Seçim kararıyla beraber bu hamleyi görmek fazlasıyla manidar. Saran’ın Tedesco’yu kovmak için tek bir hakkı vardı, o da Zagreb mağlubiyetinin alındığı geceydi. Ben yeni geldim, kendi hocam var, bu adam da Avrupa’da kazanamadı o zaman kovarım deseydi bu anlayışla karşılanabilecek bir şeydi. Ama sen o eşikten sonra Tedesco ile devam etmeyi tercih ettiysen bu adama önce kadro kuracaksın, sonra da kredi vereceksin. Senden öncekiler 13 senedir kredi vermeyerek denedi olmadı, sen bu sefer kredi verip denesen ne kaybederdin ki? Hele bir de sezonu bitirmeden kovmak başlı başına facia bir karar. Bu şu demek oluyor, ilk cümlemde söylediğim şeyi açacağım, seçim kararı alıp hocanı kovuyorsan sen de tıpkı Ali Koç gibi kendine suni günah keçileri oluşturarak koltuğundaki yerini sağlama almayı hedefliyorsun o zaman. Ki Ertan Zartzurtoğuları mı ne soyadını tam bilmiyorum onun dünkü açıklamaları da bu minvalde çok şey ifade ediyor. Bu karar verildiyse de Fenerbahçe için en doğru hoca adayının İsmail Kartal olduğunu düşünüyorum. Farklı maceralar aramalarına gerek yok bence, her sene farklı hocaya farklı kadrolar kurmak hiçbir şeyi değiştirmiyor Fenerbahçe için çünkü. Ha tabii bir Galatasaraylı olarak umarım doğru kararı vermezler de Aykut Kocaman’a ya da herhangi yabancı bir hocaya falan yönelirler o ayrı konu.
Tedesco’ya da bundan sonraki kariyerinde başarılar diliyorum. Mizaç olarak Fenerbahçe’nin ve Türk futbolunun çok çok üstünde bir hocaydı. Tabii dün Galatasaray’ı bu kadar övmesi falan abartılı bulduğum şeyler, Fenerbahçe taraftarı olsam kesinlikle rahatsız olurdum. Ama bu gibi abartılarının haricinde çok düzgün, çok iyi niyetli bir adam olduğuna inanıyorum.
Tedesco’ya da bundan sonraki kariyerinde başarılar diliyorum. Mizaç olarak Fenerbahçe’nin ve Türk futbolunun çok çok üstünde bir hocaydı. Tabii dün Galatasaray’ı bu kadar övmesi falan abartılı bulduğum şeyler, Fenerbahçe taraftarı olsam kesinlikle rahatsız olurdum. Ama bu gibi abartılarının haricinde çok düzgün, çok iyi niyetli bir adam olduğuna inanıyorum.