The MANIAC İle Ucube Avı (1.Bölüm)

The MANIAC

HERKES KENDİNE YAKIŞANI YAPSIN
Konular
1,317
Beğeni sayısı
1,912
PG Nakit
3,210
Favori Güreşçi
CM Punk
RPG Karakteri
Jey Uso
1
Selamlar PG.net halkı ben Furkan. Bugün güreş dünyasındaki ucubeliklere ışık tutacağım serimin ilk bölümünde sizlerleyim. Gerek güreşçi gerek olaylar bazından bakarsak güreş dünyasında eski ve güncel olarak bir çok ucubelikler mevcut. Şahsen ben güreşte bu tarz ucubeliklere karşı olan bir güreş takipçisiyim. Son zamanlarda hayatımda bir çok ucubeliğe katlandığım için böyle bir seri yapmaya karar verdim. Fazla lafı uzatmadan başlayalım...

Stardust
collage-maker-22-jun-2023-07-49-pm-1779.jpg

Stardust, WWE'de efsanevi Dusty Rhodes'un oğlu Cody Rhodes tarafından canlandırılan bir karakterdi. Stardust ve Goldust 2014 yılında ortaya çıktı ve kardeşi Goldust ile birlikte WWE Tag Team Şampiyonluğunu hedefledi. Hedeflerine ulaştılar, ancak ortaklıkları sona erdi ve 2015'te Fastlane'de karşı karşıya geldiler. Karakter, yıldızlarla boyanmış bir yüze ve ışıltılı, yıldızlarla süslü bir kıyafete sahip kozmik, diğer dünyadan bir figürdü.

Stardust'ın benzersiz, eksantrik bir karakter olması amaçlanmıştı, ancak hayranlar arasında beklendiği gibi yankı bulmadı. Bu gimmick Cody'nin önceki, daha ayakları yere basan kişiliğinden uzaklaştı ve hayranlar bu abartılı karakterle bağ kurmakta zorlandı. Cody'nin role olan bağlılığına rağmen, Stardust gimmick'i WWE kariyerinde yanlış bir adım olarak görüldü.

Super Eric
collage-maker-22-jun-2023-07-44-pm-7445.jpg

Super Eric, TNA Wrestling'de Eric Young tarafından canlandırılan bir süper kahraman karakteriydi. Karakter, Young'ın güreşçi kötü adamlara karşı savaşmak için bir pelerin ve maske takmasıyla süper kahraman türüne komedi bir yaklaşımdı. Bu gimmick bazı hafif tempolu anlar sağlasa da, sonuçta bir fiyasko olarak görüldü.

Karakter, o dönemde TNA'nın genellikle daha ciddi ve spor odaklı olan ürün bağlamına pek uymuyordu. Young'ın komedi yeteneklerine rağmen, Super Eric gimmick'i çok aptalca ve yersiz görüldü. Onu hayata geçirecek güçlü bir oyuncu olmadan, Super Eric gimmick'i tamamen başarısız oldu ve sadece birkaç ay sonra terk edildi.

70's Mike Awesome
collage-maker-22-jun-2023-07-42-pm-8356.jpg

Mike Awesome gücü ve çevikliğiyle tanınan yetenekli bir güreşçiydi. Güçlü ve çevik bir güreşçiydi, 1.80 boyunda ve yaklaşık 131 kilo ağırlığındaydı, ancak yüksek uçma hareketleri yapabiliyordu. Ancak WCW'dayken kendisine “That '70s Guy” Mike Awesome olarak bilinen bir gimmick verildi. Karakter, İspanyol paça pantolonlar, saykodelik gömlekler ve disko temalı bir girişle tamamlanan popüler 70'ler kültürünün bir parodisiydi. Bu karakter aynı zamanda popüler sitcom That '70s Show'a da açık bir selam niteliğindeydi.

Awesome'ın ring içi yeteneklerine rağmen, gimmick hayranlar arasında yankı uyandırmadı. Awesome'ın sert güreş stiliyle uyuşmayan, komik ve yersiz bir karakter olarak görüldü. Oyuncu ve karakter arasındaki kopukluk, Awesome'ın güreşteki hünerlerini saçmalıklarıyla gölgede bırakan gimmick'in bir fiyasko olarak görülmesine yol açtı.

The Hurricane
collage-maker-09-jul-2023-11-24-pm-7728.jpg

The Hurricane WWE'de güreşçi Gregory Helms tarafından yaratılan ve canlandırılan bir komedi karakteriydi. Karakter, pelerin ve maskeyle tamamlanmış bir süper kahraman parodisiydi ve “Geri çekilin, bir kasırga geliyor!” sloganı hayranların favorisi haline geldi. Hayattan daha büyük bir kişilik yaratarak, etkileyici bir şampiyonluk listesi biriktiren bir süper kahraman karakterine dönüştü.

Kayda değer zaferlerinden biri, heybetli Kane ile birlikte çok sevilen Dünya Tag Team Unvanlarını birlikte kazanmaları oldu. WWE Cruiserweight Şampiyonluğunu elde etti ve hatta övgüler listesine saygın Avrupa Şampiyonluğunu da ekledi. İnsanların The Hurricane'den hoşlanmasının nedenlerinden biri, tipik ciddi, saçma sapan karakterlerden farklı olmasıydı. The Hurricane'in üst düzey maskaralıkları ve komedi skeçleri hoş bir soluk getirdi ve hayranlarını gülmekten kırdı geçirdi.

Goldust
whatsapp-image-2023-06-24-at-06-03-06-1.jpg

Dustin Rhodes'un canlandırdığı Goldust, abartılı ve gösterişli kişiliği ve maskaralıklarıyla hayranlarını güldürdü. Sık sık kışkırtıcı bir şekilde vücudunu okşar ve dramatik yüz ifadeleri ve el hareketleri yapardı. Sık sık erkek güreşçilerle alay eder ve flört eder, onları komik bir şekilde rahatsız ederdi. Goldust'ın ring içi maskaralıkları ve alışılmadık hareketleri onun komedi repertuarına katkıda bulundu.

İmzası haline gelen Shattered Dreams tekmesi gibi manevraları ya da temel güreş manevralarını abartılı bir şekilde uygulayarak hayranlarını eğlendiriyor ve maçlarına komedi unsuru katıyordu. Goldust, tanıtımları, fizikselliği, görünüşü ve genel olarak tuhaf davranışlarıyla sınırları ve normları zorlayan çirkin ve abartılı bir komedi kişiliği yaratarak hayranlarını güldürdü. Mizahı güreş becerileriyle harmanlama yeteneği onu WWE evreninde unutulmaz ve sevilen bir figür haline getirdi.

Kerwin White
image-73.png

2005 yılında Chavo Guerrero'nun Kerwin White adında garip bir gimmick'i vardı. Klişeleşmiş bir beyaz adam gibi davranıyor, golf arabası kullanıyor ve görünüşünü değiştiriyordu. Bu, WWE'nin Mexicools adında başka bir Meksikalı gruba sahip olduğu sırada gerçekleşti. Birçok kişi bunun farklı ırklardan insanları tasvir etmek için kötü bir yol olduğunu düşünüyordu.

Chavo Guerrero Jr, gimmick'i tamamen kullanmaya karar verdi ve saçlarını sarıya boyadı, golf kıyafetleri giydi ve ayrıca karakteri bir heel olarak daha da aşağı çekmek istedi. Chavo'ya göre, Kerwin White'ın bir vinyette görünmesini veya ringe beyaz KKK tipi bir çarşafla çıkmasını istiyordu. Chavo gimmick'ten gerçekten nefret edilmesini istediğini düşünüyordu. Vince başlangıçta bu fikri kabul etti, ancak son dakikada kanalların şirketi boykot etmesinden korktuğu için çarşaf kıyafetini kaldırmaya karar verdi. Kerwin White karakterine ayrıca genç Nic Nemeth adında bir yardımcı da eklendi. Eddie Guerrero trajik bir şekilde öldükten sonra bu gimmick tamamen ortadan kaldırıldı.

İlk bölümden size aktaracaklarım bu kadardı sevgili forumdaşlar. İlerleyen bölümlerde daha da ucubeleşen karakterleri göreceğinizden eminim. Bana öneri, tavsiye ve görüşlerinizi bildirmek isterseniz DM kutum müsait durumdadır. Sonraki bölümlerde görüşmek üzere hoşçakalın. (Ayrıca yazımın alt kısmına güreş yorumlarına güvendiğim bazı forumdaşların her bölüm bu konu hakkında özlü sözlerini buraya aktaracağım)

Profesyonel güreşin her döneminde insanların garipsediği kişilikler türemiştir. Her zaman ortada değillerdir ama hiçbir zaman vazgeçilmezlerdir.

- @RDT

RDT

VENNEGOOR OF HESSELINK
Konular
829
Beğeni sayısı
1,387
PG Nakit
4,965
Favori Güreşçi
Sami Zayn
RPG Karakteri
Matt Cardona
1
Tüm Stardust serüveninin tek iyi yanı karakteri çok seven bir çocuğun sembolik bir kontrat imzalamış olmasıydı. Super Eric ise sonrasında Eric Young'ın ne şekilde kullanıldığını da düşününce çok saçma bir tercih olmuş. 70's Mike Awesome ise beni en çok hayal kırıklığına uğratan şey olabilir burada. ECW altyapın var, Hulk Hogan ile akrabalığın var, yeteneğin var akrabalarının aksine, feci bir güreşçisin fakat gel gör ki saçma bir parodi gimmickine kurban ediliyorsun. Bu adamın Masato Tanaka ile çıktığı maçlar gerçek güreştir. Hurricane teknik olarak bunların arasında en az ucube olanı fakat karakter olarak altyapısı çok güzel hazırlanmış bir gimmick. Ajdar lore'u vardır girince çıkmak istemezsin ilgini çeker. Hurricane için de heel turne kadar durum böyleydi. Eş zamanlı ilerleyen muhabir gimmicki 2010'daki reboot'ta da benzer bir şekilde bunu işlemeye çalışmaları çok hoş detaylardı. Heel Turnün üzerine 1 yıl falan cc olarak kalması da böyle bir karakterin bitişine layık bir ödül oldu da denilebilir. Goldust'ın sadece bu çarı değil her çarı ucube hatta ortaya farklı gimmick koymadığı karakterleri çıkartırsak en normali bu ama komedi unsuru olarak tarihin top 10'unda yer alır. Kervin White'ın ise tek olumlu yanı Dolph Ziggler'ı sektöre kazandırmış olması. Eline sağlık Furkan'ım devamını bekliyorum mutlaka. Son zamanlarda arşiv içeriklerine olan eğilim beni cidden memnun ediyor ve bu durumun devamını diliyorum.

Huma

Dr. Drake Ramoray
Konular
96
Beğeni sayısı
381
PG Nakit
540
Eline emeğine sağlık hocam. Tony Khan ve Vince McMahon eğer bu yazını okusaydı Niki ASH, Hologram gibi saçmalıklar çıkmazdı. Sonraki yazında CM Punk'ı da eklemeni dört gözle bekliyorum.

Anasayfa Üst Alt
Tema Rengi