Rollins vs. Punk, Meltzer'den 4,25 Yıldız Aldı

Netuno

The Last World Beater
Konular
224
Beğeni sayısı
2,245
PG Nakit
1,095
RPG Karakteri
Will Ospreay & Don Callis
Favori Güreşçi
Hana Kimura
İşin daha kitap kısmını değerlendiriyoruz burada Taylan'cım. Ve bu da Fundamental'dan geçiyor çoğu zaman. Genel anlamda dediğin tabii ki doğru ancak Business'ı da biz düşünmeyelim. Tony Khan da düşünmesin tabii.
Sondaki cümlenin incelik...

Ya açıkçası yıllarca ben de böyle düşündüm, bilet sayılarından banane vs diye ama sonradan bunların şirketi nasıl etkilediğini gördüm yani. New Japan'in çöküşünü net olarak görüyorsun. İstediğin kadar "abi ring içi çok iyi" diye kafaya koymaya çalışsam da, bir kere o boş sandalyeleri gördüğünde, bir daha görmeme ihtimalin olmuyor.

Ben böyle die hard WWE fanı falan değilim bu arada, yıllarca WWE'ye söve söve delik deşik etmişimdir, AEW'i de hatalarını görmezden gelip övmüşlüğüm çok var. Ancak @Nature Boy ile benzer düşünmemiz boşuna değil. Reality Check şart. Gerçekliğe baktığımızda, AEW bayır aşağıya gidiyor. Bunu normal olarak eleştireceğiz tabii. Reytingler ve bilet satışları azaldıkça, deathmatch ve spotfestler arttı. Bunu sevmemek önemli nokta değil, bunların şirkete hiçbir şey katmaması önemli nokta. Her hafta reytinglerin çeyreklere bölünmüş versiyonuna bakıyorum ve bunlar şovun en düşük kısımları. Bunlar şovu aşağıya çekiyor.

AEW'den nefret falan etmiyorum. Sayesinde Punk döndü, sayesinde New Japan'den gitmesini istediğim herkes gitti. Nefret eden bir adam olsaydım, yanmalarını keyifle izlerdim. Ancak potansiyeli çok var ama başaramamaları delirtiyor beni. Sevmek istiyorum ama nereye baksam bir saçmalık var. Normal bir şekilde masaya powerbomb vurup 1-2-3 yapabilecekken, dışarıdaki bir sürü masanın üstüne, ringin içinden dışarıya o masalara atlayıp, sunset flip powerbomb yapıp, ayağını da orada kırıp daha da tuş bulamayınca (ki bir aew ya da roh şovunda yaşandı, yanlış hatırlamıyorsam Dante Martin yaptı) kusasım geliyor. Böyle bir salaklığı kim yapsa eleştiririm.

RebornByUnpredictable

PG.com Kullanıcısı
Konular
0
Beğeni sayısı
26
PG Nakit
0
Favori Güreşçi
Jon Moxley

Ya açıkçası yıllarca ben de böyle düşündüm, bilet sayılarından banane vs diye ama sonradan bunların şirketi nasıl etkilediğini gördüm yani. New Japan'in çöküşünü net olarak görüyorsun. İstediğin kadar "abi ring içi çok iyi" diye kafaya koymaya çalışsam da, bir kere o boş sandalyeleri gördüğünde, bir daha görmeme ihtimalin olmuyor.

Ben böyle die hard WWE fanı falan değilim bu arada, yıllarca WWE'ye söve söve delik deşik etmişimdir, AEW'i de hatalarını görmezden gelip övmüşlüğüm çok var. Ancak @Nature Boy ile benzer düşünmemiz boşuna değil. Reality Check şart. Gerçekliğe baktığımızda, AEW bayır aşağıya gidiyor. Bunu normal olarak eleştireceğiz tabii. Reytingler ve bilet satışları azaldıkça, deathmatch ve spotfestler arttı. Bunu sevmemek önemli nokta değil, bunların şirkete hiçbir şey katmaması önemli nokta. Her hafta reytinglerin çeyreklere bölünmüş versiyonuna bakıyorum ve bunlar şovun en düşük kısımları. Bunlar şovu aşağıya çekiyor.

AEW'den nefret falan etmiyorum. Sayesinde Punk döndü, sayesinde New Japan'den gitmesini istediğim herkes gitti. Nefret eden bir adam olsaydım, yanmalarını keyifle izlerdim. Ancak potansiyeli çok var ama başaramamaları delirtiyor beni. Sevmek istiyorum ama nereye baksam bir saçmalık var. Normal bir şekilde masaya powerbomb vurup 1-2-3 yapabilecekken, dışarıdaki bir sürü masanın üstüne, ringin içinden dışarıya o masalara atlayıp, sunset flip powerbomb yapıp, ayağını da orada kırıp daha da tuş bulamayınca (ki bir aew ya da roh şovunda yaşandı, yanlış hatırlamıyorsam Dante Martin yaptı) kusasım geliyor. Böyle bir salaklığı kim yapsa eleştiririm.
Aga söylediğin bazı şeylere hak verdim ama bazılarında haksızsın baya. İlk olarak boş sandalyeleri gördüğünde bir daha görmeme ihtimalin olmuyor kısmına gelelim evet haftalık şovları bilet satışı konusunda felaket kötü ama ppv satışları tam aksine neredeyse hiç düşüş yaşamadı, 2024 yılında tarihlerinin en yüksek 2 ppv şovlarını yaptı adamlar, Chicago pazarı Punk olmamasına rağmen, Punk'ın olduğu dönemlerde ki kadar sattı. Kesinlikle düzelebilecek bir sorun bence bilet satışları.

Reytingler ve bilet satışları azaldıkça, deathmatch ve spotfestler arttı kısmına gelelim, AEW ne zaman spotfest içermeyen bir şirketti ki? Hatta ilk zamanları daha fazlaydı spotfest maçlar. Deathmatchlar ise sandığın kadar fazla değildi bu yıl, 2021 yılından bu yana en az deathmatch çıktığı yıl oldu 2024. AEW ring içi konusunda her şeyi barındıran bir şirket oldu her zaman, hala da öyle.

Son kısım ise direkt pw'in gerçek yüzü, bu sektörün senaryo olduğunu bile bile izliyoruz, gerçekçilik aramana saygı duyuyorum ama basit bir suicide dive için bile adamlar rakibinin üzerine atlamasını bekliyor, Dante Martin yapmıştı doğru ama o zaten ladder maçtı, zaten hangi ladder maçta mal gibi maçı kazanabilecekken dışarıda ki rakiplerinin üzerine atlamıyorlar ki, bu her şirkette olan bir mevzu. Tony Khan'ın ring içi olarak iyi maç bookladığı ama hikaye konusunda zayıf olduğunun farkına vardığı ve işleri başkasına saldığı bir durumda bu şirket senin gibi arkadaşların sevdiği bir hale gelecektir eminim buna, şuan eleştirdiğimiz çoğu şey tamamen Tony Khan'ın zayıf bir yönetici olmasından kaynaklı, kafası olan biri olsaydı zaten şuan hala şirkette Punk, Cody gibi adamlar barınırdı ve AEW prime dönemini hiç kaybetmezdi.

Nature Boy

running bitcoin
Konular
203
Beğeni sayısı
2,550
PG Nakit
1,260
Şunu bir türlü anlatamadım. Teşekkür ederim Taha’cığım.

Hacken

Bret Hart
Konular
21
Beğeni sayısı
1,594
PG Nakit
480
RPG Karakteri
Bryan Danielson
Favori Güreşçi
Joe Hendry

Zaten tam olarak fikrim değil Taha’m bu. İşim gereği spora daima bu açıdan bakıyorum. İşin o yönü bir izleyici ya da bir taraftar için dr ihmal edilebilir olmamalı ancak bunun bir derecesi olduğu, kategorize ederek ilerlemenin daha makul olacağını düşünüyorum sadece. AEW özelinde yazmamıştım bunu ancak orada sıkıntı şu bence; kümülatif bir yozlaşma söz konusu. NJPW’da da bildiğim kadarıyla durum buydu. İşin orjininden radikal bir şekilde uzaklaşmak, sadece spora veya sadece eğlence tararına yönelmek, uzun vadede başa büyük bir bela açabiliyor.

Styles Clash

littlefinger
Konular
98
Beğeni sayısı
2,102
PG Nakit
550
Favori Güreşçi
AJ Styles
Özellikle gerçekçilik arayanları anlamıyorum yahu her maçta suicide dive atıldığında rakibinin üzerine atlamasını bekliyor güreşçiler, yok şu maç gerçekçi değil falan, senaryo olduğunu bildiğin bir şeyi izliyorsun sonuçta, ringte güreşçilerin hangi hareketi yapacaklarını konuştuklarını bile duyuyorsun, ne bu sürekli eleştiri, olumsuz bakmak.

