Cornette Cena'nın Son Senesini Nasıl Booklardı?

The Rainmaker

Zen Nihon
Konular
696
Beğeni sayısı
204
PG Nakit
8,590
Favori Güreşçi
Tomohiro Ishii
John Cena’nın WWE’deki son yılı sona yaklaşırken, Jim Cornette, WWE’nin bu süreçte doğru ve yanlış yaptığı şeylere geri dönüp bakıyor. Jim Cornette’s Drive-Thru’nun son bölümünde, deneyimli yapımcı (booker), eğer Cena’nın son dönemini kurgulama fırsatı olsaydı neler yapacağını özetledi.

Cena’nın veda turu, Royal Rumble maçında Jey Uso’ya kaybetmesiyle başladı, ardından Elimination Chamber’da şok edici bir heel (kötü karakter) dönüşü geldi. Ancak bu dönüş, Cena’nın WrestleMania’da 17. kez şampiyon olmasına rağmen kısa sürede etkisini kaybetti. WWE, Cena’nın yeniden babyface (iyi karakter) olmasını ve kemeri Cody Rhodes’a bırakmasını sağlayarak durumu toparladı.

“Her şeyin sonu iyi olduysa, her şey yolundadır” derler, bu yüzden belki Cena’nın son yılı güzel hatırlanacak. Yine de Cornette, bu dönemin farklı şekilde planlanmasını isterdi.

Heel Dönüşü Bir Hata Olmuş​

Cornette şöyle diyor:

“Onu heel yapmazdım tabii ki, ama aynı zamanda 35 farklı kişiyle dövüştüğü bir ‘en iyi maçlar’ turu da yapamazsın. WWE’nin doğru yaptığı şey, onun katıldığı şovları ve canlı etkinlikleri farklı türlerde ve farklı zamanlara yaymaları oldu.”

Cena’nın Son Babyface Dönemi​

“Yılın başında, onun çalışmak isteyeceği üç ya da dört ana rakibi belirlerdim. Belki bazılarıyla birden fazla kez karşılaşmasını planlardım. Ayrıca daha küçük etkinliklerde büyük para getirebilecek başka isimlerle maçlar da koyardım.”

“Sonra o planı uygular, televizyonlarda da görünmesini sağlardım. Sadece büyük şehirlerde bilet satmak için değil, aynı zamanda hikâyeleri inşa etmek için. Başta dört ana rakip olurdu, hepsi de heel olurdu. Belki yan programlardan birinde AJ Styles gibi biriyle babyface vs. babyface tarzı bir maç da koyardım.”

Cena’nın Mağlubiyetlerinin Anlamlı Olması​

“Onu yenen iki heel belirlemeye çalışırdım — gerçekten kariyerlerine katkı sağlayacak isimler. Bir yıl içinde sadece iki kez yenilirdi. Çünkü insanlar Cena’nın kaybetmesini istemezdi, hele Brock Lesnar tarafından darmadağın edilmesini hiç istemezdi, özellikle de rövanş almayacaksa.
Brock’la ileride planları olduğunu biliyorum, WrestleMania reklamında da yer aldı, güzel. Ama Brock Lesnar zaten sektörde yeterince saygı gören biri. Cena’yı paramparça etmesine gerek yoktu, o kadar para ödeyen insanları da üzmeye gerek yoktu.”

“Belki şöyle yapardım: Cena birine karşı ilk maçı kaybeder ama rövanşı kazanır; diğerinde ise ilk maçı kazanır ama rövanşı kaybeder. Böylece heel son sözü söylemiş olurdu. Bu, Bron Breakker gibi biri için iyi olur muydu? Belki biraz erken olurdu ama Cena’yı yenen adamlardan biri olma şansını yakalayabilirdi. Özgeçmişinde böyle bir şeyin olması fena mı olurdu?”

Seyircileri Mutlu Etmek​

“Genel olarak bu, ‘John Cena’yı bu şehirde son kez görün’ turu olurdu. İnsanları büyük promo segmentleriyle, gerektiğinde hikâye (angle) hamleleriyle ve rekabetçi maçlarla mutlu ederdim.
Rakipleri büyük isimler olurdu ve Cena genellikle kıl payı kazanırdı — ama her zaman değil. Mağlubiyetler ise yılın ilerleyen dönemlerinde gelirdi.”

Anasayfa Üst Alt
Tema Rengi