Z Kuşağında Tanrı İnancı Son 5 Yılda %45’e Yükseldi

Hülya Avşmaz

Punk's First WMME Slayer
Konular
711
Beğeni sayısı
1,371
PG Nakit
785
Favori Güreşçi
Seth ''Punk's First WMME Slayer'' Rollins
RPG Karakteri
Enzo Amore
Rasgele 100 tane 2000 sonrası doğan çocuğu alıp düzenli olarak “Tanrıya inanıyor musun?” diye mi sordunuz? Hadi bu bile çok saçma da en azından bunu yaptınız mı yoksa komple sallamasyon mu?

KALKTI!!!!

Ne Zaman?
Konular
78
Beğeni sayısı
6,402
PG Nakit
2,415
Favori Güreşçi
John Cena
Eskiden illuminatiden bahsedince alay ederlerdi. Şimdiyse o gün anlatılan çoğu şeyin teker teker su yüzüne çıktığını görüyoruz. İsimlere takılmayın. İster illuminati diyin, ister elitler. Şu bir gerçek ki siyonist & satanist aşağılık insanlar yönetiyor dünyayı. Pandemi, hızla artan ölümcül hastalıklar, yiyecek içecek her şeyin doğadan koparılıp yapaylaştırılması, soykırımlar, savaşlar... Tüm bu sistematik kötülükleri Tanrı'ya inanmayanlar tasarlamıyor. Tanrı'yı bilip meydan okuyanlar yapıyor. Aklı olan da sorguluyor haliyle ama sorgulamanın da bir adabı var. 'AKP İslam'ı referans alıyor. AKP kötü. O zaman İslam kötüdür." tepkiselliğiyle felsefeye giriş dersinde sınıfta kalırsınız anca. Adam elini cebine sokmuş "hayatın anlamı yok yaa, her şey anlamsız yaaa, Tanrı yok." diyor; sonra geliyor bana nasıl davranmam gerektiğini dikte ediyor. "Beyfendi bu söylediğiniz nefret suçudur. Hayır götünü başını açanlara saygı duymak zorundasınız." Felsefe yapacaksan şekilci yapmayacaksın. Samimi olacaksın. Nietzsche gibi olacaksın. Ahlak konusu en kritik konudur. Görmezden gelinir. Tanrı yoksa ahlak denen kavramın mutlak bir dayanağı da yoktur. Bana nasıl davranacağımı dikte eden şey ne? Aynı benim gibi doğup bir gün ömrünü tüketecek olan evren mi? Yine yok olmaya muhtaç doğa yasaları mı? 10 bin yıl önceki atalarımın penisinin keyfi mi? Yoksa bizzat keyfim mi? Eğer keyfimi seçiyorsam neden kendi kendime kurallar koyup bunlara sımsıkı sarılayım? Bunun 'birazdan nefesimi 25 dk boyunca tutacağım' takıntısından ne farkı var? Bunların hepsi geçici şeylerdir. Travmaların, insanları daha varoluşçu yapmak gibi iyi yönleri var.

Prophet

VİZYONER
Konular
133
Beğeni sayısı
173
PG Nakit
400
Favori Güreşçi
Bron Breakker
1
Bu tarz araştırmaları saçma ve çok da başarılı olabileceğini düşünmüyorum. Aynı zamanda da tanrıdan uzaklaşılmanın 2 sebebi var.

1- AKP iktidarı
2- Sekülerleşen hayat

satriale

konsantrasyon
Konular
163
Beğeni sayısı
693
PG Nakit
425
Favori Güreşçi
Steve Austin ve mOx
RPG Karakteri
Matt Morgan
Bu araştırmanın kaynağını bulamadım. Aynı cümle ile bir sürü sayfa haber olarak girmiş ama zaten şu anki gençler bizim nesilden daha muhafazakar, daha dindar. Hal ve hareketleri vandal, suça sürüklenmiş mallar gibi ama çoğuna sorsan evet Müslümanım derler. Cidden bu yaş grubuna bir araştırma yapılsa oran düşündüğümüzden daha yüksek çıkar. Ekstra olarak şu an çoğu insanın belli bir amacı olmadığı için ve hayat amaçlarını kaybettiği için bir Tanrı figürüne ihtiyaç duyuyor. Kadınlarda bu yöneliş daha çok tarot, falcılık olurken erkeklerde dine ve Allah'a yönelme oluyor. Müslüman olmalarına gerek yok. Deizm ile de açıklanabilir bu durum.

Uncle Junior

sekkusu yaritai
Konular
42
Beğeni sayısı
755
PG Nakit
190
Favori Güreşçi
The Undertaker
Şimdi şöyle, aşırı dinci bölgeler çok çocuk yaptığı ve medeni bölgelerde doğum oranları düşük olduğu içün, din zaten öyle bi anda yok olmaz. Kademe kademe yok olacak, birkaç kuşak daha sözleri dinlenir sonra mite dönüşürler. Deizm varlığını sürdürür onda bi sıkıntı olmaz. Araştırmadan bağımsız söylüyorum.

KALKTI!!!!

Ne Zaman?
Konular
78
Beğeni sayısı
6,402
PG Nakit
2,415
Favori Güreşçi
John Cena
Şimdi şöyle, aşırı dinci bölgeler çok çocuk yaptığı ve medeni bölgelerde doğum oranları düşük olduğu içün, din zaten öyle bi anda yok olmaz. Kademe kademe yok olacak, birkaç kuşak daha sözleri dinlenir sonra mite dönüşürler. Deizm varlığını sürdürür onda bi sıkıntı olmaz. Araştırmadan bağımsız söylüyorum.
Aynen sonra herkes sonsuza dek mutlu mesut yaşamış. 😎🤙

Anasayfa Üst Alt
Tema Rengi