PPV İncelemesi - SummerSlam 2019


Spear of Chaos

PG.com Kullanıcısı
Katılım
3 Tem 2023
Konular
364
Mesajlar
5,607
Beğeni sayısı
785
PG Nakit
855
RPG Karakteri
Brock Lesnar
Favori Güreşçi
Seth Rollins

20190726_SumSlam_TuneIn_tonight--a65487fcfafb07f701107cc76e36dbdd.jpg
Hazırlayan: Sosa
Şirket: WWE

Tarih: 11 Ağustos 2019
Yer: Toronto, Kanada
Arena: Scotiabank Arena

Kick off


Cruiserweight Championship
Drew Gulak(c) vs. Oney Lorcan

Maçın ilk 3 5 dakikası full locklarla geçiyor adeta. Ancak Lorcan bu lock kapışmalarından üstün çıkıyor. Lorcan Gulak'ı kenara doğru 2 kere atsa da 3.de Gulak buna dur diyor. Reklamlara gidiyoruz. Döndüğümüzde Gulak submission deniyor ama başarısız oluyor. Ve eninde sonunda maç gene lock kapışmalarına bağlanyor. Bu kapışmalardan gene Lorcan üstün ayrıldı. Lorcan roll up deniyor ama 2'de atıyor şampiyonumuz. Gulak ring dışına kaçıyor ama Lorcan da oraya gidiyor ve çok fena 2 chop atıyor. İkili ringe giriyor ve bir anda GU-LOCK!!! Ama Lorcan rope breakten faydalandı. Ufak bir lock kapışması oluyor ama Gulak locktan çıkıyor ve ikili birbirine doğru koşuyor ve birbiriyle çarpışıyorlar. Ayağa kalktıktan sonra gene Gu-lock denemesi ama Lorcan onu roll up'a çeviriyor. Gene tuşu atıyor Gulak. Lorcan bundan sonra ciddi ciddi Gulak'ı tokatlıyor. Ve ard arda uppercutlar geliyor. Lorcan onu kaldırıyor ama bir anda boynuna chop yiyor ve ADAM'S APPLE!! Drew Gulak işi bitirdi. 1...2....3!!!

Kazanan ve hala Cruiserweight Şampiyonu: Drew Gulak

[8:45]

***

Buddy Murphy vs. Apollo Crews

Murphy maça aşırı hızlı bir giriş yapıyor. 2 3 kere tuş deniyor ama başarısız. Apollo ufak bir lock mücadelesinin ardından bu havayı dağıtıyor. Hatta neredeyse maçı bitirecek herhalde dedirtiyor ama olmuyor. Murphy bir anda top cornera gidecekken hareketi tersine çeviriyor ve Powerbomb!! Maç bu hadiseden sonra epey hareketleniyor. İkili ring dışındayken Rowan geliyor ve Murphy'e saldırıyor. Rowan onu epey bir hırpaladıktan sonra alanı terk ediyor. Murphy DQ ile kazanıyor maçı.

DQ ile Kazanan: Buddy Murphy
[4:20]


***


Women's Tag Team Championship
Bliss & Cross(c) vs. The IIconics

Maça Bliss ve Kay başlıyor ama ikili hemen tag veriyor. Şampiyon takım hızlı başlıyor maça. Royce hemen tag veriyor ve üstünlüğü takımına geçiriyor. IIconics bol bol taglaşarak takım hareketleri yapıyor ve Cross bayağı yıpranıyor. Bol bol tuş denemeleri de oluyor. Sonunda Bliss tag alıyor ve o sırada ringdekı Kay'e karşı üstünlük sağlıyor. Royce o sırada ringe giriyor ama Cross da geliyor ve maç Tornado Tag maçına dönüyor bir anda. Royce o kargaşada ringde kalıyor Bliss ile. VE TWISTED BLISS! 1...2....3!!

Kazanan ve Hala Şampiyon Olan Takım: Bliss ve Cross
[6:15]


Şampiyonlar kemerini koruyor. Ana şov tanıtımı geliyor maç sonrasında. Ve ana şova geçiyoruz.

Main Show

RAW Womens Championship
Becky Lynch(c) vs. Natalya (Submission Match)

İkili laf dalaşıyla maça başlıyor. Becky sert yumruklarla şampiyon benim imajını veriyor adeta. Maçın ilk dakikaları karşılıklı yumruklar ile geçiyor. Becky fırsatı bulur bulmaz submission yapıyor ama başarısız oluyor haliyle. Becky bu seferde bacaktan zorluyor. Ancak bu da başarısız. Natalya ring dışına kaçıyor ve kurtuluyor bu denemeden. Natalya bu andan itibaren çok iyi bir üstünlük kuruyor. Ancak 3 4 dakika sonra ring dışına çıkılıyor ve hakimiyetin tarafı gene ring dışında değişiyor. Hakem bayanlarımızı kontrol ediyor bu sert mücadele sonrası. Ardından ikili ringe giriyor ve Natalya'dan Superplex!! İki isimde yerde. Submission maçı ama bayağıdır submission denemesi göremiyoruz ikiliden. Natalya önce kalkıyor ve submision için niyetleniyor sonunda ama Becky bunu tersine çevirdi! Uzun bir submission sonrasında Natalya rope break ile tutunuyor maça! Natalya ayaklanıyor hemen ve Disarm-Her!!! Onu kendi silahıyla vurdu Natty. Becky kendisöküğünü dikiyor ve atlatıyor bunu. Dropkick yaptıktan sonra bu sefer silahın asıl sahibi yapıyor hareketi!!! Ve Natalya pes etti!! Becky silahını başkalarına kaptırmadan kazanıyor maçı!

Kazanan ve hala Şampiyon: Becky Lynch
[12:14]


***

Goldberg vs. Dolph Ziggler

Ziggler Superkick'ler ile başlıyor ama Goldberg 1 Spear ve Jackhammer ile rahat bir win yazdırıyor hanesine. Maç sonrasında da Spear çakıyor. Ziggler yerde konuşmaya çalışsa da gülünç duruma düşüyor. Diğer maça geçiyoruz.

[1:42]

***

United States Championship
AJ Styles(c)[w/ OC] vs. Ricochet

Ricochet akrobatik hareketlerle maça başlıyor. OC ile de atışan Ricochet onları atlatarak dövüşmek zorunda adeta. Hah tam da bu sırada AJ saldırıyor ve tauntlarını atıyor. Ufak bir pes ettirme denemesi de geliyor. AJ başarısız olduktan sonra bacağına sert bir tekme atıyor ve bu sefer öyle deniyor ama hakem uyarıyor onu. AJ gene de o bacağı bırakmıyor ama dropkick'i yiyor sonunda. İkili yerde kalıyor ve kalkar kalmaz yumruklaşmaya başlıyor. Taa iplere kadar gidiyorlar ve Rico'dan enzoguiri ardından iplerden zıplıyor ve Elbow Drop!!! Ardından kaldırıyor ve Neckbreaker yapıyor. Ve Senton! 1...2...hayır. OC tuşu bozmak için ayaklansa da AJ atıyor tuşu. AJ'i kaldırıyor ama AJ onu ring dışına atıyor ve Suicide Dive! Ringe sokuyor ve Styles Clash! Hayır! Ricochet yaptırmıyor. Ancak Rico bacağındaki sorundan müzdarip olduğundan dolayı zayıf düşüyor bu anda. Ama gene de Eznoguiri'yi vuruyor. Rico hareket yapacakken AJ bir anda çok şık bir reversal ile onun sakat ayağını gene kullanıyor ve Calf Crusher!!! Rico her şeye rağmen pes etmiyor. Hatta 2 tane backsuplex yapıyor bunun ardından. VE 630 SENTON İÇİN ÇIKIYOR KÖŞEYE!! VE ATLADI AMA HAYIR!! STYLES CLASH YEMİŞ HALDE BULUYOR KENDİNİ BİR ANDA! 1....2....3!!

Kazanan ve Hala Şampiyon: AJ Styles
[12:59]


Styles kazandı! Kemerini alıyor ve OC ile kutlama yaptıktan sonra arenayı terk ediyor.

***


Smackdown Womens Championship
Bayley(c) vs. Ember Moon

İlk 2 3 dakika locklar ile geçiyor. Ve şampiyon bu işe clothesline ile son veriyor. Bayley iplerin üstünde yumruklar savuruyor ve Suplex geldi!! Şimdi Ember'ı corner'a düz şekilde seriyor ve Elbow Drop geliyor. Bayley pes ettirmeyi deniyor ama Ember savuşturuyor ve ring dışına atıyor. Suicide Dive geldi derken Bayley yumruk atıyor ve dur diyor. Bayley corner'a gidiyor ancak Ember hızlı davranıyor ve Turnbuckle, şimdi de Hurricanrana! 1...2... Bayley kemeri bırakmıyor. Ember yumruklar atıyor ve top corner'a çıkarıyor Bayley'i. Powerbomb! Ember iplere çıkıyor ama Bayley koşuyor ve BAYLEY TO BELLY!!! En üstten! 1...2....3!!

Kazanan ve Hala Şampiyon: Bayley
[10:00]


Bayley sevincini yaşıyor. Kemeri ile gösteri yapan Bayley'i gördükten sonra diğer maça geçiyoruz.

***

Kevin Owens vs. Shane McMahon (Special Referee: Elias)
Owens kazanamazsa kovulur


Shane yumruklar atıyor ama Owens da karşılık veriyor. Owens yumruk attı ve Cannonball! Ve Clothesline! Owens gene hücum etti ama Elias bunu önlemek için Shane'in önünde duruyor. Shane, Owens'ı barikata fırlattı ve Owens sert bir darbe aldı. Owens ringe geri döndüğünde, Shane atlıyor üstüne. Taraftarlar ona "Shane, berbatsın" diye tezahürat yapıyor. Shane yumruklar ve tekme attı. Owens kalkıp Powerbomb yapmak istedi ama Shane kaçtı ve DDT yaptı! Shane Owens'a tokat attı ama Owens elini tutuyor. Shane saldırıyor, Owens hareket etti ve Shane apronda olan Elias'ı yumrukluyor. Owens, Shane'e bir tekme attı şimdi. Owens tepeye çıktı ve Senton Bomb!! Taraftarlar Owens'ın Shane'e sandalye kullanması için "YES" tezahüratı yaptı. Elias Owens'ı ringin dışına çekti, Owens Elias'ın suratına yumruk attı ve Owens Elias'ın sırtına yaklaşık altı sandalye darbesi indirdi. Owens Elias'ı barikatın üzerine fırlattı. Owens sandalyeyi aldı ama hakem ringe geri döndü. Sandalyeyi bıraktı ve Stunner!!! Şimdi normal hakem sayıyor. 1...2...3!!!

Kazanan: Kevin Owens
[9:19]


Owens kovulmaktan kurtuldu! Ciddi şekilde galibiyeti kutlayan Owens objektiflerden yavaş yavaş kayboluyor.

***

Charlotte vs. Trish Stratus

Lockla başlıyorlar ve iplere doğru gidiyorlar. Charlotte onu köşeye çarparak durduruyor. Dışarı atıyor Trish'i Charlotte. Charlotte daha sonra onu barikata çarptırıyor, geri yuvarlıyor ve tekmeliyor. harlotte hareketi durduruyor ve sonra onu iplerde boğuyor Trish bir suplex'e karşılık veriyor ama Charlotte hemen önünü kesiyor. Tekrar içeri giriyorlar ve 4 Figure Lock!!! Charlotte mücadele ediyor ve Trish Figure 8 Lock'a geçti Trish! Charlotte mücadele ediyor ve sonunda iplere ulaşıyor. Charlotte şimdi Spear'ı ıskalıyor ve Stratusfaction 2 Number yiyor. Trish onu kaldırıyor şimdi ama Big Boot yiyor suratına! Ve Figure 8 Lock!!! Charlotte yapıyor ve başarılı!!! Trish pes etti!!!

Kazanan: Charlotte Flair
[16:42]


Gene submission ile biten bir maç izliyoruz.

***

WWE Championship
Kofi Kingston(c) vs. Randy Orton

Orton pankek ile geliyor maça. Kofi onu elinden alıyor ve lock'a bağlıyor. Kofi şimdi yumrukluyor ama Orton daha sert bir yumruk ile karşılık veriyor. Ve Clothesline! Kofi ring dışına atıyor kendini. Randy de çıkıyor ama Kofi çoktan ayaklanmış! Merdivenleri kullanarak atlıyor. Kofi onu kaldırıyor ama Orton onu kaldırdı ve spiker masasına doğru bir backsuplex! Şimdi ringe atıyor Kofi'yi. İplerin tepesine çıkardı ve Superplex için niyetleniyor ama Kofi onu düşürüyor ve Tornado DDT! Şimdi kaldırdı ve Backbreaker! 1....2...Randy kalkıyor. Gene ring dışındayız. Kofi içeri giriyor ve Suicide Dive! Gene ringe giriyor ikili. Bir orada bir buradayız resmen. Orton Kofi girer girmez onu iplerin arkasına atıyor. Ve DDT! RKO için taunt yapıyor. Kofi kalktı ve RKO! Hayır! Kofi kaçtı ve Trouble in Paradise için geliyor. AMA RKO'DAN KAÇAMIYOR! Kofi son gücüyle ring dışına atıyor kendini. Orton da çıkıyor ve Kofi'yi kaldırıyor. Kofi bir anda yumruklarla cevap veriyor. O DA NE! BİR ANDA ZİL ÇALIYOR!!

Sonuç: Double Count-Out

[16:44]

Maçın kazananı yok! İki isimde dışarıda kaldı. Seyirciler bu durumdan hoşnut değil haliyle. Randy sinirli gözlerle etrafa bakıyor. Main Event öncesi son maçtayız şimdi.

***

"The Fiend" Bray Wyatt vs. Finn Balor

Wyatt direkt headbutt ile başlıyor. Şimdi de Finn'in göğsüne çakıyor Headbutt'ı! Sister Abigail için köşede taunt atıyor ama Finn, Slingblade ile cevap veriyor hemen. Ve Dropkick. Finn, Coup De Grace için çıkıyor ve atlıyor! Ama Fiend havada yakalıyor ve Mandible Claw!!! Finn fazla süre geçmeden bayıldı!!

Kazanan: "The Fiend" Bray Wyatt
[3:22]


Fiend rahat bir galibiyet alıyor ve direkt Main Event'e geçiyoruz. Brock Lesnar vs. Seth Rollins! Universal kemeri ortada!

***


Universal Championship
Seth Rollins vs. Brock Lesnar(c)

Lesnar maça direkt Seth'in beline sarılıp köşeye sıkıştırarak yumruklar atıyor. Ve Rollins'in arkasına geçiyor. Suplex mi geliyor, hayır. Rollins Lesnar'ı bir şekilde yere seriyor ve direkt The Stomp!!! Maç hızlı başladı. Lesnar da bugün herkes gibi ring dışına kaçıyor. Rollins hemen geri sokuyor ve Superkick! Hayır, hayır Lesnar ayağını tuttu belini kavradı ve Suplex!! Rollins yuvarlanarak ayakta kalıyor gene de. Ve Superkick'i şimdi yapıyor. Hemde 2 tane! Gene mi Stomp!?!? Hayır, Lesnar yakaladı ve F5, F5! İki isimde yerde. Ama Lesnar önce davranıyor kalkma konusunda. Ve Suplex City B***h! Onu hemen gene kavradı ve 2 tane daha Suplex! Şimdi F5 için omzuna aldı. Ama Seth kurtuluyor. Güç bela şekilde Lesnar'ı köşeye iten Seth şimdi de Springboard Knee yapıyor. Seth köşeye çıkıp atlıyor şimdi ama Lesnar kaçtı ve 1 Suplex daha! Lesnar, Suplex şöleni izletiyor adeta! Şimdi Seth'i köşeye atıyor ve koşuyor ama Seth kaçıyor oradan. Rollins ring dışına çıkıp yanına Lesnar'ı da götürüyor ve spiker masasına yolluyor Lesnar'ı. Şimdi ringe girdi ve Suicide Dive! Bir daha! Ama 3.de Lesnar yakalıyor onu ve yere seriyor. Lesnar spiker masasını temizledi ve Seth'i üstüne koyacak! Ama Seth tekme ile karşılık veriyor ve Lesnar masada yatıyor şu an! Rollins iplere çıktı ve FROG SPLASH!!! MASA KIRILDI!!! Rollins ringe geri dönüyor Lesnar ile beraber. Ve bir Frog Splash daha! Stomp için bekliyor ve STOMP!!! 1...2...LESNAR ATTI BU TUŞU!!! GENE STOMP'A HAZIRLANIYOR SETH!!! AMA F5, F5!! HAYIR SETH KENDİNİ KURTARDI VE SUPERKICK!! ŞİMDİ DE STOMP!!! BU İŞ BİTTİ!! 1.....2....3!!!

Kazanan ve Yeni Şampiyon: Seth Rollins

Seth başardı! Seth bu canavarı bir kez daha deviriyor! Hem de bandajlı şekilde! Seth Lesnar'ın üstünde kırdığı masanın orada kemer ile poz veriyor ve yazın en büyük şovu burada bitiyor!!


Değerlendirme

En İyi Maç: Seth Rollins vs. Brock Lesnar
En Kötü Maç: Goldberg vs. Dolph Ziggler
Puanım: 4.25
 

Johnny Sack

CM P*nk S*veni
Katılım
2 Tem 2023
Konular
1,804
Mesajlar
7,522
Beğeni sayısı
1,456
PG Nakit
390
RPG Karakteri
Goldberg
Favori Güreşçi
Mark Henry
Genel olarak pek sevmediğim bir şovdur bu. Trish Stratus'un maçından dolayı benim için özeldir, ama onun dışında bi tık vasat bulduğum bir şov. İnceleme şovdan daha güzel bence. Eline emeğine sağlık kral. Ama bir konuda kızdım.
En Kötü Maç: Goldberg vs. Dolph Ziggler
Burada bari düş yakamızdan be adam.
 

Spear of Chaos

PG.com Kullanıcısı
Katılım
3 Tem 2023
Konular
364
Mesajlar
5,607
Beğeni sayısı
785
PG Nakit
855
RPG Karakteri
Brock Lesnar
Favori Güreşçi
Seth Rollins
Genel olarak pek sevmediğim bir şovdur bu. Trish Stratus'un maçından dolayı benim için özeldir, ama onun dışında bi tık vasat bulduğum bir şov. İnceleme şovdan daha güzel bence. Eline emeğine sağlık kral. Ama bir konuda kızdım.

Burada bari düş yakamızdan be adam.
Hocam 2 dakika bile sürmedi maç ya, sadece finisher vardı bir de wljelkjfkdsddknsnllknd. Bence de şovu ME kurtarmış az biraz WWEC'in count out ile bitmesi kötü oldu özellikle. Teşekkür ederim.
 

Johnny Sack

CM P*nk S*veni
Katılım
2 Tem 2023
Konular
1,804
Mesajlar
7,522
Beğeni sayısı
1,456
PG Nakit
390
RPG Karakteri
Goldberg
Favori Güreşçi
Mark Henry
Hocam 2 dakika bile sürmedi maç ya, sadece finisher vardı bir de wljelkjfkdsddknsnllknd. Bence de şovu ME kurtarmış az biraz WWEC'in count out ile bitmesi kötü oldu özellikle. Teşekkür ederim.
O maç 2 dakikayı geçse daha kötü olurdu her şey ya maks Goldberg maçı.
 
Anasayfa Üst Alt

Kolay Giriş Yapın: