Role Play: RealmFall (İLK BÖLÜM YAYINDA)


Bay Pekman

Pacman Desu
Katılım
30 Ocak 2024
Konular
1
Mesajlar
169
Beğeni sayısı
61
PG Nakit
0
Favori Güreşçi
Ilja Dragunov
Kenneth kardeşim Warband hesabı iyi başlamış da Warband hesabı cıbıldak overpowered heriflere denk gelip kaybetmiş. Güzel bölüm. İlk sezon/kitaptaki turnuva bölümünü epey anımsattı.

Dipnot: Turnuva olurken ne halt yediğime zerre güvenmiyorum.
 

Sister Abigail

PG.com Kullanıcısı
Katılım
3 Tem 2023
Konular
2
Mesajlar
755
Beğeni sayısı
86
PG Nakit
0
RPG Karakteri
Jamie Hayter
Favori Güreşçi
Alexa Bliss
1. Bölüm “Gizemli Şövalye”



The-House-That-Dragons-Built-Clip-Tourney-Concept-Art-2.png


Greenhold asırlar önce devasa bir yapıya sahipti ta ki Fatih Eddward tarafından küle çevrilmeden önce. Bugün tam 300 sene önce Dragonshade Hanesi Westeros’a adımını attı ve 7 Krallığı kurdu. Bugün Greenhold’da asırlar öncesinin yıkım ve trajedisinin yerine büyük bir coşku mevcut. Tribünler soylu aileler ve yerel halk tarafından doldurulmuş durumda. Bugün soylu ailelerin iddialı lord ve şövalyeleri günün anlam ve önemi uğruna mızrak düellosu yapacaklar. Mızrak düelloları büyük tehlikelere yol açabilecek bir çarpışmadan oluştuğu için ancak en cesurlar burada yer alabilir ya da hanesinin geleceğini riske atabilecek konfora sahip olanlar...



Trumpetler onun için çalıyor. Kral muhafızlarından Alastair Silverthorne gür sesiyle şunları söyledi;

7650


Alastair Silverthorne: Dragonshade Hanedanlığından Kral Arthur! İsminin ikincisi, Andalların, Rhoynarların ve ilk insanların kralı! 7 Krallığın Lordu ve diyarın koruyucusu!

Arthur Dragonshade şeref tribünü diyebileceğimiz bir yerde diğer soylu ailelerin yanına geldi. Önce halkı selamlaması gerekiyordu. Halk krallarını görünce coşkuya kapıldı. Kral Arthur Dragonshade kısa bir konuşmanın ardından turnuvayı başlatma kararı aldı. Turnuva’yı Kral Arthur ile birlikte izleyenler arasında Kral Eli Marko Goldspire, Prenses Helena Dragonshade, Prens Berrick Goldspire. Yine Suncrest Hanedanlığı’ndan Prens Arthas Suncrest, amcasının eşi Prenses Rebekah Suncrest ve Arthas’ın güzelliği ile Dorne’dan Duvar’a kadar nam salmış kızı Ashara Suncrest yerlerini almıştı. Dorne hem konumu hem de Rebekah ile Marko’nun özünde kardeş olması sonucu krala ve saray erkanına daha yakın bir noktadaydı. Arthur kendisi için özel tahsis edilmiş koltuğa oturmuştu ancak gözlerini Ashara’nın güzelliğinden alamıyordu. Adeta destanlarda büyülenmiş kahramanlar gibiydi.

Ashara’nın güzelliği yalnızca Arthur’un değil onun kızı Helena’nın da dikkatini çeken bir durumdu. Helena da tıpkı Ashara gibi güzelliği ile nam salan birisiydi. Fakat Ashara gibi uysal bir kişiliğe sahip olduğu söylenemezdi.

7637
7641


Helena Dragonshade: Bunun sürtük havalarından nefret ediyorum. Ona katlanmak canımı sıkıyor. (yalnızca yanındakinin duyabileceği bir tonda konuştu)

Berrick Goldspire: Kendini kıyasladığın kişi bir Dornelu. Muhtemelen bir çöl faresi ile evlenecek. Sen ise bu diyarın kraliçesi olacaksın ben ise kralı!

Tüm bunların yanında turnuva olağan akışında devam etmekteydi ve Goldspire Hanedanlığından Kenneth Goldspire az önce rakibini yenmişti. Kenneth almış olduğu bu galibiyet sonrasında kuzeni Berrick ile uzaktan bakıştılar. İkili kuzen olmalarına karşılık adeta kardeş gibiydiler. Marko Goldspire ise yeğeninin kazanmasına sevinmiş olsa da onun gözleri küçük oğlu Liam’ı aramaktaydı. Liam Goldspire asi ruhlu bir gençti ve kanı kaynamaktaydı. Marko ise oğlunu varisi olarak görüyordu. Çünkü büyük oğlu Berrick’in bir gün kraliçe bağı ile kral olacağına yönelik inancı tamdı.

Deny Suncrest’in sahada görünmesiyle Suncrest aile üyelerinin heyecanı arttı. Özellikle Deny’nin ikiz kardeşi Ashara ona karşı sevgi doluydu. Onun bu sevgi dolu hallerini Kral Arthur gördükçe değişik duygulara kapılmaktaydı. Helena babasının bu durumundan hiç hoşnut görünmüyordu. Deny düelloda rakibini attan düşürüp kazanmıştı.

OIG4.FWNPa2NPsm.CfXw8EOB.


Bu kadar soylu arasında turnuvaya damga vuran kimsenin bilmediği gizemli bir şövalye vardı. Adı bilinmiyordu. Hanedanlık arması hiçbir şeyi yoktu. O hiç kimseydi bir bakıma ama sahada tüm rakiplerini alt etmeyi başarıyordu. Turnuvanın çeyrek finalinde karşısında altın zırhlı bir şövalye duruyordu. Gizemli Şövalye buralara kadar iyi gelmiş olsa da Kenneth Goldspire karşısında hiçbir şekilde şansı yoktu. Fakat bu genç adam birilerinin dikkatini çekmeyi başarmıştı. Kral muhafızı Alastair Silverthorne bu gizemli kişiyi merak ediyordu… Kenneth ile Gizemli Şövalye arasında çetin bir mücadele geçti ve beklenenin aksine Kenneth atından düşmüş ve kaybetmişti. Gizemli Şövalye adını yarı finale yazdırmayı başarmıştı…

Yarı Finale geldiğimizde ise dört isim kalmıştı. Bunlardan ilki Gizemli Şövalye’ydi. Diğeri Suncrest Hanedanlığından Deny idi. Deny Dorne kültürünün bir parçası olarak müthiş bir mızrak ustasıydı. Bu üstün yeteneklerini amcası Thalion Suncrest’e borçluydu. Thalion’ın namı “Çöl Kuzgun”u olarak bilinmekteydi. Fakat söylentilere göre Deny’den de daha iyisi vardı o da kardeşi Aegor Heat idi. Aegor babasının piç oğlu olmaktaydı… Diğer iki katılımcı ise Kuzey’in Vekil Lordu Sigurd Wolfguard’ın oğlu William Wolfguard idi. Diğeri ise Yüksek Vadi Lordu Luca Rockvale’in oğlu Neric Rockvale olmuştu. William kuzeni ve gerçek lord olan Ziggy Wolfguard tarafından dikkatlice izlenmekteydi.

Yarı finalin ilk karşılaşmasında Gizemli Şövalye, Neric Rockvale’i yenmiş bulundu. Bu durum hiç beklenmedik bir durumdu. Çünkü Neric bu turnuvanın en büyük favorisi idi. Diğer karşılaşma ise Deny Suncrest ile William Wolfguard arasında oldu. Bu karşılaşma diyarın en güneyi ile en kuzeyinin karşılaşmasıydı ve pür dikkat izlendi. William birkaç atak ile üstünlük sağlasa da en sonunda attan feci bir şekilde düştü. Öyle bir düşüştü ki herkesin yüreği ağzına geldi. Ziggy Wolfguard yerinden fırladı. Ancak onun kadar endişeli birisi daha vardı. O da amca Ser Jonathan Wolfguard idi. Jonathan Wolfguard da tıpkı böyle bir turnuvada nam salmış ve nihayetinde Kral Arthur’un babası Kral Eddward tarafından Kral Muhafızı ilan edilmişti. Bu durumda Kuzeyli bir lordun ilk defa Kral Muhafızı olmuş oldu. Şimdi ise Kral Muhafızları’nın Lord Kumandanı’ydı… Neyse ki korkulan olmadı. William’ın durumu iyiydi. Sadece birkaç yara ile durumu atlatmış oldu.

OIG1.u6h9Dg1wJEUhmNjAEPBM


Arenanın ortasında iki rakip karşı karşıya geldi. Deny Suncrest, görkemli zırhının içinde gururla duruyordu. Gizemli Şövalye ise tamamen siyah zırhıyla, yüzünü gizleyen miğferinin ardında kimliğini saklıyordu. Arenanın etrafındaki kalabalık nefeslerini tutmuş, bu destansı karşılaşmayı izliyordu. Bir davul sesiyle birlikte, iki savaşçı aynı anda atlarını mahmuzladı ve birbirlerine doğru hızla ilerlemeye başladılar. Mızraklar, güneşin ışığını yansıtarak parlıyordu. İki şövalye tam ortada buluştuklarında, mızraklar büyük bir güçle çarpıştı ve her ikisi de atlarından yere savruldu.

Düşmenin etkisiyle yerde yuvarlanan Deny, hızla ayağa kalktı ve kılıcını çekti. Gizemli Şövalye de aynı hızla kılıcını çekmişti. İkili, arenanın ortasında karşı karşıya geldi ve çelik çeliğe çarptı. Kılıçların sesi arenada yankılanırken, her iki savaşçı da tüm güçleriyle dövüşüyordu. Deny, ustaca hamlelerle Gizemli Şövalye'nin savunmasını zorlamaya çalıştı, ancak karşısındaki rakip, onun her saldırısını ustalıkla karşılıyordu. Uzun bir mücadeleden sonra, Gizemli Şövalye Deny'nin kılıcını savuşturdu ve onu yere düşürdü.

Deny, yere düşmüş ve soluk soluğa kalmıştı. Gizemli Şövalye, kılıcını Deny'nin boğazına doğrulttu. Kalabalık nefesini tutmuş, bu anı izliyordu. Deny'nin gözlerinde öfke vardı, ancak yenilgiyi kabullenmek zorundaydı.

Deny Suncrest: Pes ediyorum (diye bağırdı Deny, öfkeyle ama aynı zamanda teslimiyetle.)

Gizemli Şövalye, kılıcını yavaşça indirdi ve Deny'ye saygılı bir şekilde başını salladı. Arenada bir alkış koptu, çünkü bu düello, herkesin hafızasında uzun süre yer edecek bir karşılaşma olmuştu. Gizemli Şövalye turnuvayı böylece kazanmış oldu. Ancak herkes onun kimliğini merak ediyordu. Kral Arthur ayağa kalktı.

7636


Kral Arthur Dragonshade: Bu karşılaşma hayatımda izlemiş olduğum en iyi karşılaşma oldu. Bu karşılaşmanın en büyük kazananı belki de biz izleyenler olduk. İki şövalyeyi de yürekten kutluyorum. Turnuvada yer alan diğer şövalyelere de canı gönülden tebriklerimi sunuyorum. Hepinize diyar adına minnettarım. (Gizemli Şövalyeye döner) Kraliyetin 300. Yılına özel yapılan bu turnuvayı kazanarak adını altın harflerle yazdırdın. Peki benden ne dilersin!

Gizemli Şövalye: Majesteleri size hizmet etmek isterim. (dedi diz çökmüş bir şekilde) Adımı efsane şövalyelerin arasına yazdırmak isterim. Kral Muhafızı olmak istiyorum!

Kral Arthur Dragonshade: Böylesine onurlu bir istek ile turnuvayı kazanmanın da ötesinde diyar ile bir bağ kurdun. Fakat takdir edersin ki beni koruyacak asil şövalyenin kim olduğunu bilmek isterim…

Tüm gözler Gizemli Şövalye’nin üzerindeyken miğferini usulca çıkarttı…

BÖLÜM SONU

Oyy bölüme bak bölüme. Baştan sona çok güzel işlenmiş, dizi gibi vallahi. Hadi bakalım gelecek bölüm neler olacak? İkinci bölümü bekliyoruz eline sağlık şimdiden.
 

Sister Abigail

PG.com Kullanıcısı
Katılım
3 Tem 2023
Konular
2
Mesajlar
755
Beğeni sayısı
86
PG Nakit
0
RPG Karakteri
Jamie Hayter
Favori Güreşçi
Alexa Bliss
Bölümleri böyle okuması kolay olsun diye kısa kısa yazacağım arkadaşlar. Bir de bölümle ilgili sorumu sorayım sizce "Gizemli Şövalye" kim?
Thalion gibi duruyor (kesinlikle kafamdan atmadım)
 
Anasayfa Üst Alt

Kolay Giriş Yapın: