Kurtlar Vadisi'nin En İyi Dönemi

satriale

george floyd
Konular
156
Beğeni sayısı
596
PG Nakit
385
Favori Güreşçi
Steve Austin ve mOx
1-20 Aristokrasi
20-33 Mapushane
33-45 İstanbul Beyefendileri
45-55 Son Osmanlı - Amcaya Veda
55-74 Derin Devlet - Son Karahanlı
74-87 Post Karahanlı - Çar'ın Düşüşü
87-91 Suriye
91-97 Kurtların Düşüşü

Kendimce şöyle bir şey yaptım. Klasik olarak ilk 45 ya da ilk 55 demek istemedim. Aralarından seçecek olursanız hangisi daha iyiydi? Ayrıca kendinizce böyle bir ayrım yaparak konunun altını şenlendirebilirsiniz tabi.​

Kara

-
Konular
158
Beğeni sayısı
1,278
PG Nakit
740
Favori Güreşçi
Roman Reigns
Derinlemesine yazacağım, spoiler içerir.

1 - 20: Orijinal Polat Alemdar'ı barındırdığı için benim için en güzel sezonlardan biri. Kasıntı olmayan, mizah sahibi, mafyaya sızmaya çalışan bir karakteri harika portrelemişler. Bu sezondan itibaren üzerinden takım elbise çıkarmayan daima suratsız ve hiçbir esprisi olmayan kasıntı bir karaktere dönüşüyor. Bunun senaryonun gidişatıyla alakası yok, Polat'ı daha ağır abi ve racon reis yaparak seyirciye daha çok sevdirmeye çalışıyorlar. Bu fikre girmseler tüm sezonlarda ilk sezondaki orijinal karakteri görecektik. Polat'dan bağımsız olarak bu sezon aynı zamanda daha gerçekçi daha samimi ve içine alıyor izlerken.

20 - 33 & 33 - 45: Dizinin en sürükleyici ve heyecanlı dönemi. Prison Break'ı aratmıyor heyecan konusunda. Cerrahpaşalı Halit'in sırtında taşıdığı epik bir dönem.

74 - 87: Polat'ın Baron olma süreci, Tilki Andrei, sır perdelerinin kalkması ile aşırı kaliteli bir dönem. Tilki Andrei karakteri bile tek başına yeterli bu dönem için.

Kalan dönemler "meh" seviyesinde hatta kötü. 55 - 74 çok gereksiz gizemler üzerine kurulu, Pala karakteri daha uzun soluklu olsa gayet iyi olurdu. Suriye bölümlerinin flashback üzerine kurulu olması ve kısa sürmesi hiç sarmıyor. Çok daha iyisi yapılabilirdi ki Suriye atmosferini gayet iyi yedirmişlerdi. En kötüsü ise 91 - 97. Amerika'da çekilen sahneleri çıkarırsak koca bir çöplük. Kılıç, Laz Ziya gibi karakterler adeta bir NPC gibi öldürülüyor. Bir önceki dönemin nasıl kaliteli olduğunu yazmıştım. Samuel Vanunu'nun infaz edilme şekline bakın birde bu karakterlere. Kılıç karakterinin kendisiyle alakasız saçma sapan çıkarcı bir karaktere dönüşmesi mi yoksa Laz Ziya'nın cenazesinde kimse olmaması mı derken koca saçmalıklar var.

Özetle 1 - 55 ve 74 - 87 akar.

keka

🍓
Konular
36
Beğeni sayısı
1,004
PG Nakit
325
RPG Karakteri
damian priest
1-20. Ne zaman derin devlet olayları cart curt işin içine girdi dizi benim için sıçış noktasına girdi. Pek ilgimi çekmedi. Ama 1-55 genel olarak mükemmeldi.

keka

🍓
Konular
36
Beğeni sayısı
1,004
PG Nakit
325
RPG Karakteri
damian priest
Derinlemesine yazacağım, spoiler içerir.

1 - 20: Orijinal Polat Alemdar'ı barındırdığı için benim için en güzel sezonlardan biri. Kasıntı olmayan, mizah sahibi, mafyaya sızmaya çalışan bir karakteri harika portrelemişler. Bu sezondan itibaren üzerinden takım elbise çıkarmayan daima suratsız ve hiçbir esprisi olmayan kasıntı bir karaktere dönüşüyor. Bunun senaryonun gidişatıyla alakası yok, Polat'ı daha ağır abi ve racon reis yaparak seyirciye daha çok sevdirmeye çalışıyorlar. Bu fikre girmseler tüm sezonlarda ilk sezondaki orijinal karakteri görecektik. Polat'dan bağımsız olarak bu sezon aynı zamanda daha gerçekçi daha samimi ve içine alıyor izlerken.

20 - 33 & 33 - 45: Dizinin en sürükleyici ve heyecanlı dönemi. Prison Break'ı aratmıyor heyecan konusunda. Cerrahpaşalı Halit'in sırtında taşıdığı epik bir dönem.

74 - 87: Polat'ın Baron olma süreci, Tilki Andrei, sır perdelerinin kalkması ile aşırı kaliteli bir dönem. Tilki Andrei karakteri bile tek başına yeterli bu dönem için.

Kalan dönemler "meh" seviyesinde hatta kötü. 55 - 74 çok gereksiz gizemler üzerine kurulu, Pala karakteri daha uzun soluklu olsa gayet iyi olurdu. Suriye bölümlerinin flashback üzerine kurulu olması ve kısa sürmesi hiç sarmıyor. Çok daha iyisi yapılabilirdi ki Suriye atmosferini gayet iyi yedirmişlerdi. En kötüsü ise 91 - 97. Amerika'da çekilen sahneleri çıkarırsak koca bir çöplük. Kılıç, Laz Ziya gibi karakterler adeta bir NPC gibi öldürülüyor. Bir önceki dönemin nasıl kaliteli olduğunu yazmıştım. Samuel Vanunu'nun infaz edilme şekline bakın birde bu karakterlere. Kılıç karakterinin kendisiyle alakasız saçma sapan çıkarcı bir karaktere dönüşmesi mi yoksa Laz Ziya'nın cenazesinde kimse olmaması mı derken koca saçmalıklar var.

Özetle 1 - 55 ve 74 - 87 akar.

Bu, "dostum olmaz hasmım yaşamaz" sözüne bağlanabilir ama cidden Laz Ziya'nın ölüm sahnesi, senaryosu fiyaskoydu. Çekim kalitesinde de bariz bir kalitesizlik vardı.

Caliph

british master
Konular
229
Beğeni sayısı
1,477
PG Nakit
795
RPG Karakteri
Carlito
Bu, "dostum olmaz hasmım yaşamaz" sözüne bağlanabilir ama cidden Laz Ziya'nın ölüm sahnesi, senaryosu fiyaskoydu. Çekim kalitesinde de bariz bir kalitesizlik vardı.
O söz ile alakalı bir bağlantı olduğunu düşünenler yıllar sonra izleyiciler oldu bana kalırsa. Yazar ekibi ya da çekim ekibinin bir bağlantı hesap ederek sunduğu bir durum olduğunu hiç düşünmüyorum, Osman Sınav kalıp benzerini görsek anca o zaman derdim.

eta

PG.com Kullanıcısı
Konular
6
Beğeni sayısı
75
PG Nakit
0
RPG Karakteri
Roman Reigns
Favori Güreşçi
Bruno Alves
1-45 arası keyifli, ancak ben Çakır'ı o kadar da çok sevmediğim için başka bir gözle bakmıyorum. 45-55 arası dizinin bence en iyi dönemi. Aslan amcanın ölümünden, Karahanlı'nın infazına giden süreç de 45-55 kadar olmasa da çok iyi. En sevmediğim bölümler 90 sonrası. Özellikle en sevdiğim karakter olan Kılıç'ın bombok bir şekilde ölmesi baya ayıp.

Konuyu ziyaret edenler (Toplam: 0)
No registered users viewing this thread.
Anasayfa Üst Alt

Kolay Giriş Yapın: