İsrail-Filistin Savaşı Genel Tartışma Konusu

Sikiru

PG.com Kullanıcısı
Konular
50
Beğeni sayısı
725
PG Nakit
250
Çok doğru demişsin kral. Beni alıntıladığın için tam anlamadım bana mı kaydın yanlış anlayıp ama biz aşağı yukarı aynı konuşuyoruz zaten burada lskjgsdlgs

Aslında başta İsrail meselesine ters bakan çoğu arkadaş da oldukça vicdanlı, düzgün insanlar bu forumda. Dezenformasyon biraz karıştırıyor kafalarını.

Yanlış alıntı olmuş da genel söyledim var say. Fikir okuyup taraf olmak kadar fikir üretmek de lazım. Bunu da genel söylüyorum.

Bogi

Jön Türks
Konular
18
Beğeni sayısı
379
PG Nakit
0
İnsan mağdur görüneni savunmak ister çok normal bence genel kitlenin önce İsrail'i savunup sonra yauvv siz ne ediyosunuz şimdi diyip çark etmesi ve diğer tarafı savunmaya başlaması.

Naçizane görüşüm İsrail'in başındaki zat-ı muhteremin el ayak oyunları tamamen. Olan iki ülkenin de sivillerine oluyor. İnsanlık adına kara lekelerden biridir kesinlikle.

Tabii bu işin dışında olup tamamen İsrail'in aksiyonlarını savunan veya bu yönde şakşakçılık yapanlara hiç gelmiyorum. O konuya girersek bu mesaj çığ olur. Çok yazık. Türkiye'de protesto edeceğiz diye konsolosluğa havai fişek atanlar veya Katarlılara ait olan Mc Türkiye'ye saldırmak falan bunlar da ülkemin panaromasıdır.

KALKTI!!!!

Husband of World
Konular
52
Beğeni sayısı
2,957
PG Nakit
1,295
RPG Karakteri
Val Venis
Favori Güreşçi
John Cena
Orta yol nedir? Nedir yani bunun çözümü? Bir Filistin devleti kurulmadıktan sonra, ki o bile her şeyi kesinliğe kavuşturmaz, hiçbir şeyin durulacağını sanmıyorum. Hamas'ın dangalaklığından önce de vardı bu soykırım. Filistin ve halkı bir iki ayda değil, 10-20 yılda yok olacaktı yavaş yavaş. Zaten içinden çıkılmaz bir durum. Bana göre tek çözüm bir Filistin devleti kurmaktır ki bu da orta yol değil, Filistin davasının desteklenmesidir. Yoksa siyonist yobazdan paçayı kurtarmak zor.
Orta yol ancak mevcut durumun devamıyla olur. Yahudilerin de Filistin'in de mevcut topraklarının devamı ve canları sıkıldığında birbirlerine zulmedemeyecekleri bir anlaşmayı teşvik... Fakat bunun gerçekçi olmayacağını herkes biliyor. Yine de Türkiye, sırf sözde İslam ülkesi diye sivil öldüren Hamas'ı takım tutar gibi desteklememeli. Fransa'nın İsrail'i desteklemesi gibi kör kütük bir şekilde Filistin'i destekleyecek ne bir çıkarımız var - bu arkadaşların Ermeni, Doğu Türkistan gibi konularda takındığı tavır ortada- ne de bir bağımız. Oradaki siyasi kangreni çözmek bizim sorumluluğumuzda değil. Filistin hak etse, yüzde yüz arkasında duralım derdim ama bizim yaptığımız ümmetçiliği onlar yapmıyorsa biz enayi miyiz kardeşim? Sadece sivillerin mağduriyetine odaklanılmalı ve İsrail hakkında durmadıkları takdirde kara propaganda yapılmalı.

Beast Incarnate

#uncensored☝️
Konular
6,987
Beğeni sayısı
4,403
PG Nakit
3,780
RPG Karakteri
Hologram
Favori Güreşçi
Brock Lesnar
1 1
Bizim toplumda takım tutar gibi birilerini, bir şeyleri tutmak bir kültür artık, ne yazık ki böyle. Siyaset, dış siyaset, hatta sokakta denk geldiğimiz herhangi bir kavgada bile bu durum böyle. Bu refleks gelişim düzeyi düşük toplumlara ait bir reflekstir. Hayatın her alanında kendisine bir mit oluşturup bunlara tutunmak isteyen bir yapımız var ve bunu yaparken kavga, dövüş, yahut savaş… hiçbirini dinlemiyoruz. Şubat ayındaki deprem felaketinin daha ilk sıcaklığında bile işi siyasete vuran birçok insan vardı, iktidar-muhalefet yanlısı ayırmıyorum burada, aslında hiçbir dediğimde ayırmıyorum çünkü ilk başta dediğim gibi bu tamamiyle bizim “toplumumuzun” bir sorunu. İnsanlar ölüyor, çocuklar katlediliyor ve bunun üzerinden tabiri caizse bir sidik yarışı yapılıyor, bu çok içler acısı bir durum. Tüm bu olaylarda masum insanlar katledilmeseydi dahi bu oldukça tuhaf bir kafa yapısı, dış politika saf tutma politikası değildir, sadece kendi çıkarlarına göre dış politikada gerçekleşen hususları yorumlar ona göre rengini belirlersin. Bize çocukluğumuzdan beri okutulan I. ve II. Dünya Savaşı’nda ve bu iki savaş arasında yaşanan politik olaylarda anlatılması gereken şey de tam olarak bu aslında. Ama bizde böyle işlemiyor ne yazık ki. Çünkü arpa boyu kadar dahi ilerleme katetmeye açık değiliz, çünkü birilerini/bir şeyleri körü körüne destekleyip onları tutunacak dal edinmeye bayılıyoruz; insanların ölüp ölmemesi umurumuzda değil. Ha bazen umurumuzdaymış gibi davranabiliyoruz, ya da hiç o tip yüzsüzlüklere girmeden Nevşin Mengü gibi ABD bayrağı motifli bardaklarımızla göstere göstere kahve içmeye devam ediyoruz.

Kara

-
Konular
158
Beğeni sayısı
1,270
PG Nakit
740
Favori Güreşçi
Roman Reigns

Biri hastane bombalar öteki yoldan gelene geçene kurşun yağdırır. Sonra tarafsız olursak taraf olmakla suçlar bizi armut beyinliler.

Re7o

Capeless Crusader
Konular
388
Beğeni sayısı
382
PG Nakit
795
Favori Güreşçi
Roman Reigns

Biri hastane bombalar öteki yoldan gelene geçene kurşun yağdırır. Sonra tarafsız olursak taraf olmakla suçlar bizi armut beyinliler.

H*mas zaten şu hareketiyle terör örgütlerinin ağa babası olmuştur. İsrail'den hiçbir farkı da yoktur. Saldırıdan sonra ABD'nin vs. gazına gelip hastane bombalamak İsrail'in mallığı. Şunları klip haline getirip bakın bize ne yaptılar propagandası yapmak varken katliama karşılık katliam yapmayı seçtiler.

Nature Boy

güreşin muhtarı
Konular
189
Beğeni sayısı
2,318
PG Nakit
1,095
Favori Güreşçi
MJF
1
Ancak büyük bir İsrail desteği vardı forumda da Türkiye'de de. Bunun kırılabildiğini görmek güzel son zamanlarda yaşanan olaylar neticesinde.
Kimse caniliği savunacak değil agam. Başlangıçta mağdur olan taraf İsrail olduğu için bu sempatiyi anlayabilirsin.

Konuyu ziyaret edenler (Toplam: 0)
No registered users viewing this thread.
Anasayfa Üst Alt

Kolay Giriş Yapın: