şovu kaçırdığım için üzgünüm. ama telafisini yapacağım bugün
. değerlendirmeyle başlıyorum. hem şovu hem de bazı isimler hakkında düşündüklerimi söyleyeceğim.
başlangıcı bir ana kemer maçıyla yapmak zekice. hype'ı arttırmak için çok iyi bir seçenek, feudun işlenişi ve maçtaki isimler müthiş. maça gelirsek aslında dream için fiziksel bir savaştan çok psikolojik bir savaş verdi. psikolojik savaşı kaybettiği için de fiziksel olarak çok çok çok zayıf kaldığını düşünüyorum. perry galibiyeti bekliyordum ama bu kadar dominant olmasını garipsedim açıkçası. dream'in baskın olduğu ve perry'nin zekasıyla bunu boşa çıkardığı galibiyet daha güzel olabilirdi ama bu son da kötü değil. dream yeni bir dönemece girdi ve bence kemer şampiyonu olsun olmasın hikayeleri en ilgi çekici ve okuyucuyu içine çekecek şekilde kurgulanıyor. karakterin sahibinin de en başından beri motivasyonunu kaybetmeden devam etmesi de bunu kanıtlar nitelikte diye düşünüyorum. isimlere gelirsek ekim ayından beri forumdaki promolara, şovlara bakmaya çalışıyorum ve her promosunu büyük keyifle okudum sikiru'nun. gacy'de harika işler çıkarttı ama perry'de kurguladığı promolar çok çok iyi. mekan seçimleri, histerik tavırları favori çarlarımdan biri yaptı perry'i. harika bir reign izleteceğinden şüphem yok, rakibini merakla bekliyor, şampiyonluğu için de tebrik ediyorum kendisini. ve onur... 2011-2012 civarında beni rpg'ye aşık eden adam. sandow'ı ilk ondan görmüştüm ve onur'un seviyesinde olmasa da uzun yıllar oynamaya çalıştım karakteri. inanılmaz bir özveriyle oynuyor her karakteri. yarattığı dream gimmicki en başından beri var ve en sonuna kadar da devam edebilir. bir gün bir rpg yarışması olsa ilk sıraya onun ismini yazarım öyle bir adam. maçta dream'in psikolojisi oldukça bitik gözüktü ve acaba yeniden intihar dönemlerinde olduğu gibi bir izlenim mi sunacak diye düşündüm ama dream family faktörü onu ayakta tutup motivasyon verecektir ve wyatt'la gireceği feudda ana kemer hikayelerini geri planda bırakacağını düşünüyorum. we trust you onur.
randy ve angelico hikayesi... ekibi gerçekten kutluyorum. en başında randy'i wyatt family hikayesinden çıkaracak basit bir senaryo olarak görsem de öyle değilmiş. en başından beri olan fight club dokunuşuyla acayip bir yere gidiyor bu senaryo. bağlanacağı yer konusuyla ilgili şüphelerim olsa da metafor angelico çok yakıştı randy'nin yanına. hikayenin sonunda sami gibi bir değişime uğrayacağını ama değişimin sonunda nasıl bir karaktere bürüneceğini kestiremiyorum. belki de dream ve wyatt feudunun kilit ismi olabilir. ve leo kruger. bu hikayede olacağını düşünmüyorum tabii ki ama etkileyici bir görünüş yaptı. ozan'ın yeri facebook rpg'leri değil, forum rpg'leri. facebook rpg'leri şov sistemi ve tek promo mantığıyla bayağı bayağı berbat bir sistemde oynuyor. ozan'ın yazdığı promolar bu rpg'lere uygun değil bence. tek promolu sistemlerde değerlendirme kriterleri belli ve ozan'ın bunları yerine getirmediğini düşünüyorum. çok iyi bir kaleminin olduğunu biliyorum ve promo tarzı bayağı farklı. christopher daniels'la yaptıkları ortada ve kruger'la yapacaklarını da merakla bekliyor olacağım, yeniden hoş geldin.
tag team championship. sonucu belli olan maçlardan biri. roman reigns dominasyonu izlemek keyifli. maç yeterli uzunlukta sona erdi. tek eleştirim heyman'ın julia'yı düşürmesi bence gereksiz ve heyman'a yakışmayan bir davranış. mücadelenin sonunda del rio bastı. bunu beklemiyordum çünkü karakteri bıraktığını düşünüyordum. bloodline'ı yok ettiler god ile ve bence bloodline'ın sıradaki ve en güçlü rakipleri del rio-god olacak. ayrıca bir parantez enzo'ya açıyorum, kjsadhflkjahsdfkjahsdflkjahsdflasdhflakjsdhf. bu adam pgw'nun sahibi. inanılmaz bir çar ve sabaha kadar dayak yese yine de karakteri zarar görmez. çirkin bloodline kadrosuna rağmen alışmaya başlıyorum gittikçe.
judgment day backstage. arka alan segmentleri tamamlayıcı bir rol üstleniyor bu ekipte. mcdonagh'ın azarlama vari yaptığı konuşmalar her seferinde negatifliği yıkıp güçlü kalmalarını sağlıyor ama mitb maçı öncesi böyle bir segment acaba dedirtti. carlito'nun her zaman bu kadar relax olması, dom ve finn'in tartışmaları bir yerden sonra zarar verecektir ekibe. kimin kazandığını biliyorum ama çanta bu ekibe gelmeseydi jd fiilen bitecekti bence. yine de çantayı jd'den birinin alacağına emindim.
purec open challange. mcdonagh'ın yine maça girememesi yardı, slammy'de oyumuz belli lkşasjdflkşasdjfaklsdf. del rio'yu gördük yine. ospreay'in belalısı ve işler tam onun için düzeliyor derken yine sarpa sardı. reign rekoru olayı, anothor life denkleminde dönen hikayeler derken oldukça şanssız ilerliyor ospreay. tepe adam olmak zor, mentali fena gitti ospreay'in, yine de şirketin ilk ve tek undisputed şampiyonu ve en sonunda yine tepe adam kimliğine geri döneceğini düşünüyorum. alper hakkında birkaç şey söyleyelim. kendisini 10 yıla yakın süredir tanırım. facebook'un en iyisi olduğunu düşündüğüm 10-15 kişilik bir profilde sadece yazları rpg oynardık. 2015 zamanları bile harika enzo promoları vardı. covid zamanı sami zayn'le harika promolara imza attı ve şimdi yine aynı rpg'deyiz. bu sefer sami'yi ben oynuyorum :) kendisi rpg için çok değerli bir isim ve kalitesi de her zaman ortada. hem promolarıyla hem de grafik çalışmalarıyla her zaman masada olacak ve olması gereken biri.
kartel olayları. pgw'nun hikayesel anlamda ilk denemesi. o zaman oldukça başarılı olmuştu ve şimdi de olacağına şüphe yok. teoman'ın nasıl garza olduğunun hikayesini öğrendiğimiz de iyi oldu ve soru işaretlerini kaldırdığı için ekibe teşekkürler. berto'nun bu olayda takındığı tavır karakter gelişimini tamamlayıp, yaşadıklarıyla olgunlaşmış olduğunu gösteriyor ve ben şimdlik onaylasa da bir planının olduğunu ve teoman'a karşı çıkacağını düşünüyorum.
veee tv championship. açıkçası venis'in bir şekilde kaybedeceğini düşünüyordum ama bunu benim yapmış olmam beklemediğim bir şeydi. şovda görünmeyi bekliyordum ama yine ufak bir konuşma yapar hype toplardım diyordum. sürprizleri severim ve benim üzerimden yapılmış olması da ekstra hoşuma gitti. ringde dövüşmeden, ter bile akıtmadan kemeri çözdük. harika bir başlangıç yapmış olduk ve kemerin hakkını verip güzel bir reign yaparız umarım. venis karakterine de bir parantez açalım. tag team oyuncusu olarak başlayıp garzalarla hikayesinden ana kemer alışına kadar efsane bir tırmanış izletti bizlere. jomo maçını kaybedip gerçek last man ayakta kalandır diyip maça girişini gasp edip bi de üstüne ana kemer çözmesi, çok büyük bir isimden aldık kemeri, respect.
sting. seyirciler gibi bende şaşkınım. malakai black'den başka gelmiyor aklıma biri. sonunda neler olacak bekliyoruz.
pgwchampionship. daha maç başlamadan dream'in gelmesi bir şeylerin habercisiydi bence. haftalık şovlarda zemin de hazırlanmıştı. dream gerçekten yardım etmeye gelmişti. wyatt'ın sole survivor demeci dream'in son noktasıydı artık ve film koptu. sonuç bence tahmin edilebilirdi ama temiz kaybetmemesi de wyatt için çok önemli. dream'in maç sonu mini promosu da etkileyici ve yerindeydi. haftalık şovların ardından bu son da kaçınılmazdı zaten ve beklediğimiz oldu. wyatt vs. dream beni acayip heyecanlandıran bir feud, sonuçtan bağımsız oyuncuların yazacakları promoları merakla bekliyorum. ve bryan... hakan kral. facebook'un son dönemlerinde tanıdım ve ortamdaki en elit isimlerden birisi. kendi promo tarzına uygun bir çar almış ve tempoyu düşürmeden devam ediyor promolarına. harika bir abi, harika bir rpg oyuncusu, yolun da bahtında açık olsun şampiyon.
kartel olayları. beklediğim oldu ve berto, lee'yi kurtardı. wes lee kötü gidişatı da umarım bu hikayeyle toparlar ve etraftaki kokuları yok eder.
mitb. geldik finale. favorim ve kazanmasını beklediğim kişi dominikti. buna en çok ihtiyacı olan da dom'du ve alamasa düşüşte olan kariyeri tamamen bitebilirdi. sonuç olarak kazandı ve sonuçtan memnunum. şirket için fm'de büyük umutlar bağladığımız wonderkid gibi bence dom şu an, tabii karakter olarak. yoksa jaques'te askerdeyken promolarını severek okuduğum isimlerden. punk promoları efsaneydi ve ''şerefe'' başlıklı promoda seth ile birlikte ağzım açık okudum. inanılmaz bir realite ve sakinlikle yazmışlardı, aklımda kalan en iyi promolardan kesinlikle. maçın uzunluğunu bir tık kısa buldum. daha fazla sekanslar izleyebilirdik bence maçtaki isimlerden. ospreay... bu adamın gidişat korkutuyo beni. sami'nin ilk zamanlardaki haline döndü iyice. finn'in ucundan dönmesi de beklediklerimdendi. sonuçta dom almasa çantaya en yakın isim olarakta onu görüyordum. finn mutlu görünse de içten içe yaşadığı başarısızlık ve kıskançlık sorunlarıyla grubu yeni sorunların beklediğini düşünüyorum.
keyifli, akıcı ve tadında bir şov olmuş, tam puan çalışır bizden. ekibin ellerine sağlık.