOTE]
Yükleniyor…
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Güreş Dışı
Tribün
Süper Lig 25. Hafta | Galatasaray - Fenerbahçe
Menü
Giriş yap
Kayıt ol