Can Atalay’ın Milletvekilliği Düştü

Caliph

british master
Konular
229
Beğeni sayısı
1,441
PG Nakit
795
RPG Karakteri
Carlito
Niye herşeyi partiye sabitliyorsunuz. Ben de solcuyum sağa hiç oy atmadım ancak bu adamı gram sevmem ve milletvekili olmaması gerektiğini savunuyordum bende mi AKP'liyim yani şimdi. Anama sövsen daha az tepki verirdim o kadar nefret ederim AKP'den.
Bu konunun ideoloji ya da partiyle uzaktan yakından alakası yok yalnız.

Kara

-
Konular
158
Beğeni sayısı
1,270
PG Nakit
740
Favori Güreşçi
Roman Reigns
Can Atalay'a ne yapılacağı zerre umurumda değil ancak bu anayasa ihlali mevcut hükumetin ilk rezilliği değil sonda olmayacak. Herkese twitterdan hayırlı döşemeler dilerim.

satriale

kralkaya
Konular
156
Beğeni sayısı
586
PG Nakit
385
Favori Güreşçi
Steve Austin ve mOx
Niye herşeyi partiye sabitliyorsunuz. Ben de solcuyum sağa hiç oy atmadım ancak bu adamı gram sevmem ve milletvekili olmaması gerektiğini savunuyordum bende mi AKP'liyim yani şimdi. Anama sövsen daha az tepki verirdim o kadar nefret ederim AKP'den.
AKPlisin

Beast Incarnate

#uncensored☝️
Konular
6,906
Beğeni sayısı
4,379
PG Nakit
3,780
RPG Karakteri
Hologram
Favori Güreşçi
Brock Lesnar
1 1
Gerçekten çok can sıkıcı, 22 senedir kaç sefer dedik bilmiyorum ama bu sefer de kelimeler kifayetsiz demekten başka bir çıkar yol kalmıyor bize. Bir ülkenin başına gelebilecek her türlü yolsuzluğun ve hukuksuzluğun tabiri caizse dibini ekmekle sıyırdılar.

Beni bilen bilir. Gerek ailemin beni yetiştirme biçimi; gerekse kendi tecrübelerim, zaman zaman okumalarım ve zaman zaman dinlemelerim beni süzgeçten geçirip Türk milliyetçisi bir birey haline getirdi. O yüzden Can Atalay söyledikleriyle, yaptıklarıyla ve düşünceleriyle asla aynı kutupta buluşabileceğim ve sevebileceğim cinsten bir politikacı değil. Ama hukuk, genel kanının düştüğü büyük yanılgıların aksine şahıslar yahut ideolojiler üzerinden uygulanmaz, hatta bunu yapmak en büyük hukuksuzluk aslında. Çünkü hukuk her şahsın, her ideolojinin üstündedir ve yargı erki bizim ülkemizde de “Anayasal” olarak herkesten, her şeyden bağımsızdır.

Burada da, Twitter’da da “İyi olmuş” minvalinde görüş belirtenler gördüm. Hayatsız Twitter kargalarının fikirleri çok da umurumda değil, o yüzden onlar bir kenarda dursun. Ama buradaki kardeşlerime ve dostlarıma söylemek istediğim birkaç şey var. İçinizdeki milliyetçi, belki de fevri duygulara yenik düşerek böyle bir şey söylemiş olabilirsiniz ama üstte de dediğim gibi hukuk, şahısların ve ideolojilerin üstündedir. Bu vatanı, bugün bize Atatürk tarafından emanet edilmiş Cumhuriyet’i dahi biz hukukun üstünlüğüyle ve hak arayışımızla kazandık. Ülkedeki en üst yargı merci olan Anayasa Mahkemesi’nin bir kararının alt mercilerce tanınmamış olması farkında mısınız bilmiyorum ama çok sakıncalı bir durum. Ucu bize dokunmaz demeyin, bal gibi dokunur. Belki de Türk tarihinin en büyük hukuk ihlaliyle karşı karşıyayız ve bu ihlalin lanse edildiği gibi Can Atalay, Erkan Baş, TİP vs. herhangi bir tarafı yok, bu ihlalin tarafı bizzat Türk milletinin kendisidir. Böylesine bir ihlale göz yummak, dahası desteklemek demek; bu ihlalin paydaşı olan herkese bu milleti suistimal edebileceği geniş bir konfor alanına kavuşturmak demektir. Gözünüzü seveyim kimin başına gelirse gelsin Türk yargısı içerisindeki bir hukuksuzluğa göz yummayın, çünkü siz göz yumdukça sahip olduğunuz temel hak ve özgürlüklerinizin güvencesi yerin dibini kazmaya devam edecek. Bugün bu kararı verenler, yarın yine konserleri ve festivalleri müsnetsiz bir şekilde yasaklamaya devam edecekler mesela. Sadece birazcık üç boyutlu düşünmeye davet ediyorum sizi. Milliyetçilik duygularınızı öne çıkarmak istiyorsanız bir milletin, bir devletin en önemli mekanizması olan yargının arkasında durun ki; bir gün sırf milliyetçi düşüncelerimizden ötürü hak ve özgürlüklerimizin kısıtlanması tehlikesiyle karşı karşıya kalacak raddeye gelmeyelim. Çünkü bu iş son hızla oraya doğru gidiyor ve ben endişelenmekten kendimi alamıyorum.

Styles Clash

littlefinger
Konular
96
Beğeni sayısı
1,907
PG Nakit
510
Favori Güreşçi
AJ Styles

Bence senin mevzudan bile haberin yok.

Spear of Chaos

PG.com Kullanıcısı
Konular
368
Beğeni sayısı
807
PG Nakit
855
RPG Karakteri
Brock Lesnar
Favori Güreşçi
Seth Rollins
Mevzu hakkında kamuoyu harareti maalesef 1.5 gün gibi kısa bir sürede sönse de bu durumdan faydalanıp muhalefet(?)'e dair eleştiri yapacağım. Muhalefetten kastım direkt CHP olacak;

Sevin sevmeyin onemli degil zaten çoğu kişi sevmiyor ama Kılıçdaroğlu şu an CHP'nin başında olsa bu mevzuların ilk başladığı andan itibaren muhalefeti konsolide edip durumu bu raddeye getirtmezdi. Özel'in ilk haftasi AYM'nin kararı ilk kez tanınmazken Özel mecliste oturma eylemi yaptı mecliste ve Halk TV'ye dedi ki: "Başka eylemlerimiz de olacak." Eee peki ne oldu bu eylemler? Yav diyelim bunda gene AYM'nin kararını bekledin, AYM'nin kararı 2.kere tanınmadığında sen ne yaptın? Gündem bile oluşturmadın bu konuyla ilgili. Gazeteciler bile AKP'nin bu karari mecliste okutacagini haftalardır söylüyorken senin okunma anına dair planın sadece kürsüye yürümek miydi? Onun da doğaçlama bir tepki olduğunu düşünüyorum ben gerçi orası ayrı. Sen ana muhalefetin başındayken anayasa'nın cignenmesine göz göre göre sessiz kaldın diyelim ya bari hemen eylem yap bir şey yap milleti aynı yere topla. 3 5 kişi mahallede toplanıyor bir başka 3 5 kişi başka bir mahallede toplanıyor adı ne: protesto ediyoruz. Hadi abi hadi, bu iptal edilen ANAYASA mitingini dahi 2 haftadır yapmıyorlardı. Şimdi kararın okunmasından 10 gun sonra yapacaklar. İnşallah o mitingde sadece Özgür Ozel'in ve Imamoglu'nun balgamlı sesleriyle bağırmalarını izlemeyiz, umarım başka bir planları vardır gundem oluşturmak için.

İşin ozeti: Bugün bu konuyu konuşuyor olmamızın %60 nedeni AKP rejimi ise %40'ı da ülkede ana muhalefeti yönetirken LOL oyuncusu ile aynı usengeclige aynı çabaya sahip olan ana muhalefettir. Hatta bu oran 50 50 bile olabilir. Kılıçdaroğlu 25 sene hüküm giymiş Enis Berberoğlu'nu 7 ayda hapisten çıkartıp tekrar milletvekiliğini kazandırmıştı, son kıyak olarak da bizzat kendi ilgilendiği Merdan Yanardağ olayını çözüp gitti. Kılıçdaroğlu giderse Erdoğan rejimi 2 kat daha sertleşecek demiştim forumda. Şu an onu yaşadığımız günlerdeyiz işte. Dolar 30 lira oldu, benzin 45 lira oldu, enflasyon TÜIK'e göre bile rekor kırdı, Anayasa sayılmıyor. Bunların hepsi Kılıçdaroğlu gittikten sonra gerçekleşti. Daha başka şekilde rejimin sonuçlarını görmeye devam edeceğiz artık.

Styles Clash

littlefinger
Konular
96
Beğeni sayısı
1,907
PG Nakit
510
Favori Güreşçi
AJ Styles
Mevzu hakkında kamuoyu harareti maalesef 1.5 gün gibi kısa bir sürede sönse de bu durumdan faydalanıp muhalefet(?)'e dair eleştiri yapacağım. Muhalefetten kastım direkt CHP olacak;

Sevin sevmeyin onemli degil zaten çoğu kişi sevmiyor ama Kılıçdaroğlu şu an CHP'nin başında olsa bu mevzuların ilk başladığı andan itibaren muhalefeti konsolide edip durumu bu raddeye getirtmezdi. Özel'in ilk haftasi AYM'nin kararı ilk kez tanınmazken Özel mecliste oturma eylemi yaptı mecliste ve Halk TV'ye dedi ki: "Başka eylemlerimiz de olacak." Eee peki ne oldu bu eylemler? Yav diyelim bunda gene AYM'nin kararını bekledin, AYM'nin kararı 2.kere tanınmadığında sen ne yaptın? Gündem bile oluşturmadın bu konuyla ilgili. Gazeteciler bile AKP'nin bu karari mecliste okutacagini haftalardır söylüyorken senin okunma anına dair planın sadece kürsüye yürümek miydi? Onun da doğaçlama bir tepki olduğunu düşünüyorum ben gerçi orası ayrı. Sen ana muhalefetin başındayken anayasa'nın cignenmesine göz göre göre sessiz kaldın diyelim ya bari hemen eylem yap bir şey yap milleti aynı yere topla. 3 5 kişi mahallede toplanıyor bir başka 3 5 kişi başka bir mahallede toplanıyor adı ne: protesto ediyoruz. Hadi abi hadi, bu iptal edilen ANAYASA mitingini dahi 2 haftadır yapmıyorlardı. Şimdi kararın okunmasından 10 gun sonra yapacaklar. İnşallah o mitingde sadece Özgür Ozel'in ve Imamoglu'nun balgamlı sesleriyle bağırmalarını izlemeyiz, umarım başka bir planları vardır gundem oluşturmak için.

İşin ozeti: Bugün bu konuyu konuşuyor olmamızın %60 nedeni AKP rejimi ise %40'ı da ülkede ana muhalefeti yönetirken LOL oyuncusu ile aynı usengeclige aynı çabaya sahip olan ana muhalefettir. Hatta bu oran 50 50 bile olabilir. Kılıçdaroğlu 25 sene hüküm giymiş Enis Berberoğlu'nu 7 ayda hapisten çıkartıp tekrar milletvekiliğini kazandırmıştı, son kıyak olarak da bizzat kendi ilgilendiği Merdan Yanardağ olayını çözüp gitti. Kılıçdaroğlu giderse Erdoğan rejimi 2 kat daha sertleşecek demiştim forumda. Şu an onu yaşadığımız günlerdeyiz işte. Dolar 30 lira oldu, benzin 45 lira oldu, enflasyon TÜIK'e göre bile rekor kırdı, Anayasa sayılmıyor. Bunların hepsi Kılıçdaroğlu gittikten sonra gerçekleşti. Daha başka şekilde rejimin sonuçlarını görmeye devam edeceğiz artık.

Yine dar açıdan KK savundu ya adam Allah'ım sabır ver. Hayır ben de diyorum Sosa hesabını mı çaldırdı bir başkası mı yazıyor bunları sonra okumaya devam edince emin oldum. Uzun uzun seçim travması üzerine yazardım da yine %48 diyeceğin için hiç o topa girmiyorum. Bekle kardeşim KK dedeniz Can Atalay'ı Selahattin Demirtaş'ı Osman Kavala'yı hapisten çıkartacak bekle.

Nature Boy

güreşin muhtarı
Konular
189
Beğeni sayısı
2,316
PG Nakit
1,095
Favori Güreşçi
MJF
1

AKSKDKSKDKCKDKDKFKDCKDKCKFMDJDJDKDKD
Yine dar açıdan KK savundu
Konuda neden Sosa’nın yapacağı “rant show”dan dolayı “keyiflendiğimi” söylemiş olmamı forum ahalisi anlamıştır herhalde.

@Beast Incarnate çok güzel durumu özetleyen bir yazı yazmış. Bayıldım. Ancak şunu da açıklığa kavuşturmak lazım: Bu sistemin içerisindeki BÜTÜN partiler bu işin paydaşı. Bir tek Irak tezkeresini engelleyen “Eski CHP” vardı, onu da Deniz Baykal kaset kumpası ile bitirdiler. Kılıçdaroğlu “Erdoğanı şaşırtalım” diye bu mevzuyu kapatmak için bir kez daha başörtüsü mevzunu açardı muhtemelen. Bu kadar bile konuşmazdık.

Konuyu ziyaret edenler (Toplam: 0)
No registered users viewing this thread.
Anasayfa Üst Alt

Kolay Giriş Yapın: