18-19 Mart Protestoları Genel Tartışma Konusu

deathcrushh

hüyela.
Konular
26
Beğeni sayısı
101
PG Nakit
870
Favori Güreşçi
Joey Janela
Aslında bütün muhalifler zamanında DİSK'e üye olmuş olsalardı bugün çok büyük çaplı bir grev yapılabilirdi.

DİSK Kemal Türkler öldürüldüğünden beri CHP'nin sadece bir grev kırma aparatı ağabey, fazlası değil.

Eylemler için Ankara özelinde konuşacak olursam, 2. günde ODTÜ'de A1 kapısında yapılan müdahalede resmen bizi öldürmeye çalıştılar çok sertti. geri kalan günlerde Kızılay'da müdahale daha da sertleşse de -Kızılay'dan Cebeci'ye kadar Toma öğrencileri kovaladı- 2. gün ODTÜ'de olanlar Saraçhane'de yaşanan kepazelikten sonra en yoğun olanıydı sanırım. Belki gözaltı yapılmadı ama daha beterini yaptılar. Benim de gözaltına en çok yaklaştığım gün 2. gün oldu A4 kapısından toplu bir şekilde çıkmamıza izin vermeyince 4-5 kişilik gruplar halinde çıkarken kesin birilerini alacaklar diye düşünmüştüm fakat sorunsuzca çıkış yaptık.

Benim gözlemlediğim kadarıyla bu son 1 haftada yaşananlar ve yapılan gözaltılar & tutuklamalar örgütsüz bir kitlenin siyasal talep olmadan sadece son senelerin getirdiği öfkeyle öğrencilerin her şeyi göze alıp bir deşarjı gibiydi. 68-69 ya da 59-60 arası büyük öğrenci protestolarından en büyük farkı o dönem FKF ya da TİP veyahut MDD gençliklerinin bir siyasal talep üzerinden kitleselleşme girişimleriydi. Ama son 1 haftada yaşananlarda ben bunu göremiyorum maalesef ve bu iyi bir şey değil. Bir taraf Apo'nun itleri diye bağırıyor bir taraf İsyan Devrim Özgürlük diye bağırıyor fakat kimse tam olarak ne istediğini bilmiyor sadece otokrat bir rejimden bıkmış insanların öfkelerini kusması gibi adeta. Bu öfkeyi ve nefreti yöneltmek de siyasal organizmalara kalıyor fakat süreklilik ve kitleselleşme olmazsa yine Gezi'deki gibi olacak. Umarım düzen muhalefeti ve bizim sol cenah da bunu iyi okur da aynı hatalar yine tekrar edilmez.

Ha Gezi'de de yine tam anlamıyla bir siyasal talep yoktu doğru ama orada özellikle TKP ve SDP'nin alana dinamizm katmasıyla tam anlamıyla bir korelasyon sağlandığı için polis taş atanlara bile bir şey yapamıyordu fakat hayatında belki de ilk kez doğrudan doğruya devletin ceberrut yüzüyle karşılaşmış küçük burjuvalar olunca tam anlamıyla bir trajedi doğuyor. Umarım sıra arkadaşlarımız en yakın zamanda serbest kalır tek isteğimizin bu olması gerekiyor şu anda.

Styles Clash

Sahipkıran
Konular
115
Beğeni sayısı
2,697
PG Nakit
840
Favori Güreşçi
AJ Styles
RPG Karakteri
Rey Mysterio
DİSK Kemal Türkler öldürüldüğünden beri CHP'nin sadece bir grev kırma aparatı ağabey, fazlası değil.

Eylemler için Ankara özelinde konuşacak olursam, 2. günde ODTÜ'de A1 kapısında yapılan müdahalede resmen bizi öldürmeye çalıştılar çok sertti. geri kalan günlerde Kızılay'da müdahale daha da sertleşse de -Kızılay'dan Cebeci'ye kadar Toma öğrencileri kovaladı- 2. gün ODTÜ'de olanlar Saraçhane'de yaşanan kepazelikten sonra en yoğun olanıydı sanırım. Belki gözaltı yapılmadı ama daha beterini yaptılar. Benim de gözaltına en çok yaklaştığım gün 2. gün oldu A4 kapısından toplu bir şekilde çıkmamıza izin vermeyince 4-5 kişilik gruplar halinde çıkarken kesin birilerini alacaklar diye düşünmüştüm fakat sorunsuzca çıkış yaptık.

Benim gözlemlediğim kadarıyla bu son 1 haftada yaşananlar ve yapılan gözaltılar & tutuklamalar örgütsüz bir kitlenin siyasal talep olmadan sadece son senelerin getirdiği öfkeyle öğrencilerin her şeyi göze alıp bir deşarjı gibiydi. 68-69 ya da 59-60 arası büyük öğrenci protestolarından en büyük farkı o dönem FKF ya da TİP veyahut MDD gençliklerinin bir siyasal talep üzerinden kitleselleşme girişimleriydi. Ama son 1 haftada yaşananlarda ben bunu göremiyorum maalesef ve bu iyi bir şey değil. Bir taraf Apo'nun itleri diye bağırıyor bir taraf İsyan Devrim Özgürlük diye bağırıyor fakat kimse tam olarak ne istediğini bilmiyor sadece otokrat bir rejimden bıkmış insanların öfkelerini kusması gibi adeta. Bu öfkeyi ve nefreti yöneltmek de siyasal organizmalara kalıyor fakat süreklilik ve kitleselleşme olmazsa yine Gezi'deki gibi olacak. Umarım düzen muhalefeti ve bizim sol cenah da bunu iyi okur da aynı hatalar yine tekrar edilmez.

Ha Gezi'de de yine tam anlamıyla bir siyasal talep yoktu doğru ama orada özellikle TKP ve SDP'nin alana dinamizm katmasıyla tam anlamıyla bir korelasyon sağlandığı için polis taş atanlara bile bir şey yapamıyordu fakat hayatında belki de ilk kez doğrudan doğruya devletin ceberrut yüzüyle karşılaşmış küçük burjuvalar olunca tam anlamıyla bir trajedi doğuyor. Umarım sıra arkadaşlarımız en yakın zamanda serbest kalır tek isteğimizin bu olması gerekiyor şu anda.

Doğru Disk aşırı kolpa bir oluşum. Sadece belediye çalışanlarının sendikası bunlar.

Son düzenleme:

Styles Clash

Sahipkıran
Konular
115
Beğeni sayısı
2,697
PG Nakit
840
Favori Güreşçi
AJ Styles
RPG Karakteri
Rey Mysterio
Belki bu yazdıklarımdan ötürü linç yiyeceğim ancak içimdekileri dökeyim. Öncelikle 2023 seçimlerindeki millet ittifakı 6'lı masa gerçekten de bir fiyaskoydu. Belli bir kesimin sandığa gitmeyişinin ardındaki en büyük etken buydu. KK ve Akşener el birliği ile bize bir hezimet yaşattılar. Fakat öte yandan bakıyorum sanki her şeyin sorumlusu da bu insanlar olamaz elbette diye düşünüyorum. Yani %49,5 ilk turda RTE'ye oy vermiş mi vermiş. En düşük anketlerde bile adamın ilk tur oyu 40'ın altına düşmedi. Bugün polisimin yanındayım diyen insanların siz o gün KK değil de Ekrem veya Mansur'a oy vereceğini mi düşünüyorsunuz. Sonuç yine %52-48 gibi bir şey olurdu.

Yani evet muhalefet büyük hatalar yaptı ama artık bu hatalar olmasa bile en şekilde seçime hazırlanılsa dahi bu ülkede en az %40'lık bir kesimin muhalefete karşı bir bahanesi olacak. Halkı da bunun için suçlayamam elbette. Adam kanalın birini açıyor TRT diğerini açıyor ATV ötekini açıyor HaberTürk bir berikini açıyor CNN Türk. Böyle bir ortamda ne olabilir ki?

Styles Clash

Sahipkıran
Konular
115
Beğeni sayısı
2,697
PG Nakit
840
Favori Güreşçi
AJ Styles
RPG Karakteri
Rey Mysterio
Gençler yavaş yavaş tahliye oluyor. Murat Ağırel ve Timur Soykan da şartlı tahliye edildi. Mahir Polat ise bizim kamuoyumuz sayesinde ev hapsine alındı. Mahir Polat'ın serbest kalmasını isterdim ama bu kadarını başarmak bile başarı.

Özgür Özel birkaç gündür iyi konuşuyordu. Bugün yine çıktı Kürtler falan filan diyerek yine batırdı. Fakat KK gibi gaf ebesi ve tepki emici bir yapısı yok. CHP'siz muhalefet olmuyor ama yine CHP muhalefete yer yer en büyük zararı veriyor. Değişik bir ilişki.

CHP'den bazı trolller Mansur Yavaş polis haftasını kutladı diye adamı linçlemişler. Bu adamın duruşu budur. Çizgisi budur. Bu sayede Ankara'yı tarihi rekorla kazandı. İktidara karşı halkı savunur ama halkın hassasiyetlerini de bilir ona göre hareket eder. Gereksiz polemiklere gerek yok. Ki mesajında şehit polislerden bahsetmiş. Bunda sorun nedir? Kudurun.

Bugün RTE, dem ile görüştü. Hatta imralı heyeti ile görüştü. Alın size şölen. CHP aleyhinde bu konu özelinde hassasiyeti olan ak dostları sahneye bekliyoruz.

deathcrushh

hüyela.
Konular
26
Beğeni sayısı
101
PG Nakit
870
Favori Güreşçi
Joey Janela
Sokak hareketleri 1 Mayıs'a kadar sönümlü bir şekilde devam edecek sanırım. Liselerin çıkışı takdire şayan ama tekrardan İstanbul Üniversitesi'ndeki yoldaşların yaptığı gibi bir domino etkisi olmayacak sanırım. 1 Mayıs'ta zaman yaratan herkes sokakta olmalı İstanbul'daki arkadaşlar ne olursa olsun Bozdoğan Kemeri'nde konumlanmalı.

deathcrushh

hüyela.
Konular
26
Beğeni sayısı
101
PG Nakit
870
Favori Güreşçi
Joey Janela
Bugün Kızılay'da tanık olduğum şeyleri sindirmek gerçekten çok zor oldu. 2 gün önce bir arkadaşımın burnunu kırıp döverek gözaltına aldılar, 2 tanıdık arkadaşım yine dayak yiyerek gözaltına alındı, bir İzmirli hemşerim yine darp ederek gözaltına alındı. Bir kadını neredeyse soyarak yaka paça aldıkları yetmiyormuş gibi kendilerinin yarı boyunda bile olmayan insanların boğazlarına bastırarak işkence ettiler. Bu yapılanlara sessiz kalmayın, gündemi değiştirmeyin lütfen.

Anasayfa Üst Alt
Tema Rengi