Buna ben çok katılmıyorum ya. Netice bir filmin de kurgu olduğunu biliyoruz. En fantastik filmde bile o kurgu içerisinde mantıklı olursa izleyen kişiyi çekmiş oluyor. Her ne kadar güreş bir filme göre daha yüzeysel olsa da izlediğim maçta mantık arıyorum. Bu bağlamda da hareketlerin olabildiğince gerçekçi sergilenmesini tercih ederim.

Netuno

The Last World Beater
Konular
224
Beğeni sayısı
2,245
PG Nakit
1,095
RPG Karakteri
Will Ospreay & Don Callis
Favori Güreşçi
Hana Kimura
Aga söylediğin bazı şeylere hak verdim ama bazılarında haksızsın baya. İlk olarak boş sandalyeleri gördüğünde bir daha görmeme ihtimalin olmuyor kısmına gelelim evet haftalık şovları bilet satışı konusunda felaket kötü ama ppv satışları tam aksine neredeyse hiç düşüş yaşamadı, 2024 yılında tarihlerinin en yüksek 2 ppv şovlarını yaptı adamlar, Chicago pazarı Punk olmamasına rağmen, Punk'ın olduğu dönemlerde ki kadar sattı. Kesinlikle düzelebilecek bir sorun bence bilet satışları.
Boş sandalyeler olayını New Japan için dedim. Seyircileri karartsalar da belli oluyor. Dome da bile bu sene başarılı olamadılar. Hala bilet için Naito'yu kullanıyorlar.

Brave Dragon

Rainmaker
Konular
9
Beğeni sayısı
102
PG Nakit
0
Favori Güreşçi
Randy Orton
Boş sandalyeler olayını New Japan için dedim. Seyircileri karartsalar da belli oluyor. Dome da bile bu sene başarılı olamadılar. Hala bilet için Naito'yu kullanıyorlar.
Dome'da bu sene hayvan gibi başarılı oldular hocam. Kart çok zayıftı 24k sattılar. Naito'yu da bilet için kullandıkları yok adam maça çıkmalı WK'de koskoca Naito çünkü.

Huma

huma
Konular
47
Beğeni sayısı
203
PG Nakit
200
Güzel tartışma dönmüş. Kendi fikrimi de belirteyim. Şirketin kazandığı para hususunda umursamayanlar tarafındayım. Sırf şirket daha fazla para kazanacak diye kendi istediğimden başka bir şey isteyecek halim yok sonuçta. Eğer şirket batarsa da başka bir eğlence ürünü izlerim sorun değil. İşin kitabına kadar inip sayıları tek tek araştıranlara saygı duyuyorum ama benim yapmak isteyebileceğim bir iş değil.

Ricochet Ospreay gibi akrobatik işler yapan güreşçileri elbette herkes sevmek zorunda değil ama Ospreay'in gelişimini göz ardı etmemek lazım. Vince McMahon veya Triple H'in geliştirip yıldız yapması yerine kendi kendine bu gelişimi gösterebilmek büyük başarı. @Hacken 'ın da yazdığı gibi bu türdeki isimler Bryan gibi ring içinde psikoloji bilen, nerede hangi hareketin yapılması gerektiğini bilen güreşçilerle maç yaptığında daha eğlenceli oluyor benim için. Çünkü ne kadar inandırıcı oluyorsa o kadar zevkli oluyor. Vince'in en iyi yaptığı işlerden birisi gerçek ile senaryonun arasındaki çizgiyi bulandırmaktı. Mesela Kenny vs. Punk maçı olsaydı ikili arasında yaşanmış gerçek şeyler de olduğu için daha dikkatle izleyecekti seyirciler. @Styles Clash 'in film örneği çok doğru. Filmler konusunda aşırı bilgim yok ama bildiğim kadarıyla film eleştirmenleri filmin gerçekçi olmasına çok dikkat ediyor. Aynı şey güreş için de geçerli olması lazım bana göre.

Sikiru

PG.com Kullanıcısı
Konular
64
Beğeni sayısı
1,139
PG Nakit
340
RPG Karakteri
"Scapegoat" Jack Perry
68747470733a2f2f73332e616d617a6f6e6177732e636f6d2f776174747061642d6d656469612d736572766963652f53746f7279496d6167652f68546934422d4459642d4f4136513d3d2d39392e31363136643464383832643836663937333036363638373330382e6a7067

Anasayfa Üst Alt

Kolay Giriş Yapın: