Ben Fenerbahçe’nin kazanma şansı olduğunu düşünmüyordum ama Forest’ın da güncel durumunu düşününce bu kadar ezici bir mağlubiyet almalarını hiç beklemiyordum. Önlerinde kritik bir Liverpool barajı olduğu için ikinci yarı bilhassa üçüncü golden sonra vitesi keskin bir şekilde düşürmeseler kim bilir ne izlerdik düşünmeden edemiyor insan. Yani maçın ilk 5 dakikasında o hezimetin kokusu geldi zaten, o havayı ani bir kontra ile bulacağı golle anca yıkabilirdi Fenerbahçe ama o kontraya çıkma fırsatını dahi tanımadı Forest. Ki kötü durumda olmalarına rağmen çok çok iyi kadroları var, az çok takip eden herkes Forest’ın ligdeki durumuna şaşırıyor zaten. Bu galibiyet iyi bir yakıt olacaktır kuşkusuz, ligde iyi bir ivme yakalarlar ve Vitor 2 sezon önce Wolves ile yaptığını Forest ile de yapıp takımı ligde rahat tutar gibi.
Tedesco’nun Fenerbahçe’nin başındaki uzak ara en kötü maçıydı desem kimse bunun aksine bir şey söylemez herhalde. İlk 11 tercihi çok yanlış bir kere. Cherif’in takımdaki ilk 11’de başladığı maç tercihi olarak bu maçı kullanmak Tedesco’nun kişiliğini bilmesem yönetime “bakın bana forvet almadınız ben de bu çocukla beraber sizi medyanın önüne atıyorum hodri meydan” demeye çalıştığını okurum. Ama Tedesco’nun kişiliğini bildiğim için sadece yanlış bir tercih olarak yorumluyorum. Her ne kadar formsuz da olsa Fred bugün kesinlikle sahada olmalıydı, Forest’ın Fener’i bu denli ezmesinin en büyük sebebi zaten orta sahasının çok kolay geçilmesiydi. Öyle ki Forest savunma hattını 3. gole kadar o kadar önde kurdu ki, bir ara Guendouzi ve Kante, Murillo ile falan eşleşiyordu ona rağmen ezdiler 2. bölgede yani. Fred gibi topu tutabilecek, yeri geldiğinde atabileceği paslarla takımını atağa kaldırabilecek bir “profilin” bu maçta kesinlikle kullanılması gerekirdi. Kante’yi hepimiz Arabistan’da olmasına rağmen fiziği yerinde diye düşünüyorduk ama yok abi, onun da Talisca gibi bir 6 aya ihtiyacı var. Ki yaşını da hesaba katarsak bilemiyorum ne kadar toparlar o fizik yeniden. Yani Fenerbahçe ilk maçtan turu verdi denebilir, AL’nin kalite düşüklüğüne bakacak olursak fazlasıyla mesafe katedilebilecek bir turnuva olduğu için Fenerbahçeliler üzülmeli bence ama böyle bir kalite ortalamasında dahi ilk 8’e giremeyip play-off’a kalmanın bedeli biraz da şanssızsan Forest falan çekmeyle ödeniyor işte. Bizim 2 senedir “lige odaklanalım ligi koyalım abi” mentalitesine dönmesi lazım Fener’in bu raddeden sonra artık. Hala umutları çok yüksek çünkü.