Profesyonel Güreşin En İşe Yaramaz En Boş İnsanları

The MANIAC

HERKES KENDİNE YAKIŞANI YAPSIN
Konular
1,317
Beğeni sayısı
1,914
PG Nakit
3,210
Favori Güreşçi
CM Punk
RPG Karakteri
Jey Uso
1
Bana göre bu şirkette iyisiyle kötüsüyle illaki herkes emek veriyordur. Yani kimisini beğenmezsiniz keza benim de beğenmediklerim var ama bazı isimler gerçekten büyük emektardır. Özellikle Randy ve Charlotte'ın burada olması bana bir tık abes kaçtı. Fikirlere saygım var ancak desteklemem şart değil. Kısaca liste biraz yanlış.

god is an astronaut

anti evergreen luster
Konular
35
Beğeni sayısı
998
PG Nakit
65
RPG Karakteri
Max Caster
Benim demek istediğim şey şu aslında mesela Roman Reigns gibi hard karizma tam profesyonel güreş evreninde oturmuş bir karakter var mesela, adam böyle Stone Cold ayarında bir şey şu an Roman'a baktığımda dümdüz bir güreşçi değil bir persona görüyorum. Bir de her sene gimmick değiştiren ne olduğu belli olmayan Seth Rollins var. Seth Rollins'in yerini herhangi biriyle doldurabilirsin ama Roman'ın yerine koyacak adam bulamazsın. Oturmuş bir şey var gibi geliyor bana ortada. Bu durumda da şuna çıkıyor iş, Roman gibi adam 300 gün seri yapınca millet sıkılıyor ama aynısını Seth gibi kolayca yeri doldurulacak çok da oturaklı biri olmamış kişi olunca hoşlarına gitmiyor. O yüzden diyorum bu saydığım kişiler ilginç bir şekilde boostlanıyor. Ben artık bunların g-t yalamacılık yaptığına inanıyorum. Çünkü hem güreşi iyi hem de yarattığı karakter olarak bu saydıklarımı 30'a 50'ye katlayacak adamlar var ama yıllardır hep bu tayfanın etrafında şekilleniyor işler. Bunun en büyük iki örneği Seth Rollins, Charlotte Flair ve Finn Balor hatta. Nasıl bir yalamacılık yapıyorlarsa 3 yıl 5 yıl güreşmesinler gelip yine anında ana kemere konabiliyorlar.

Mesela Brock Lesnar'da böyle ama adam böyle WWE oyunundan çıkmış gibi resmen. O dediğim persona işi var işte adamda. Ben bakınca bunu Seth, Finn gibi tiplerde göremiyorum. Mesela Broken Matt vardı bi ara hayvan gibi personaydı mesela. Veya Bray Wyatt'ın Wyatt Family dalgası bambaşka bir şeydi. Olay illa kaslı büyük güreşçi işi değil yani.

Şu an Dominik Mysterio falan baya iyi karakterler, Seth gibi tiplerin yerinde olması gereken şeyler bu bence.

Dediklerinin doğruluk payı var ama bu şirketin güreşçileri nasıl bookladığına göre bariz değişen bir durum, persona meselesi için konuşuyorum. Kaldı ki Türkçe karşılığını tam bilmediğim ''Presence'' kelimesinden bahsediyorsun gibi geliyor bana anlattıklarında. Bazı güreşçiler sana güreşçiden çok daha fazlası olduğunun hissiyatını inanılmaz geçiriyor bu dediklerin yanlış değil.

Öte yandan Charlotte ve Balor konusunda sana katılıyorum, ama Rollins bu tanımladığın grubun kesinlikle dışında bana kalırsa. Bu durumu belirleyen şeylerden birinin de oyunculuk kalitesiyle alakası var, Roman'ın 2015-16 döneminde mesela böyle bir duruşu yoktu çünkü oyunculuğu inanılmaz yapaydı. Ancak Rollins'in 2014 dönemindeki hali senin deyimiyle inanılmaz bir ''Persona'' yansımasıydı, duyguyu geçirmeyi o zamandan beri çok iyi beceriyor çünkü.

Bu diyeceğim dediğini yanlışlamak ya da ters konuşmak için değil, ancak bu senin güreşçiden beklentilerine göre de şekillenebilecek bir durum ayrıca. Ben işin realistliği bozmayan Entertainment yönüne odaklı seyretmeyi sevdiğimden Rollins bana inanılmaz geçen bir karakter belki de, senin için böyle olmayabilir. Broken Matt için dediklerine katılmakla beraber bu klasmanda saymıyorum bu arada çünkü realist bir karakter değil, o tamamen abstrakt bir zihniyetin ürünü. Aynı Wyatt gibi. Hatta 2014 Balor'da bu kasa Demon muhabbetleriyle.

Güreş camiasıyla alakalı kısımlar konusunda fikir sahibi değilim yorum yapamayacağım.

Anasayfa Üst Alt
Tema Rengi