Profesyonel Güreşi Koruyan İttifak

Huma

Dr. Drake Ramoray
Konular
96
Beğeni sayısı
381
PG Nakit
540
Günümüz şirket ittifaklarını başlatan bu ittifaktır. Açıkçası Tony Khan'ın birleştirici tutumu olmasaydı AAA ve TNA'in WWE ile iş yapacağını düşünmüyorum.

"Profesyonel Güreşi Koruyan İttifak" söylemi abartı olmuş. Güreşteki iki ittifak da birbirini dengeliyor. Birisinin ağır hasar alması durumunda sektör bundan olumsuz olarak payını alır. Ve dolayısıyla da biz izleyiciler payımızı alırız.

Styles Clash

Sahipkıran
Konular
115
Beğeni sayısı
2,697
PG Nakit
840
Favori Güreşçi
AJ Styles
RPG Karakteri
Rey Mysterio
Günümüz şirket ittifaklarını başlatan bu ittifaktır. Açıkçası Tony Khan'ın birleştirici tutumu olmasaydı AAA ve TNA'in WWE ile iş yapacağını düşünmüyorum.

"Profesyonel Güreşi Koruyan İttifak" söylemi abartı olmuş. Güreşteki iki ittifak da birbirini dengeliyor. Birisinin ağır hasar alması durumunda sektör bundan olumsuz olarak payını alır. Ve dolayısıyla da biz izleyiciler payımızı alırız.

Katılıyorum. Ancak AEW’nun ilk senelerdeki özgün halini daha başarılı buluyorum. Şu anki ise ister istemez yüksek bütçeli ROH ve PWG şovu gibi oluyor. Tamamen kötü diyemem ama ilk seneleri ayrıydı.

Brave Dragon

Yasaklı Üye
Konular
13
Beğeni sayısı
219
PG Nakit
0
Favori Güreşçi
Randy Orton
Wwe guyları hiç anlamıyorum ya. Mis gibi alternatif görseldeki şirketler ama popüler olmadıkları için göz önüne çıkmıyor bu kadar basit.

Hülya Avşmaz

Punk's First WMME Slayer
Konular
711
Beğeni sayısı
1,371
PG Nakit
785
Favori Güreşçi
Seth ''Punk's First WMME Slayer'' Rollins
RPG Karakteri
Enzo Amore
Wwe guyları hiç anlamıyorum ya. Mis gibi alternatif görseldeki şirketler ama popüler olmadıkları için göz önüne çıkmıyor bu kadar basit.
Alternatif olarak güzel de WWE’in olamadığı bir şeymiş muamelesi yapmak tuhaf. WWE şaklabanlık yaparken AEW geri durmuyor yetişiyor, AEW iyi maç yaparken WWE geri durmuyor yetişiyor. Aynı başlık WWE için açılsa yine olumlu bakmazdım.

Brave Dragon

Yasaklı Üye
Konular
13
Beğeni sayısı
219
PG Nakit
0
Favori Güreşçi
Randy Orton
Alternatif olarak güzel de WWE’in olamadığı bir şeymiş muamelesi yapmak tuhaf. WWE şaklabanlık yaparken AEW geri durmuyor yetişiyor, AEW iyi maç yaparken WWE geri durmuyor yetişiyor. Aynı başlık WWE için açılsa yine olumlu bakmazdım.
Wwe geri durmuyor yetişiyor diyorsun da ben hala ring içinde bir şeyler görmüyorum. Şirketin en büyük şovu en iyi eğlence şovu zart zurt Wrestlemaniada bile iyi 2 maç vardı ring içi + hikaye karışık.

RDT

VENNEGOOR OF HESSELINK
Konular
829
Beğeni sayısı
1,388
PG Nakit
4,965
Favori Güreşçi
Sami Zayn
RPG Karakteri
Matt Cardona
1
Sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim bu ittifak ancak 1890'lardaki karnaval gösterilerini kurtarır. (İlkel pw'yi)

Şöyle ki AEW daha önce AAA ve TNA ile de ortaklık yaptı ve sadece bu şirketlerin ana kemerlerini işgal etti ve iki şirket de öyle zararlı çıktı ki birisi bu sürecin sonrasında WWE'ye satılırken diğeri de AEW'nun baş rakibi NXT markasıyla resmi ortaklık yaptı. AEW ortaklık kurduğu şirketlerin ana kemerlerini işgal ederken WWE birisinin ana şampiyonunu diğerinin ise en büyük yıldızını Wrestlemania sahnesinde gösteriyor. NXT markasındaki yıldızlarını da TNA markasındaki isimlerin parlamasını sağlayacak şekilde yolluyor. AEW'nun bur ortaklık tablosunda da AEW dışında karlı çıkan şirket yok. NJPW bu ortaklık sayesinde bütün güreşçilerini tek tek AEW'ya kaptırıyordu artık WWE'ye de güreşçi kaptırmaya başladı. CMLL'yi ise ortak şovda sadece battle royal maçında güreşçi çıkartacak kadar önemsiyorlar. WWE ise AAA'yı aldığı gün Forbidden Door'dan daha büyük bir şova AAA'yı ortak ediyor. Üstelik kendi prodüksiyonunu da doğrudan AAA'ya yolluyor ve bu ortaklık satın alma süreçlerini profesyonelce yürütüyor. AEW'in satın aldığı ROH ise tamamen bir çöplük halini aldı. Şirketin arka alanında ne kadar küflenmiş adam varsa kemer sahibi. (Athena Goddess hariç) AEW kendi elindeki yıldızları tutabilecek güce sahip değilken bir de bu şirketleri ortaklık adı altında sömürüyor. Şuradaki hiçbir şirket pw'yi tam anlamda uygulayan bir şirket değil. (belki biraz NJPW ama onların da durumu malum NOAH'tan hallice oldular) AEW ilk kurulduğundaki halinden bile çok çok uzak. Özetle burada kurtarıcı rolüne sahip bir şey/kişi/şirket yok. Profesyonel Güreş öleli yaklaşık 6 yıl oldu.

Anasayfa Üst Alt
Tema Rengi