Gerçekten çok can sıkıcı, 22 senedir kaç sefer dedik bilmiyorum ama bu sefer de kelimeler kifayetsiz demekten başka bir çıkar yol kalmıyor bize. Bir ülkenin başına gelebilecek her türlü yolsuzluğun ve hukuksuzluğun tabiri caizse dibini ekmekle sıyırdılar.
Beni bilen bilir. Gerek ailemin beni yetiştirme biçimi; gerekse kendi tecrübelerim, zaman zaman okumalarım ve zaman zaman dinlemelerim beni süzgeçten geçirip Türk milliyetçisi bir birey haline getirdi. O yüzden Can Atalay söyledikleriyle, yaptıklarıyla ve düşünceleriyle asla aynı kutupta buluşabileceğim ve sevebileceğim cinsten bir politikacı değil. Ama hukuk, genel kanının düştüğü büyük yanılgıların aksine şahıslar yahut ideolojiler üzerinden uygulanmaz, hatta bunu yapmak en büyük hukuksuzluk aslında. Çünkü hukuk her şahsın, her ideolojinin üstündedir ve yargı erki bizim ülkemizde de “Anayasal” olarak herkesten, her şeyden bağımsızdır.
Burada da, Twitter’da da “İyi olmuş” minvalinde görüş belirtenler gördüm. Hayatsız Twitter kargalarının fikirleri çok da umurumda değil, o yüzden onlar bir kenarda dursun. Ama buradaki kardeşlerime ve dostlarıma söylemek istediğim birkaç şey var. İçinizdeki milliyetçi, belki de fevri duygulara yenik düşerek böyle bir şey söylemiş olabilirsiniz ama üstte de dediğim gibi hukuk, şahısların ve ideolojilerin üstündedir. Bu vatanı, bugün bize Atatürk tarafından emanet edilmiş Cumhuriyet’i dahi biz hukukun üstünlüğüyle ve hak arayışımızla kazandık. Ülkedeki en üst yargı merci olan Anayasa Mahkemesi’nin bir kararının alt mercilerce tanınmamış olması farkında mısınız bilmiyorum ama çok sakıncalı bir durum. Ucu bize dokunmaz demeyin, bal gibi dokunur. Belki de Türk tarihinin en büyük hukuk ihlaliyle karşı karşıyayız ve bu ihlalin lanse edildiği gibi Can Atalay, Erkan Baş, TİP vs. herhangi bir tarafı yok, bu ihlalin tarafı bizzat Türk milletinin kendisidir. Böylesine bir ihlale göz yummak, dahası desteklemek demek; bu ihlalin paydaşı olan herkese bu milleti suistimal edebileceği geniş bir konfor alanına kavuşturmak demektir. Gözünüzü seveyim kimin başına gelirse gelsin Türk yargısı içerisindeki bir hukuksuzluğa göz yummayın, çünkü siz göz yumdukça sahip olduğunuz temel hak ve özgürlüklerinizin güvencesi yerin dibini kazmaya devam edecek. Bugün bu kararı verenler, yarın yine konserleri ve festivalleri müsnetsiz bir şekilde yasaklamaya devam edecekler mesela. Sadece birazcık üç boyutlu düşünmeye davet ediyorum sizi. Milliyetçilik duygularınızı öne çıkarmak istiyorsanız bir milletin, bir devletin en önemli mekanizması olan yargının arkasında durun ki; bir gün sırf milliyetçi düşüncelerimizden ötürü hak ve özgürlüklerimizin kısıtlanması tehlikesiyle karşı karşıya kalacak raddeye gelmeyelim. Çünkü bu iş son hızla oraya doğru gidiyor ve ben endişelenmekten kendimi alamıyorum.