Tabii büyük bir hayal kırıklığı, ama nedense beni pek de şaşırtmayan zira hissettiğim bir tökezlemeydi. Hiç stat atmosferi, suni çim cart curt toplarına girmeyeceğim zira bu beraberlik böyle bir şeyle asla izah edilemez Galatasaray için, edilememeli. Bu maçı birkaç faktör üzerinden okuyarak yorumlamak gerek:
1- Okan Buruk'un Yunus Akgün hamlesi. Bu çocuğun hiçbir albenisi, hiçbir özelliği, hiçbir ayağa basar yanı yok ve ısrarla şans veriliyor. Morutan ile değiştikten sonra Morutan, Yunus'un 75 dakikada yapamadığını 15 saniyede yaptı ve onun ürettiği ataktan doğan pozisyonda golü bulduk. Ben Yunus'u takımda görmek istemiyorum, kaç paraya olursa olsun iteleyelim, elimizde kalıyorsa da koca sezon yedek kulübesinde kös kös oturması dileğiyle:
2- Zaniolo bugün ilk geldiği maçlardaki gibi, mücadeleci ve istekli ama nedense bir panik havasındaydı ve çok tutuk kaldı bu yüzden. Biraz daha sakin ve basiti düşünerek oynaması gerekiyordu, bunu yapabilseydi zaten çok rahat gelirdi galibiyet.
3- Barış Alper'in hala oyun zekasına bir gelişim katması gerektiği açık, saha içinde kötü işler yapmıyor ama topu birisine atması gerektiği zaman gereksiz bir kal geliyor. Bundan sıyrılması, çabuk karar verebilmesi gerekiyor artık.
4- Berkan iyi bir hamle oyuncusu, fena olmayan bir yerli rotasyonu parçası ama asla bu klasmanda sürekli ilk 11 oyuncusu olabilecek bir adam değil. Bu sezonki FB maçlarında olduğu gibi sahadaki olası oyuna bağlı olarak sürülebilecek bir isim sadece, Torreira'nın eksikliğini haliyle fazla fazla hissettik. İkinci maça umarım yetişebilir.
5- Ceza sahasında 15 kere paslaşmaları gerektiğini hücum hattına kim söyledi bilmiyorum ama bunu yaptığımız için güme giden bir sürü pozisyon oldu. Hatta bir tanesi sekip bizim kalemize gol olarak geri döndü. İkinci maçta paniğe kapılmadan, net bir şekilde o topu içeriye sokmaya odaklanmak lazım, herkes birbirine itelemeye çalışıyor son vuruşu. Tabii bunun da sebebi ileri uçta net bir tabelacı olmamasından kaynaklı. Önümüzdeki maçta Bakambu dahil olunca bu problem çözülecektir.
Güzel şeylerin konuşulabileceği bir maç değildi tabii ki ama böyle maçlar her açıdan önemlidir, bazı eksikliklerin ve bizim için değerli olan şeylerin farkına varmamızı sağlıyor. Ben hemen yangın yapanlardan hiçbir zaman olmadım, sadece eleştirel gördüğüm şeyleri belirttim ve şimdi de aynısını yapıyorum. Önümüzdeki hafta da 3-4 tane vurup göndeririz diye düşünüyorum Zalgris'i. Vuramazsak da yazıklar olsun zaten.