BAB 𝙰𝙴𝚆 𝚠𝚒𝚝𝚑 𝙴𝚡𝚌𝚎𝚕𝚕𝚎𝚗𝚌𝚎 (3. ŞOVUN TANITIMI YAYINDA)


Nature Boy

🤙pura vida
Katılım
2 Tem 2023
Konular
145
Mesajlar
6,134
Beğeni sayısı
1,858
PG Nakit
1,090
Konum
Nostr
Son düzenleme:

Nature Boy

🤙pura vida
Katılım
2 Tem 2023
Konular
145
Mesajlar
6,134
Beğeni sayısı
1,858
PG Nakit
1,090
Konum
Nostr
Baba Khan Olaya El Koydu: AEW’da Tony Devri Sona Erdi

All Elite Wrestling’in (AEW) kurucusu ve başkanı Tony Khan, Jacksonville Jaguars ve Fulham FC’nin sahibi ve AEW’nin çoğunluk yatırımcısı olan babası Shad Khan tarafından kovuldu. Shad Khan, geçen yıl birçok sorunla boğuşan AEW’nin yönetiminden ve performansından memnun değil.

IMG_2479.jpeg

Başlıca sorunlardan biri, Hollywood oyuncusu Luke Perry’nin oğlu ve AEW’de yükselen bir yıldız olan Jack Perry ile sahne arkası kavgasının ardından Eylül 2023’te Punk’ın AEW’den kovulmasıyla başlayan CM Punk draması. Yedi yıllık bir aradan sonra 2021’de güreşe geri dönen Punk, yaratıcı yönü ve AEW’deki rezervasyonundan memnun değildi. Ayrıca Kenny Omega ve Young Bucks liderliğindeki bir grup olan Elite’in kuklası olmakla suçladığı Tony Khan ile gergin bir ilişkisi vardı. Punk, Punk’ın All Out 2022 medya konferansındaki sert yorumları nedeniyle Elite ile başka bir sahne arkası kavgası yaşadı ve EVP’leri ve Hangman Adam Page’i AEW’den Colt Cabana’yı kovdurduğu hakkında gerçek olmayan hikayeler yaymakla suçlamıştı. Punk’ın kovulması, AEW’yi Punk’ın potansiyelini boşa harcamak ve sektördeki en büyük yıldızlardan birine kötü davranmakla suçlayan hayranlardan ve medyadan büyük bir tepkiye neden oldu.

IMG_2480.jpeg

Bir diğer konu ise sırasıyla Temmuz 2021 ve Kasım 2022’de piyasaya sürülen finansal olarak başarısız video oyunu projeleri, AEW Elite General Manager ve AEW Fight Forever. Crystallized Games ve Yuke tarafından geliştirilen ve AEW Games tarafından yayınlanan oyunların, bir güreş promosyonu yürütmek ve bir güreşçi olarak oynamak için yenilikçi ve sürükleyici simülasyonlar olması gerekiyordu. Bununla birlikte, oyunlar, özellik eksikliklerini, hatalarını, aksaklıklarını ve gerçekçi olmayan oyunlarını eleştiren eleştirmenlerden ve hayranlardan kötü eleştiriler aldı. Oyunlar da satış beklentilerini karşılayamadı ve endüstri standartlarına göre başarısız olarak kabul edildi. Oyunların yapımında ve tanıtımında yoğun bir şekilde yer alan Tony Khan, oyunların başarısızlığından sorumlu tutuldu ve değersiz projelerine para ve kaynak harcamakla suçlandı.

IMG_2481.jpeg

Son damla, 18 Kasım 2023’te Los Angeles’taki Kia Forum’da gerçekleşen Full Gear 2023’te Hangman Page ve Swerve Strickland arasındaki acımasız maçtı. Teksas Ölüm Maçı olan maç, AEW tarihindeki en şiddetli ve kanlı maçlardan biriydi ve her iki güreşçi de silah, sandalye, masa, merdiven ve dikenli tel kullanıyordu. Maç, Swerve Strickland’ın Hangman Adam Page’i ringin dışında köşe gönderinden aşağı astı ve ayakta kalan son adam olarak maçı kazandı. Ancak maç, seyirci ve yayıncı kuruluş için çok grafik ve yorucuydu, ve birçok tartışma ve şikayete neden oldu. Warner Bros. AEW Dynamite’ı yayınlayan TBS’nin ana şirketi Discovery, böyle bir maçı yayınladığı için AEW’ye öfkelendi ve sözleşmelerini iptal etmekle tehdit etti. Maçı onaylayan ve bir başyapıt olarak öven Tony Khan, TV anlaşmasının tepkisinden ve potansiyel kaybından sorumlu tutuldu.

IMG_2482.jpeg
Durumu izleyen ve oğluna karşı sabrını kaybeden Shad Khan, müdahale etmeye ve harekete geçmeye karar verdi. Tony Khan ve AEW yönetim kurulu ile acil bir toplantı çağrısında bulundu ve hemen geçerli olmak üzere Tony Khan’ı AEW’nin başkanı ve CEO’su görevinden kovduğunu duyurdu. Ayrıca AEW’nin kontrolünü devraldığını ve şirketin güvenilirliğini ve karlılığını geri kazandıracak yeni bir lider atayacağını belirtti. Tony Khan’ın şirketten serbest bırakıldığını açıkladığı basın toplantısında Tony Khan’a olan hayal kırıklığını ve öfkesini dile getirdi ve bir işadamı ve güreş organizatörü olarak başarısız olduğunu söyledi.


IMG_2483.jpeg
 
Son düzenleme:

Nature Boy

🤙pura vida
Katılım
2 Tem 2023
Konular
145
Mesajlar
6,134
Beğeni sayısı
1,858
PG Nakit
1,090
Konum
Nostr
Haberler
- Shad Khan, yönetimi devredeceği isim ile prensipte anlaşmaya varmış. Ancak yönetimi ele alacak kişinin anlaşmadan sonra talep ettiklerinden ötürü görüşmeler uzamış. Tony Khan’ın yokluğundaki ilk Dynamite’ı şirketin EVP’leri olan The Elite üyelerinin vekâleten yönetmesi bekleniyor.

- Warner Bros. Discovery, Tony Khan’ın ayrılışından dolayı mutluymuş. Shad Khan’a bizzat bu yüzden teşekkür etmişler. Baba Khan, WBD yöneticilerine bundan sonrası için ciddi bir program vaad etmiş.
- CM Punk’a Tony Khan’ın şirketten ayrılışı sorulmuş. Ancak Punk, AEW ile bir daha anılmak istemediğini söyleyip kestirip atmış. İşlerin düzeleceğini düşünmüyormuş.

- Tony Khan ayrılmadan önce bir güreşçi ile anlaşmaya varmış. Kendisinin ring içi görünümünü ne zaman yapacağı bilinmiyor.
 
Son düzenleme:

Nature Boy

🤙pura vida
Katılım
2 Tem 2023
Konular
145
Mesajlar
6,134
Beğeni sayısı
1,858
PG Nakit
1,090
Konum
Nostr

aew_dynamite.png
ALL ELITE WRESTLING
DYNAMITE
Season Premier

November 22, 2023

KFC Yum! Center
Louisville Kentucky

Takip Etmek İçin Nedenler:
– Yeni dönem neler getirecek? EVP'ler şovu açıyor!

– Mark Briscoe vs. Griff Garrison
– Nick Wayne w/ Christian Cage vs. Bandido
– "Mr. Mayhem" Wardlow aksiyonda

– MJF, Samoa Joe'nun meydan okumasını kabul edecek mi?

image0.jpg


Elite üyeleri ringe karışık tepkilerle geliyor. EVP’lerden Matt Jackson, bu şirketi kurdukları için kendileri ile gurur duyduklarını ancak Elite’in hiçbir zaman yalnızca kendileri olmadığını ve buradaki herkesin Elite olduğunu (We’re All Elite) söylüyor. Seyirci buna olumlu tepki veriyor. Ardından kendi aralarında biraz konuşup Tony’nin ayrılığına ne kadar üzüldüklerini söylüyorlar ve işlerin eskisi gibi yürümesi için çalışacaklarını anlatıyorlar. Seyircinin bir bölümü CM Punk tezahüratları yaparken diğer kısmı ise Elite için haykırıyor.


cornette5.png


Ancak bu esnada birisi sahneye çıkıyor. Bu Jim Cornette’den başkası değil! Şirketin başlangıcından beri her şeyini yerin dibine gömen Cornette sahnede gözükünce bütün odak ona dönüyor ve genellikle olumsuz bir tepki alıyor. Cornette, kendi memleketinde bu rezilliğin devam etmesine izin vermeyecekmiş. Bunların hepsi çocuk gibi davranıyormuş ve güreş sektörü için utanç kaynağıymış.


image0.jpg


Hangman bu esnada söze girip Cornette’e sallıyor ve işleri burada yürütme yetkisinin Elite’de olduğunu söylüyor. Cornette, hani hepimiz Elite idik diye dalga geçiyor ve ardından Shad Khan’ın prensipte anlaştığı yöneticinin kendisi olduğunu duyuruyor ve Elite üyelerinin hepsini kovuyor. Başta Bucks olmak üzere müthiş bir tepki gösteriyorlar. Ancak Cornette’in gönderdiği güvenlik eskortu ile Elite arenadan atılıyor.

aew_navbar.png


announce_desk.png


Şovda tansiyon reklam arasının ardından da devam ediyor. Dikkatimize çarpan ilk şey, Excalibur & Tony Schiavone, anons masasında yerlerini Ian Riccaboni ve Caprice Coleman’a bırakmış.

image0.jpg
aew2.png


Kamera Cornette’e dönünce Cornette seyirci hala bir lehte bir aleyhte tezahüratlarda bulunuyor. Cornette, seyircinin ondan nefret etmesini sorun etmiyormuş. Ancak dediklerini kimse yalanlayamazmış. Bu şirket sektörün anası bellenmiş. Embesil çocukların hatalarını düzeltip itibarı kurtaracakmış. Buna isim değişikliği ile başlayacakmış. Hiçbir zümre güreşin kendisinden büyük değilmiş. Bu yüzden “Elite” ismi tarihten silinmeliymiş. Yeni şirket mükemmelliği temsil edeceğinden şirketin ismini “All Excellence Wrestling” yapmış. Şimdilik bu kadarını insanların bilmesi yeterliymiş. Haftaya yapılacak kamuya açık toplantıda daha fazla açıklamada bulunacakmış.

aew_navbar.png


briscoe.png
garrison.png

Mark Briscoe def. Griff Garrison (08:12)
Briscoe, Redneck Kung-Fu'nun inceliklerini bize gösteriyor. Garrison'ın tüm çabalarına rağmen Briscoe Froggy Bow ile maçı kazanıyor.

"Nate's Note: Briscoe'yu sahalarda görmek güzel."
★★☆☆

aew_navbar.png


Geçtiğimiz Full Gear şovundaki Six-Man Tag Team maçından kesitler ekranlara yansıyor. Ardından sahne arkasında Adam Copeland, mülakata hazır bir şekilde bizi karşılıyor.

copeland.png


Copeland, Christian Cage'i artık tanıyamadığını ve onunla sonuna kadar mücadele edeceğini söylüyor. Bugün gerçekleşecek olan Nick Wayne vs. Bandido maçını da takip edecekmiş.

aew_navbar.png


wardlow.png
quen.png

"Mr. Mayhem" Wardlow def. Marq Quen (03:48)
Briscoe, Redneck Kung-Fu'nun inceliklerini bize gösteriyor. Garrison'ın tüm çabalarına rağmen Briscoe Froggy Bow ile maçı kazanıyor.

"Nate's Note: Bu Wardlow'un serileri de beni benden alıyor. Bu adamı bir yere bağlayın."
★☆☆☆

aew_navbar.png


briscoe2.png


Arka alanda Mark Briscoe mülakat için bekliyor. Briscoe yönetime kimin geldiğinin önemi olmadığını söylüyor. Bu zamana kadar çok oyalanmış, kardeşinin hatırasını onurlandırmak için bir AEW şampiyonluğu kazanmak istiyormuş. Bunu başaracakmış.

aew_navbar.png


lethal1.png


Jay Lethal'ın geçmiş başarılarını anlatan bir vignette yayınalnıyor.

aew_navbar.png


Maça çıkmadan önce Dusty Position'da, Christian Cage ve Nick Wayne muhabirlere yakalanır. Christian, Nick Wayne'in bir wonderkid olduğunu ve bunu bu gece kanıtlayacağını söylüyor. Copeland'ın sorulması üzerine gitsin kendisini becersin diyor.

bandido.png
wayne-cage.png

Bandido def. Nick Wayne (13:51)
Nick Wayne girişini tamamladıktan sonra ringde onu bekleyen rakibi ile güreşiyor. Bandido ile hızlı bir maç çıkartıyorlar. Bandido kontrolü eline aldığında Christian ringe karışmak istiyor ancak Adam Copeland aniden ring kenarına gelip Christian'a saldırıyor. Bandido maçı 24 Plex ile kazanıyor.

"Nate's Note: Bu cücelere bu yıldzı fazla aslında. Christian ve Copeland biraz ortalığı toparladı."
★★☆☆

aew_navbar.png


cornette.png


Wardlow, Jim Cornette'in ofisine doğru yürüyor ve ofisi basıyor. Dışarıdan olanı biteni çeken kamera mevzuya tanık oluyor. Wardlow, artık gerçek bir rekabet bekliyormuş. Çoluk çocuk dövmekten sıkılmış, MJF'i istiyormuş. Cornette, Wardlow'u odasına izinsiz girdiği için azarladıktan sonra sıralama sistemini anlatıyor. Wardlow yeni döndüğü için sıralamalarda aşağıdaymış. Ancak bunun sebebinin Tony Khan olduğunun farkında olduğu için bu adaletsizliği çözmek için aklında bir plan varmış.

aew_navbar.png


joe-mjf.png


Adam Cole ve MJF ringe geliyorlar ve MJF, geçtiğimiz Full Gear'daki başarısı ile övünüyor. Seyirci onun ve Cole'un arkasında. MJF, Joe'ya kemer maçı şansı verip vermemek konusunda düşündüğünü ve Joe'nun bunu hak etmediğini söyleyince Joe bir hışımla ringe geliyor ve MJF'in yakasına yapışıyor. Adam Cole, MJF adına bunu kabul ettiğini söylüyor. MJF, Cole'a şaşkınlıkla bakarken Joe gülüyor ve ringi terk etmek istiyor ancak o esnada Jim Cornette ofisinden yayına bağlanıyor.

cornette1.png


Cornette, Samoa Joe'nun maçı hak ettiğini söylüyor ancak Wardlow da en az onun kadar hak ediyormuş. Bu yüzden önümüzdeki hafta Dynamite'da bir adaylık maçı düzenlemeye karar vermiş. Şov bu görüntülerle sona eriyor.

ALL EXCELLENCE WRESTLING, LLC

DYNAMITE
™ © 2023

All Rights Reserved
 
Son düzenleme:
Anasayfa Üst Alt

Kolay Giriş Yapın: