Maça göre sistem, rakibe göre oyuncu seçimi gibi şeylerin önemini nasıl anlatırsın deseler şu maçın ilk 45 dakikası ve 45-55 arasını izletirim direkt. Fener’in ilk ve son golü her ne kadar defans hatası/şans faktörü gibi şeylerden okunabilir gibi görünse de onlar olmasa diğer iki tanesi falan girecekti bir şekilde, çünkü ikinci 45’e ilk 45’teki siyahtan arınarak bembeyaz bir şekilde başladılar. Ve iki oyuncu değişikliği + formasyon ve oyun anlayışıyla yaptılar bunu. 60-90 arasını nispeten durgun geçirip üstüne bir de gol yediler ama farkı 2’ye çıkarmışken önlerinde perşembe günü kritik bir maç, iki cezalı bir sakatla çıkacakları kritik bir Avrupa maçı olmasının da hasebiyle bu anlaşılabilir. Göztepe’nin ikinci 45 için yapabileceği hiçbir şey yoktu, dediğim gibi ilk golde inanılmaz bir savunma zaafiyeti vardı ama o olmasa 2-3 dakika sonra diğer denemesi tabelaya yansırdı FB’nin. Göztepe’nin tek hatası ilk 45’i kusursuza yakın oynamalarına rağmen 0-1’den sonra buldukları net fırsatları harcamaları oldu. Devre arasına 0-2 ile girsek 3 puan olmasa bile en azından 1 puan kurtarılabilir düzeyde olurdu diye düşünüyorum.
Bu arada Emersonn’un fiziğe şaştım kaldım, 19 yaşında nasıl böyle görünebiliyorsun abi aklım hayalim durdu. Romulo ise yine süper top oynadı, özellikle ilk 45’te savunma arkasına truva atı gibi yaptığı koşularla FB savunmasına cidden işkence çektirdi. Bunun dışında Dennis’i ve savunmada da Heliton’u çok beğendim. Tijanic biraz daha gününde olsaydı bu maçı vermezdik yukarıda da belirttiğim gibi. Yine de bize tebrikler takım demek düşer, umarın Avrupa potasında bitiririz sezonu da seneye kombinemizi çekip Avrupa maçlarına gideriz.