"2 Milyon Memurla da Bu Devlet Döner"

Konular
143
Beğeni sayısı
1,512
PG Nakit
1,115
RPG Karakteri
"starboy" Wes Lee
Favori Güreşçi
CM Punk
Bunun sebebi sağlık sektöründe pandemiden bu yana yaşanan sorunlar. Abi Hakkari'de üni var. Bu ünide çalışan bir ton kamu personeli var. Yozgatta üni var vs vs.
sgk’ya gidip bir işini halledebilmek için 3 ay sıra bekleyince ben

Styles Clash

littlefinger
Konular
96
Beğeni sayısı
1,918
PG Nakit
510
Favori Güreşçi
AJ Styles
Sağlık ve Eğitim konusunda direkt memur eksikliği var zaten. Öğretmen açığını x mühendisliği bölümünden mezun ücretli öğretmenlerle kapatıyorlar, yurt dışına yerleşen doktorların açığını da herhangi bir sağlıkçıyla kapatırlar artık. Memur fazlalığı var mı bilemiyorum ama kalifiye memur eksikliği olduğu bariz.

Belki bana kızılacak ama temizlik, güvenlik ve yemek gibi konularda taşerona gidilmeli. Benim derdim bununla.

Styles Clash

littlefinger
Konular
96
Beğeni sayısı
1,918
PG Nakit
510
Favori Güreşçi
AJ Styles
sgk’ya gidip bir işini halledebilmek için 3 ay sıra bekleyince ben

İşlemlerin halledilmemesinin sebebi memur eksikliği değil ağır ilerleyen bürokrasi. Sağlık sektöründe ise temel problem çalışma şartları. O zaman şöyle yapalım 80M ülkenin 40M'u memur olsun sorun kökten çözülsün.

Caliph

british master
Konular
229
Beğeni sayısı
1,471
PG Nakit
795
RPG Karakteri
Carlito
İşlemlerin halledilmemesinin sebebi memur eksikliği değil ağır ilerleyen bürokrasi. Sağlık sektöründe ise temel problem çalışma şartları. O zaman şöyle yapalım 80M ülkenin 40M'u memur olsun sorun kökten çözülsün.
80'e 75'e fitleyelim. Aradaki o 5 arasındaki bizler de memurlara kul kölelik yapalım. Şu an orta direğe yüklenen vergi yükleri yetersiz geliyor bana.

Styles Clash

littlefinger
Konular
96
Beğeni sayısı
1,918
PG Nakit
510
Favori Güreşçi
AJ Styles
Bunu dediğin için sana kızılacaksa beni darağacına götürürler o zaman.

Özel sektörde bir temizlik görevlisi asgari ücret alıyor. Kamuda ise torpille atanan ve aynı işi daha düşük tempoda daha bayram vb izinlerle birlikte yapan kişi ise 20k alıyor.

Caliph

british master
Konular
229
Beğeni sayısı
1,471
PG Nakit
795
RPG Karakteri
Carlito
Özel sektörde bir temizlik görevlisi asgari ücret alıyor. Kamuda ise torpille atanan ve aynı işi daha düşük tempoda daha bayram vb izinlerle birlikte yapan kişi ise 20k alıyor.
Ben kökten memuriyete karşıyım onun için dedim. Hani çoğu kişinin kırmızı çizgisi olan sağlık ve eğitim gibi kamu kollarında dahi.

Styles Clash

littlefinger
Konular
96
Beğeni sayısı
1,918
PG Nakit
510
Favori Güreşçi
AJ Styles
80'e 75'e fitleyelim. Aradaki o 5 arasındaki bizler de memurlara kul kölelik yapalım. Şu an orta direğe yüklenen vergi yükleri yetersiz geliyor bana.

KDV
ÖTV
Selam verme vergisi
Nefes alma vergisi
Erkek olma vergisi
Gençlik vergisi
İşe başlama vergisi
+++

Styles Clash

littlefinger
Konular
96
Beğeni sayısı
1,918
PG Nakit
510
Favori Güreşçi
AJ Styles
Ben kökten memuriyete karşıyım onun için dedim. Hani çoğu kişinin kırmızı çizgisi olan sağlık ve eğitim gibi kamu kollarında dahi.

Mevcut sistemde hangimiz kaliteli bir eğitim kaliteli bir sağlık hizmeti alabiliyoruz ki? Bana kalırsa da özelleşme olmalı. Rekabet artarsa kalite artacaktır ve fiyatlar da düşecektir. Tabii yine de durumu olmayan vatandaşlar için indirim kuponu, sigorta vs tanınabilir.

Konuyu ziyaret edenler (Toplam: 0)
No registered users viewing this thread.
Anasayfa Üst Alt

Kolay Giriş Yapın: