İsrail-Filistin Savaşı Genel Tartışma Konusu

Gloom

still just a rat in a cage
Konular
2,107
Beğeni sayısı
1,672
PG Nakit
400
1
İki ucnu taklı değnek. Eğer kavga eden iki kişi de aşırıya gittiyse ikisi de suçludur ve illaki birini desteklemek zorunda değiliz. En başından beri bakacaksak İsrail'in Filistin'e karşı yaptıkları daha sistematik ve daha ağır. Fakat neticede suçsuz bir kişi bile ölüyorsa aşırıya gidilmiştir. İsrail'in elle tutulur bir yanı yok. Kur'an'da çizilen Yahudi profilini harfiyen yerine getiriyorlar. Hamas da sivil öldürüp durdu aptal gibi. Ahlaklı bir insan daha fazla masumun ölmemesi için taraf tutup alevi körüklemektense orta yolu teşvik eder.
Orta yol nedir? Nedir yani bunun çözümü? Bir Filistin devleti kurulmadıktan sonra, ki o bile her şeyi kesinliğe kavuşturmaz, hiçbir şeyin durulacağını sanmıyorum. Hamas'ın dangalaklığından önce de vardı bu soykırım. Filistin ve halkı bir iki ayda değil, 10-20 yılda yok olacaktı yavaş yavaş. Zaten içinden çıkılmaz bir durum. Bana göre tek çözüm bir Filistin devleti kurmaktır ki bu da orta yol değil, Filistin davasının desteklenmesidir. Yoksa siyonist yobazdan paçayı kurtarmak zor.

Styles Clash

littlefinger
Konular
96
Beğeni sayısı
1,913
PG Nakit
510
Favori Güreşçi
AJ Styles
Yahu ne TİP'i? Popülist partilere değil bu dediğim. Bugün dünya solu hala, eskisi gibi Filistin'i destekliyor. İktidar partisi olmayan partilerin, daha küçük çaplı partilerin direkt olarak taraf belli etmesi de yanlış değil bence. Kendini gerçekten 'sol' olarak gören bir partinin Hamas'ı lanetlerken, sonsuza dek Filistin'i desteklemesi lazım.

Bundan bağımsız olarak, tarafsız olmak da taraflı olmaktır benim gözümde bundan sonra. Burada lafım @The Mandalorian 'a ya da herhangi birine değil. İsrail'in yıllardır yürüttüğü bu düzenin çökmesi için taraf olmak lazım. Taraf olup "Mehmetçik Filistin'e" dememek ama her şeyin farkında olmak lazım. İsrail'in bugün yaptığı şeylere tarafsız kalmakla geçmişte yaşanmış başka soykırımlara tarafsız kalmak aynı şey. Yapmayın, etmeyin dostlar.

Tweetini paylaştığın adam tipik bir Cihangir Solcusu. İşi gücü sağ özellikle de milliyetçi insanlara laf atıp durmak. Hani solcular "Filistin'e destek verince bizi Hamas destekçisi ilan ettiniz" diyor ya hah işte onu yapan sadece milliyetçiler olmadı bizzat kendi seçmenleri oldu. Forumdaki TİP vb partilerin seçmenlerinden özür diliyorum ama bu partilere oy veren tiplerin solculuk devrimcilik gibi mevzularla ilişkisinden ziyade toplumun kalanından farklı görünmek marjinal olmak gibi gayeleri var. Filistin onlara göre düz Arap iken İsrail farklı mevzu bu.

Styles Clash

littlefinger
Konular
96
Beğeni sayısı
1,913
PG Nakit
510
Favori Güreşçi
AJ Styles
Orta yol nedir? Nedir yani bunun çözümü? Bir Filistin devleti kurulmadıktan sonra, ki o bile her şeyi kesinliğe kavuşturmaz, hiçbir şeyin durulacağını sanmıyorum. Hamas'ın dangalaklığından önce de vardı bu soykırım. Filistin ve halkı bir iki ayda değil, 10-20 yılda yok olacaktı yavaş yavaş. Zaten içinden çıkılmaz bir durum. Bana göre tek çözüm bir Filistin devleti kurmaktır ki bu da orta yol değil, Filistin davasının desteklenmesidir. Yoksa siyonist yobazdan paçayı kurtarmak zor.

İsrail'in yaptığı soykırım olsa da Filistin Devleti'ni kurmak olayları kesin olarak çözmeyecektir. Bu sefer de kendi içlerinde tıpkı Suriye ve diğer Arap ülkelerinde olduğu gibi kavgalı olacaklardır. Ukrayna Rusya savaşında olduğu gibi davranmak yeterli. Sivil ölümlerini kınarsın, halk olarak tepkini gösterirsin olay biter.

Gloom

Konular
2,107
Beğeni sayısı
1,672
PG Nakit
400
1
Tweetini paylaştığın adam tipik bir Cihangir Solcusu. İşi gücü sağ özellikle de milliyetçi insanlara laf atıp durmak. Hani solcular "Filistin'e destek verince bizi Hamas destekçisi ilan ettiniz" diyor ya hah işte onu yapan sadece milliyetçiler olmadı bizzat kendi seçmenleri oldu. Forumdaki TİP vb partilerin seçmenlerinden özür diliyorum ama bu partilere oy veren tiplerin solculuk devrimcilik gibi mevzularla ilişkisinden ziyade toplumun kalanından farklı görünmek marjinal olmak gibi gayeleri var. Filistin onlara göre düz Arap iken İsrail farklı mevzu bu.
Kesinlikle katılıyorum ve TİP'e oy veren insanı 'solcu' olarak da nitelendirmiyorum. Tweetini paylaştığım adamı da bilmem. Tweet uygun düştü diye paylaştım. Genel olarak kimse kimseyi Hamas destekçisi ilan etmemeliydi bu arada. Kötü bir ithamdı. Ancak büyük bir İsrail desteği vardı forumda da Türkiye'de de. Bunun kırılabildiğini görmek güzel son zamanlarda yaşanan olaylar neticesinde.

Styles Clash

littlefinger
Konular
96
Beğeni sayısı
1,913
PG Nakit
510
Favori Güreşçi
AJ Styles
Kesinlikle katılıyorum ve TİP'e oy veren insanı 'solcu' olarak da nitelendirmiyorum. Tweetini paylaştığım adamı da bilmem. Tweet uygun düştü diye paylaştım. Genel olarak kimse kimseyi Hamas destekçisi ilan etmemeliydi bu arada. Kötü bir ithamdı. Ancak büyük bir İsrail desteği vardı forumda da Türkiye'de de. Bunun kırılabildiğini görmek güzel son zamanlarda yaşanan olaylar neticesinde.

Forumda evet vardı ama ülke insanının %75 Filistin destekçisidir çok net. İsrail destekçiliği azgın azınlıktı geride bıraktığımız birkaç hafta için. Pazar asker Filistin'e gitsin mi referandumun yapılsa açık ara evet çıkar.

Gloom

Konular
2,107
Beğeni sayısı
1,672
PG Nakit
400
1
Forumda evet vardı ama ülke insanının %75 Filistin destekçisidir çok net. İsrail destekçiliği azgın azınlıktı geride bıraktığımız birkaç hafta için. Pazar asker Filistin'e gitsin mi referandumun yapılsa açık ara evet çıkar.
Doğru, evet. Genç kitledendir o da diye düşünüyorum. Yoksa tabi ki muhafazakar Türk halkının büyük bir kısmı her zaman Filistin destekçisidir.

Yapılması gereken kınamaktır, dikkatlice olayları izlemektir. RTE'nin yaptığı yorumların mantıklı olduğunu anlayabilmektir. Ha, benim gönlümden geçen, insani olarak uygun gördüğüm bir Filistin devletinin kurulmasıdır. Senin de dediğin ve benim de @KALKTI!!!! 'ya yazdığım gibi, bunun da temelli bir çözüm olduğunu düşünmüyorum ama en azından politik olarak daha geçerli bir hale geleceği için güvencesi artar. Rusya gibi ülkeler daha kolay destek çıkar menfaatleri çerçevesinde.

Sikiru

PG.com Kullanıcısı
Konular
50
Beğeni sayısı
725
PG Nakit
250

İslamdan ala solculuk mu var? İnsanlar tasavvuf ile islamı karıştırıyor. Bizim solculuğun anlayışı islam "aleyhi" olduğu için ülkenin siyaset eklemi de değişti. Aleviliği solculuk diye dayattıkları için neyin sol neyin sağ görüş olduğunu şaşırdı millet. Ülkeyi mülteci çöplüğüne çeviren Erdoğan'dan ala pro-avrupacı mı var? Aynısını Irak kürtleriyle Özal da yaptı. Konsolosluğa yürüyüp olay çıkardığı için eleştirdiğiniz kişiler solcu değil de ne? Şiiliği ve tasavvufu ortaya çorba edip sünnilik üzerinden İslam saldırısı yapanlar bu eylemlere de karşı çıkacaklar. Aynı şekilde hendek olaylarında mermi taşıyan kürt fahişeler ölmesin diye şehitler verilirken kürtler bombalanıyor diye manşet girenler bugün Filistin'e müdahele çağrısı yapacaklar. Çünkü bu ülkedeki her bir anlayış için evla olan şey, karşı argümanı "noldu, gördün mü" ithamlarıyla sündürmek üzerine. Tip dediğiniz partinin eurocentric olmak dışında hiçbir özelliği yok. İlla solculuk arayan y.refah'a bakabilir. Ben artık ülkedeki her bir protestoya olumlu bakıyorum. Fitil ateşi ne olursa olsun insanların ayaklanıp protesto etme hakkı var. Ülkede götüne kazık çakılmadığı için sesi çok çıkanlara tü kaka diyip kendi fikrini 2 cümleye dökemeyenler de bir gün aynı cesareti gösterirse işler değişir. Oy veren vatandaşların muhalefeti nerden yapmaları gerektiklerini iyi saptamaları gerek. Bazen Türkiye'de olduğunuzu unutuyorsunuz.

Gloom

Konular
2,107
Beğeni sayısı
1,672
PG Nakit
400
1
İslamdan ala solculuk mu var? İnsanlar tasavvuf ile islamı karıştırıyor. Bizim solculuğun anlayışı islam "aleyhi" olduğu için ülkenin siyaset eklemi de değişti. Aleviliği solculuk diye dayattıkları için neyin sol neyin sağ görüş olduğunu şaşırdı millet. Ülkeyi mülteci çöplüğüne çeviren Erdoğan'dan ala pro-avrupacı mı var? Aynısını Irak kürtleriyle Özal da yaptı. Konsolosluğa yürüyüp olay çıkardığı için eleştirdiğiniz kişiler solcu değil de ne? Şiiliği ve tasavvufu ortaya çorba edip sünnilik üzerinden İslam saldırısı yapanlar bu eylemlere de karşı çıkacaklar. Aynı şekilde hendek olaylarında mermi taşıyan kürt fahişeler ölmesin diye şehitler verilirken kürtler bombalanıyor diye manşet girenler bugün Filistin'e müdahele çağrısı yapacaklar. Çünkü bu ülkedeki her bir anlayış için evla olan şey, karşı argümanı "noldu, gördün mü" ithamlarıyla sündürmek üzerine. Tip dediğiniz partinin eurocentric olmak dışında hiçbir özelliği yok. İlla solculuk arayan y.refah'a bakabilir. Ben artık ülkedeki her bir protestoya olumlu bakıyorum. Fitil ateşi ne olursa olsun insanların ayaklanıp protesto etme hakkı var. Ülkede götüne kazık çakılmadığı için sesi çok çıkanlara tü kaka diyip kendi fikrini 2 cümleye dökemeyenler de bir gün aynı cesareti gösterirse işler değişir. Oy veren vatandaşların muhalefeti nerden yapmaları gerektiklerini iyi saptamaları gerek. Bazen Türkiye'de olduğunuzu unutuyorsunuz.
Çok doğru demişsin kral. Beni alıntıladığın için tam anlamadım bana mı kaydın yanlış anlayıp ama biz aşağı yukarı aynı konuşuyoruz zaten burada lskjgsdlgs

Aslında başta İsrail meselesine ters bakan çoğu arkadaş da oldukça vicdanlı, düzgün insanlar bu forumda. Dezenformasyon biraz karıştırıyor kafalarını.

Konuyu ziyaret edenler (Toplam: 0)
No registered users viewing this thread.
Anasayfa Üst Alt

Kolay Giriş Yapın: