RPG No Way Out 2024'e Puanınız & Değerlendirmeleriniz


No Way Out 2024'e Puanınız & Değerlendirmeleriniz

  • 9

    Oy: 0 0.0%
  • 8

    Oy: 0 0.0%
  • 7

    Oy: 0 0.0%
  • 6

    Oy: 0 0.0%
  • 5

    Oy: 0 0.0%
  • 4

    Oy: 0 0.0%
  • 3

    Oy: 0 0.0%
  • 2

    Oy: 0 0.0%
  • 1

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    18

Kras Mazov

Tractatus
Katılım
3 Tem 2023
Konular
35
Mesajlar
5,579
Beğeni sayısı
1,554
PG Nakit
210
RPG Karakteri
Velveteen Dream
Favori Güreşçi
Eddie Guerrero
Adam bizi üst üste koydu ama 11'in altında verilmez harbiden burada gördüğüm en ters köşe sovdu keşke evi dizmeseydim de şurada canlı kalsaydım
 

jaques

clk
Katılım
2 Tem 2023
Konular
40
Mesajlar
3,745
Beğeni sayısı
1,183
PG Nakit
220
Konum
Antalya
RPG Karakteri
CM Punk
RPG hayatımın en özel şovu, ne PURE ne orası ne burası. 10 yıldan fazladır oynuyorum fakat 7 günlük bir ana kemer serüvenim haricindeki ilk ana kemer alışım. Bu kadar özel olacağını tahmin etmiyordum, makarasına her şov @god is an astronaut ve @KALKTI!!!! 'yı darlıyordum fakat WrestleMania öncesi olacağına dair inancımı yitirmiştim tamamen. Bu şov altta verilen sözler, Ethan'ın verdiği çanta.. biraz inceden yakalamıştım, bu şov geliyor demiştim ama şov bitince yine hüsran dedim. Sonrası.. zaten tarih. RPG hayatımın en özel dakikaları, bunu yaşamamda emeği geçen tüm ekibe ve oyunculara teşekkür ediyorum. Keyifli bir reign izletmeye çalışacağım.

Bu oyun bizim her şeyimiz olmasa da gerçekten çok şeyimiz. Tekrar farkına vardım.

Ben Kont’ta, talihsizliğin ve felaketlerin damgalamış olduğu, kaderini dehasıyla yenmiş bir adam görüyorum.
Sülo'nun dediklerini çok iyi anladığım bir şov oldu sanırım.

Geçen hafta Venis'in Berto'nun gözleri önünde Punk'a geçirdiği muştanın bu şov bizzat Punk'ın çamur atışıyla Venis'in sonunu getirmesi... Güçlü bir galibiyettense böyle bir "çamur atma" ile maçı almak daha da içime sindi. Daha önceki çar 2 hafta içinde kazanmadığı kemeri kaybedince PGW'da düzgün bir kemer serüveni yaşamak içimde kalmıştı açıkçası. Punk'a da gönülden bağlandık, Ocak ayından beri süregelen hikayesine çok iyi geldi bu. Bir de Seth Rollins segmentine ayrı parantez açayım. Bana kalırsa keka'nın elinden çıkan en iyi segmentlerden birini okuduk. @Layne Staley 'e geçen gün demiştim, yine bana kalırsa şu an en ilgi çekici serüvenini yaşıyor.

Ve... Main Event. KAT'ın Jericho'su için çok üzüldüm. Bizzat CM Punk'ı yenip NOW World Championship'i alan bir karakter olunca gönül bağı kurduk. Ama Daniels da çok ciddi bir rakipti. PGW boyunca doğru düzgün yenilmeyen bir adamın WM öncesi yenileceğine çok ihtimal vermiyordum. Velveteen etkisiyle ve özellikle o "bizim rüyamız" vurgusuyla bunu başarması ve üstüne gelen tarihin en beklenmedik cash ini... O cash-in WM ME'de gelseydi bence her yeni atılan paragrafta theme song beklemekten çok da zevkini alamayacaktık. Yine de bu şov, o yarım kalan credit sonrası gelmesi bence RPG tarihinin en iyi cash-ini olarak tarihe geçti. Seneler sonra da böyle anacağımızı düşünüyorum.

Bu şov biraz nostaljiyi aşırı kaçırmaya gerek duymadığımızı gösterdi. Oyuncusuyla yazarıyla her anlamda PURE falan demeden tüm eski işlerimizin üstüne çıkarak apayrı boyutta bir RPG yarattık. PGW bu yüzden hep ayrı olacak benim için. Emeği geçen herkesin eline sağlık.
 

keka

🍓
Katılım
2 Tem 2023
Konular
36
Mesajlar
2,312
Beğeni sayısı
993
PG Nakit
325
Geçiş şovu denilebilecek şovda Interim Television'u da dahil edersek tüm unvanların el değiştirme işi. PGW, çok tuhaf bir yer. Ama deli gibi seviyoruz malesef. Wes Lee'nin çantasını bozdurduğunu kafamda 6 aydır hep kurmuşumdur, yazmak bu şova nasip oldu. Sanki her şey gerçek gibiydi çantayı bozdururken, bu oyunu tecrübe ederken yaşadığım en garip andı. Tüylerim dikildi ve ben bile şaşırdım. Kuru kuruya bir cash-in yerine, hep akılda kalacak bir şey olmasını çok dilemiştik. Öyle de oldu. Nitekim bu hikayeyi herkes oynayamazdı.

Ne yazılsa yazılsın rpg in tepkiler hariç bir kez bile hikayeye sırtını dönmedi. O çantayı bir boklu dereye daldırmadığımız kalmıştı yine de köpek gibi oynadı. Bunun yanında sık sık yaptığımız foreshadowingleri anlamak için mücadelesi de vardı. Belki de bunlar yüzünden benim için, en iyi Mr. MITB hep Wes Lee kalacak. Bu da muhteşem bir oyuncu olan Sülo'nun başarısı. Bu hikayeyi bizimle birlikte yaşadı. ETR gibi bir oyuncudan da bu unvanı kazanması tabii cash-ini daha da görkemli yapan şey oldu. Arda'yı, Hakan'ı ve Özgür'ü de tebrik ederim. Bu oyun başarılı oyunculardan geçilmiyor ve onlar da bu oyuncuların başını çekenlerden birileri. Arda'nın No Way Out performansı gibi bir oyuncu performansı uzun süredir görmemiştim. Ne zaman baksam gapte promosunu gördüm. Tabii ki dikkatimi çeken bir diğer şey PGWC çember karakterlerinin oyuncularının başarısıydı. 6 isim de çok iyiydi. Hakan'ın karakterinin Pure Şampiyonu olmasından mutluyum, bir nevi istemsiz bir hikaye bitirişi oldu bu. O kemer sanki onu çekiyordu hep. Karşısında öyküsünün gitmesi gereken bir nokta olan Tyler Bate olduğu için de ne olursa olsun bu unvanı zaten kazanacaktı. Gloom'luk bir durum değildi.

Bazen RPG'de öyle gerekiyor ve sadece öyle oluyor. Özer'in de durumu aynı. Oyunun başından beri en sevdiğim, en güvenilir oyunculardan biri. Şov kaçırdığını hatırlamıyorum. Yorum sayısına zaten bakmadığımı söylemiştim, genelde her şovun başından sonuna kadar Özer bir şekilde var. Dolayısıyla PGW'nin bir Roman Reigns'i olsa Özer olabilirdi. Ondan unvan almak zor bir durum. Ama ne yazık ki RPG'de 1000'i bırak 500 gün reign yapan bir karakter olsa ona her şov oyuncuların içinden sövebileceğini az çok tahmin ediyorum. Bu yüzden RPG'nin reignleri biraz gerçek hayattan farklı işliyor. Çünkü herkesin bu oyunda pişe pişe vakti geliyor. O vakti gelen oyuncuya denk gelirseniz, isterseniz 100 promo atın yine kaçışı yok.

Velve vs. Malakai biraz kısa oldu ama bunun iki oyuncuyla da alakası yoktu. Sadece biraz zamandan tasarruf için. Bir de ben RPG'de uzun maçtan nefret ederim. O yüzden aslında hep maçlar böyle olsun isterim ama genelde maçlar uzun olduğu için bu şekilde kısa olunca göze batıyor ve oyuncu "benim çarım ezik mi?" diye kendine sorabiliyor. Malakai'den de Velve'den de memnunduk. No Way Out 2024, benim belki de hafızamda en çok yer edinecek şovdu. Ortamı takip etmek, bu oyunu oynayan arkadaşlarımın takip esnasındaki yorumlarını okumak her zamanki gibi çok güzel hissettirdi. Ekipteki arkadaşlarımın da eline sağlık her zamanki gibi büyük çaba sarf ettiler. Artık bizim 3 şovumuz kaldı sayılır. Sonrasında topu yeni bir ekibe bırakırız. Dileriz ki bu, PGW hep devam eder ve biz yeni ekibin elinden de bundan çok daha iyi şovlar okuruz. Böyle olacak gibi hissediyorum. Takip eden, azıcık bile olsa keyif alan herkesin emeğine sağlık.
 

Kras Mazov

Tractatus
Katılım
3 Tem 2023
Konular
35
Mesajlar
5,579
Beğeni sayısı
1,554
PG Nakit
210
RPG Karakteri
Velveteen Dream
Favori Güreşçi
Eddie Guerrero
Öncelikle ev dizme işleri olduğu için şovu nitelikli bir şekilde takip edemedim. Eşya dizerken hatta ara sıra telefona baktığım için azar bile yedim xd. Şovu değerlendirmeden önce Erkin'in dediği bir şeye yorum yazmak istiyorum. PGW'nin geldiği nokta gerçekten öyle bir prime diyebileceğimiz bir noktaya evrildi ki adam her PPV sonunda o şovun kendisi için ayrı bir yeri olduğunu ve yazılmış en iyi PPV olduğunu söylüyor. Gerçekten her PPV bana da bunu hissettiriyor. Hem oynayan hem de yazar ekibi için bu şovlar gözümüzün nuru gibi hissettiriyor. Her PPV çıta ayrı bir yükseliyor hem yazar hem de oyuncu bazında diyebilirim. Prestige Era'da oyuncu performansı daha göze çarpan olayken Chairman Era'da ise senaryolar ve ekip performansı daha çok göze çarpıyordu. Purification Era'da ise bu ikisinin hoş bir mixi olduğunu gözlemliyorum. Ekibin son 3 şovu kalmışken her anın tadını çıkartmamız gerektiğini düşünüyorum ve hem oyunculara hem de ekibe emekleri için teşekkür ediyorum.

Şimdi şovu olay olay değerlendirelim. Kickoff'ta Lesnar'ın bir tık erken düştüğünü hissettim ama gerçek halini çok izlediğim için öyle hissettim. Lakin adını ECH'nin adını yazamadığım ekipten güzel bir JD olayı çıkabilir. Ezekiel ile SGM aynı tipte bir karakter gibi gözükse de bana Ezekiel karakteri daha çok hikaye anlatabiliyor gibi hissettiriyor. Girdiği her rolde bi gülümsetiyor beni.

EC maçı bu arada okumayı en çok sevdiğim maç türü olduğu için her zaman pozitif ayrımcılık yaptığım bir maç türüdür lakin bu maçta pozitif ayrımcılığa gerek yok ki maç çok güzeldi. Elenmelerin sıralaması olsun her şey iyi bir mantıkla yazıldı. Kemer değişimi beklemiyordum ki Royal Rumble'da nasıl çoğu şey bir tık belli gibi olsa da bu şov da beklenen hiç bir sey olmadı ve çok şaşırttı beni genel olarak. Bu şaşkınlık da bana çok iyi bir tat verdi. CM Punk'ın bu oyuna zarar vereceğini biliyorduk ama oyunu bozacağını hiç düşünmemiştim. Venis bu kemerle WM'ye kadar net gider diyordum öyle de olmadı. Berto'nun zortlaması, Venis'in düştüğü durum nerdeyse Venis'i face turn yaptırmaya itecekti ama o denli bir karakter değişimi de olmaz gibi duruyor bence. Şöyle olsa daha iyi olurdu dediğim genel olarak sanırım Rock'ın çok pasif kalması diyeceğim o da sanırım maç sonu segmentiyle itibaren öyle olmayacağının işaretlerini aldım.

Submission matchte Angelico'nun Wes'in öfkeli hali gibi davranıp hem de trollemesi bağırttı beni. Monte Kristo Kontu referansı bir şeylerin habercisi diyordum ama böyle büyük bir plan da çıkmaz diyordum. Maçın uzunluğu her şeyi tadındaydı. Nakavt olayının buraya yansıyacağı belliydi ama böyle de olması Wes'in öfkesini atması gerekiyordu.

Bryan vs Bate maçında dikkatimi çeken şey Bryan maçlarının ring içinin tıpkı gerçekteki gibi özenli olması ve okurken gerçekten teknik güreş izlediğimin bana güzel bir şekilde aktarılması oldu. Bu maç ile şöyle olsa daha iyi olurdu dediğim şey Pure kuralları önceki PureC maçlarında çok iyi yansıtılmışken burada onun esintilerini çok az görebildik. Ama onun eksikliği de hikaye bazında kapandı diyebilirim. JoMa'nın kariyeri böyle bitse üzülürdüm geri gelmesi iyi oldu; ama geri dönüş sürecinde Berto ile aralarında ne yaşandı bunu da görmek istiyorum. Kendi deyimimle Johnny Valentine olayı çok iyi bir shockerdı ama Bate'in başarılı bir savunma yapmasını da istiyordum. Öbür taraftan bakacak olursak da Hakan'ın şu hayvani performansı bir karşılık bulmalıydı bulmaması ayıp olurdu ve bu şekilde çok güzel bağlandı. Bu olaylar Bate'ye de ayrı bir olgunluk katmıştır diye düşünüyorum. Şimdi asıl soru Sex War Triple Threat mi olacak yoksa OG Sex Reunion mu olacak göreceğiz.

Kendi maçım herhalde bunca zaman içerisinde kendimle alakalı memnun kalmadığım tek maç oldu diyebilirim. Hiç savunma yapmadan Hobbs'a kaybettiğim maçta bir mantık vardı insanlar belki o maçı düşünebilir de. Hobbs tam bir Breakout olarak giriş yapmıştı ve ben de kazanıp kaybetmeyi hiç umursamayan birisi olduğum için benim için gayet okeydi o maç. Lakin burada beğenmediğim kısım kesinlikle maçın uzunluğu değildi. Maçın içerisindeki anlam bana çok yansımadı, içerik olarak eksik geldi. Roll up ile başlayan sürtüşmenin roll up ile bitmesi pek hoşuma gitmedi. Ben tabi üçünü üst üste koyup kazanmayı beklemiyordum; ama şu maçın bitiminden önce en azından haftalık şovda daha bir net galibiyet alıp bu maçın böyle olması daha iyi olurdu. Şu bir gerçek HoB benimle olan çekişmesinde kesinlikle yükseltilmesi gerekiliyodu çünkü Oğulcan'ın özellikle promo performansı açısından makine gibi çok fazla promo kesip çok emek gösterdi. Bu yüzden kısa sürecimizde zaten çok güzel işler yapması beni çok mutlu etti. Ama atıyorum Velveteen'in bir şovda onunla yüzleşip olayı öğrenmesi tarzı bir konuşma, temsili de olsa biraz daha hikaye katılması daha hoş olabilirdi. Çünkü ben biliyordum ki zaten ME'deki maçta da görüneceğiz o yüzden bu maçın uzunluğu için böyle olması hem de şovun da uzun olacağından dolayı çok normal ama verdiği ruh açısından eksik hissettim. Memnun olmadığım kısım daha çok benim karakterle alakalı değildi yani. Kendi karakterimle alakalı illa memnun olmadığım bir şey söyle deseniz ama artık şu finisherı 1de atmayın yalvarırım. En ilk şovdan beri kickoutlanıyo finisher. Soraka healı atıyomuş gibi hissediyorum artık. 1'de atılsa da o finisherın o pozisyonda gelmesi de baya yaratıcıydı bu arada çok zekice yazılmış.

Cody ile Rollins segmenti özellikle sonu açısından beni bir BaB'a götürdü diyebilirim. Adamın yüzü yanıyordu sonra KotR'da maça çıkıyordu falan. Şaka bir yana Lakot sonraki RPG deneyiminde de Roman Reigns alıp Shield tamamlarsa anırırım. İlk kestiği promodan yola çıkıp mimar haliyle oynanacağını hissedip keşke Visionary tarzı oynasa ona çok yakışırdı derken böyle biraz daha mix biraz daha güncele yakın bir Rollins çıkarttı ve karakterin şu anki halinden çok memnunum. Bu arada şovu çalan olaylardan birisi de oldu diyebilirim şu segment. Çok iyi nakışlanmış, böyle ring içi ya da arka alan gibi değil de böyle bir romanı açar okursun ve kendini orada olayı yaşıyormuş gibi hissedersin ya tam olarak öyleydi. Şovda en çok zevk aldığım olaylardan birisiydi ME'den sonra. Böyle olayların hastasıyız daha da sık görmek isterim. Bir ara NOW yorumu yaparken hani sadece "maç maç" oluyor biraz segment biraz duygu lazım demiştim bir keresinde. İşte benim bahsettiğim benim istediğim tam anlamıyla bu. Hani elimle yazsam bu olurdu diyeceğim bir şeydi de yine de bunu yazacak beceri bende yoktu. @keka nın bir yorumu vardı ben iyi bir oyuncu değilim ama yazarım diye; ben de iyi bir oyuncuyum ama iyi bir yazar değilim xd bu arada sen çok iyi de bir oyuncusun da bahsetmek istediğim anlaşılsın diye öyle dedim.

Mesela kendi maçımda eleştirdiğim nokta TVC maçında olmadı diyebilirim. O maç da uzunluk olarak kısa sayılabilecek bir maçtı; ama Goldust'ın ringe gelirkenki yaşadığı farklılığı dahi hissedebiliyordum iyi yansıtılmıştı. Ha Wyatt şak diye kazanır gider demiyordum bunda da ama herhalde Gacy'nin evine hırsız girmiş diye yorumladım. Benim kemerin laneti işte ilk savunmalarda hep bokluk çıkıyor. Ama şaka maka Öbnin performansı ve istekli oluşu bu sonucu çıkarttı ve hak ederek kazandı. Olmazsa üzüleceğim şey Gacy'nin dönüp Goldust ile çıkacağı yolculuğun yeteri kadar doyurucu olmaması olur çünkü onlara halen çok hypelıyım. Ucube de olsa Bursaspor kontenjanından dolayı saygı duyuyoruz diyelim.

ME'ye gelince Jericho'nun giriş halisünasyon muydu ya o neçe bir güzellikti. Maçın başında Daniels'ın aklına çok iyi girdi. Maç sonu ona çok üzülsem de adamın kariyeri benim yüzümden baş aşağı olsa da Daniels'ın aklına benden bile daha iyi girdi bu süreçte. Gerçekten çok zevk aldım bu yolculuktan. Ama NOW'ı kapatmak bize düştü. Maç esnasındaki trash talklar bizim 5li gözleri andırdığı için benim ayrı bir hoşuma gitti. Maç okurken zaten kaymak gibi aktı kendimi sörf tahtasında gibi hissettim. Bir de gif kullanımı bu maç için fazlaydı bunun benim için harika olduğunu artık bilmeyen yoktur. Fetiş gibi bir şey oldu üzerimde; ama napayım yani maç içerisindeki giflere ayrı düşüyorum. Güzel bir maç oldu.

Şimdi ayrı parantez açmamız gereken yere geldik. Abi bu cash in bizi yerimizden zıplattı ya. Ringin girişinde harbi zıpladık da ondan bahsetmiyorum. Hem beklenmedikti hem de böyle eze eze bir cash in yapıldı. Sanki en büyük düşmanıma yapılmış gibi rahatladım. Lodge'un ustaca olanı, yeniden birlik olması ve Sülo'nun hakkını alması tek kelimeyle muazzamdı. WM ME daha ihtişamlı olurdu bunun için, onu da hak ediyordu ama orada yapsaydı bu kadar şok edici olmazdı. Gördüğüm en iyi RPG cash ini desem yalan olmaz. Sülo'nun açıklamayı okudum da abi herkes ilk defa ana kemer alıyor gibi hissettim o kadar sene de oynuyoruz. Herhalde önceki oynadığımız yerlerde chat botu atılıp allah bookingi gördüğümüz için olabilir. Adam gibi adam KPSS boyun saltanatı için hem sabırsızlanıyorum hem de varlığımızın ona verdiği rahatsızlıktan dolayı onun için üzülüyorum. Bu şampiyonluk sana KPSS için moral olsun her şeyin en güzelini hak ediyorsun seni seviyorum ve tebrik ediyorum canım benim. @pontiac bandit

Şu ekip performansı ile WM 3 gün falan olacak gibi hissediyorum adamlar makine gibi ya. Tam puanın da üzerinde bir puan veriyorum. Elinize emeğinize
sağlık.
 
Son düzenleme:
Konuyu ziyaret edenler (Toplam: 0)
No registered users viewing this thread.
Anasayfa Üst Alt

Kolay Giriş Yapın: