Bu çocuğu daha önce tanımıyordum, bu olaylardan sonra tanıdım ve açıkçası sonrasında da kimciymiş neciymiş diye bir araştırma da yapmadım. Gördüklerim ve kendisine ilişkin olumlu-olumsuz her türlü söyleme göre bir fikrim oluştu.
Ama tüm bunların hiçbir önemi yok. Bu tweetteki söyleminde kendisine hak verdiğimi belirtmek isterim. Arkadaşlar bu ülkeyi, bu vatanı, halkınızı, milletinizi savunmak için bir yerden yahut birilerinden yetki almış olmanıza gerek yok. “Klavyeden/kameradan vatan savunuyor” diye karşındakini hor görmek 2010’ların Türkçe Rap’inde kaldı. Bu vatan, bu ülke bize, her birimize ait ise şayet; bir yerlerde, birilerinin önünde bu vatanı savunmak da ait olduğumuz vatana olan borcumuzdur. Kime karşı, nerede, nasıl olduğunun bir önemi yok; özellikle ülkemizin ve toplumumuzun bugün geldiği noktada hiç yok. Bizim sesimize megafon olsun diye kendi oylarımızla oraya diktiğimiz insanlar görevini yapmıyorsa onlar da bu şekilde eleştirilecek, eleştirilmelidir. Ve bunu yapmanın da yaşı, cinsiyeti, mesleği, statüsü yok. Youtuber da olsanız, doktor da olsanız, öğrenci de olsanız, esnaf da olsanız, çırak da olsanız bunu yapmalısınız. Çocuğun yaptığı şey de tam olarak bu aslında. Herkes öyle ya da böyle bu duruştan feyz almalı ki, sindirilmeye iyiden iyiye göz yumar hale gelmeyelim.