- Konular
- 3
- Beğeni sayısı
- 137
- PG Nakit
- 0
- Favori Güreşçi
- Barış Alper Yılmaz
Beğenmeyen stirsin gitsin diye Türkçe olarak tişörte bastırır soyunma odasında da onu giyerek gezerim Elite yerinde olsam.
O kadar iğrençler diyebilirim. Bucks, uzun vadede önlerine geçebilecek herkesin önüne taş koymaya bakıyor. Seyirci Briscoe’ları AEW’da görmek isterken, FTR feudu sırasında adamların fotoğrafları bile gösterilmedi. Sebep olarak isimsiz bir Warner Bros yetkilisinin Jay’in eskiden söyleyip özür dilemiş olduğu homofobik bir söylemi gösteriyordu. (Ancak aynı yetkili, banka soymuş bir meth-head’in Dominos sponsoru gözükürken bir pizza bıçağı ile Jericho’yu kesmesinden tetiklenmemişti.) Jay’in trajik ölümünden sonra ise şovun dört tarafında gözükür oldular.Elite iyidir demiyorum bu arada. Arka alan nasıldır bilemem ama tahmin yürütmem gerekirse şirketin kurulmasına öncülük ettiklerinden ve çoğunluk olduklarından dolayı Kliq benzeri bir durum söz konusu olabilir. (O kadar ciddi olması imkansız bence bu arada. Kliq iğrençmiş.)
Ama burada konumuz CM Punk ve bu adam birbirinden bağımsız birçok insanla problem yaşadı daha önceden.
1- Bucks, kimsenin önüne taş koymaya falan bakmıyor. Zira en önde değiller. Olmayalı da epey oluyor.O kadar iğrençler diyebilirim. Bucks, uzun vadede önlerine geçebilecek herkesin önüne taş koymaya bakıyor. Seyirci Briscoe’ları AEW’da görmek isterken, FTR feudu sırasında adamların fotoğrafları bile gösterilmedi. Sebep olarak isimsiz bir Warner Bros yetkilisinin Jay’in eskiden söyleyip özür dilemiş olduğu homofobik bir söylemi gösteriyordu. (Ancak aynı yetkili, banka soymuş bir meth-head’in Dominos sponsoru gözükürken bir pizza bıçağı ile Jericho’yu kesmesinden tetiklenmemişti.) Jay’in trajik ölümünden sonra ise şovun dört tarafında gözükür oldular.
Aynı şeyi Punk’a da yaptılar. Punk geldiği gibi üzerlerindeki tüm ilgiyi üzerine aldı. Şirketin her anlamda zirvesi oldu. Bu süreçte de Colt Cabana’yı kovdurmaya çalışıyor diye yığınla iftira haber yazdırdılar. Sonrasında Hangman’in shoot şekilde saygısızlıkları ve diğer mevzular var ki bu pek çok kişi tarafından biliniyor.
Punk buraya geldiğinden beri yükseltilmeye ihtiyacı olduğunu düşündüğü her adam ile maça çıktı ve olduklarından daha iyi bir hale getirdi. Bu olaylar yaşanmadan önce hem erkek hem de kadınlar soyunma odasında pek çok kişi Punk’ın ne kadar iyi birisi olduğunu söyledi. Ancak kavgadan sonra hakkında iyi düşünenler sustu ve insanlar sadece kötü olanları duydu. O zaman da dedim, haklı olanın acelesi yok. Collision duyuruldu ve Punk geri döndü. Hala şirketin zirvesinde ve en iyi işleri çıkarmaya devam ediyor. Kimsenin kankası olmadığı için undercard’a hapsedilen Ricky Stark’ı kendi seviyesine yükseltti. Eğer Elite tarafının şakşakçıları yeni bir olay çıkarmasaydı All Out ana maçında Starks vs Punk görecektik.
Ezcümle, Punk’ın WWE’deki anlaşmazlıkları üzerinden buraya bakıp, bu adam uyumsuz demek çok yersiz bir yaklaşım olur. -Ben WWE olaylarında da haklı bulsam da- AEW tarafı tartışmaya açık değil. TK’in basiretsiz yöneticiliği yüzünden üç beş çakal koca şirketi ellerinde oyuncak ediyor.
1- Ön planda değiller çünkü sene 2018 değil. İnsanların ilgisini çekmiyorlar, modaları geçti.1- Bucks, kimsenin önüne taş koymaya falan bakmıyor. Zira en önde değiller. Olmayalı da epey oluyor.
2- Warner Bros'tan herhangi bir yetkilinin adı hangi güreş haberinde geçti de burada şüphe uyandıracak bir hale geliyor bu olay? Briscoelar ile ilgili söylediklerin ise ayıp direkt. Yorum yapmayacağım.
3- Cabana'yla Punk'ın olaydan önce de aynı soyunma odasına girmeyişinin sebebi iftira haberler gerçekçi gözüksün diye kurulan bir tezgah mıydı?
4- Hangman'in shoot atıp atması ayrı bir tartışma ama söylediklerinde saygısızca hiçbir şey olmadığı gibi yalan herhangi bir şey de yoktu.
5- 1 sene olmadan da o genç isimlerin alayının anasına kitabına kadar sövüyordu basın önünde.
6- Bir o kadar kişi de alttan alta rahatsızlığını dile getiriyodu, Eddie Kingston bir örnek. Punk'ın gelmesini Elite'den çok isteyen de yoktur zaten, o neyin kıyaslaması anlamadım. Soyunma odasının yarısına ana bacı kayıp bir de üstüne kavgaya karışırsan önceden seninle ilgili olumlu düşünen insanların olumsuz düşünmeye başlaması gayet doğal.
7- Çıkarttığı iyi iş yüksek oranda nanik yapıp 3,50'lik maç güreşmek mi? 2 ay olmadı oradaki varlığı da sıkıntı yarattı görüldüğü üzere.
8- Elite'in AEW özelinde ve Tony Khan üstünde bu kadar sahne önü-arkası etkisi varsa nasıl oluyor da Elite'i dümdüz "ısıran" sıradan bir yapımcı bile görevinden olmadan yoluna devam edebiliyor.
9- Punk öncesi AEW'nun yakaladığı ivmeyi tek tek anlatmaya gerek yok. Salgın döneminde Daily's Place'de olgunlaşan arkadaşlık ortamı, 2021 yazında seyircili şovlara dönülmesiyle birlikte sahne önünde de arkasında da doğrudan ortaya çıkan ürünün kalitesini etkileyecek noktaya gelmişti. Bu noktada işlerin baş aşağı gitmeye başladığı nokta da belli. Aklıselime davet ediyorum.
Punk bir şeyleri isteyemeyebiliyor ama başkalarının bu hakkı olmadığı gibi Cabana'nın aynı dönem ortadan kaybolması da Punk'ın işleyen soyunma odasına müdahalesi olmuyor he mi? Hangman istediğinin tavsiyesini dikkate alır, istemediğinin almaz. Tıpkı hepimizin yaptığı gibi. Bunda da Punk'ın narin egosunu ilgilendiren bir şey yok. Kimse de heel turn yapıyor falan zannetmemişti. Element uydurup anlatı yazma burada. Bucksda herhangi bir noktada go away heat'i almadı AEW'da. Ya go away heat ne demek bilmiyorsun ya da yine element uydurmuşsun. Büyük ihtimalle ikisi birden. Yıldız işi öznel ve bana göre de 3,50, ne yapacağız şimdi? TK, AEW'da tam bookerlık yapmayalı çok uzun bir süre olduğu gibi zirve yaptığı dönemler de aşağı yukarı kendisinin bu kadar sağı solu dinlemediği dönemlerdi. Kapıma gelin dediği adamlar kapısına gelince çingene gibi cıngar çıkaran bir meczubu sevmeyi bu yaşta internette kendine karakter edinecek olman üzücü ama o da benim meselem değil. Allah kurtarsın. Bir daha da bana cevap verirken "-mıştı, -mişti, -yordu" ile cümleler kurup gerçeği evirip çevirme. Anlaşmamakta değil senin geride kalan süreçte büyümediğinde anlaştık abicim. Kolay gelsin hadi.1- Ön planda değiller çünkü sene 2018 değil. İnsanların ilgisini çekmiyorlar, modaları geçti.
2- Haberlerde unnamed Warner bros yetkilisi şeklinde vermişlerdi. Bu bir aktarımdır, eleştiri o noktada değil. Daha beter olaylar yaşandı bu şirkette ve verdiğim örnek Dominos’un sponsorluk anlaşmasını iptal etmesi ile sonuçlandı. Kanala para kaybettiren bir şeye tetiklenmeyen yöneticiler buna nasıl tetiklenmiş ben ona hala hayret ediyorum(!) İşin esprisi bir yana o haberleri piyasa süren kaynak da WON idi. Bariz şekilde Bucks’ın çekemezliğinden kaynaklandığını educated guess ile çıkarmak zor olmasa gerek. Keza aynı şekilde FTR’ın kemer topladığı dönemde herkes FTR vs Bucks maçı beklerken Bucks kemerleri başkasına salıp işi soğutmuştu. Sonrasında da FTR diğer kemerleri kaybedene kadar kemerleri de alamadı. Yani bu adamlar iyilik meleğiymiş gibi martaval okuma hoca. Kim ne yapıyorsa üç beş farklı kaynak görünce belli oluyor.
3 - Aynı soyunma odasına girmemek midir bütün mesele? Senelerdir küs olduğu birisi ile aynı yeri paylaşmamak istemiş olabilir. Ancak ROH satın alınınca TK adamı orada hoca yapınca AEW’dan kovuldu haberi yapmak düpedüz ahlaksızlıktı.
4 - Bu işte senden önce bulunan insanların tavsiyesine çok biliyorsun diyip orada burada caka satarsan, planlanan segmentte senaryonun dışına çıkıp şirketi sana karşı koruyacağım vs diyip işi şahsileştirmesi saygısızlıktır. İzleyici de o dönem bir şey anlamayıp Hangman heel turn atıyor zannetmişti. Maçta Hangman’in kasıtlı olarak Punk’ın ağzına vurduğu Knife Edge Chop’a hiç değinmiyorum bile.
5 - Sonradan arkasından iş çevirenler dışında kimseye bir şey söylemedi. Davet Allin, Ricky Starks, Powerhouse Hobbs, Hook, Brian Pillman Jr. Hiçbirisi hakkında kötü bir şey duymadık.
6 - Ben yanlış ifade ettiysem düzelteyim, Punk’ı seven insanlar susmayı tercih etti. Üçüncü partinin yaptığı iç soruşturma (sonuçları paylaşılacak denmişti ama hala görmedik) devam ederken konuşmak da yakışı kalmazdı. Konuşan adamların hepsi Punk’ın kovulmasına kesin gözü ile bakıyordu. Döndüğünde onlar sesini kesmek zorunda kaldı.
Elite’in başta istediğinden şüphem yok ancak Punk’ın yaptığı iş, bunların ne kadar amatör olduğunu gösterdi. Bu işler ilk başladığı zamanlarda Bucks go away heati alıyordu seyirciden.
7 - Yıldız işi öznedir, ciddiye alan adamla muhabbeti keserim. Meltzerin 5 yıldız ve üzeri verdiği maçların büyük çoğunluğunda eğlenmiyorum. Ancak Punk her maçına ilgi çekmeyi başaran başarılı bir güreşçi ki seveni de sevmeyeni de hala konuşuyor bunca yıldan sonra.
8 - Sen gerçekten iyilik meleği(!) Omega’nın, huyunu suyunu bilmediği köpeği arkadaşları dayak yerken kurtarmaya çalıştığını ve o sırada Ace Steel’ın gidip adamın kolunun içini ısırdığına inanıyor musun. 10 yaşımdaki kardeşim bile bu kadar saf değil.
9 - AEW, TK tam booker görevini üstlendiği günden bu yana aşağı gidiyor. Bu da pandemi döneminin başlarına tekabül ediyor. Cody’nin diğer herkesin yanında eğreti kalması da, ana akımda asla çalışmayacak dejenere deathmatch janrasının çoğalması da bu döneme tekabül ediyor. Punk’ın dönüşü ile birlikte şirketin 1M dolar PPV hasılatına ulaştığı gerçeği de var. İşler batması All Out 2022’ye giden süreçte bir adama cinnet geçirtilmesi sürecinde ile oldu. Ben gayet aklı selimim de sen fazla Punk haterısın.
Bir not olarak da düşeyim; Ben bu olaylar başlayana kadar Punk’ı bu kadar sevmezdim. Ancak bu çapulculara hakkını yedirmedi, karı siyaseti yapacağınıza kapıma gelin konuşalım demesiyle kalbimi kazandı. Kişilerden bağımsız, kendini olduğundan büyük gören, izlemeyi sevdiğim şeyi katleden insanlara tahammülüm yok. Bunun karşısında Punk değil bir başkası bu kadar dik dursun, onu da severim, savunurum.
Bu yazdıklarımdan da tatmin olmadıysan anlaşamamakta anlaşıp konuyu daha önceki konulardaki Punk’ın etkisi üzerinde döndürdüğümüz muhabbetlerdeki gibi kısır bir şekilde uzatmayalım. Bayıyor fena halde.
Budur.The Elite = Dersim Çetesi @Nature Boy