- Konular
- 21
- Beğeni sayısı
- 1,672
- PG Nakit
- 480
- RPG Karakteri
- Bryan Danielson
- Favori Güreşçi
- Joe Hendry
Zaten son cümlede yazan şey, kendi fikrim. Doğruluğu yanlışlığı söz konusu olan tek şey o mesajda. WWWF, WWF bu çizgide ilerleyen ve evrimleşen bir yer. Dolayısı ile senin temelinde bu var ve hatta işin temeli bu. Şu an ne olduğun, geçmişi değiştiren bir durum değil. Ben de Cena’ya tamamın bu arada. Ancak NWA’in sayılma süreci, dönemin güreşçileri ve miras, subjektif bir şey değil. Böyle süregelmiş bir şey. Ben burada tarihi ve süreci vurguladım. En sona da yaptıklarına katıldığımı söyledim. Olmuş olan bu yani. Bence sayılmamalı ya da bence sayılmalı derken, tarihte olan şeyleri unutmamak gerekir. Başta buna karar verilmiş ve böyle gitmiş; bu, objektif olan nokta. İyi ki böyle gitmiş ya da keşke böyle olmasaymış ise subjektif olan nokta. Benim derdim o kemeri ve mirasını ciddiye almayanlarla, Flair - Cena’dan çıktı olay.En sondaki cümle subjektif bir durum olduğunu özetliyor aslında konu bütünlüğünün. Bu doğrultuda yapılan her yorum “Flair’in diğer federesyonlarda kazandığı kemerlerin sayılması doğru.” Olarak neticelendirilecek zaten sizin nezdinizde. Bunun aksini savunan çok fazla insan olduğunu söylüyorum buna da Angle gibi isimlerin bile dahil olduğunundan bahsediyorum. NWA’in ve güreşçilerin kalitesinin, inşa edilen mirası falan gerçekten umursamıyorum. Fakat sizin düşünce şeklinizi tamamen abes olarak değerlendirmiyorum zira WWE’de bunu şimdilik böyle görüyor. Dolayısıyla bu yanlıştır diyemeyiz. Bazılarımıza göre saçma olduğunu söyleyebiliriz. Ancak dönemin WCW’sü, NWA’in falan kafa yapısıyla güncel WWE’nin çok farklı. Tamamen şova odaklanan ve ring içi kaliteden çok karizma, mikrofon, rol gibi unsurlara ağırlık veren bir şirket olarak Ric Flair gibi şirketleriyle çok da özdeşleşmemiş, üstelik sabıkalı da olan bir ismi diğer federasyonlardaki başarılarıyla toplayıp “bu adam bizim en çok ana kemer şampiyonluğu yaşamış adamımız.” İddiasını daha fazla sürdürmeyeceğini, sürdürmemesi de gerektiği kanaatindeyim. Dolayısıyla 10 yılı aşkın süre şirketlerini sırtlamış ve WWE denilince akla gelen ilk isimlerden birisi olan ikon adamları John Cena’yı akıllarda soru işaretini mahal vermeyecek şekilde 17x yapacaklarını düşünüyorum. Öyle de olmalıdır. Dahası Flair’in değil şampiyonlukları şirketten emekliliği üzerinden bile 17 sene geçtiğini düşünürsek bu fikir, kamuoyunda makul görülecektir.