Rollins vs. Punk, Meltzer'den 4,25 Yıldız Aldı

RebornByUnpredictable

PG.com Kullanıcısı
Konular
0
Beğeni sayısı
24
PG Nakit
0
Favori Güreşçi
Jon Moxley
Senin özelinden ben de genel görüşüm hakkında birkaç kelam etmek isterim kral. Misal Ospreay, ilk zamanki hallerine göre -özellikle kas kütlesini de arttırdıktan sonra- bir hususta ilerledi bence; o da işin fundamental kısmı. Karşısında Bryan Danielson ya da Casto gibi rakipler olduğunda her şeyi dozunda yapabiliyor ve bence çok çok iyi maçlar çıkartıyor ancak en basit örneği ile söz edilen maçta olan Ricochet, Ospreay'in de gidişatını bu denklemden çıkarıyor. Kendi kişisel fikrime göre bu maç Takeshita ile 1v1 olsaydı, söylediğim çizgiye daha uygun bir Ospreay izleyebilirdik. Haliyle daha "güreş" bir maç olması ve genele göre de daha keyifli olmasına sebep olabilirdi. Bir tarafı abartmak diğer tarafın tadını kaçırabiliyor ki bu sebeple denge işi çok mühim Ospi gibi isimlerde. Bu yorumun benzerini Swerve için de sıkça yaparım. Rakibine göre stili elbette değişiklik gösterebilir ancak temel dediğimiz hususların olması bana göre daha önemli. Yoksa Highflyer işine asla karşı değilim kanımca ki güreşe bağlandığım dönemde ortada AJ Styles gibi bir gerçek vardı. Gereksiz taklaya karşıyım ama onu net bir şekilde söyleyebilirim.

@RebornByUnpredictable 'ın dediğine gelince, ring içi genel olarak subjektif olsa da dediğim husus nesnel kriterlerden biri bana kalırsa. Tabii ki diğer maçı tercih edersin ancak "better" yerine "way better" demek bence çok makul değil. Bir kere ringin içindeki hikaye anlatımı da aşırı mühim. Farklı tip maçlar olsa da Dave yıldızı saf ring içine göre veriyor olayına da çok katılamadım açıkçası. Hele yakın dönemde WM 40 gibi örnekler varken. Seth vs Cody, kesinlikle daha iyi olabilirdi ve artık beni sıkmaya başlayan bir eşleşme ama genel olarak bu tarz yorumlarını gördüğüm için şahsi fikrimi söylemek istedim.
Düşünce yapını baya sevdim çünkü tamamen katılıyorum Ospreay hakkında dediğinde, evet fazlasıyla no sell atıyor bazen benim de çok hoşuma gitmiyor ama zaten kendisi de bu eleştirileri ciddiye almışki eskisi kadar abartı yapmıyor, son ppv'de Kyle ve Okada ile çıktığı 2 maçı da izlemişsen görmüşsündür.

Nature Boy

running bitcoin
Konular
203
Beğeni sayısı
2,546
PG Nakit
1,260
ring içi genel olarak subjektif olsa da dediğim husus nesnel kriterlerden biri bana kalırsa
Büyük liglerde bu işin tek bir nesnel ölçütü var; seyirciyi maçın içine çekmesi. Bir maç milyonları ekranları başına çekip, bilet aldırabildiği ölçüde başarılıdır. İnternette her takla atanı ünlü etmeye çalışan küçük güruh hariç hiç kimsenin umursamadığı maçlara Hart vs Austin muamelesi çekildiğinde burada konuşacağız. Reality check hayat kurtarır.

Brave Dragon

Rainmaker
Konular
8
Beğeni sayısı
99
PG Nakit
0
Favori Güreşçi
Randy Orton
Senin özelinden ben de genel görüşüm hakkında birkaç kelam etmek isterim kral. Misal Ospreay, ilk zamanki hallerine göre -özellikle kas kütlesini de arttırdıktan sonra- bir hususta ilerledi bence; o da işin fundamental kısmı. Karşısında Bryan Danielson ya da Casto gibi rakipler olduğunda her şeyi dozunda yapabiliyor ve bence çok çok iyi maçlar çıkartıyor ancak en basit örneği ile söz edilen maçta olan Ricochet, Ospreay'in de gidişatını bu denklemden çıkarıyor. Kendi kişisel fikrime göre bu maç Takeshita ile 1v1 olsaydı, söylediğim çizgiye daha uygun bir Ospreay izleyebilirdik. Haliyle daha "güreş" bir maç olması ve genele göre de daha keyifli olmasına sebep olabilirdi. Bir tarafı abartmak diğer tarafın tadını kaçırabiliyor ki bu sebeple denge işi çok mühim Ospi gibi isimlerde. Bu yorumun benzerini Swerve için de sıkça yaparım. Rakibine göre stili elbette değişiklik gösterebilir ancak temel dediğimiz hususların olması bana göre daha önemli. Yoksa Highflyer işine asla karşı değilim kanımca ki güreşe bağlandığım dönemde ortada AJ Styles gibi bir gerçek vardı. Gereksiz taklaya karşıyım ama onu net bir şekilde söyleyebilirim.
Dediklerinde haklısın hoca. 2021 öncesi Ospreayin herhangi bir luchadordan farkı yoktu sonra geliştirdi kendini. Her şeyin bir dozunun olması lazım kesinlikle. Beni abartı submission sıkıyor, bir spota fayda etmeyen seyirci iki canlansın diye atılan flipler de sarmıyor. Ricochet tek vasfı takla atmak olan sirk maymunu olduğu için benim hoşuma gitmiyor nitekim WWE'de biraz daha profesyonel yapıyordu bunu.

Forumdaki bir kaç saygısız ukala ergen olmasa böyle tartışmalara hiç gerek olmayacak aslında 😃

Hacken

Bret Hart
Konular
21
Beğeni sayısı
1,592
PG Nakit
480
RPG Karakteri
Bryan Danielson
Favori Güreşçi
Joe Hendry
Büyük liglerde bu işin tek bir nesnel ölçütü var; seyirciyi maçın içine çekmesi.
İşin daha kitap kısmını değerlendiriyoruz burada Taylan'cım. Ve bu da Fundamental'dan geçiyor çoğu zaman. Genel anlamda dediğin tabii ki doğru ancak Business'ı da biz düşünmeyelim. Tony Khan da düşünmesin tabii.

Hacken

Bret Hart
Konular
21
Beğeni sayısı
1,592
PG Nakit
480
RPG Karakteri
Bryan Danielson
Favori Güreşçi
Joe Hendry
Düşünce yapını baya sevdim çünkü tamamen katılıyorum Ospreay hakkında dediğinde, evet fazlasıyla no sell atıyor bazen benim de çok hoşuma gitmiyor ama zaten kendisi de bu eleştirileri ciddiye almışki eskisi kadar abartı yapmıyor, son ppv'de Kyle ve Okada ile çıktığı 2 maçı da izlemişsen görmüşsündür.
Özellikle Okada'nın bu tarz güreşçileri yönlendirmede uygun bir rakip olduğunu düşünüyorum ben. Omega'nın meşhur üçlemede normalinden daha fazla genele hitap etmesi ve her açıdan çok daha derli toplu gözükmesinin de yegane sebebi bu.

Nature Boy

running bitcoin
Konular
203
Beğeni sayısı
2,546
PG Nakit
1,260
İşin daha kitap kısmını değerlendiriyoruz burada Taylan'cım. Ve bu da Fundamental'dan geçiyor çoğu zaman. Genel anlamda dediğin tabii ki doğru ancak Business'ı da biz düşünmeyelim. Tony Khan da düşünmesin tabii.
İşin kitabına girecek olursak bu adamların yarısını çöpe atmak lazım. Yumruk atamayan adamlardan bahsediyorsunuz abi. Benim şu son yaptığım tanım, izleyiciyi ilgilendiren ancak pek çok teknik tarafı göz ardı eden; esnek bir tanımdı. Örnek olarak Jey Uso verilebilir burada. Kitaba göre vasat bir güreşçi ancak kişiliği ile seyirci bağ kurdu ve kusurlarını kimse önemsemiyor izlerken.

RebornByUnpredictable

PG.com Kullanıcısı
Konular
0
Beğeni sayısı
24
PG Nakit
0
Favori Güreşçi
Jon Moxley
İşte benim kafa yapım bu, abi banane ne kadar bilet sattığından ya da şirkete ne kazandırdığından, ben bir izleyiciyim ve bana verdiği zevke bakarım, tek önem verdiğim konu budur, kendisini pw fanı olarak tanımlayan herkesin de bu kafa yapısında olması lazım.

Baylaz

Gifted Talent
Konular
45
Beğeni sayısı
153
PG Nakit
210
Favori Güreşçi
AJ Syles, Utami Hayashishita, IYO SKY.
İşte benim kafa yapım bu, abi banane ne kadar bilet sattığından ya da şirkete ne kazandırdığından, ben bir izleyiciyim ve bana verdiği zevke bakarım, tek önem verdiğim konu budur, kendisini pw fanı olarak tanımlayan herkesin de bu kafa yapısında olması lazım.
Buna kısmen katılıyorum. Sürekli eleştirel bakıldığında cidden zevk almak zorlaşıyor çünkü çok fazla saçmalık var.

RebornByUnpredictable

PG.com Kullanıcısı
Konular
0
Beğeni sayısı
24
PG Nakit
0
Favori Güreşçi
Jon Moxley
Buna kısmen katılıyorum. Sürekli eleştirel bakıldığında cidden zevk almak zorlaşıyor çünkü çok fazla saçmalık var.
Özellikle gerçekçilik arayanları anlamıyorum yahu her maçta suicide dive atıldığında rakibinin üzerine atlamasını bekliyor güreşçiler, yok şu maç gerçekçi değil falan, senaryo olduğunu bildiğin bir şeyi izliyorsun sonuçta, ringte güreşçilerin hangi hareketi yapacaklarını konuştuklarını bile duyuyorsun, ne bu sürekli eleştiri, olumsuz bakmak.

Anasayfa Üst Alt

Kolay Giriş Yapın: