RPG Üstteki Promoyu Değerlendirin

Netuno

The Last World Beater
Konular
219
Beğeni sayısı
1,963
PG Nakit
930
RPG Karakteri
Will Ospreay & Don Callis
Favori Güreşçi
Hana Kimura
RPG varken klasik konusu olmazsa olmaz diyelim ve başlayım, buyrun;

EnyapxaM

GOD
Konular
8
Beğeni sayısı
52
PG Nakit
0
RPG Karakteri
Randy Orton
Favori Güreşçi
Randy Orton
Kimse değerlendirmemiş. Ben okumuş beğenmiştim ama çok fazla hakim olmadığım karakterler oldukları için detaylı bir inceleme yapamayacağım. Genel olarak akışı güzel, sıkmayan bir segmentti. Elinize sağlık 7,5/10.

Ben de şöyle bırakayım.

Beast Incarnate

#uncensored☝️
Konular
7,042
Beğeni sayısı
4,450
PG Nakit
3,780
RPG Karakteri
Hologram
Favori Güreşçi
Brock Lesnar
1 1
Yıllardır senin Randy Orton promolarını okurum, hiçbir zaman o çizgiyi şaşırmadan aynı adamla oynamak çok zor iştir ve sen bunu inanılmaz iyi yapıyorsun Berkay. Son maçtaki talihsiz kaybından sonra diğer 3 rakibine yönelttiğin sert sözler güzel kotarmış o yenilgiyi. Ace Austin'i sallamadan promoya devam etmek tam Randy Orton'lık hareket, o üst perdeden bakma intibasını hayli hissettirdi bana. Senden Legend Killer'ı izlemenin keyfi bambaşka oluyor, merakla bekliyorum karakterinin ilerleyişini. Çok daha iyilerini göreceğimizden şüphem olmadığı için ve daha iyi puanları o promolara saklayacağım için 7.5/10 veriyorum ben de sana. Ellerine sağlık.

Hacken

Joe Hendry
Konular
16
Beğeni sayısı
1,441
PG Nakit
400
RPG Karakteri
Bryan Danielson
Favori Güreşçi
Joe Hendry
Senin zaten kaleminin ne kadar kuvvetli olduğu ortada Doğan'ım. Promodaki dilin kuvvetli oluşu, kelime haznesinin promoya yansıması ayrıca belirtilmesi gereken mükemmellikte. Güreş sektörü hakkında yapılan açıklama, çizmek istediğin karakterle çok örtmüşmüş. Ayrıca WALTER'ın neden ring general olarak anıldığını da çok iyi bit şekilde ortaya koymuş. Örneklemeler de anlatıyı çok iyi tamamlamış. Ben öyle puan falan veremem, ancak çok çok iyi promo. Tek eleştirim, kendimde de zaman zaman beceremediğim virgül kullanımı. Birkaç yerde arıyorsun okurken o virgülü. Eline sağlık çokça.

İlk olarak Sting'e odaklı bir konuşma gösterisi yaptım. İkincisinde de aynı şeyi Darby'e yapacağım. Gerçekte de Darby'nin benzer şekilde sorguladığı bir tane sekans hatırlıyorum. Sadece daha kısa tutarak promonun ortasından itibaren bu kullanımı uygun gördüm. Başta zaten tam Darby. Sting ise kendi tabiriyle her karakterinden biraz biraz barındıran Crow Sting.

The ReV

PG.com Kullanıcısı
Konular
2
Beğeni sayısı
7
PG Nakit
0
RPG Karakteri
The Miz
Favori Güreşçi
The Miz
Senin zaten kaleminin ne kadar kuvvetli olduğu ortada Doğan'ım. Promodaki dilin kuvvetli oluşu, kelime haznesinin promoya yansıması ayrıca belirtilmesi gereken mükemmellikte. Güreş sektörü hakkında yapılan açıklama, çizmek istediğin karakterle çok örtmüşmüş. Ayrıca WALTER'ın neden ring general olarak anıldığını da çok iyi bit şekilde ortaya koymuş. Örneklemeler de anlatıyı çok iyi tamamlamış. Ben öyle puan falan veremem, ancak çok çok iyi promo. Tek eleştirim, kendimde de zaman zaman beceremediğim virgül kullanımı. Birkaç yerde arıyorsun okurken o virgülü. Eline sağlık çokça.

İlk olarak Sting'e odaklı bir konuşma gösterisi yaptım. İkincisinde de aynı şeyi Darby'e yapacağım. Gerçekte de Darby'nin benzer şekilde sorguladığı bir tane sekans hatırlıyorum. Sadece daha kısa tutarak promonun ortasından itibaren bu kullanımı uygun gördüm. Başta zaten tam Darby. Sting ise kendi tabiriyle her karakterinden biraz biraz barındıran Crow Sting.
Öncelikle bir çok yerden esinlenme sezdim. Sting'in ıslık çalarak Beyzbol Sopasını sallaması Negan Smith'e bir selam çakma gibi geldi. Ayrıca Darby'e sürekli "çocuk" olarak hitap etmek de Atatürk'e bir selam diye düşünmekteyim (Belki normalde de böyle hitap ediyordur. AEW izlemediğim için bilgim yok)

Kötü yönlü bir eleştiri yapmam gerekirse tümcelerin arasındaki boşluğun fazla olması diyebilirim. Son paragraf hariç olmak ile birlikte tümceler arasındaki boşlukların fazla olması beni bir yerden sonra "Ya bu bir eskizin yazılı versiyonu falan mı?" moduna soktu. Biraz sıkıldım bu yüzden okumaktan.

Bunun dışında kötü yönlü eleştirilecek pek bir şey yok. Sting biraz fazla babacan davranıyor sadece o kadar ki o da çok abes kaçan bir şey değil. Normalde bu kadar yanındakileri önemseyen bir kimse portresi çizmezdi ama RPG burası, herkes her şekilde işlenebilir o yüzden çok abesle iştigal gelmedi bana.

Gelelim benim promoya. Zaten okuyan nasıl bir karakter işlemek istediğimi anlayacaktır. İşlemeye çalıştığım karakter felsefe ile ilgilenen bir karakter de olduğu için bir tık didaktik yazmaya çalıştım ama bu tip yazmakta daha toyum. O yüzden hatamız olduysa affola. Ultra Babyface bir Miz işlemek istiyorum.

Johnkorey

QuietQuitting
Konular
555
Beğeni sayısı
1,348
PG Nakit
1,445
RPG Karakteri
Ezekiel Jackson
Favori Güreşçi
Edge
Şimdi bu konuda yetkili merci olacak son kişiyim buraya yazmamın tek sebebi hem konunun canlanması hem de (pek hazır olmasam da) yazdığım 2. promoya ne denli bir eleştiri geleceğini görmek. Promoyu yazıldığı anda okuyup tepki vermiştim. Gerçekten zevkle okudum. The Miz ile alakalı genel olarak kendi ismine dönüş ilginç bir tercih ama yine de bu karakterin neler yapabileceği heyecanlandırıyor.

Müziği baştan değiştirseydin keşke diyenler olabilir tabi ama karakteri az da olsa kişiselleştirmem gerektiğini hissettim. Bunun da ilk yolu giriş müziğini değiştirmekten geçiyor bana göre.

Beast Incarnate

#uncensored☝️
Konular
7,042
Beğeni sayısı
4,450
PG Nakit
3,780
RPG Karakteri
Hologram
Favori Güreşçi
Brock Lesnar
1 1
Tema müziğini de değiştirmenle birlikte Zeke'ye Entel Feridun gimmicki kurgulama işi olmuş sanırım. Marjinal ama güzel bir seçim bence, neler yapabileceğini merak ediyorum. Promoya gelecek olursak bence keyifli bir pilot promo olmuş denebilir, daha yavaş yavaş senaryolara girdiğin için yazacak pek bir şeyin olmamasından mütevellit promonun kısalığı anlaşılabilir. Zaten bu tarz durumlarda, hele ki oynadığın karaktere yeni bir gimmick kurguluyorsan bu tip kısa pilot promolar her zaman iyi iş görür. Fakat bir eksi olarak cümlelerin bana biraz kısa geldi. Hele ki böyle edebiyata, felsefeye vs. yönelik bir karakter oynayacaksan cümlelerinin abartıya kaçmadan, bir miktar daha uzun ve etkileyici olması gerekiyor bence. Onun dışında bir yorumum yok, başarılar diliyorum.

Ben de şöyle bırakayım, aslında promodan ziyade exclusive tadında bir şey oldu ama az buz bir şey karalamadık yine de. Son şovda yaşananlardan sonra böyle bir şey denemek istedim Summerslam öncesi bir psikolojik tahlilin de ekibe faydası olabilmesi adına.

god is an astronaut

too audiological to be deaf
Konular
28
Beğeni sayısı
772
PG Nakit
165
RPG Karakteri
''The Fallen Angel'' Christopher Daniels
Öncelikle fikir çok zekice, şov esnasında oluşan boşlukları kendin doldurup olayı bütünleyen bir hikayeye çevirmiş olmanı çok beğendim. Duştan önceki kısımda karakterin anlık siniri bana en çok geçen şey oldu, ancak bununla birlikte bu sinir esnasında karakterin kurduğu cümlelerin birbiriyle bu kadar oturaklı olması o an ki duygu duruma pek uygun mu emin olamadım. Yani eleştirdiğim şey iyi bir promo olması şu an evet askşaşkawjf. Demek istediğim, karakter bu kadar sinirliyken bence daha ham konuşsa istediğin duyguyu daha iyi verebilirdin. Konuyu bağlamak için ''Bray Wyatt kim ki? Chavo Guerrero kim? Dahası, Enzo Amore kim?'' demek yerine isim dahi vermeden sonraki cümleleri girebilirdin vs. Bu arada bu çok da büyük bir sorun değil, ama mevzu değerlendirme olduğu için gözüme takılan her şeyi söylüyorum.

Duştan sonraki ilk paragrafta ise demin eleştirdiğim şey tekrardan var ancak bu sefer gayet güzel durmuş. Çünkü olayın üstünden zaman geçmesi ve karakterin olay üstüne düşünmüş olması gerçeği var. Karakterin bu kısımdaki konuşmasını beğendim. Arada kendini de eleştiriyor olması gerçekçilik katmış, WALTER'ın şovlardan gördüğüm karakterine yakışmış en azından.

İkinci paragrafta ise bazı cümleler karakterin kendi kendine söylenirken söyleyeceği şeyler olur muydu ondan emin olamadım yalnızca. En başta dediğim daha ham konuşma mevzusu burası içinde geçerli biraz. İkinci paragrafta bunun ayarı bence tam oturmuştu. Burada da yine iyi bir promo olması problem oldu, normal bir promoda iyi gidecek cümleler bu tarz bir segmentte bazen sırıtıyor. Yani olayın sıcağı sıcağına kurulacak cümleler değil de olaydan üç gün sonra siniri hala tam geçmemişken ring içi bir promoda söylenecek cümleler gibi duruyor bazı kısımlar. Anlatabilmişimdir umarım. Bunun dışında sondaki magazin cümlesi bence tam oturmuş olduğu yere. Emeğine sağlık.

Kemer zaferinin ardından şampiyonluk promosu: düşmüş meleğin yükselişi pt.2

god is an astronaut

too audiological to be deaf
Konular
28
Beğeni sayısı
772
PG Nakit
165
RPG Karakteri
''The Fallen Angel'' Christopher Daniels
Öncelikle fikir çok zekice, şov esnasında oluşan boşlukları kendin doldurup olayı bütünleyen bir hikayeye çevirmiş olmanı çok beğendim. Duştan önceki kısımda karakterin anlık siniri bana en çok geçen şey oldu, ancak bununla birlikte bu sinir esnasında karakterin kurduğu cümlelerin birbiriyle bu kadar oturaklı olması o an ki duygu duruma pek uygun mu emin olamadım. Yani eleştirdiğim şey iyi bir promo olması şu an evet askşaşkawjf. Demek istediğim, karakter bu kadar sinirliyken bence daha ham konuşsa istediğin duyguyu daha iyi verebilirdin. Konuyu bağlamak için ''Bray Wyatt kim ki? Chavo Guerrero kim? Dahası, Enzo Amore kim?'' demek yerine isim dahi vermeden sonraki cümleleri girebilirdin vs. Bu arada bu çok da büyük bir sorun değil, ama mevzu değerlendirme olduğu için gözüme takılan her şeyi söylüyorum.

Duştan sonraki ilk paragrafta ise demin eleştirdiğim şey tekrardan var ancak bu sefer gayet güzel durmuş. Çünkü olayın üstünden zaman geçmesi ve karakterin olay üstüne düşünmüş olması gerçeği var. Karakterin bu kısımdaki konuşmasını beğendim. Arada kendini de eleştiriyor olması gerçekçilik katmış, WALTER'ın şovlardan gördüğüm karakterine yakışmış en azından.

İkinci paragrafta ise bazı cümleler karakterin kendi kendine söylenirken söyleyeceği şeyler olur muydu ondan emin olamadım yalnızca. En başta dediğim daha ham konuşma mevzusu burası içinde geçerli biraz. İkinci paragrafta bunun ayarı bence tam oturmuştu. Burada da yine iyi bir promo olması problem oldu, normal bir promoda iyi gidecek cümleler bu tarz bir segmentte bazen sırıtıyor. Yani olayın sıcağı sıcağına kurulacak cümleler değil de olaydan üç gün sonra siniri hala tam geçmemişken ring içi bir promoda söylenecek cümleler gibi duruyor bazı kısımlar. Anlatabilmişimdir umarım. Bunun dışında sondaki magazin cümlesi bence tam oturmuş olduğu yere. Emeğine sağlık.

Kemer zaferinin ardından şampiyonluk promosu: düşmüş meleğin yükselişi pt.2

rezalet promo kesmişim 0/10

şakası bir yana konuyu da canlandıralım yeniden, güncel promomu bırakıyorum

yükselmiş meleğin düşüşü (düşmüş meleğin yükselişi pt.3)

Nature Boy

güreşin muhtarı
Konular
189
Beğeni sayısı
2,323
PG Nakit
1,095
Favori Güreşçi
MJF
1
Meşazını aldım @god is an astronaut kardeşim. Konuyu canlandıralım.

Bu promonun fikrini oluşturduğunu yazdığında merakla beklemiştim zaten. Gayet güzel bir iş olmuş. Daniels’ın gözünü daha yükseklere dikmesi gerekiyordu zaten. @jaques ve @Rise Above Hate kardeşler arkalarını kollasınlar şu saatten sonra.

Konuyu ziyaret edenler (Toplam: 0)
No registered users viewing this thread.
Anasayfa Üst Alt

Kolay Giriş Yapın: