- Konular
- 26
- Beğeni sayısı
- 101
- PG Nakit
- 870
- Favori Güreşçi
- Joey Janela
- İstatistikte sabit
Aslında bütün muhalifler zamanında DİSK'e üye olmuş olsalardı bugün çok büyük çaplı bir grev yapılabilirdi.
DİSK Kemal Türkler öldürüldüğünden beri CHP'nin sadece bir grev kırma aparatı ağabey, fazlası değil.
Eylemler için Ankara özelinde konuşacak olursam, 2. günde ODTÜ'de A1 kapısında yapılan müdahalede resmen bizi öldürmeye çalıştılar çok sertti. geri kalan günlerde Kızılay'da müdahale daha da sertleşse de -Kızılay'dan Cebeci'ye kadar Toma öğrencileri kovaladı- 2. gün ODTÜ'de olanlar Saraçhane'de yaşanan kepazelikten sonra en yoğun olanıydı sanırım. Belki gözaltı yapılmadı ama daha beterini yaptılar. Benim de gözaltına en çok yaklaştığım gün 2. gün oldu A4 kapısından toplu bir şekilde çıkmamıza izin vermeyince 4-5 kişilik gruplar halinde çıkarken kesin birilerini alacaklar diye düşünmüştüm fakat sorunsuzca çıkış yaptık.
Benim gözlemlediğim kadarıyla bu son 1 haftada yaşananlar ve yapılan gözaltılar & tutuklamalar örgütsüz bir kitlenin siyasal talep olmadan sadece son senelerin getirdiği öfkeyle öğrencilerin her şeyi göze alıp bir deşarjı gibiydi. 68-69 ya da 59-60 arası büyük öğrenci protestolarından en büyük farkı o dönem FKF ya da TİP veyahut MDD gençliklerinin bir siyasal talep üzerinden kitleselleşme girişimleriydi. Ama son 1 haftada yaşananlarda ben bunu göremiyorum maalesef ve bu iyi bir şey değil. Bir taraf Apo'nun itleri diye bağırıyor bir taraf İsyan Devrim Özgürlük diye bağırıyor fakat kimse tam olarak ne istediğini bilmiyor sadece otokrat bir rejimden bıkmış insanların öfkelerini kusması gibi adeta. Bu öfkeyi ve nefreti yöneltmek de siyasal organizmalara kalıyor fakat süreklilik ve kitleselleşme olmazsa yine Gezi'deki gibi olacak. Umarım düzen muhalefeti ve bizim sol cenah da bunu iyi okur da aynı hatalar yine tekrar edilmez.
Ha Gezi'de de yine tam anlamıyla bir siyasal talep yoktu doğru ama orada özellikle TKP ve SDP'nin alana dinamizm katmasıyla tam anlamıyla bir korelasyon sağlandığı için polis taş atanlara bile bir şey yapamıyordu fakat hayatında belki de ilk kez doğrudan doğruya devletin ceberrut yüzüyle karşılaşmış küçük burjuvalar olunca tam anlamıyla bir trajedi doğuyor. Umarım sıra arkadaşlarımız en yakın zamanda serbest kalır tek isteğimizin bu olması gerekiyor şu anda.