AEW: Dynamite #198 (Blood & Guts 2023)
FTW Şampiyonluğu - "Jungle Boy" Jack Perry (ş) vs. HOOK: Perry'nin ilk heel performansını izledik, yani bu kadar basit bir pilot heel bookingi yapılabilirdi anca... Maç aşırı iyi başlamamıştı zaten ama belki biraz açılır diyordum, hakeme çarpmalı kemer vurmalı klişeler vesikası bir maç izledik. Bir tek HOOK'un German Suplex'ten zıpladıktan sonraki o sekansı iyiydi o kadar, o sekanstan sonra da maçın şerefi 5 paralık oldu zaten... | **1/4
MJF & Adam Cole vs. Sammy Guevara & Daniel Garcia: Maça dahil olmasa da baştaki dans contestinde dehşet eğlendim, 4 tane adamın bu kadar kötü dans edip de beni bu kadar eğlendirmesi çok garip... Maça gelecek olursam çok tatlı bir hikaye anlatımı sunuldu maç içinde. MJF ile Adam Cole arasında oluşturulan dinamiği inanılmaz beğendim, zaten iki ismin de oyunculuk kalitelerini tartışmaya gerek bile yok. Maçta öyle aman aman bir ring içi olmasa bile içindeki hikaye anlatımından çok keyif aldım, FTR ile olacak maçları ring içi bakımından da tatmin edecektir... | ***
Blood & Guts - Blackpool Combat Club vs. Golden Elite: Yani kötü bir maç mıydı? Değildi. Sıkıcı mıydı? Asla. Ama üst seviyelerde görebileceğim bir maç da değildi. Ortalamanın üstüydü. Yer yer keyifli sekanslar izledik, Moxley'nin yaptığı extreme hamleler maçın şerefini bayağı kurtardı. Ibushi'yi inanılmaz beğendim, Moxley'e dikenli tahtada yaptığı bir Shooting Star Press vardı, yürekleri hoplattı resmen... Omega beklediğimden biraz daha aşağı düzeyde bir performans sergiledi, Castagnoli bir süre sonra çok pasifize kaldı. Kafesin tepesindeki Nick Jackson & Wheeler Yuta sekansı inanılmaz gereksiz bir şekilde yaşandı ama o sekansın sonunun Nick'in kafesin tepesinden raptiye dökmesiyle bağlanması en azından bir amacı varmış dedirtti. Şu Konosuke Takeshita'yı hayatımda ilk defa duydum ve izledim ama elemanın performansı inanılmazdı, gerçekten çok beğendim. Bi ara Ibushi ile onca hengamenin arasında puroresu sekansı yaşattılar bize, sağ olsunlar... Son bölümde PAC'in çok ani ringi terk etme sebebini hala çözemedim bu arada. PAC'tir, Bastard'dır yapar diyoruz... Sonuç olarak yine dediğim gibi kötü değil ama muhteşem olduğunu da söyleyemeyeceğim bir maçtı. Epik bir hikaye yansıtması göremedim her şeyden önce, ki bu maç türünde bunu yansıtabilmek oldukça önemlidir. Hikaye namına gerçekten etkileyici bulduğum tek kısım Ibushi'nin ringe geldiği ilk anda Moxley ve Omega ile yaşadıkları andı. Bu tarz birkaç hikaye yansıtımı daha olsaydı maçın klası daha da artardı, o açıdan biraz eksik kaldığını düşünüyorum. | ***3/4