Bu ülkenin vatandaşı olan herkes, bu ülkede siyasete dair yaşanan her türlü şey hakkında fikir belirtebilir. Belirtmeli de zaten, ki kullandığı oyun bir değeri olsun. Tabii hatırı sayılır kitlelere ulaşan fenomen isimlerin belirttiği görüşler, yahut bu işlerin içinde olması; hitap ettiği kitleyi de bir şekilde etkileyebiliyor. Kendi fikri olan bir insan zaten bu insanların sahip olduğu fikri kendine tabiri caizse patern olarak motamot bir şekilde çekmez. O adamın/kadının anlattığı şeyin ufkunu genişletmesi, fikrini geliştirmesinden bahsetmiyorum; bu zaten güzel bir şey. Benim sıkıntım insanların o adamın/kadının sahip olduğu fikri direkt kopyalaması. Sosyal medyadaki wokeism kültürünü ortaya çıkaran, ekmeğine yağ süren şey de bu oldu zaten. Radikallik yangınına kürekle gitmek istemiyorsanız her zaman kendi fikriniz olsun, ilham almaktan çekinmeyin ama o ince çizgiyi de aşmayın. Herkes bunu yapabildiği takdirde ortada böyle de bir sorun kalmaz, ama o işler öyle olmuyor ne yazık ki. Sonra da Nasreddin Hoca’nın fıkrasında dediği gibi “hırsızın hiç mi günahı yok” diyerek dizimizi dövüyoruz.