- Konular
- 210
- Beğeni sayısı
- 725
- PG Nakit
- 605
ESKİŞEHİRSPOR FM24 KARİYER
• Sınav belasından kurtulduğuma göre iş-fm-uyku düzenine dönebilirim. Kariyer için aklımda bir takım yoktu. Bende bir dostuma güzel ülkemizden bi şehir söyle onun takımıyla oynayayım dedim ve dostum Eskişehir'i seçti. Gerekli modları kurdum ve takımın başına geçtik. An itibariyle BAL ligindeyiz. (İlerleyen sezonlarda Eskişehirsporun sadece Türk oyuncuları transfer etme politikasını editörden kaldıracağım.)• Önce kısa ve uzun vadeli hedeflerimizi belireyelim:
Kısa vadeli hedefler:
- Bir üst lige çıkmak.
- Kadro kalitesini arttırmak. (Yerlerde geziyor)
- Kulüp çalışanlarını elden geçirmek. (Baş gözlemcimin potansiyel değerlendirmesi 2, ben koklayarak daha iyi değerlendiririm.)
Uzun vadeli hedefler:
- Süper Lig şampiyonu ol. - Herhangi bir avrupa kupası kazan.
TAKTİK ANLAYIŞ (Transferler Öncesi Kadromuz)- Süper Lig şampiyonu ol. - Herhangi bir avrupa kupası kazan.
- Taktik yanda da gördüğünüz gibi.
Yuvarlak içine aldığım mevkiler kesinlikle transfer gereken mevkiler. Oradaki oyuncuların bütün özellikleri 10'un altında. Ee Baylazcım bütün mevkileri işaretlemişsin demeyin. En azından orta sahalarımız sağlam. Kadro baştan aşağı değişecek bu arada.TRANSFERLER
- Serbestlerden tam tamına 11 tane oyuncu aldım. Bunların 5'i Anadolu kaşarı tecrübeli 30+ yaş oyunculardan oluştuğu için kadromuzun yaş ortalaması 29 oldu. Diğer 6 gençte pırlanta gibi.
- Kiralık olarakta 2 oyuncu alabildim. İkisi de genç isimler. Bunca transfere rağmen kadroda büyük eksiklikler var. Orta saha rotasyonumuz zayıf kaldı. Fakat aylık maaş bütçemiz 50€ kaldığı için büyük ihtimal başka adam alamayağız. Kadro ile ilgili çokta detaylı konuşmaya gerek yok diye düşünüyorum. Güncel kadro kalitesi şu durumda:

- Gördüğünüz gibi hala kusursuz bi kadro yok fakat bu bütçeyle anca bu kadar. Kadroyu ilk aldığım halini sslemeyi unutmuşum ama kalecimiz ve 2 orta sahamız hariç hepsi 0 yıldızdı.
Bugünlük bu kadar yeterli. Birkaç hazırlık maçını yaptım hepsini beraber atacaktım ama bu gece daha fazla oynayamam uykum geldi. Yarın bu mesajı düzenler hazırlık maçlarını ve takımla ilgili değerlendirmemi yazarım. Birkaç gün içinde de sezonun yarısının sonucu gelmiş olur. Keyifli geçer umarım. Herkese iyi geceler.
Hazırlık maçları:

- İlk maç gerek kadronun oturmamasından gerek taktiğin oturmamasından sağlam bi pompa yedik. O maç takımdaki asıl sorunun defans tandemi olduğundan kesin emin oldum. Defanstaki talimatları tamamen değiştirdim, hücum anlamında da birkaç değişiklik yaptım. Devamında değişikliklerin ne kadar işe yaradığı bariz belli. Van bizden 2 lig daha üstte olmasına rağmen dişe diş bi mücadele sonucu son dakika golüyle yenildik.

Sezon Önü Notlarım: Rotasyon anlamında inanılmaz kötü bi takımımız var. Orta sahalaramızın ve stoperlerimizin yedekleri yok. Bu yüzden 4-2-1-3 olan taktiğimizi 4-2-3-1'e çevirip oos konumuna kanat rotasyonlarımızdan birini devşirdim. Böylelikle 3 as orta sahalarımızdan birini yedeklere atıp yedekleri daha sağlama alabildik. Stoperler için hala çözüm bulamadım. Bekleri de devşiremiyorum oraya, çok kötü durumdayız stoper yedekleri konusunda. Ara transfere kadar para bulabileceğimiz hiç sanmıyorum bu yüzden stoper sıkıntısı 1 sezon sürecektir. Durumu kabullenip elimizdekilere bakmak gerek. Elimdeki hücum rotasyonunun büyük çoğunluğu gençlerden oluşuyor. Hücumda o kadar sağlam olmamız gerek ki defansta sorun yaşadığımız günler geldiğinde (tahminen 7. haftadan sonra) yediğimizden fazlasını atabilecek özgüvene sahip olalım. Bu yüzden daha ofansif bi futbol tarzı benimseyeceğim. Ayrıca bekleri de ileriyi fazlaca destekleyecek şekilde kullanacağım. Takıma ve kendime güveniyorum çok rahat çıkarız bir üst lige.

Buyrun güncel taktiğimiz.
Bi sonraki yazı ben sezonu yarıladığımda konuya yeni bi mesaj olarak gelir. Ne zaman yarılarım hiçbir fikrim yok, daha tek oturuşta 1 saati bile göremedim. (O artık özgür ama uçmayı unuttu...) Herkese iyi eğleneler.
Ekli dosyalar
Son düzenleme: