WrestleMania XL 1. & 2. Gün PPV İncelemesi


Bero

Cm Punk'a Hasım
Katılım
2 Tem 2023
Konular
1,369
Mesajlar
3,640
Beğeni sayısı
1,196
PG Nakit
3,465
RPG Karakteri
Erick Rowan
Favori Güreşçi
Bray Wyatt
1
Hazırlayan: Bero

1714764465401.png

Şov Hakkında Bilgiler

Tarih:
6-7 Nisan 2024, Cumartesi-Pazar
Yer: Philadelphia, Pensilvanya
Mekan: Lincoln Financial Field

WrestleMania XL 1. Gün İnceleme


TRİPLE H BABA ŞOVU AÇIYORR

*****

Dünya kadınlar şampiyonluğu
Rhea Ripley (ş) vs. Becky Lynch


Zil çalıyor ve Ripley Lynch'i köşeye itiyor. Lynch Ripely'ye tokat atıyor, ancak Ripley onu önce yüzüstü ring direğine çarptırır. Lynch daha sonra Ripley'i dışarıya gönderiyor ve uçuyor üstüne, ancak Ripley onu omuzlarında yakalıyor İkili ringe geri döner ve Ripley, Lynch'e bir Northern Lights suplex yapıyor. Lynch'in omurgasına sağ yumruklar atıyor ve vertical suplex yapmak istiyor ama becky kurtuluyor. Ripley daha bir supleks yapmayı başarır ve Lynch'in karnına bir tekme atar, ardından bir dropkick ile devam eder ve Lynch'i tekmelemeye başlıyor. Ripley turnbuckle'a çıkar ama Lynch onu aşağı çeker. İkili ringde yumruklaşıyor. Ripley tutuyor Becky'i ama becky iplerden sekip Tornado DDT yapıyor ve tuşa gidiyor! 1! 2! Ripley atıyor! Becky Ripley ile yumruklaşmaya devam ediyor ripley'in kafası 2. İplerin arasında Becky turnbuckle'a çıktı ve leg drop yaptı! Ripley ringin dışına düşüyor Becky Ripley'i barikatlara vuruyor ardından ringe atıyor kendisi de turnbuckle'a çıkıp leg drop yapıyor! Tuşa gidiyor becky 1! 2! Ripley attı! Ripley Becky'i tutuyor yere fırlatıyor ardından kafasına bir tekme atıyor ardından tuşa gidiyor ripley ama başarısız. Ripley tutuyor Becky'i RİPTİDE YAPMAK İSTİYOR AMA BECKY ENGELLİYOR VE ARM BAR YAPIYOR!!!!! RİPLEY TUTUP KALDIRIYOR VE POWERBOMB YAPIYOR 3 KEZ! TUŞA GİDİYOR 1! 2! BECKY ATIYOR! Maç tuş denemeleriyle devam ediyor Ripley Beckynin leg drop'unu engelleyip Prism Trap yapıyor!!! Becky çok zorlanıyor!!! Ama sonunda kurtulmayı başarıyor! BECKY TUTUYOR BİR MANHANDLE SLAM VURUYOR!!! TUŞA GİDİYOR 1! 2! RİPLEY ATIYOR! BECKY TEKME ATMAK İSTİYOR RİPLEY TUTUYOR AYAĞINI VE THE RİPTİDE VURUYOR TUŞA GİDİYOR 1! 2! BECKY ATIYOR! RİPLEY İLE BECKY RİNGİN DIŞINDA YUMRUKLAŞIYOR ŞİMDİ RİPLEY ÜSTÜN GELİYOR BECKY'İ ATIYOR RİNGE TURNBUCKLE'A ÇIKIP FROG SPLASH YAPIYOR 1! 2! BECKY ATIYOR! RİPLEY TURNBUCKLE'A ÇIKIYOR YİNE AMA BECKY DE ÇIKIYOR MANHANDLE SLAM YAPMAK İSTİYOR OLMUYOR İKİSİ DE DÜŞÜYOR RİPLEY TUTUYOR TURNBUCKLE'A DOĞRU BİR RİPTİDE YAPIYOR ARDINDAN BİR TANE DAHA RİPTİDE YAPIP TUŞA GİDİYOR 1! 2! 3!!!!!!

Kazanan ve hala şampiyon: Rhea Ripley (17:05)

*****


Tüm takımlar ringe girdi

"Tartışmasız" Tag Team Şampiyonluğu İçin 6-Pack Merdiven Maçı
Judgment Day (ş) vs. The New Day vs. #DIY vs. Awesome Truth vs. Austin Theory & Grayson Waller vs. New Catch Republic


Herkes ringin dışında birbirine vururken Waller ve Theory kemerleri almak için çıkıyor fakat pete ve Tyler Bate onları durduruyor tommaso ve Gargano da Geliyor herkes birbirine vuruyor bu sırada New day ekibi merdiven getiriyor diğer merdivenlerdekileri düşürüyorlar ve çıkıyorlar ama Balor ve Damian gelip onları indiriyor Damian merdiveni alıyor ringin dışındakilere atıyor. Balor merdiveni tutuyor tyler batle geliyor Balor'u kaldırıyor elinde merdiven de var döndürüyor Balor'u ve başka bir merdivenin üstüne atıyor! Tyler ve pete ringin dışında ki bir merdivene çıkıyorlar ve AŞAĞIDAKİLERİN ÜSTÜNE ATLIYORLAR. HERKES YERDE. PETE VE TYLER KURUYOR MERDİVENİ ÇIKARLARKEN DAMİAN GELİYOR İKİSİNİ DE YERE SERİP MERDİVENE ÇIKIYOR FAKAT MİZ GELİP İNDİRİYOR. Balor geliyor miz'e Vuruyor R-truth Tag istiyor miz'den yine karıştırdı türleri. Miz tag veriyor R-truth ringe girip ikisini de yere seriyor ve BALOR'A FİVE KNUCKLE SHUFFLE YAPIYOR ARDINDAN MERDİVENLERİN ÜSTÜNE ATTİTUDE ADJUSTMENT YAPIYOR TUŞA GİDİYOR 1! 2! 3! MİZ RİNGE GİRİYOR LAN OLM NAPİYON BU MERDİVEN MAÇI AQ DİYOR TOMMASO VE GARGANO RİNGE GELİYOR İKİ TAKIM DA MERDİVENLERİ KURUP TIRMANIYORLAR WALLER VE THEORY İKİSİNİ DE DÜŞÜRÜYOR VE SMACKDOWN TAKIM ŞAMPİYONLUKLARINI ALIYORLAR!

Yeni smackdown takım şampiyonları: Austin Theory & Grayson Waller


PETE VE TYLER WALLER'I TUTUP RİNGİN DIŞINDAKİ MERDİVENE YAPIŞTIRIYOR Gargano ringin dışında herkesi birbirine vurduruyor. Tommaso masa çıkartıyor kuruyorlar bir tane daha çıkarıyorlar Bu sırada Kofi Ringde MERDİVENE ÇIKMIŞ VE RİNGİN DIŞINDAKİLERİN ÜSTÜNE ATLIYOR! KOFİ VE XAVİER TIRMANIYOR BİRDEN JD MCDONADGH GELİYOR VE NEW DAY EKİBİNİ İNDİRİYOR VE BALOR'U RİNGE SOKUP MERDİVENLERE TIRMANDIRIYOR. NEW DAY EKİBİ GELİP ONLARI İNDİRİYOR VE JD MCDONADGH'I RİNGİN DIŞINDAKİ MASAYA GÖMÜYORLAR!!! BU SIRADA R-TRUTH ÇIKIYOR BİR ANDA HERKES YERDEYKEN KEMERLERİ ÇIKIP ALIYOR

yeni raw takım şampiyonları: Awesome Truth (17:25)

*****

Takım Maçı
Rey Mysterio & Dragon Lee vs. Santos Escobar & Dominik Mysterio


Rey ve Escobar mücadeleye başlıyor. Zil çalıyor ve Escobar Rey'e bir diz darbesi indiriyor. Dominik ve Andrade oyuna dahil olur ve Rey, Escobar'a bir hurricanrana yaparak onu Dominik'in olduğu dışarıya gönderir. Andrade ve Rey daha sonra üst ipten ikili bir crossbody yapar ve Rey Dominik'i ringe geri getirir. Bir tijeras yaparak Dominik'i önce omuzundan ring direğine çarptırır ve aprona çıkar, ancak Dominik ona vurur ve onu dışarıya gönderir. Escobar oyuna girer ve Rey'i ringe geri atar, ardından Rey'e bir bacak darbesi indirir. Escobar bir backbreaker yaptı, ardından Dominik'e tag verdi ve ikinci bir backbreaker yaptı. Dominik Rey'i bir aparkatla yere seriyor, ardından Escobar'ı oyuna alıyor. Escobar Rey'e bir arka dirsek atar, ardından onu dizlerinden tutarak üst ipten aşağı sarkıtır ve göğsüne bir tekme atar. Rey daha sonra köşedeki Escobar'a sağ yumruklar yağdırıyor, ardından bir Mexican Destroyer ile devam ediyor ve Andrade'i etiketliyor. Dominik oyuna giriyor ve Andrade ona bir Dragon Screw uyguluyor. Escobar'a bir tane indiriyor, ardından köşede bir meteora yapıyor ve turnbuckle'a çıkıyor. Bir frog splash yapmak istiyor ama Dominik yuvarlanarak yoldan çekiliyor ve Andrade hemen ikinci bir atlayışa geçiyor. Dominik daha sonra bir backbreaker yapıyor ve Rey'in Escobar'a Tag vermesi üzerine Escobar'a el veriyor. Escobar ve Rey en üst ipte sallanırken Andrade aprondan uçarak Dominik'i yere serer. Escobar Rey'e bir hurricanrana yapar ve tuşa gider ancak Lopez hakemin dikkatini çeker ve saymayı durdurmasına neden olur. Vega Lopez'i yere serer ve LWO'nun geri kalanı ile Legado dışarıda kavgaya başlar. Escobar, Rey'e çifte diz darbesi indirir ve onu önce omzundan ring direğine çarpar. Dominik ring kenarından bir sandalye kapar, ancak iki maskeli adam sandalyeyi kullanmasını engeller ve onu ringin içine atar. Escobar ve Dominik İPLERE GÖNDERİLİYOR VE 619 YAPIYOR. ARDINDAN ANDRADE BİR FROG SPLASH YAPIYOR TUŞA GİDİYOR MAÇI TAKIMINA KAZANDIRIYOR.

Kazanan: Rey Mysterio & Dragon Lee (11:05)

*****

Jey Uso vs. Jimmy Uso

Zil çalıyor ve Jey, Jimmy'yi tepeden ringin dışına atıyor. Ardından bir tope suicida yapıyor, sonra onu ringe geri getirir ve en üst ipten bir crossbody yapar. Jimmy köşedeki Jey'e bir çift Kalça Saldırısı yapıyor. Jey tepeye çıkar ve bir sıçrayışla onu dengelemek ister, ancak Jimmy ona crossbody Ardından superkick atar ve Jimmy turnbuckle'a çıkıp ardından Jey ile alay eder ve bir splash yapmaya çalışır. Jey bundan KAÇIYOR VE SUPERKİCK YAPIŞTIRIYOR. İkili bir süre sonra yumruklaşmaya başlıyor. Jey daha sonra bir crossbody yaptı ama Jimmy bir enzuigiri indirdi. Jey kendi vuruşunu yapar, ardından Jimmy'ye sağ yumruklar atarken Jimmy de aynısını yapar. Jey, Jimmy'ye bir superkick atar ama Jimmy de kendi Superkick'i ile karşılık verir. JİMMY, JEY'DEN AF DİLEMEK İÇİN ONA ELİNİ UZATIR JEY KABUL EDER VE JİMMY'NİN KALKMASINA YARDIM EDER ANCAK JİMMY BUNU YAPTIKTAN SONRA JEY'E BİR SUPERKİCK YAPIYOR VE USO SPLASH YAPAMIYOR!!! JEY KURTULUYOR BİR SUPERKİCK ARDINDAN USO SPLASH İLE JEY MAÇI BİTİRİYOR.

Kazanan: Jey Uso (11:05)

****

Six-Woman Tag Team Maçı
Jade Cargill, Naomi & Bianca Belair vs. Damage CTRL


Naomi ve Asuka aksiyona başlıyor. Zil çalıyor ve ikisi lock uplarla maça başlıyor. Asuka ringe girer, ancak Naomi ikisini de çift dropkick ile yere serer. Köşedeki Sane'ye ikinci bir dropkick atıyor ve ardından Sane'ye bir split leg drop yapıyor. Sane'ye aprondan bir tekme atar ve sonra turnbuckle'a çıkar. Kai, hakemin dikkati dağılmışken onu tepeden aşağı gönderir, ardından en üst ipten bir elbow drop yapıyor. Asuka maça girer Naomi daha sonra apronda Kai ve Sane'ye bir Stunner indirir, ardından Kai'yi taglar. Belair oyuna girer ve Kai'ye bir dropkick yapar, ardından Asuka'ya bir backbreaker vurur ve Sane'ye bir supleks yapar. Asuka ve Sane'yi köşede üst üste vuruyor, ardından onlara yumruklar atıyor. Belair, Kai'ye bir gutbuster, Asuka'ya bir spinebuster ve Kai ve Asuka'nın üstündeki Sane'ye bir Military Press yapıyor. Ardından üç kadına da turnbuckle'dan splash yapıyor tuşa gidiyor ama hepsi atıyor. Sane maca giriyor, ardından Asuka'yı taglıyor. Sane ve Asuka, Belair Sane'yi omuzlarına alır ama Asuka onu kurtarır. Ardından Belair'in üzerine Mavi boyayı tükürmek ister ama yanlışlıkla Sane'ye TÜKÜRÜYOR. Naomi Sane'yi yere serer ve Belair SAÇIYLA ASUKA'YI KIRBAÇLAR. BU SIRADA JADE CARGİLL KAİRİ'YE JADED YAPIYOR TUŞA GİDİYOR MAÇI TAKIMINA KAZANDIRIYOR.

Kazanan: Jade Cargill, Naomi & Bianca Belair (8:05)

****

Kıtalararası Şampiyonluğu Maçı
GUNTHER (ş) vs. Sami Zayn


Lock up ile maç başlıyor. Zayn, Gunther'a ard arda chop vuruyor, ardından köşede ona yumruklar yağdırıyor. Zayn iplerden uçmak istiyor ama Gunther onu yakalıyor ve bir german suplex yapıyor. Zayn'in göğsüne bir chop ve bir tekme vuruyor, ardından yüzüne bir bigboot indirir ardından bir bodyslam yapıyor Gunther. GUNTHER, Zayn'e bir çift aparkat indirir, ardından köşede bir clothesline vurur ve onu Zayn Gunther'a karşı koymayı başarıyor bir tekme atıyor Zayn daha sonra gunther'ı bir clothesline ile yere seriyor ve Half Nelson supleks vuruyor. GUNTHER AYAĞA KALKIP BİR ANDA ZAYN'A CLOTHESLİNE VURUYOR. Zayn, GUNTHER'a bir Tornado DDT uygular ancak GUNTHER bir Sleeper'a yapıyor ona. Zayn ayağa kalkmayı başarır ancak GUNTHER bir german suplex ile karşılık verir. Zayn Gunther'ı köşeye itmeyi başarır ve Exploder suplex yapıyor! Gunther'dan da bir dropkick geliyor ardından GUNTHER'DAN BİR POWERBOMB GELİYOR! 1! 2! ZAYN ATTI! GUNTHER, Zayn'e bir tekme atar ama Zayn buna Helluva Kick ile karşılık verir!!!! Zayn tuşa gidiyor ama Gunther 2'de atıyor! GUNTHER bir çift powerbomb yapar ve tuşa gider ama Zayn bozuyor. GUNTHER kalabalığın arasında Zayn'in eşi Khadijah'yı görür, GUNTHER daha sonra Khadijah'nın yüzüne tekrar bakmaya devam ettikten sonra bir powerbomb vuruyor. Turnbuckle'a çıkar ve bir sıçrama yapar, ardından tekrar yukarı tırmanır ve ikinci bir sıçrama yapar. GUNTHER BİR SPLASH DAHA YAPACAKKEN ZAYN AYAĞA KALKIYOR TEPEDEN BİR BRAİNBUSTER YAPIYOR OFFFFF SAMİ ZAYN AĞABEYİM SEN MİSİN KARIMLA UĞRAŞAN DİYOR HELLUVA KİCK'İ DE ÇAKIYOR VE TUŞA GİDİYOR!!! 1! 2! 3!!!!!


Kazanan ve yeni kıtalararası şampiyonu: Sami Zayn (15:30)

****


Main Evente geçiyoruzzzz!!!!!!!!!

Takım Maçı
Seth "Freakin" Rollins & Cody Rhodes vs. Roman Reigns & The Rock



Birbirleriyle bakışıyorlar ve Roman ve Seth maça başlıyor. Lock uplar ile başlıyorlar bir anda hızlanıyorlar ve Cody ringe girmek istiyor seth el veriyor. Cody şimdi roman ile ringde. Roman üstün başlıyor ard arda darbelererle. Bir süre sonra Seth ve Rock maça giriyor. Rock Seth'i yumrukluyor tekmeliyor seyircilere oynuyor rock. Çok sıkıcı geçiyor şu an. Cody ringe giriyor seth çıkıyor. Cody Rock'ın bir süre kafasına vurduktan sonra seth giriyor ringe roman da giriyor ama roman'ı yere seriyorlar. Şimdi ayağa kalkıp bakışıyorlar birbirleriyle ve bir anda dalıyorlar. Ringin dışına çıkıyorlar. Seth rock'ı prime içeceklerinin olduğu yere yapıştırıyor. Ve dev prime şişesiyle kafasına vuruyor. Seth rock'ı seyircilerin arasına atıyor. Oradaki masalara rock'ın kafasını vuruyor. Bu sırada Cody ve roman girişe kadar gitmişler ve Cody Roman'a suplex yapıyor. Seth ise rock'ı ringe atıyor. Seth ringe girecekken Roman ayağından tutup çekiyor. Rock, Rollins'i ringin demirine vuruyor ringde. Rollins'in yaralı dizine Tek Bacak Boston Crab kilitliyor. Rollins kurtuluyor Reigns'i ringin dışına doğru clothesline yapıyor Rollins'de gidiyor Rock tutuyor ve Rollins'i ring basamaklarına çarptırıyor. Maç genellikle böyle geçiyor çok sıkıcı ve yavaş geçiyor. Mama Rhodes kameralara geliyor.Rhodes, The Rock ringe geri döndüğünde ağırlık kemerini almayı başarır, ancak kemer elinden düşer ve hakem kemeri ringin dışına koyar. Rock bir spinebuster yapar ve ardından People's elbow yapmak ister Rhodes bundan kaçınır ve Cody Cutter!!!! ardından Cross-Rhodes'ı indirmeye çalışır ama REİGNS ORTAYA ÇIKIYOR VE SUPERMAN PUNCH VURUYOR. ROMAN SPEAR YAPMAK İSTİYOR ROCK'A AMA ROLLİNS RHODES'U YOLDAN ÇEKER VE ROMAN YANLIŞLIKLA ROCK'A SPEAR VURUYOR!!!!Rollins ve Rhodes daha sonra Reigns ve The Rock'a çifte Pedigree yapıyorlar ama rock ve roman atıyor. Bir süre sonra Rock spiker Masasınını boşaltıyor. Rock, Rhodes'un üzerine su tükürür ve ardından onu bir Rock Bottom ile İspanyol anons masasından İngiliz anons masasına çarptırmaya çalışır. Rollins bunu yapmasını engellemek için Rock'ın bileğini tutar ve CODY ROCK'A SPİKER MASASINA ROCK BOTTOM YAPIYOR. BUR SIRADA İSE ROMAN SETH'E SPEAR YAPIYOR BARİYER KIRILIYOR. CODY ROCK'U RİNGE SOKUYOR AMA ROMAN GELİYOR CODY ONA ÜÇ CROSS-RHODES YAPAR AMA CODY ELİNE ALDIĞI KEMERLE CODY'E VURUR. ROMAN BİR SPEAR VURUYOR CODY'E ARDINDAN ROCK GİRİP PEOPLE'S ELBOW YAPIYOR VE TUŞA GİDİYOR MAÇI TAKIMINA KAZANDIRIYOR.

Kazanan: Roman Reigns & The Rock (44:35)

2. gece roman vs. cody maçı Bloodline rules olacak. ilk gece bu görüntülerle sona eriyor.

1714762235093.png

WrestleMania XL 1. Gün Şov Değerlendirmesi

En Beğendiğim Maç: Sami Zayn vs. Gunther

En Beğenmediğim Maç: Jey Uso vs. Jimmy Uso

Şov Hakkında düşüncem: Yeterli bir şovdu. Merdiven maçı ve Kıtalararası kemeri maçı kurtardı şovu yoksa kesinlikle sınıfta kalırdı. Main Event'in sıkıcı geçeceğini biliyordum zaten ama bu kadarını da beklemiyordum. Jey vs. Jimmy maçı da beklentiyi karşılamadı.

Genel Olarak Şova Puanım:
5/10

WrestleMania XL 2. Gün İncelemesi

Stephanie McMahon Wresltemania'yı açan isim oluyor! Ringe girip hoş geldiniz diyor.

****

Dünya Ağırsiklet Şampiyonluğu Maçı
Seth ''Freakin'' Rollins (ş) vs. Drew McIntyre


MAÇ BAŞLAR BAŞLAMAZ MCINTYIRE'DAN CLAYMORE! 1! 2! SETH ATTI! DREW BİR CLAYMORE İÇİN DAHA HAZIRLANIYOR AMA SETH RİNGİN DIŞINA GİDİYOR. Drew ringin dışında seth'e suplex yapıyor. Seyircilerin telefonuyla çekiyor Seth'i. Drew seth'e bir suplex daha yapıyor. Drew Cm punk ile BAKIŞIYOR SETH DREW'İ TUTUYOR VE PEDİGREE!!! SETH RİNGE GİRİYOR. HAKEM DREW İÇİN SAYIYOR AMA DREW HEMEN GİRİYOR SETH STOMP YAPIYOR DREW 2'DE ATIYOR. Seth Pedigree yapmak istiyor drew üstünden atıyor. İKİLİ YUMRUKLAŞIYOR DREW'DEN BİR KAFA GELİYOR ARDINDAN NECKBREAKER DREW'DEN BİR CLAYMORE GELECEKTİ AMA SETH TUTUP POWERBOMB YAPIYOR ARDINDAN PEDİGREE ARDINDAN DA STOMP!!! 1! 2! DREW ATTI!!!! maç sakinleşmeye başlıyor bir yerden sonra seth roll up yapıyor olmuyor drew Claymore'u vuruyor 1! 2! Seth attı! Drew ringin dışında çıkıp spiker Masasınını boşaltıyor SETH'İ TUTUP POWERBOMB YAPMAK İSİTYOR SETH ENGELLİYOR VE STOMP YAPIYOR MASALARIN ÜSTÜNDE! SETH RİNGE ATIYOR DREW'İ AMA DREW'DEN ANİDEN BİR CLAYMORE! 1! 2! SETH ATIYOR!!!! DREW BİR CLAYMORE DAHA VURUYOR 1! 2! 3!!!!!!!

Kazanan ve Yeni Dünya Ağırsiklet Şampiyonu: Drew McıntyIre (10:30)

Maçtan sonra Drew McIntyre Cm punk'ın olduğu masaya çıkıyor punk'ın üzerine gidiyor.

CM PUNK DREW'İN AYAĞINDAN TUTUP MASAYA YAPIŞTIRIYOR DAMİAN PRİEST RİNGE GELİYOR. CASH İN GERÇEKLEŞİYOR.

Dünya Ağırsiklet Şampiyonluğu
Drew McıntyIre (ş) vs. Damian Priest


DAMİAN PRİEST!!!!!!!!!!!! DAMİAN RİNGE ATIYOR DREW'İ TUTUP SOUTH OF HEAVEN VURUYOR VE KEMERİ KAZANİYORRRRRRR!!!!

Kazanan ve Yeni Dünya Ağırsiklet Şampiyonu: Damian Priest (0:09)

Biseksüel Undertaker Kemeri Kazanıyor

1714762972134.png

****

Bubba Ray Dudley geliyor özel hakem olarak.

Six-Man Tag Team Philadelphia Street Fight
Bobby Lashley & The Street Profits vs. Final Testament


Maç başlıyor. Final Testament dışarıya çekiliyor. Angelo Dawkins ve Montez Ford bir masa kurar ancak Akam ve Rezar tarafından ezilirler. Final Testament Kendo Sticks'i aldı. Üç adam da Bobby Lashley'i Kendo Sticks ile dövdü. Karrion Kross bir sandalye kurar ve sandalyeye bir Neckbreaker vurur. Akam ve Rezar, Dawkins'i sopalarla dövdü. Ford üst ipten atlar ve havada bir sopayla darbe alır. Akam ve Rezar, Ford ve Dawkins'e Powerbomb vurdu. İki adamı üst üste yığarlar ve Kross tuşa gidiyor ama ama B-Fab ayırıyor. Scarlett B-Fab'e saldırır ve iki kadın ringin dışında kavga eder. Lashley Kross'a saldırır. Lashley, Kross'a büyük bir Belly-To-Belly yapar. Dawkins ringin dışına Akam ve Rezar'ı atıyor. Montez Ford ringin dışına atlayış yapıyor! Lashley, Kross'u sandalyeyle dövüyor. Lashley sandalyeye bir Uranage vuruyor. Lashley Hurt Lock YAPIYOR ŞİMDİ AMA SCARLETT KENDO STİCK İLE LASHLEY'E VURUYOR HURT LOCK'U BOZUYOR. B-Fab, Scarlett'e bir Pump Kick vuruyor. Karrion Kross, Lashley'e Saito Suplex vurur. Kross bir sandalye kurar KrosS Bubba Ray ile tartışıyor. Bubba gözlüklerini takıyor. Lashley, Kross'a spear vuruyor. MONTEZ VE ANGELO MASA GETİRİYOR KROSS'U YATIRIYOR VE MONTEZ FORD TURNBUCKLE'A ÇIKIP FROG SPLASH YAPIYOR!!!!! TUŞA GİDİYOR 1! 2! 3!!!!

Kazanan: Bobby Lashley & The Street Profits (8:35)

****

AJ Styles vs. LA Knight


Maç başlıyor Styles Knight'ı Knight Styles'ı dışarı gönderiyor ve baseball slide yapıyor. İkisi de ringin dışında Knight, Styles'ı anons masasına defalarca çarpıyor. İki adam da ringe geri döner ama Styles atağa geçer ve knight'o yumruklar Styles üstünlüğü kullanır ve Knight'ın bacağına vurmaya başlar. Knight karşılık vermeye çalışır ama Knight ringin etrafında topallayarak yürürken Styles Knight'ın bacağına saldırmaya devam eder. La Knight bir kneebreaker ile karşı koymayı başarır clothesline'ın ardından Knight bir Russian Leg Sweep vuruyor. Styles köşeye çekilir, Knight ona defalarca tekme atar ve ardından running knee!! Knight çıkıyor iplere Tornado DDT! Knight, Styles'ı kaldırıp Turnbuckle'a çıkarıyor Styles bir anda SUPERPLEX! ARDINDAN GERMAN SUPLEX! Styles turnbuckle'a çıkar ama Knight toparlanır ve tekrar saldırıya geçer. Knight üst ipte Styles'ı yumruklar ve kafasını ısırır. Knight bir Super Backdrop yapar ama Styles gözlerini tırmıklar. Knight toparlanır ve german suplex vurur. Maç tuş denemeleriyle devam ediyor. İkili ringin dışında Styles Knight'ı ringe geri getiriyor. Styles turnbuckle'a çıkıyor 450 splash yapıyor ama Knight dizlerini kaldırıyor!! Karşılıklı yumruklaşıyorlar. Knight ivme kazanır ama Styles bir Pele kick ile bunu engeller. Knight şimdi Phenomenal Forearm'dan kaçmayı başarıyor! LA KNİGHT BFT YAPMAK İSTİYOR STYLES ENGELLİYOR VE PHENOMENAL FOREARM İÇİN HAZIRLANIYOR!!! FAKAT LA KNİGHT ENGELLEYİP BİR BFT VURUYOR TUŞA GİDİYOR VE MAÇI KAZANDIRIYOR.

Kazanan: LA Knight (12:25)

****


Bir sonraki Suudi Arabistan etkinliğini duyuran bir video oynatılır. Cuma günü yapılan 2024 WWE Onur Listesi Giriş Törenini özetleyen bir video oynatılır. 2024 Sınıfı hayranlara takdim ediliyor. Thunderbolt Patterson'a Gerald Brisco eşlik ediyor. Bull Nakano'nun elbisesiyle uyumlu mınçıkaları var. Paul Heyman, Reigns'in unvan kemerini taşıyarak ECW tema şarkısıyla dışarı çıkıyor.

****

Birleşik Devletler Şampiyonluğu Maçı
Logan Paul (c) vs. Randy Orton vs. Kevin Owens


Logan Paul hemen ringin dışına çıkıyor. Orton ve Owens Paul'u yumrukluyor. Sırayla Paul'u anons masasına vuruyorlar. Herkes ringe geri döner ve Orton ile Owens arasındaki ittifak neredeyse bozulur ama Paul'a vurmaya geri dönerler ve dostlukları yeniden canlanır. Orton paul'a clothesline vuruyor Owens'dan da Senton geliyor tuşa gidiyorlar ama logan Paul atıyor. Logan'ı dövmeye geri dönmeye karar verirler ancak ORTON BİR RKO VURMAYA ÇALIŞIYOR OWENS KARŞI KOYUYOR VE YUMRUKLAŞIYORLAR. LOGAN PAUL TOPARLANIYOR BU ESNADA. Paul, Owens'ın üstüne çıkıyor ve onu yumrukluyor. Paul, Orton'a vuruyor. Logan kalabalığa oynuyor. Paul, Owens'ın kafasını defalarca turnikeye çarpıyor. Paul dikkatini Orton'a çevirir ama Owens, Paul'e bir Superkick vuruyor. Ardından Owens turnbuckle'a çıkıyor ve swanton bomb yapmak istiyor fakar Paul karşı koyuyor. Logan ve Randy yumruklaşıyor. Orton, Paul'ün gözlerine yumruk atıyor ve onu ringin dışına gönderiyor. Orton, Owens'ı lariatla yere seriyor. Orton bir powerslam vuruyor. Orton bir Hangman DDT yapmak istiyor Owens'a ama Paul gelip bozuyor. ŞİMDİ ORTON İKİSİNE BİRDEN HANGMAN DDT YAPIYOR! ORTON LOGAN PAUL'A RKO YAPMAK İSTİYOR AMA PAUL KARŞI KOYUYOR. Owens Orton'a superkick atıyor. Owens, Paul'e Avalanche Powerslam vuruyor. OWENS VE ORTON YUMRUKLAŞMAYA BAŞLADI VE ORTON'DAN RKO GELİYOR!!!! LOGAN PAUL MUŞTA ÇIKARIYOR ORTON MUŞTAYI KAPIYOR. ORTON MUŞTAYI HAKEME VERİYOR. ORTON PUNT KİCK İÇİN HAZIRLANIYOR. PRİME ŞİŞESİ MASKOTU LOGAN'I RİNGİN DIŞINA ÇEKİYOR. ISHOWSPEED MASKOTTAN ÇIKIYOR. ORTON RİNGİN DIŞINDA ÇIKIP ISHOWSPEED'E TEKME ATIYOR ARDINDAN ORTON, ISHOWSPEED'İ PRİME KOSTÜMÜNDEN ÇIKARIR.

1714763240052.png

ORTON SPEED'İ MASAYA YATIRIYOR. ORTON ISHOWSPEED'E HAVLAR VE MASANIN ÜZERİNE RKO!!!!! Logan Paul Orton'ı ringe geri gönderiyor ardından Turnbuckle'a çıkıyor ama Orton bir Frog Splash'ten kaçıyor. Owens, Paul'e bir Pop Up Powerbomb vuruyor!! Owens, Orton'a bir Stunner yapıyor!!! Owens, Orton'ı ayağa kaldırıyor. Orton, Pop Up Powerbomb'a RKO ile karşılık veriyor!!!!! LOGAN PAUL ORTON'U RİNGİN DIŞINA ATIYOR ARDINDAN TURNBUCKLE'A ÇIKIP OWENS'A FROG SPLASH YAPIYOR TUŞA GİDİYOR 1! 2! 3!!!!

Kazanan ve hâlâ şampiyon: Logan Paul (17:40)

****

WWE Kadınlar Şampiyonluğu Maçı
IYO SKY (ş) vs. Bayley


İki kadın başlamak için birbirlerinin etrafında dönüyor. Bayley, Iyo'yu köşeye itiyor. Iyo ring kenarına çekiliyor. Iyo ringe geri dönüyor. Iyo, Bayley'i saçından tutup fırlatıyor. Bayley ringin dışına çıkıyor. Bayley ringe geri dönüyor. Boğuşuyorlar. Ringin dışına yuvarlanıyorlar. Karşılıklı yumruklaşıyorlar. Sky, Bayley'i aprona çarpıp ringe geri fırlatıyor. Sky, Bayley'i düşürüyor. Bayley ring kenarına çekiliyor. Bayley Turnbuckle'a çıkıyor ve Sky'ı tope suicida ile yere seriyor. İkili ayakta Bayley karşılık vermeye çalışır ama Sky bir Dragon Screw vurur. Sky üstünlüğünü koruyor. Sky, Bayley'i yuvarlıyor ve karnına sert bir darbe indiriyor. Ringin dışındalar şimdi Karşılıklı yumruklaşıyorlar. Sky sert bir darbeyle üstünlüğü ele geçiriyor. Bayley Sky'ı barikatın üzerine fırlatıyor. Sky karşılık vermeye çalışır ama Bayley karşı koyar ve Sky'a aniden bir spinebuster! Bayley tuşa gidiyor fakat sky atıyor. Bayley kaldırıyor fakat Sky german suplex yapıyor. Iyo şimdi turnbuckle'a çıkıyor ve BİR MOONSAULT DENİYOR ANCAK BAYLEY DİZLERİNİ KALDIRIYOR! . Iyo Sky STF YAPMAK İSTİYOR BAYLEY KARŞI KOYUYOR. BAYLEY BAYLEY TO BELLY'YE VURUYOR TUŞA GİDİYOR AMA SKY ATIYOR! BAYLEY ROSE PLANT YAPMAK İSTİYOR AMA SKY KARŞI KOYUYOR İKİLİ YUMRUKLAŞIRKEN SKY'DEN DOUBLE UNDERHOOK BACKBREAKER!!! İYO SKY ŞİMDİ TURNBUCKLE'A ÇIKIYOR MOONSAULT YAPIYOR BAYLEY KURTULUYOR VE ROSE PLANT YAPMAK İSTİYOR BU SEFER SKY KARŞI KOYUYOR. BAYLEY LARİAT YAPIŞTIRIYOR ARDINDAN SUPLEX VE BAYLEY TURNBUCKLE'A ÇIKTI ELBOW DROP!!! ARDINDAN HEMEN ROSE PLANT VE BAYLEY TUŞA GİDİYOR!!! 1
! 2! 3!!!!

Kazanan ve Yeni WWE Kadınlar Şampiyonu: Bayley (14:20)

*****


YILLARDIR ASIRLARDIR BEKLEDİĞİMİZ MAİN EVENT'İN VAKTİ GELDİ.

Tartışmasız WWE Evrensel Şampiyonluğu Maçı
Roman Reigns (ş) vs. Cody Rhodes


Maç başlıyor Cody roman'ı iplere gönderiyor fakat Roman'dan clothesline geliyor. Cody hemen kalkıyor. Roman gönderiyor şimdi cody bir tokat atıyor ardından roman'ı ringin demirine vuruyor ve roman ringin dışında gidiyor. Cody de gidiyor ve Cody ringin altından masa çıkarıyor. Ringe koyduğu sırada Roman tekmeyi yapıştırıyor Cody'e ve roman masayı alıp tekrar ringin altına sokuyor. Cody tutuyor roman'ı çelik basamaklara vuruyor ardından ringe sokuyor. Roman ringin dışına gidiyor tekrar cody onu tutmak istiyor ama Roman Kendo stick çıkarıyor Cody'nin kafaya vuruyor!! Ardından ringe girip Cody'e ard arda vurmaya başlıyor. Roman bir kez daha vurmak istiyor cody engelliyor ve kendo sticki eline alıyor vurmak istiyor Roman kaçıyor. En son çelme takıyor roman düşüyor ve Cody Figure Four Leglock bağlıyor! Roman bozmayı başarıyor! Roman tekmeliyor şimdi cody'i ringin dışında gönderiyor ve seyircilerin arasına atıyor. Şimdi yumruklaşıyorlar ve oradaki masaya vuruyor cody'i çıkarıyor ve masanın üstünde suplex yapmak istiyor OLMUYOR CODY YAPIYOR SUPLEX'İ. Cody tekrar ringe götürüyor romanı'i iplerden sekiyor roman tutuyor ve powerbomb Roman'dan! Roman tutuyor bir suplex fakat codu atıyor. Roman kaldırıyor fisherman suplex yapıyor cody tekrar atıyor. YUMRUKLAŞIYORLAR ŞİMDİ CODY SUPERKİCK VURUYOR ROMAN TEKME ATIYOR CODY TEKRAR SUPERKİCK ROMAN TEKME ŞİMDİ İKİSİ BİRDEN CLOTHESLİNE VURUYOR VE İKİSİ DE YERDE. ŞİMDİ TEKRAR YUMRUKLARA BAŞLADILAR CODY ÜSTÜN ÇIKTI VE POWERSLAM YAPTI ARDINDAN ROUNDHOUSE KİCK!!! CODY TEKRAR İPLERE ZIPLIYOR ROMAN TUTUYOR ONU VE CROSS RHODES!!! ROMAN TUŞA GİDİYOR 1! 2! CODY ATIYOR. ROMAN SUPERMAN PUNCH VURMAK İÇİN KOŞUYOR FAKAT CODY ENGELLİYOR YUMRUKLUYOR. Roman ringin dışında gidiyor cody spiker Masasınını boşalıyor. ROMAN CODY'E LOW BLOW YAPIYOR. CODYNİN TAŞAKLAR GİTTİ. ROMAN TUTUYOR CODY'İ MASANIN ÜSTÜNE POWERBOMB!!! RİNGE ATIYOR SUPERMAN PUNCH!! ROMAN TUŞA GİDİYOR 1! 2! CODY ATIYOR. ROMAN SPEAR İÇİN KOŞUYOR CODY İPLERE ZIPLIYOR CODY CUTTER!!!! CODY TUŞA GİDİYOR 1! 2! ROMAN ATIYOR. CODY ŞİMDİ ROMAN'A SPEAR VURUYOR!!!! 1! 2! ROMAN ATTI. CODY ROMANI TUTUYOR CROSS RHODES! BİR KEZ DAHA YAPACAKKEN JİMMY USO GELİP SUPERKİCK VURUYOR!!!! JEY USO'NUN MUZİGİ DUYULUYOR VE RİNGE DOĞRU GELİRKEN JİMMY ONA KOŞUYOR JEY JİMMY'YE RAMPANİN AŞAĞISINA DOĞRU İTİYOR. ROMAN CODY',E ROLL UP YAPIYOR BU SIRADA BAŞARISIZ. ROMAN SPEAR YAPIYOR 1! 2! CODY ATTI. BİR SÜRE SONRA CODY 3 KEZ CROSS RHODES YAPIYOR 3.YÜ YAPMADAN ÖNCE SOLO SİKOA GELİYOR VE SAMOAN SPİKE VURUYOR. ROMAN'I CODYNİN ÜSTÜNE KOYUYOR 1! 2! ROMAN ATTI. SOLO SİKOA SAMOAN SPİKE VURURKEN ROMANDA SPEAR YAPIYOR TEKRAR TUŞA GİDİYOR 1! 2! CODY ATTI BU SIRADA JOHN CENA GELİYOR!!!!!!! CENA ROMAN'A AA YAPIYOR SPİKER MASASINI BOŞALTIYOR VE SOLO SİKOYI YAPIŞTIRÜYOR!!!!! THE ROCK'UN MÜZİĞİ DUYULUYOR VE RİNGE DOĞRU GELİYOR. RİNGE GELİYOR JOHN CENA İLE BAKIŞIYOR VE ROCK BOTTOM'U YAPIŞTIRIYOR!!!!

SİERRA
HOTEL
INDİA
ECHO
LİMA
DELTA

THE SHİELD MÜZİĞİ DUYULUYOR!!!!! SETH ROLLİNS GELİYOR AMA ROMAN ONA SUPERMAN PUNCH VURUYOR!!! THE ROCK THE ROCK CODY'E BAKIYOR VE GONG!!!!! ANANI AVRADINI ANANI AVRADINI NOLUYO OLMMMMMMM THE UNDERTAKER!!!!!!!!!!!!!!! UNDERTAKER ROCK'A CHOKESLAM VURUYOR!!!!!!! VE ORTADAN KAYBOLUYOR. ROMAN ŞİMDİ RİNGDE ELİNE SANDALYEYİ ALDI SETH'E VURDU BU SIRADA CODY 3 KEZ CROSS RHODES YAPTI VE TUŞA GİTTİ!!!!!

1!
FINISH!
2!
THE!
3!
STORY!!!!!!!!

CODY KAZANİYORRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR HİKAYE BİTİYOR KABİLE BİTİYOR HER ŞEY BİTİYOR YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYORRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR
ÇOK İYİDİ COK!!!

Kazanan ve Yeni WWE Undistputed Universal Şampiyon: Cody Rhodes!!! (33:25)

Tüm Güreşçiler ringe geliyor Cody'i tebrik ediyorlar. Triple h ve CM Punk'da gelip tebrik ediyor. Şov bu görüntülerle sona eriyor.

1714763629468.png

WrestleMania XL 2. Gün Şov Değerlendirmesi

En Beğendiğim Maç: Tartışmasız WWE Evrensel Şampiyonluğu Maçı

En Beğenmediğim Maç: İyo Sky vs. Bayley

Şov Hakkında Düşüncem:

Baştan aşağı çok iyi bir şovdu. WrestleMania dediğin budur işte. Açılış maçından başlayayım çoğu kişi maçı beğenmemişti ama Seth Rollins sakat olmasına rağmen çok iyi bir performans sergiledi ve yeterli bir maçtı hızlı geçmesini de beğendim ben zaten sonucu çok belliydi. Maçtan sonra punk ile yaşadıkları Drew'in çok iyiydi. Cash in çok mantıklı oldu cidden daha da kullanılacak yer olmazdı güzel kapattılar. Birleşik Devletler maçında İshowspeed'in gelmesi eğlenceliydi arada gelsin. La Knight vs. Styles maçı ortalamanın bir tık üstüydü aşırı iyi de değildi yani yeterliydi.

Şimdi gelelim Cody vs. Roman'a...

Geçen sene gerçekleşen o maçtan sonra bu iş böyle toparlanırdı hakkını verdiler. Bu hikaye anca böyle biterdi ki hikaye yeni başlıyor zaten. 40 yıllık WrestleMania'ya yakışan efsaneler geldi. Jey Uso'nun maçı etkileme güzel bir detaydı. Mesela çoğu kişi Stone Cold gelse daha iyi olurdu dedi ama bence Undertaker daha mantıklı oldu. Çünkü şovun konsepti Çan ve çan ile alakalı hiç bir şey yok. Roman'ın hikayesini bitirirken son darbeyi Undertaker'ın vurması o açıdan iyi oldu şovun konseptine uydu yani. Her şeyiyle muazzam maç muazzam şov diyecek bir şeyim yok.

Şova Puanım:
10/10
 
Anasayfa Üst Alt

Kolay Giriş Yapın: