BAB EVRENİ What A Maneuver! Wrestling Magazine


Gloom

still just a rat in a cage
Katılım
2 Tem 2023
Konular
1,890
Mesajlar
9,958
Beğeni sayısı
1,445
PG Nakit
385
1
OIG.3mNHFNEM5OPak82SQcUY


WHAT A MANEUVER! / MONTHLY MANEUVER
Manhattan, New York

Güreş dünyasının tartışmalı olarak en büyük, yer yer tartışmalı yorumlar ve içerikleri içinde barındıran What A Maneuver! , yıllardır sektörün içinde bulunmasına rağmen sivri, korkusuz karakterleri yüzünden oradan oraya savrulan, sonunda da ortaklaşa bir çalışma yapmaları gerektiğine karar veren bir grup gazeteci, güreş sevdalısı tarafından kurulmuştur. Bu isimler, medyatik olma çabası içinde olmadıkları için, yazarlardan çok içeriklerin ön plana çıkması gerektiğini öne sürerek Association of Wrestling Critics adı altında birleşmiş, bir yöneticilerinin olmadığının altını çizmişlerdir. "Yaptığımız işte tek kazanan güreş olmalıdır, bireyler değil."

Aylık olarak sınırlı sayıda basılan dergi 100-150 sayfa arasında değişmektedir ve içinde güreş şovlarının değerlendirmeleri, retro posterler, old-school güreş şovlarının ve maçlarının değerlendirmeleri bulunmaktadır. WaM, birçok içerik üretici ve dergi gibi dijital dünyada daha fazla etkinlik göstermektedir. Whatamaneuver.com internet sitesi, mobil uygulaması ve Twitter hesapları üzerinden aylık değerlendirmeler, güreş dünyasında dönen dedikodular yazılmakta ve şov reytingleri açıklanmaktadır. Değerlendirmeler, haberler ve reytingler bu başlık altında paylaşılacaktır.

İncelemeler:
What A Maneuver #1: Kartlar Yeniden Dağıtılıyor
What A Maneuver #2: Bildiğinden Şaşmayanlar, Yenilik Arayanlar

Haberler:
Haberler #1
Haberler #2 : Hammerstein Ballroom'da Kaos!
Haberler #3 : Çifte Skandal


Reytingler:
1. Hafta
2. Hafta

 
Son düzenleme:

Gloom

still just a rat in a cage
Katılım
2 Tem 2023
Konular
1,890
Mesajlar
9,958
Beğeni sayısı
1,445
PG Nakit
385
1
Ekran Alıntısı.PNG

What A Maneuver #1: Kartlar Yeniden Dağıtılıyor

Güreş dünyasına yeni sezon heyecanı hakim. Geride bıraktığımız sezonda ayakta kalan son isim @The Mandalorian olmuştu. Ancak bu sezon, sektörün önde gelen isimleri parayı bastı ve belki de yıllar sonra ilk kez güreşe doyacağız. Draft dönemini geride bıraktık ve şimdi elimizde farklı ekollerden gelen kadrolar var. Kimi şirket daha old-school bir hava yakalamaya çalışırken, kimi şirketlerde daha modern bir yönelim görüyoruz. ECW gibi tarihin sayfalarında yerini çoktan almış şirketler hortluyor, bu da yetmezmiş gibi güreş şirketi adı altında KERHANE kuruluyor. Gelin, gözümüze çarpan şirketlere bir ilk bakış yapalım.

UCW(Universal Champisonship Wrestling)
Jim Ross, rakiplerine kıyasla daha küçük ama derinlikli bir kadro kurma yoluna gitmiş gibi gözüküyor. Randy Orton ve Bron Breakker gibi kabiliyetli güreşçileri roster’a eklemiş olmasını bir kenara bırakalım, çünkü bu zaten Ross’dan beklenebilecek bir hareket. Bizim kafamıza karıştıran konu, Ross’un günümüze ayak uydurmak adına kendinden taviz veriyor gibi duruşu. Logan Paul? Ross'un Logan Paul gibi bir YouTube fenomenini kadrosuna neden dahil ettiği ve nasıl kullanacağı akıllarda soru işareti doğuruyor. Bununla birlikte, açık şekilde TT divizyonunda bir kalite yakalamak isteyen Ross, yine çıtayı rakiplerinin pek de üstüne koyamıyor gibi. Neyse, en azından MARK HENRY ve MVP ikilisini seçmemiş diyerek iyi yanından bakalım. Öyle bir mevzu da var çünkü (Yine de CEW şirketine başka bir yazımızda değineceğiz). Ross'un kadın divizyonuna ihtiyaç duymaması da ilginç. Liv Morgan’ı da boks ringlerindeki ring kızı olarak falan kullanacak herhalde.

RWF
Kerhane demişken, elimizde oldukça ilginç bir vaka var. Draft sonrasında RWF ile ilgili söylenebilecek tek şey, ne biz ne de RFW’nin kreatif ekibi burada ne olup bittiği hakkında bilgi sahibi değil. Drafta bizzat katılan patron, AJ Styles ve Carmelo Hayes, Kota Ibushi gibi buram buram derinlik kokan birkaç pick ardından, ani bir beyin ölümüyle TRIPLE H, SHAWN MICHAELS gibi veteranları kadrosuna ekledi. Bu noktada sayın patronun kafasında bir strateji olduğuna kendimizi inandırmak istedik ama bununla da yetinmeyen patron, STONE COLD STEVE AUSTIN, üstüne de kendinden ve vizyonundan emin bir hareketle VAL VENIS’i kadrosuna ekledi. Buradan kendisi ne bekliyor, biz ne beklemeliyiz, bunun cevabı bizde değil. Ancak erkek güreşçi kadrosunun yaş ortalamasının 45 civarı olduğunu göz önünde bulundurursak, beklememiz gereken şey güreş değil. Zaten patron da haliyle bu yola gitmeye karar verdi ki kadın kadrosunu para getirecek, insanlara televizyonun başına çekecek ortak bir payda üzerine kurdu: Göt. Gigi Dolin, Alexa Bliss, Jamie Hayter, Mandy Rose, Lola Vice…düşünürken bile bayır domuzu gibi olduk. RWF ile bu sezon güreşe olmasa da göte doyacağız.

BWF
Belki de kağıt üzerinde ana akım seyirci için en potansiyelli roster var elimizde. CM Punk gibi bir mikrofon ustası, Samoa Joe, Batista gibi Punk ile uyumu yüksek, mükemmel feudlar çıkarabilecek pickler ve ring içi dinamikleri çok kez kanıtlanmış ustalardan oluşan bir TT divizyonu. Yine Punk, Batista, Suzuki, Kofi Kingston, R-Truth gibi veteranları içinde barındıran roster’ın soyunma odasındaki yoldaşlığı sorgulamaya gerek duymuyoruz. Yazarlarımızın şahsi düşünceleri daha çok Ilja Dragunov üzerine. Bu ekip içinde Dragunov’un geleceği noktayı merakla bekliyor ve kadın divizyonunu incelemek istiyoruz. Bella kardeşler ve Toni Storm’u göz önünde bulundurduğumuzda, burada bir götçülük sezer gibi oluyoruz ama daha geniş bir çerçeveden baktığımızda BWF oldukça potansiyelli bir kadın divizyonuna sahip. Jim Ross utanır mı? Sanmam.

WCW
Kadın divizyonuna ihtiyaç duymamış bir şirket daha. Eddie Kingston, Seth Rollins, Katsuyori Shibata, Roderick Strong gibi isimlerle ring içinde her hafta güzel bir uyum yakalama potansiyeli olan WCW, TT divizyonu ile şüpheli bir görüntü çiziyor. Rakiplerinin bir kısmına kıyasla kağıt üzerinde daha zayıf bir TT divizyonu görüyoruz ve şirketin TT divizyonu üzerine ne kadar yoğunlaşacağını merakla bekliyoruz.

WWA
6 köşeli ring geri dönüyor! Jeff Jarrett, adeta ‘sakatlığı s*kime taş**ğıma sürdüm gelin alın’ dercesine yine 6 köşeli ring yoluna gitmiş. Ortaya çıkabilecek problemleri bir yana koyduğumuzda bu, geri kalan şirketlerden WWA’yi rahatlıkla ayırabilecek bir yöntem. Bunun reytinglere iyi etkisinin olacağını düşünüyoruz. En azından ilk birkaç hafta. Blair Davenport, Alba Fyre, Roxanne Perez gibi indie deneyimi yüksek, kadın divizyonuna öncülük edebilecek hanımlar, WWA’nin kadın roster’ı bakımından da diğer şirketlerden ayrılmasını sağlayabilir. Main event’inde muhtemelen CC, Walter gibi yıldızları göreceğimiz WWA’nın, en uygun tabiriyle RASTGELE duruşlu pickleri bizleri hafiften tereddüte düşürüyor. Şimdi izninizle Jungle Boy, Luchasaurus, SIN CARA gibi picklerin bu şirkete ne kazandıracağı konusunda kafa yormaya devam edelim.

UCW(Unlimited Crown Wrestling)
Pensilvanya temelli bu yeni şirketimizin roster’ında güreşçi olarak FINLAY var. RWF ile yarışır bir pick. Onu diyelim öncelikle. Bryan Danielson, Juice Robinson, Jay White gibi seyirciyi ekran başına kitleyecek güreşçiler yanında Kenny Omega gibi, soyunma odasında problemle sebebiyet verebilecek büyük egolarımız da var. Yine de Kurt Angle gibi işinin ehli bir veteranın kanatları altındaki UCW’den beklentilerimiz büyük.​
 
Son düzenleme:

Nature Boy

🤙pura vida
Katılım
2 Tem 2023
Konular
145
Mesajlar
6,134
Beğeni sayısı
1,858
PG Nakit
1,090
Konum
Nostr
UCW(Universal Champisonship Wrestling)
Jim Cornette, rakiplerine kıyasla daha küçük ama derinlikli bir kadro kurma yoluna gitmiş gibi gözüküyor. Randy Orton ve Bron Breakker gibi kabiliyetli güreşçileri roster’a eklemiş olmasını bir kenara bırakalım, çünkü bu zaten Cornette’den beklenebilecek bir hareket. Bizim kafamıza karıştıran konu, Cornette’in günümüze ayak uydurmak adına kendinden taviz veriyor gibi duruşu. Logan Paul? Güreşin güncel durumundan rahatsız olan, kimilerine göre yaşayan efsane Cornette’in Logan Paul gibi bir YouTube fenomenini kadrosuna neden dahil ettiği ve nasıl kullanacağı akıllarda soru işareti doğuruyor. Bununla birlikte, açık şekilde TT divizyonunda bir kalite yakalamak isteyen Cornette, yine çıtayı rakiplerinin pek de üstüne koyamıyor gibi. Neyse, en azından MARK HENRY ve MVP ikilisini seçmemiş diyerek iyi yanından bakalım. Öyle bir mevzu da var çünkü (Yine de CEW şirketine başka bir yazımızda değineceğiz). Cornette’in kadın divizyonuna ihtiyaç duymaması da ilginç. Liv Morgan’ı da boks ringlerindeki ring kızı olarak falan kullanacak herhalde.
Şirketin Jim Ross’un olması dışında sorun yok.
 
Katılım
2 Tem 2023
Konular
10
Mesajlar
505
Beğeni sayısı
149
PG Nakit
0
Konum
Varşova
Favori Güreşçi
Will Ospreay
Bu evrenin kalitesini 2-3 kat arttıracak bir çalışma olmuş. Güreş dergisi tadında okuyacağım. Bu arada benim şirkette Fit Finlay, Cody ve Dustin'e mentörlük yapan Dusty modunda takılacak. Bu yaştan sonra ringlerde yormayalım adamı.
 

Gloom

still just a rat in a cage
Katılım
2 Tem 2023
Konular
1,890
Mesajlar
9,958
Beğeni sayısı
1,445
PG Nakit
385
1
Bu evrenin kalitesini 2-3 kat arttıracak bir çalışma olmuş. Güreş dergisi tadında okuyacağım. Bu arada benim şirkette Fit Finlay, Cody ve Dustin'e mentörlük yapan Dusty modunda takılacak. Bu yaştan sonra ringlerde yormayalım adamı.
Basın dünyası böyle kahpedir işte ya. Finlay'i güreştirecekmişsin gibi haber girmişler.
 

Gloom

still just a rat in a cage
Katılım
2 Tem 2023
Konular
1,890
Mesajlar
9,958
Beğeni sayısı
1,445
PG Nakit
385
1
850f5-16956472806286-1920.jpg


HABERLER #1

-WWA yazar odasında konuşulanlara göre şirketin LA Knight’tan beklentisi büyük. LA Knight’ı yakın zamanda belinde altınla görürsek şaşırmamak lazım. Veteran güreşçiye şirketteki konumunu sorduğumuzda “Bugün nerede olduğum değil, sonunda geldiğim nokta önemli. O da WWA’nin tepe noktası oluyor, yeah!” cevabını verdi. Altın demişken, WWA kemerlerini daha yeni duyurmuş olmasına rağmen büyük bir değişikliğe gitmeyi düşünüyor. USC kemeri yerine getirilecek yeni bir kemerin dizaynı üzerinde çalışmalar başlamış olabilir.

-Universal Championship Wrestling’in Power Hour, Overrun ve Embedded isimlerinin telif hakkını aldı. Ancak, bu isimleri duyup da PPV hayallerine düşenler için kötü bir haberimiz var. Aldığımız haberlere göre UCW, PPV konusunda alışık olduğumuz güreş şirketlerinden farklı bir yola gidecek ve aynı UFC gibi, PPV’lerini Universal Championship Wrestling 1, Universal Championship Wrestling 2 şeklinde adlandıracak. Bu durumdan haberdar olup olmadıkları konusunda UCW’nin pazarlama departmanından tanıdıklarımıza ulaştığımızda ise “Ne de olsa şovların değil, maçların türleri olur.” Cevabını aldık.

-Başka bir telif mevzusu da PFW tarafından geldi. PFW yetkilileri, David Hart Smith’in adının bundan sonra Davey Boy Smith Jr. olarak geçeceğini söylediler.
 
Son düzenleme:
Anasayfa Üst Alt

Kolay Giriş Yapın: