Bunlar Nasıl Promolar?

American Psycho

mr.lucha underground
Konular
430
Beğeni sayısı
2,231
PG Nakit
1,530
Favori Güreşçi
Stephanie Vaquer
RPG Karakteri
Dark STG

Benim fikrim sabittir güreşin en büyük arenalarından birindeysen ringe çıkıp dümdüz güreşemezsin. Güreşçinin promoları kendini dinletecekler. Bu ve türevlerinin berbat promoları hakkında ne düşünüyorsunuz?​

Netuno

Roses from the Abyss
Konular
430
Beğeni sayısı
4,662
PG Nakit
2,175
Favori Güreşçi
Hana Kimura
WWE'nin ırkçi bir şirket olduğundan başka bir şey düşünmüyorum. Japonyadan gelmiş her güreşçinin kendi ağır aksanlarına rağmen anlaşılır bir şekilde ingilizce konuştuğunu gördüm. Onlara bu şekilde promo kestiren WWE. Suçu güreşçilerde aramayın, suç WWE'nin tamamen.

Konular
26
Beğeni sayısı
377
PG Nakit
50
Favori Güreşçi
Will Ospreay
WWE'nin ırkçi bir şirket olduğundan başka bir şey düşünmüyorum. Japonyadan gelmiş her güreşçinin kendi ağır aksanlarına rağmen anlaşılır bir şekilde ingilizce konuştuğunu gördüm. Onlara bu şekilde promo kestiren WWE. Suçu güreşçilerde aramayın, suç WWE'nin tamamen.
Bu konuda sana katılıyorum. AEW’da Andrade dahil İngilizce konuşabilen herkes düzgün şekilde promo kesiyor. Ek olarak Penta İspanyolca promo kestiğinde ismini hatırlamadığım spiker “Penta says” diyerek çeviri yapıyordu.

Hülya Avşmaz

Punk's First WMME Slayer
Konular
711
Beğeni sayısı
1,372
PG Nakit
785
Favori Güreşçi
Seth ''Punk's First WMME Slayer'' Rollins
RPG Karakteri
Enzo Amore
Yıllarca normal konuşan Apollo Crews’e Nijeryalı heel gimmicki verince bir anda sahte bir aksanla konuşturan şirket değil mi ya bu?

Bay Pekman

Bu Kalp Seni Unutur Mu?
Konular
1
Beğeni sayısı
172
PG Nakit
0
Favori Güreşçi
Never Seen 17
Şirketten çok fanlar güreşi biraz yanlış biliyorlar. Yok "dümdüz güreşen", yok promosu kendini dinletecek. Neymiş Old School tercih ediyormuş. Old school ne peki? "Biz promo kesen böyle Ric Flair vs... gibi isimlerle attitude eralar ile büyüdük, indy darlinglerle değil".

Tamam kabul haydi eskiye bakalım; profesyonel güreş en az 1800'ler kadar eskilere gidiyor. O zamanlar televizyonu bıraktım sinema bile yok. Milletin uzun uzun promo keseceği de yok. Haliyle maç içinde olan storytelling var. Promo vs... 80'lerde başladı dersek promo dediğimiz şeyin yeni olduğunu bile söyleyebilirim.

Peki her maçın bir hikaye veya promoya ihtiyacı mı var? Her maçın bir hikayeye ihtiyacı olduğu tartışılabilir ama promo kesinlikle bir şart değil. Bu hikaye de bir ay veya haftalarca süren bir hikayeye dayatılmak zorunda değil. Ring içi hikayeler yeterli. Ring içi hikaye izlediğin maçın bir konusu bir giriş gelişme sonuç izlemesi olarak özetlenebilir. Buna kötü örnek Jey Uso'nun maçlarının %95'i. Maçın giriş gelişme ve sonucu super kickler ile oluşuyor ve hiçbir özel anı yok. Finisherfestler bile hikaye anlatımı olabiliyor eleştirim o yönde değil (buna birazdan değineceğim). İyi örnek olarak çoğu King's road vari maçta var. Başta headlock vs. kilitler, yavaşça uzuvlara çalışma, daha sonra sert fırlatışlar dalışlar ve sonda finisher veya signatürler. Bu kadar basit. En güzel örnekleri 90lar AJPW ve 2000'ler NOAH. Daha eski de buna uygun 60-80'ler NWA'de tam olarak böyle maçlar oluyordu. Günümüzde Okada ve Omega'nın çoğu maçı da buna güzel örnekler.

Dediğim gibi finisherfest bile güzel hikaye anlatabilir. Cena vs AJ çoğu kişi için 2025'in en güzel maçlarından biriydi. Bu maçın hikayesi topu topu 2 twetti,. promo vs... yoktu. Böyle vtr vs... de yapılmadı. İki adam ringe çıktı ve güreşti. İki adam bize TNA vs WWE takım maçı izletti resmen. Bu maçın bir özete ihtiyacı var mıydı? Hayır.

Sonuç olarak; Iyo Sky, Asuka, Kairi Sane bu konuda gayet yetenekli isimler. Promo denildiği kadar şart değil. Bu konuda rahatsız olanlara tavsiyem güreş kültürünü arttırmaları ve klasik amerikan güreş şirketleri hariç başka ülkelerin ve zamanların güreş maçlarını izlemeleri. Saygılar.

Son düzenleme:

Netuno

Roses from the Abyss
Konular
430
Beğeni sayısı
4,662
PG Nakit
2,175
Favori Güreşçi
Hana Kimura
@Netuno bizim tayfanın sözlesme ne zaman bitiyor? Tony bassın parayı da aew'da izleyelim yeter bu kadar kepazelik
Çok zor ya. Io ve Asuka iyi durumda zaten onları kovmazlar. Kairi kovulsa yine geri alırlar falan. Bir şans Giulia. Sareee gibi dersini alması lazım ama yine Rossy'e bağlı olduğu için gelmesi çok zor.

Anasayfa Üst Alt
Tema Rengi