Cena Rekoru TNA Şampiyonluğuyla Kırsa?

Hacken

Bret Hart
Konular
21
Beğeni sayısı
1,672
PG Nakit
480
RPG Karakteri
Bryan Danielson
Favori Güreşçi
Joe Hendry
En sondaki cümle subjektif bir durum olduğunu özetliyor aslında konu bütünlüğünün. Bu doğrultuda yapılan her yorum “Flair’in diğer federesyonlarda kazandığı kemerlerin sayılması doğru.” Olarak neticelendirilecek zaten sizin nezdinizde. Bunun aksini savunan çok fazla insan olduğunu söylüyorum buna da Angle gibi isimlerin bile dahil olduğunundan bahsediyorum. NWA’in ve güreşçilerin kalitesinin, inşa edilen mirası falan gerçekten umursamıyorum. Fakat sizin düşünce şeklinizi tamamen abes olarak değerlendirmiyorum zira WWE’de bunu şimdilik böyle görüyor. Dolayısıyla bu yanlıştır diyemeyiz. Bazılarımıza göre saçma olduğunu söyleyebiliriz. Ancak dönemin WCW’sü, NWA’in falan kafa yapısıyla güncel WWE’nin çok farklı. Tamamen şova odaklanan ve ring içi kaliteden çok karizma, mikrofon, rol gibi unsurlara ağırlık veren bir şirket olarak Ric Flair gibi şirketleriyle çok da özdeşleşmemiş, üstelik sabıkalı da olan bir ismi diğer federasyonlardaki başarılarıyla toplayıp “bu adam bizim en çok ana kemer şampiyonluğu yaşamış adamımız.” İddiasını daha fazla sürdürmeyeceğini, sürdürmemesi de gerektiği kanaatindeyim. Dolayısıyla 10 yılı aşkın süre şirketlerini sırtlamış ve WWE denilince akla gelen ilk isimlerden birisi olan ikon adamları John Cena’yı akıllarda soru işaretini mahal vermeyecek şekilde 17x yapacaklarını düşünüyorum. Öyle de olmalıdır. Dahası Flair’in değil şampiyonlukları şirketten emekliliği üzerinden bile 17 sene geçtiğini düşünürsek bu fikir, kamuoyunda makul görülecektir.
Zaten son cümlede yazan şey, kendi fikrim. Doğruluğu yanlışlığı söz konusu olan tek şey o mesajda. WWWF, WWF bu çizgide ilerleyen ve evrimleşen bir yer. Dolayısı ile senin temelinde bu var ve hatta işin temeli bu. Şu an ne olduğun, geçmişi değiştiren bir durum değil. Ben de Cena’ya tamamın bu arada. Ancak NWA’in sayılma süreci, dönemin güreşçileri ve miras, subjektif bir şey değil. Böyle süregelmiş bir şey. Ben burada tarihi ve süreci vurguladım. En sona da yaptıklarına katıldığımı söyledim. Olmuş olan bu yani. Bence sayılmamalı ya da bence sayılmalı derken, tarihte olan şeyleri unutmamak gerekir. Başta buna karar verilmiş ve böyle gitmiş; bu, objektif olan nokta. İyi ki böyle gitmiş ya da keşke böyle olmasaymış ise subjektif olan nokta. Benim derdim o kemeri ve mirasını ciddiye almayanlarla, Flair - Cena’dan çıktı olay.

Baylaz

Gifted Talent
Konular
56
Beğeni sayısı
223
PG Nakit
10
Favori Güreşçi
AJ Styles, Utami Hayashishita, IYO SKY.
Ortalık karışmış bende fikrimi belirtmek isterim.
Nwa kemerinin mirası küçümsenemez. Güreşte şirketleşmelerin başladığı yıllardan bu yana gelen, şirket şirket, ülke ülke gezen, 77 yıllık bir kemerden bahsediyoruz. Evet bu kemerin mirası çok büyük ve dünya kemeri statüsünde sayılması gerek fakat işin içinde çok aptalca tezatlar var.
WWE peki R-Truth'u Dünya Şampiyonu olarak sayıyor mu? O da NWA şampiyonu oldu.
Tam olarak bundan bahsedecektim hocam. Bu kemeri kazanan birçok main event seviyesinde olmayan adam var. İş Ric Flair'e gelince bu kemerler sayılıyor da böyle isimlerde neden gündeme gelmiyor? Ya da R-Truth'u boşverelim. AJ Styles bu kemeri tam 3 kere kazandı. 2 time Wwe Champion demek yerine 5 time World Champion diyorlar mı? (dedilerse mazur görün, ben hatırlamamışımdır) Kemerin 2024'teki sahibi EC3, Wwe'de 24/7 kemerine falan oynuyordu. Ben bu kemerin geçerliliğinin Tna döneminden sonra tamamen bittiğini ve günümüz Wwe'sinin de umrunda olmadığını düşünüyorum.

Mantıken baktığımızda bir kemeri ya reddedersiniz, ya kabul edersiniz. Ric Flair döneminde bu kemer anlamını kaybetmemişti ve şampiyonlukları da sayılmalı. Onun sayılıyorsa diğerlerininde sayılmalı. Bu noktada işler boka sarıyor.

Hacken

Bret Hart
Konular
21
Beğeni sayısı
1,672
PG Nakit
480
RPG Karakteri
Bryan Danielson
Favori Güreşçi
Joe Hendry
Tna döneminden sonra tamamen bittiğini ve günümüz Wwe'sinin de umrunda olmadığını düşünüyorum.
Zaten o dönemden gitmiyoruz. Kemerin Timeline’ı WCW’ya geçtiğinde değişti. WWE’ye sirayet eden miras, oradan evrilerek gelen ve şirketin içinde kalan miras WCW HC ile alakalı yani. Kemer tarihçesinde, NWA Federasyonu dönemindeki sahipleri de listeleniyor fakat 2 farklı çizgi söz konusu. WCW dönemi, bu kemer için son olarak anılıyor yani şampiyonluk sayılarında. Biraz daha derin araştırmam gerekebilir detay bilgi için ama kabaca böyle.

Brave Dragon

Rainmaker
Konular
9
Beğeni sayısı
114
PG Nakit
0
Favori Güreşçi
Randy Orton
Zaten son cümlede yazan şey, kendi fikrim. Doğruluğu yanlışlığı söz konusu olan tek şey o mesajda. WWWF, WWF bu çizgide ilerleyen ve evrimleşen bir yer. Dolayısı ile senin temelinde bu var ve hatta işin temeli bu. Şu an ne olduğun, geçmişi değiştiren bir durum değil. Ben de Cena’ya tamamın bu arada. Ancak NWA’in sayılma süreci, dönemin güreşçileri ve miras, subjektif bir şey değil. Böyle süregelmiş bir şey. Ben burada tarihi ve süreci vurguladım. En sona da yaptıklarına katıldığımı söyledim. Olmuş olan bu yani. Bence sayılmamalı ya da bence sayılmalı derken, tarihte olan şeyleri unutmamak gerekir. Başta buna karar verilmiş ve böyle gitmiş; bu, objektif olan nokta. İyi ki böyle gitmiş ya da keşke böyle olmasaymış ise subjektif olan nokta. Benim derdim o kemeri ve mirasını ciddiye almayanlarla, Flair - Cena’dan çıktı olay.
NWA kemeri sadece Ric Flair için sayılıyor onda bir hemfikir olalım. Truth ve Aj kazanmış yukarda belirttiler onlar için böyle bir ibare kullanılmıyor. Benim değinmek istediğim nokta bu kemer sayılıyorsa IWGP kemeri de sayılmalı prestij, miras ve kazanan güreşçilere bakarsak eğer. Ayrıca eğer WWE, TNA wrestlingi satın alıp bünyesine katarsa ve Cena TNA ana kemerini kazanırsa gayet de sayılmalı. Kemerin şu anki durumu kötü olabilir evet ama zamanında bir sürü büyük isim taşıdı.

Hacken

Bret Hart
Konular
21
Beğeni sayısı
1,672
PG Nakit
480
RPG Karakteri
Bryan Danielson
Favori Güreşçi
Joe Hendry
NWA kemeri sadece Ric Flair için sayılıyor onda bir hemfikir olalım. Truth ve Aj kazanmış yukarda belirttiler onlar için böyle bir ibare kullanılmıyor. Benim değinmek istediğim nokta bu kemer sayılıyorsa IWGP kemeri de sayılmalı prestij, miras ve kazanan güreşçilere bakarsak eğer. Ayrıca eğer WWE, TNA wrestlingi satın alıp bünyesine katarsa ve Cena TNA ana kemerini kazanırsa gayet de sayılmalı. Kemerin şu anki durumu kötü olabilir evet ama zamanında bir sürü büyük isim taşıdı.
Kral olayı direkt olarak şöyle netleştireyim; kemer WCW bünyesinde iken, Big gold belt ile değiştirilip şirketten çıkıyor. Bu kemer de yıllarca WCW’da kaldıktan sonra WWF’e geçiyor ki sonraki hikayesini biliyorsun zaten. Aslında çoklu federasyon döneminden itibaren olan ve akabinde WCW’nun içine giren kemer, zaman çizgisi olarak bu şekilde sayılıyor. O yüzden TNA dönemi yok. Olay aslında majör şampiyonluk mevzusu değil. Sting’in falan da sayılıyor olması lazım ve daha birçok güreşçinin.

Brave Dragon

Rainmaker
Konular
9
Beğeni sayısı
114
PG Nakit
0
Favori Güreşçi
Randy Orton
Kral olayı direkt olarak şöyle netleştireyim; kemer WCW bünyesinde iken, Big gold belt ile değiştirilip şirketten çıkıyor. Bu kemer de yıllarca WCW’da kaldıktan sonra WWF’e geçiyor ki sonraki hikayesini biliyorsun zaten. Aslında çoklu federasyon döneminden itibaren olan ve akabinde WCW’nun içine giren kemer, zaman çizgisi olarak bu şekilde sayılıyor. O yüzden TNA dönemi yok. Olay aslında majör şampiyonluk mevzusu değil. Sting’in falan da sayılıyor olması lazım ve daha birçok güreşçinin.
Sting için 8 time World Champion ibaresi kullanıldı mi WWE içinde? Kullanıldıysa tamam.

Konular
215
Beğeni sayısı
1,120
PG Nakit
330
WWE IWGP kemerini dünya şampiyonluğu sayıyor mu acaba
Biraz kafa açıcam ama IWGP ''Heavyweight'' şampiyonluğu teknik olarak ''dünya'' şampiyonluğu değil. Yani Inoki,Fujinami,Choshu,Muto,Hashimoto zart zurt, Tanahashi gibi isimler dünya şampiyonu değil fakat Will Ospreay öyle.

Makara bir yana kemerin adın da ''world'' geçmiyor diye saymıyor olabilirler. + bilgi olarak WWF/E Inoki'nin WWE'deki dünya şamiyonluğunu saymıyor mesela

Nature Boy

running bitcoin
Konular
209
Beğeni sayısı
2,619
PG Nakit
1,160
…ancak tek bir gerçek var ve bu değişmez. Flair bunların tamamını WWF/WWE çatısı altında toplamadı, ve bu her zaman yeterli memnuniyeti karşılamayacaktır. Siz Flair fanı olarak bunun zıt kutbunda yer alırken kendisinden nefret eden başka bir güreşsever diğer zıttında yer alacaktır.
Ne güzel gelmişsin şuraya kadar. Şurada işi benim şahsıma, sevdiğim şeye yamaman tartışma adabına uygun değil.

Sözlerime rekorun kırılıp kırılmadığını önemsemediğimi, kıracak birisi olursa bunu en çok Cena’nın hak ettiğini söyleyerek duruma nötr yaklaştığımı söylemişimtim zaten. Bunu es geçip objektif gerçekleri paylaştığım malumata ad hominem yapman büyük talihsizlik olmuş. Sağlık olsun diyelim.

Hacken

Bret Hart
Konular
21
Beğeni sayısı
1,672
PG Nakit
480
RPG Karakteri
Bryan Danielson
Favori Güreşçi
Joe Hendry
Sting için 8 time World Champion ibaresi kullanıldı mi WWE içinde? Kullanıldıysa tamam.

NWA WHC olarak geçen kemer değişimi mevzusu Sting’in kazandığı şampiyonlukta oldu. Sting, WCW çatısı altında 90’da kazandığı bu NWA kemer ve devamındaki WCW’lar sayılmış videoda. Anons falan bulamadım tek çırpıda maalesef, şu anda da ona vaktim yok. TNA döneminin zaman çizgisinde yeri yok üstteki mesajda bahsettiğim üzere. Buna göre hareket etmişler işte Flair’da olan husus gibi.

Anasayfa Üst Alt

Kolay Giriş Yapın: