O meşhur gece... Vengeance 2007... Yıllar geçmesine rağmen ana akım medyada bile zaman zaman gündeme gelen, Chris Benoit'nin ailesiyle birlikte kendisini ölüme sürüklediği aile trajedisinin yaşandığı gece. Herkesin bildiği üzere o gece Chris Benoit, CM Punk ile ECW Dünya Ağırsiklet Şampiyonluğu için karşılaşacaktı. Fakat Benoit o gece gelmeyince yerine John Morrison (o dönemki ismiyle Johnny Nitro) maça dahil edilmiş ve dönemin şampiyonu CM Punk'ı mağlup ederek yeni ECW Dünya Ağırsiklet Şampiyonu olmuştu. Morrison, yakın zamanda Chris Van Vilet'e verdiği demeçte o gecenin kendisi adına nasıl geçtiğini anlatmış:
"Vengeance 2007'deyiz, herkes orada değildi. Bu bir pay-per-view etkinliği, ama ben oradayım. ECW kadrosu bu etkinlikte pek temsil edilmiyordu. Çağrı saati, sanırım saat 14:00'tü.
"Ben yedekteydim. O şekilde booklanmıştım, belki bir dark match yapardım, bilmiyorum. Saat aşağı yukarı 13:00 civarı, her şey yolunda. Ben kantindeyim. Saat 15:00 civarında, Chris Benoit'in gelmediğini duydum ve eğer gelmezse, onun yerine geçmem gerekebilirdi. Tamam, ama elbette gelecektir, Chris bu yani gelir.
"Saat 4:30-5 gibi, ben ve Mordecai (Kevin Thorn) "yetenek ilişkileri" bölümüne çağrıldık ve bize 'Hey, Chris Benoit'e ulaşamıyoruz. Burada değil, ve 1-2 saat içinde gelmezse, ikinizden biri CM Punk'a karşı mücadele edecek. Yerine geçen kişinin kaybetmesiyle seyirciyi hayal kırıklığına uğratmak istemiyoruz. Yani ikinizden hangisi olursa olsun, maçı o kazanacak.‘ Biz de birbirimize bakıp 'Umarım ben olurum’ dedik."
“O kararı [Kendi galibiyeti için] kimin verdiğini bilmiyorum, ama o ana kadar ben ondan [Punk] çok daha fazla TV süresi almıştım. Bu kararı kim verdiyse ona teşekkür ederim. Katılıyorum. İyi karar.
"Bu konuşmayı yaptıktan sonra, Chris Benoit'in gelmemesini umarak iki saat boyunca volta attım. Birkaç kez otoparka gidip gelen bir araba var mı diye baktım. Yoktu. Sonra pay-per-view başladı, taytımı giydim. Tüm bu süre boyunca 'Aman Tanrım, Chris Benoit gelecek ve bu iş mahvolacak, ben de normal işime döneceğim' diye düşündüm.
"Ama o gelmedi ve maçı yaptık. CM Punk ile güreştim. Harika bir maçtı, Punk ve ben o maçtan sonra birkaç maç daha yaptık ve sonunda ikimiz arasında harika bir kimya oluştu. İlk birkaç maç biraz beceriksizdi, ama yine de keyifliydi.
"ECW Şampiyonluğu'nu kazandım ve bu da onlardan biriydi. Bu sabah, bu pay-per-view'a sadece yemek yemek ve takılmak için geldiğimi sanıyordum, TV'de hikaye açısından pek bir şey yoktu. Bu gece, artık ECW Dünya Şampiyonu olarak, yazarlar bana sorular soruyorlar. Şovu benim etrafımda yazmaya başlayacaklar ve, vay canına, bu şimdiye kadarki en iyi gece."
"Sonrasında ertesi gün, Benoit ve olanlar hakkında haberleri aldık. Kendimi berbat hissettim. Duyduğumuz ve sonrasında bıktıracak kadar konuştuğumuz trajedi yüzünden gerçekleşen bir şeyden dolayı mutlu olduğum için kendimi çok suçlu hissettim.
"Her şeyin bu şekilde gelişmesinden dolayı mutlu olmak benim için hala zor. O maçı aldığım ve kariyerimin her şey yüzünden büyük bir dönüş yaptığı için mutluyum. Bir trajediden faydalanmak, onunla gerçekten hiçbir ilginiz olmasa bile, çok kafa karıştırıcı bir şey.
"Çünkü o ana kadar, bildiğim kadarıyla, Chris ve ailesinin çok iyi insanlar olduğunu düşünüyordum ve Chris'in de bir dereceye kadar iyi olduğunu düşünüyordum. Sanırım beni her zaman sevdi ve saygı duydu, çünkü güreşi sevdiğimi ve bunun için orada olduğumu anlayabiliyordu, ama o, seni sevmezse ya da birinin tavırlarında sorun olduğunu düşünürse senin üstünü çizen adamlardan biriydi, onunla uğraşmak zorunda kalırdın.
“O zamanlar güreşi sevdiğim için beni öyle gördüğünü düşünmek hoşuma gidiyordu, şimdi de güreşi seviyorum, daha da ötesi, güreşi seviyordum ve hala seviyorum. Ve dediğim gibi, kafa karıştırıcı, bu konuda dolambaçlı konuşmak gibi.”