Muhtemelen forumda yazacağım en uzun yazı olacak. Hatay usulü döner benim şahsi meselemdir.. Hatay benim şahsi meselemdir diyen Atatürk'ü 30 Ağustos vesilesiyle saygı ve minnetle anıyoruz.
Hatay dışına çıktığım her yerde "Hatay Usulü Döner" yedim. Bunu söylemek için tüm illerde yememe gerek yok. Hatay dışında yapılan tüm yerlerde dönerimizin ismi üzerinden prim yapılıp, rezil ediliyor.. Hatay usulü sanarak yediğiniz dönerlerin %90'ı Hatay usulü değil. Islak berbat lavaşından tatsız tavuğuna, özel sos yazılan saçma sapan domates sosuna kadar yediğiniz şeyin dönerimizle hiçbir alakası yok. İçine salata malzemesi koyan, marketten aldığı hazır lavaşları kullanan, sarımsaklı mayonez olayını yanlış anlayıp A101'den aldığı sarımsaklı mayonezi o berbat lavaşlara boydan boya sıkanlar.. Hatay dönerinde lavaşlar özenle hazırlanır, tavuk kuru değil baharatlıdır, sos olayı lavaşın içine domates sosu doldurup akıtmak değildir. Hem sosun hem sarımsaklı mayonezin belli bir ölçüsü vardır. Burada 5 yerde yerseniz 3'ünde farklı bir sosla karşılarsınız, ezber yoktur. Üstelik kötü döner yiyebileceğiniz bir yerde yoktur. Hayatında kendi yerinde yememiş insanlara Hatay döneri adı altında neler neler yedirildi ve fikir sahibi yapıldı.
Bu durum Adana kebabı içinde geçerli. Defalarca Adana'da kebap yemiş biri olarak diğer şehirlerde Adana kebabı adı altında dümdüz kıyma şişler yapılıyor. Adana'ya gidin ve en hijyensiz en salaş yerde bir kebap yiyin. Hayatınızda yediğiniz en iyi kebap olacak. Her şey yerinde güzel.
Hatay dönerine geri dönersek Kebo şubelerinin olduğu yerde deneyimleyin. Kebo çok bozdu ama hala piyasada Hatay dönerini taklit edenleri beşle çarpar. Reklam gibi olacak ama İstanbul'da oturanlar muhakkak Say Döner'e giderek gerçek bir Hatay döneri yiyebilir. Konu başlığının Ekmek Arası Döner Mi? Dürüm Tavuk Döner Mi? olarak değişmesini talep ediyorum. Görüşlerime beğeni işareti atıp destek çıkacak
@Seisear hemşehrimi konuya davet ediyorum.