Evet yine bu konu...
Dave Meltzer'in yakın tarihte puanladığı bu iki maç... Soldaki WarGames maçı 4,25 yıldız almışken sağdaki Adam Page vs. Swerve Strickland maçı Meltzer tarafından 4,50 yıldıza layık görüldü. Page vs. Swerve'e haksızlık etmek istemem, ama sizce de WarGames maçı gerek hikaye anlatımı gerekse maçın ehemmiyeti bakımından daha iyi ve daha yüksek yıldızı hak eden bir maç değil miydi? Dave Meltzer'in özellikle reytinglerde 5 yıldızın üstüne çıkma zincirini kırdığı dönemden beri verdiği yıldız puanlarında tabiri caizse şirazeyi iyice kaydırdığını düşünüyorum. Hem bu konu için örnek verdiğim üstteki iki maçın yıldızları ve dönem dönem konuşulan Meltzer'in genel olarak verdiği yıldızlar hakkında düşüncelerinizi merak ettim.
"Meltzer'in yıldızları bir referans değil", "Güreş endüstrisi bu adamın verdiği yıldızlara bakmıyor" tarzı argümanları da kabul etmiyorum bu arada. Bence de durum bu ama benim sormak istediğim şey bu değil, sonuç olarak bu adamın verdiği yıldız puanları güreş gündeminin içinde hep var ve bir şekilde konuşuluyor. Hal böyleyken, güreş kamuoyunda yeri olan bu öznel yıldız arşivinin kaynağına dair fikirlerinizi merak ettim sadece. O halde sahne sizin...