İzge Can Günal ve İlker Duralı'dan Memnun Musunuz?

Sikiru

Long Time hissediyor
Konular
135
Beğeni sayısı
2,088
PG Nakit
655
WWE'nin Netflix'e geçmesiyle beraber uzun yıllar sonra ilk kez Türkçe anlatıma kavuştuk, 2½ aylık süreci de tamamladık. Raw, SD ve NXT şovlarının tümünde Türkçe anlatım mevcut, canlı anlatım olmasa da tekrar izleyenler için öyle en azından. Forumda şovları takipleyen arkadaşlara soralım, Türkçe anlatımı yeterli buluyor musunuz? Yermeden ve tek tip cevaplardan kaçınalım ki iyi bir feedback olsun.

Styles Clash

Sahipkıran
Konular
115
Beğeni sayısı
2,697
PG Nakit
840
Favori Güreşçi
AJ Styles
RPG Karakteri
Rey Mysterio
Türkçe anlatım izlemiyorum.

images

İşin şakası bir yana şovları genelde yt özetten izliyorum o yüzden güncel performansları için bir şey diyemem.

Sikiru

Long Time hissediyor
Konular
135
Beğeni sayısı
2,088
PG Nakit
655
Bir süredir arka planda iş yaparken şovları yan sekmede açıp dinliyorum ikiliyi, şovlara kıyasla anlatıma dair çok daha fazla fikrim var o yüzden.

Maç anlatımları malesef ki en arızalı yer. İşin vakkoluğu değil ki her hareketin ismini de birebir duymayı beklemiyorum zaten ama her harekete "AAA, Allahhh, harikaaa" tarzı tepkiler biraz ezber oldu gibi. Burada İzge Can'dan ziyade İlker beyi eleştirmek daha doğru olabilir çünkü İzge Can şov arası video paketlerinde ve maç önlerinde maçlar ve feudlarla ilgili genel bilgiyi geçen kişi oluyor, hatta yer yer -bilhassa NXT şovlarında- WWE dışı pw'yi de çok iyi bildiğini okumak mümkün ama hem partnerin çok yetersiz(bilgisiz) kalması hem de seyircinin çok yeni olması sebebiyle yüzeysel anlatıyı tercih ediyor.

Segmentlerin sesini çok kısıyorlar, Türkçe anlatımın dışında bir kulaktan da konuşanı dinlemek istiyorsunuz ama duymak çok zor. Çevirilerde yine Rtük sendromu devam, hem pw hem "Amerikanca" jargonunu bilen bizim gibi insanlar için ne yazık ki yetersiz ama buraya ne gelse yetersiz bulacağımız için ikiliye çok bir şey diyemem. Canlı anlatım olmasa da çevirirlerken olayla senkronize gittiklerini söyleyebilirim, 0 İngilizcesi olanlar veya olayla çok ilgili olmayıp ne dönüyomuş diye bakmak isteyenler için bir alternatif olabilir.

Benim için en büyük avantajı Türkçe bir şey dinlerken ikinci bir işle meşgul olabilmem, kulağınız ne kadar alışırsa alışsın yabancı dilde bir şey dinlerken arkada başka bir şeye focus olmak çok zor. İyi niyetine şüphem olmasa da İlker Duralı'nın da İzge Can'a kıyasla çok yetersiz kaldığı bir gerçek, pw'den biraz daha anlayan, hiç yoksa WWE'ye hakim olan bir adamla çok daha iyi işler çıkarırlar.

Bir yerlerden başlamak önemli her ne olursa olsun. Eksikler var ama tercih edilmeyecek kadar defolu değil, giriş-orta seviye bir anlatım da WWE içerikleri için çoğunlukla yeterli oluyor zaten.

Bero

﷽﷽﷽
Konular
2,214
Beğeni sayısı
1,997
PG Nakit
4,765
Favori Güreşçi
Bray Wyatt
Maç anlatımlarını biraz geliştirebilirler fakat promo çevirilerini falan güzel yapıyorlar memnunum ben. Wm'da canlı yayına eklenir umarım Türkçe spiker.

RiseGen

Go Further
Konular
6
Beğeni sayısı
234
PG Nakit
0
Favori Güreşçi
LA Knight
İlker Duralı WWE haricinde güreş şovu izlemiyor. Muhtemelen araya geyik katıyor diye de anlattırmaya devam ediyorlar. Aynı işi Mali Selışık’ı getirsen o da aynı bilgi düzeyiyle yapar bence. Hatta İzge Can’la da iyi ikili olurlar.

MotoGP ve WorldSBK takip ettiğim için İzge Can’ı yılda 50 kez filan dinliyorum. İyi spiker olmasının yanında iyi bir hikaye anlatıcısı da. Ondan yana pek sıkıntım yok, sadece onu tamamlayacak kafada biri lazım yanına.

Ses konuları vs. dönem içinde çözülebilecek şeyler bence. Tavsiyem Netflix tarafına feedback vermek olabilir. 30-40 kişiden gelecek mail bile iş yarar bence.

Akashi

🕷️
Konular
775
Beğeni sayısı
3,031
PG Nakit
1,070
Favori Güreşçi
Tiffany Stratton
RPG Karakteri
DRAGON T
Sadece Rumble tekrarını izlerken dinledim gayet iyi geldi bana. Araya serpiştirdikleri şakalar falan da komik. Michin şakasına dalak böbrek bırakmıştık mesela.

Konular
123
Beğeni sayısı
2,473
PG Nakit
1,330
Favori Güreşçi
Mini Cane
RPG Karakteri
Ludwig Kaiser
Şovdan birkaç gün sonra geldiği için dublajlar pek takip etme fırsatım olmuyor fakat canlı senkronizasyona geçtiklerinde beni rahatsız etmeyeceklerinden eminim. İlker Duralı yerine başka bir isim düşünülebilir belki diğer arkadaşlar gibi fakat çok güreş-güreş boğulmak yerine hafif çıkıntı birisi daha eğlenceli hale getiriyor bence şovu.

Anasayfa Üst Alt
Tema Rengi