Barış’ın gülümsediği an ile kendisine yapılan skandal faul ve skandal hakem kararı arasındaki bağlantıyı hala kurabilmiş değilim ama canın sağ olsun. Attığın dirsek pozisyonu ikili mücadelede yapılan kasıtsız ve orantısız bir müdahale iken (asla meşrulaştırmıyorum bu arada, sadece faulün tasnifini yapıyorum) bugün Barış’a yapılan faul ise net bir şekilde oyuncuyu sakatlamaya yönelik, ikili mücadelenin ötesinde, hele ki topla uzaktan yakından alakası olmayan bir faul. İkisinin ayrımını doğru yapmak gerekiyor, işinize geldiği gibi değil. Kaldı ki attığın kesitteki faul ile Manaj’ın bugünkü faulünü aynı potaya alabilecek olsak bile “eh çivi çiviyi söksün madem” denecek şeyler değil bunlar. Yolda gördüğün bir adamı öldürüp ifadende “E bu da X kişisini öldürmüştü ondan ben de tuttum kafasına sıktım” diyerek ceza almamayı istemek gibi bir şey bu tamamen ve uzaktan bakınca gerçekten çok komik duruyor.
Fred-Torreira mevzusunu ise tam olarak hatırlamamakla beraber eğer ben öyle bir şey yaptıysam yine o dönem mutlaka ar damarımıza basacak belaltı bir şeyler bulmuşsunuzdur, ben de o dönemki galeyanımla böyle bir hata yapmışımdır; dediğim gibi içerik olarak hatırlamıyorum ama yaptıysam da hatadır, affola der geçerim. Dün ben o hatayı yaptıysam, bugünse siz Barış Alper’in başına geleni meşrulaştırmaya çalışıyorsanız; yani tüm bu futbol iklimi halkın içinde bile bu hale geldiyse tek sorumlusu benim nezdimde Ali Koç’tur. Saha içinde elde edemediği ve edemeyeceği başarıları saha dışına kanalize ederek camianızı uyutmaya devam edeli 6 sene oldu, yazın da 7 sene olacak. Konu niye buraya geldi diye şaşırma, sadece saldırılmaya devam edildikçe ısrarcı bir şekilde asıl üzüldüğüm noktayı anlaman/anlamanız için üstteki mesajımda söylediğimi açmaya çalışıyorum.
Sosyal medyada dönen yanlış fotoğraf da yine Barış Alper’e ait olan, GS resmi hesabının paylaştığı bir fotoğraftı. Geçen sezonki Konya maçından o da. Ve yine bu tip sert ama Manaj’da olduğu gibi insanlık dışı kast olmasa dahi net bir şekilde kırmızılık olan müdahalede bu sefer sarı kart dahi çıkmamıştı. Kim bilir, belki de Barış Alper o maçta ikili mücadelede rakibine faul yaptığı için kırmızı kart gösterilmemiştir onda da. :D