PG.Com En İyi Rapciyi Seçiyor VII (Joker vs Defkhan)


Hangisi?


  • Kullanılan toplam oy
    23
  • Anket kapatılmış .

god is an astronaut

too audiological to be deaf
Katılım
3 Tem 2023
Konular
27
Mesajlar
5,483
Beğeni sayısı
768
PG Nakit
165
RPG Karakteri
''The Fallen Angel'' Christopher Daniels
Ben de bunların hepsini defkhanda ağır bastığını düşünüyorum. Şu konuda herhalde Joker ağır basar o da farklı şeyler denemek. Joker her şekilde ortaya bir şeyler koymaya çalışıyorken Defkhan tek bir tarzda işini yapıyor. Lirikalitesi ortalamanın üstünde diyorsun da Defkhan'ın da lirikalitesi ve flowları ortalama üstünde. Punk ile Jericho karşılaştırması gibi benim gözümde aslında bu. Punk sadece iki şekilde relevantken Jericho bunu milyon yolla yapmayı becerebiliyor. Ha ben Jericho daha çok seviyorum ama burada da Defkhan diyorum çünkü bu saydıkların içerisinde daha olarak diyebileceğin şeylere katılmıyorum çeşitlilik konusu haricinde.

Defkhan kafiyede Joker'in yaptığının ve yapabileceğinin %75'ini çıkartamaz maalesef. Defkhan'ın tek bir tarzda iş çıkardığını söyleyip flowda Joker'den önde görmende bir çelişki bana kalırsa. Flow dediğin şey zaten farklı stiller ve anlatım biçimleridir bir noktada. Sen de diyorsun Joker'in farklı şeyler denemekte ağır basacağını. Defkhan aksanının da getirisiyle yapabildiği tek bir flowu yirmi yıldır döndürüyor usta Joker'le kıyaslayamazsın bu konuda. Lirikalite denen şey göreceli olduğu için ortalama üstü yazıp geçtim yoksa Defkhan'ın da lirikalitesi kötü değil elbette. Benim için lirikalite yazılan şeyin kalitesinden ziyade yazılan şeyin anlatım becerisiyle harmanlaması ki iki isimde bu konuda birbirine yakın. Yorum yapmak zor. Ancak işin teknik boyutunda Defkhan, Joker'in bayağı bayağı gerisinde.
 

keka

🍓
Katılım
2 Tem 2023
Konular
36
Mesajlar
2,312
Beğeni sayısı
984
PG Nakit
325
Joker'i 12-13 yaşlarımda falan çok dinlerdim flowlarını, yazdığı sözleri falan çok beğenirim. Bana göre tek kötü yanı pek bir yapaylık kullanmıyor sanırım mix mastering deniyor o kısımlarda sıkıntı çekiyor. Örneğin boş bi' liman diye bir şarkısı var ve nakarat söylediği kısım ağır bok gibi geliyor kulağa. Detone falan bile oluyor gibi hissediyorum. Bu versusta Joker bana göre çok daha iyi bir isim çünkü Defkhan'ın kaptı kafamı çarptı duvara beni koruması gereken tenime bastı cigara ile başlayıp devam eden Susamam'daki girişi hariç pek bir şarkısını dinlemedim bana hitap etmiyor. Ankette de Joker kaybetmiş pek şaşırmadım zaten genelde kafa ütüleyen tribe giren biri olarak görülüp piyasada pek tutulmuyor. Ama Defkhan'dan iyi bence her şekilde.
 
Konuyu ziyaret edenler (Toplam: 0)
No registered users viewing this thread.
Anasayfa Üst Alt

Kolay Giriş Yapın: