RPG Velveteen Dream

Kras Mazov

Tractatus
Konular
37
Beğeni sayısı
1,834
PG Nakit
250
RPG Karakteri
Velveteen Dream
Favori Güreşçi
Eddie Guerrero
Velveteen Dream

tumblr_ppii9iHHP91s24yedo2_400.gifv

Hikayesi

Velveteen Dream sebebi bilinmemekle birlikte hapiste geçirdiği 3 yılın ardından tahliye edilmiştir. Güreş sektöründe altın çağını yaşarken tepetaklak yuvarlanan Velveteen Dream’in amacı kaybettiği üç yılı geri kazanmak ve kendisine atılan çamurdan kurtulmak. Bunu eskiden iyilikle güzellikle yapmayı isterdi ama orada geçirdiği 3 yıl kendisinde çok farklı izler bırakır. Artık eskisi gibi şatafatlı kıyafetler giymeyip daha sert, daha acımasız ve öfkesini kontrol edemeyen sıkıntılı birisi haline geldi. Tek zevk alabileceği etkinlik rakiplerini gerek psikolojik gerek fiziksel olarak kırmak ve ona acı çektirerek rüyasına ulaşmak. Kendisi artık yaşadığı psikolojik hezeyanları atlatmak için güreşe dönmeyi her ne kadar istese de güreş, kendisini hiç istemiyordu. Hatrı sayılı kadar güreş şirketiyle görüşüp hepsinden ret cevabı alan Dream, PGW'de bir şans elde etmeye çalışır lakin bunun için Dream'in kontratı elde edebilmesi gerekir. Oradaki herkes gibi Dream de kendisini en tepede görse de dürüst olmak gerekirse şu anda oradan çok uzakta ve herkes gibi o da en büyük ödülü almak istiyor. Velveteen'in aksine Dream'in yeteneklerinden geriye kalan tek yapabildiği şey güreşmenin aksine dövüşmek. Bunun için de bütün geçmişini kenara bıraktı ve elinde sadece iki şey kaldı. Birisi öfkesi, birisi de onun rüyası. Rüyası bir kişi de olabilir, belki bir unvan da olabilir, belki de aradığı kendi benliği de olabilir. Her şey olabilir. Velveteen Dream güreşirken Velveteen Dream ismi yerine The Dream ismini kullanmaya verir ve Velveteen'i rüyasına ulaşana dek geride bırakır ama o da biliyor ki Velveteen'i hem karakter olarak hem de insan olarak çok özlüyor ve her yerde onu arıyor. Çok uzun bir zaman sonra Velveteen ile Dream birbirlerine kavuşuyorlar; fakat bu süreçte kendisi yapayalnız kaldı. İlk olarak ezeli düşmanı ve tek dostu Christopher Daniels’ın kaybeden Velveteen’in hissettiği boşluğu bir aile ile kendince kapattı.

Prestige Era

A Shot In The Dark
  • Velveteen henüz ortalıkta yokken The Dream tek başına bir sandalyeye oturup karanlık bir odada herkesin istediği altın kemeri istediğini ve bunun için ne gerekiyorsa hazır olduğunu söyler.​
  • Hayatında Velveteen’in olmadığını, onun bir sığıntı olduğunu geride kalan tek şeyin karanlık olduğunu ve kaybettiği üç yılın intikamını alacağını söyledi. The Dream, Velveteen’i her ne kadar bırakmak istese de Velveteen onu hiçbir zaman bırakmak istemedi.​
isolated-chair-scene-stockcake.jpg

“- Karakter ilk yazılırken benim talebim The Dream ile uzun bir süre ilerlemekti; ama Velveteen ile alakalı çok da bir şey yazmamıştım. İlk olarak bunu okuduğumda Velveteen’in yok olmadığını ama orada olmadığını görmek güzeldi.”
Mayhem #1
  • Şovun sonunda A Shot In The Dark'ta vermiş olduğu referansı düşünülenden daha hızlı bir şekilde gerçekleştirmeye çalışıyor The Dream. Seth Rollins’e WALTER maçının öncesinde saldırarak onun yerine WALTER’ın karşısına çıkıyor. PPV ayarında geçen sert maçın sonucunu Gojira Clutch sonucu WALTER kazanıyor.

surprise-velveteendream.gif

Kazanan: WALTER

“- İlk şovdan bir karaktere keskin bir şey yapmak hazırlamak konusunda değil de kime böyle yapılacak sorusunun cevabından dolayı kolay değildir. Doğru bir seçim yapıp benim üzerime böyle gidilmesi iyi oldu.”
Fury #1
  • The Dream yaptıklarının karşılıksız kalacağını tabi ki düşünmüyordu; lakin yıldırımın hemen çarpacağını da beklemiyordu. The Dream yaşadığı erken hayal kırıklığını açıklamak isterken Seth Rollins’in saldırısına uğruyor. Müthiş bir Curb Stomp ile iki büklüm kalıyor The Dream.​

ec3-attacks-velveteen-dream_orig.jpg

“- Olması gerektiği gibi saldırıydı. Ne eksik ne de fazla. İkili arasında kemersiz bir feud gayet yakışabilir. Şirketin ilk başlarında bir şampiyonluğun etrafına adam atarak karşılaştırmak kolay da ortada hiç bir şeyin olmadığı bir rekabeti oluşturabilmek kolay değil.”
Mayhem #2
  • The Dream, Seth Rollins'in kendisine saldırmasından içerlemiş olacak ki arka alanda onu denk getirdiği gibi üzerine çullanıyor. Birbirlerini döve döve ringe getirdikten sonra Bobby Gunns vs Logan Paul maçına karışmış oluyorlar ve maç Double DQ ile bitiyor. Maç bittikten sonra The Dream üstün çıkan taraf olup Rollins'in üstüne sandalye fırlatıp bir de Black Rainmaker hediye ediyor.​
063a7dd072dd898f5da0c8bcffdd7975589a2f29.jpg
  • Bu şovda brand ayrımı da yapıldı. The Dream, Mayhem'in üyesi oldu.​
"- Burada iki karakterden birinin yolu Gunns veya Logan Paul ile kesişecekse güzel bir hamle olmuş olur. Onun dışında maçla alakasız bir brawl ile de çözülebilirdi bu iş. Dream ile Rollins arasında sözel olarak da bir bağ gelişirse PPV maçı olarak gayet yakışabileceğini düşünüyorum. Bu arada çoğunluk sevmese de brand ayrımlarını severim"
Mayhem #3
  • The Dream ile Seth Rollins bu şovda yüzleşiyorlar. Git gelli geçen orta halli maçı The Dream Black Rainmaker ile kazanıyor.​
c84de213adb2fb8b8289ff0d0ee8cd6a40295150.jpg

Kazanan: The Dream​
  • Maçın bitiminde The Dream, Seth Rollins'i yenmesine rağmen ona saldırmaya devam ediyor. Rollins'in bacağını sakatladıktan sonra sandalyenin üstüne yaptığı Dream Valley Driver ile Seth Rollins'i almuni listesine alıyor.​
"- Eğer ortada Rollins'in karakteri erken bırakma durumu olmasaydı bu eşleşme en azından bir PPV görürdü diye düşünüyorum. Dream'in 'yanlış zaman' demesi dahi bununla ilişkili olduğunu düşünüyorum; çünkü ekip de Rollins ile alakalı bir ayrılık beklemiyor ve istemiyordu."
Mayhem #4

'The Dream hayatın renklerini kaybetmiş olsa da burada.'
  • The Dream, Seth Rollins'i emekli ettikten sonra bir zafer konuşması yapıyor. Bütün bunların başlangıç olduğunu, devamının geleceğini büyük bir öfkeyle paylaşıyor. Summerslam'in PGW ve kendisi için büyük bir milat olacağını söyledikten sonra The Dream,Velveteen'den kalan bir fotoğrafı paramparça edip gidiyor.​

images

"- Sıradaki şov Summerslam. Bu şovda da Rollins'e yaptığım gibi ani bir saldırı yapmayı vb. bekliyorum. Şahsi bir feudun içine girip en azından bir iki PPV böyle gider diye düşünüyorum."

SUMMERSLAM

• Summerslam'de bir şeyler yapacağına inanan The Dream şovda kendisine yer bulamayınca kendisini alkole verip kafayı dağıtıyor. İnsanlara saldırdığı için kendisine rakip kalmadığını düşünüp kendisini suçluyor. Eğer Seth Rollins'i sakatlayıp şirketten uzaklaştırmasaydı Summerslam'de kendisine bir yer verileceğine inanıyordu.​

• Konuşmanın ilerleyen bölümlerinde The Dream benlik karmaşası yaşamaya başlıyor ve kendisini tam olarak arınmadığına hala Velveteen'den bazı parçaların kendisinde kaldığını düşünüyor. Bu durum The Dream'i huzursuz etmekte. Kendisine hem fiziki hem de ruhen yeteri kadar işkence ettikten sonra PGW'de bulunan herkese sıkıntı çıkartacağına söz verip oradan ayrılıyor.​

PTFaKwf.png

"- Karakterin Summerslam'in kendisi için bir milat olacağından bahsedilip sonrasında kendisine işkence yapmasının arasında bir başka olay daha bulunmalıydı gibi düşünüyorum. Dream'in dediği şey bir nevi boşa çıktı. Bir de The Dream'in Velveteen ile yüzleşmeye çalışmasından önce The Dream olmayı biraz daha özümsemesi gerektiği kanaatindeyim."

Mayhem #5
  • The Dream ile Cameron Grimes karşılaşıyor. Kısa süren maçı The Dream, Black Rainmaker ile kazanıyor.​

velveteen-dream-tyler-breeze.gif

Kazanan: The Dream​
  • Maçın ardından The Dream kafasındaki seslerin geçtiğini söyleyip Cameron Grimes'a Dream Valley Driver hediye ederek emekli ediyor.​
"- Bir zamanlar kovboy Cameron Grimes karakteri oynanışı vardı. Sırf o oynanıştan ötürü bile saygı duyduğum bir karakterdi ki bu dönem o oynamıyordu sanırım. Bakalım sesler geçtiyse sadece Dream olarak beni neler bekliyor göreceğim."
Payback #4
  • Şovun başlarında ya da yanlış değilse 3. Payback şovunda Jim Cornette bir güreşçiye iki brandde de görünebilme hakkı verdiğini söylüyor.​

Lqsmb3S.png
  • Karakterimiz resim çiziyor ve çizdiği resimi kameraya gösterdikten sonra yeni hedefin bu resimde saklı olduğunu; çünkü kendisini rüyasında gördüğünü söylüyor. Tablo gösterildikten sonra ressam kendisini ortaya çıkarıyor ve o kişi The Dream!​

1bIkcnT.png

"- The Dream, seslerin gittiğini önceki şov açıkladığında ilerisinin daha ruthless olacağını düşünmüştüm. Lakin henüz şimdiden Velveteen ile Dream birlikte çalışıyormuş gibi bir imaj vermişti ben bunu ilk okuduğumda. Bu şirketin ilk safhalarında görmek istediğim bir şey değildi. Mantığı kenara koyup sadece segment üzerinden konuşacak olursam da segment gerçekten çok iyi yazılmıştı. Bende çok iyi bir tat bıraktı. Yukarıdaki resme bakınca da 'Fallen Angel'dan Daniels'dır bu diye düşünüyorum.
Payback #5
  • Christopher Daniels, rakibi Danhausen'ı yer yer çekişmeli geçen maçın sonunda yeniyor.​
  • Maçın bitiminde The Dream ortaya çıkıyor. Rüyasında Daniels'ın kanatlarından koparılıp dünyaya atıldığını söylüyor. Daniels'ın yakarışlarını sadece Dream duyabiliyormuş. Dream'in amacı Daniels'ı özgür bırakmakmış.
    181ef63cf9aefa16a0e74424401d5995c372e054.jpg
  • Daniels ise Dream'in düzene karşı çığlıklar attığını, kendisinin kutsal olduğunu Dream'in kendisine asla yaklaşamayacağını söylüyor. Dream böyle olmadığını ispatlamak için Daniels'ı Bad Blood'da TV Şampiyonluğu için maça davet ediyor. Daniels bu maçı kabul ediyor.​
Throw+to+Outside.gif
  • O sırada Jack Swagger gelip Daniels'a saldırıyor. Daniels'a Swagger Bomb yapmak üzereyken kurtuluyor ve Swagger'ı dışarı atıyor. Ardından maça Swagger'ın da eklendiğini söyleyip maçı Triple Threat'e çeviriyor.
"- Şirketteki ilk feudumuz hayırlı olsun diyelim. Çok güzel bir seçim yapıldığını düşünüyorum. İkimizin kimyasının da uyuşacağını ve ortaya güzel bir şey çıkacağını düşünüyorum. Swagger'ın gelişinin sebebinin bence Daniels vs Dream'in uzaması ile alakalı olduğunu düşünüyorum. Dream dediğim gibi Velveteen olmaya erken kaymış gibi hissediyorum; ama ileride süreci göreceğiz. Bu işi sevdim."

BAD BLOOD

Christopher Daniels (c) vs Jack Swagger vs The Dream
  • Herkesin belli yerlerde şans bulduğu, yeri geldi mi Dream ile Swagger'ın birlik olup Daniels'ı indirmeye çalıştığı maçın sonlarına doğru heyecan daha da arttı.​

tumblr_pmbxaq5pQE1wyspnlo7_500.gifv
  • The Dream, maçın sonlarına doğru Black Rainmaker'ı Swagger'a patlatıyor. Tuşa giderken Christopher Daniels gelip The Dream'i ayağından çekip dışarı fırlatıyor. Üstüne Swagger'a bir de kendisi Best Moonsault Ever yapıp maçı kazanıyor.​
Best+Moonsault+Ever+2.gif

Kazanan: Christopher Daniels (c)​
  • Arenada Daniels'ın müziği yankılanırken sendeleyerek ayağa kalkıyor yavaşça. Daniels elinde kemeriyle yerde yatan Swagger ve dışarıda kendine çoktan gelmiş The Dream'e baktıktan sonra kemerini omzuna vurup topallayarak ringden iniyor Daniels. Arka alana giderken son bir kez dönüp kemerini havaya kaldırıyor ve arka alanın yolunu tutuyor. The Dream ise gözünü dahi kırpmadan Daniels'a bakıyor.​
"- Maçın uzunluğu tadındaydı. Sonu önceki şovda düşündüğüme paralel gözüküyor. Daniels ile The Dream'in devam edeceğini en azından 2 PPV daha göreceğimizi düşünüyorum. Swagger'ın sadece ortalığı kızıştırmak için maça eklendiği düşüncesi pin loss'u da kendisinin almasıyla daha da belirgin olmuş oldu. Maçtaki en büyük sıkıntı maçın içerisinde hiç görsel kullanılmamış olmasıydı. Şahsen ben işin içine görsel girince daha çabuk hypelanan bir insan oluyorum. Bence herkes de maçın içinde bir iki görsel olsun isterdi. Onu saymazsak maçın kazananına kadar her şey güzel ve manıtklı bir şekilde seçilmiş. Özellikle maçın sonunun zekice yazıldığını düşünüyorum."
Mayhem #8
  • PGW arka alanında yırtık pırtık kıyafetler içerisinde The Dream'i görüyoruz. Bir odanın kapısını açıyor ve mor bir ışık hüzmesiyle karşı karşıya kalıyor. Korkusundan kapıyı kapatıp başka odalara giriyor; ama o mor ışıktan kaçamıyor. Kameralardan izlendiğinde gerçekte o odada mor bir ışık bulunmadığını, The Dream'in halüsinasyon gördüğünü öğreniyoruz.​

1c1a1d0626c1097b8fb8b03b01ba2d104105af3f.jpg
  • Günün sonunda kendisine işkence ettiği bira şişesini kafasında kırdığı odayı buluyor ve oraya giriyor. Orada da mor ışığı görünce The Dream gözünü kapatarak Velveteen ismini ilk defa anıyor ve her şeyin suçlusunun Velveteen olduğunu söylüyor. Kaybettiği 3 yılın, geçmişte kaybetmiş olduğu mağlubiyetler için Velveteen'i suçluyor ve kendisinin artık Velveteen'in kobayı olmadığını söyleyip bu anın bir dönüm noktası olduğunu söyleyip gözlerini açıyor ve orada uzaklaşıyor.​
"- The Dream'in her şov 'Bu şov benim için dönüm noktası olacak!' cümlesi bir tık sıkmaya başlasa da karakter için bir planlar olduğunun belli olduğunu; ama planın ne olduğunun belirsiz olduğunu düşünüyorum."
Mayhem #9
  • The Dream', Rikshi'nin güreş okulunda görüyoruz. Kendisin kum torbasında bütün öfkesini atıyor. Şınava geçtiği esnada kendi kendisine sayım yaparken Rikishi her şınav çektiğinde "0" diyerek The Dream'e onun düzgün şınav çekmediğini, soytarılık yapacağına ciddi bir şekilde çalışması gerektiğini söylüyor. Rikishi, The Dream'den amatör bir güreşçi bile olamayacağını söyleyip onu tahrik ediyor. Dream dayanamayıp Rikishi'nin yakasına yapışıyor ama onları Ryback ayırıyor. Dream'e sorunun ne olduğunu sorarken Velveteen, Dream'i sakinleştirmeye çalışıyor. Dream, Velveteen'e söverken Ryback'e sövmüş gibi oluyor. Ryback de sinirlenip, Dream'i müsabakaya çağırıyor.​

Resultats-de-WWE-NXT-TakeOver-31-KUSHIDA-contre-Velveteen-Dream.png

The Dream vs Ryback
  • Dream'in görece üstün geçirdiği maçın sonunda Velveteen, Dream'in kafasına girip bitirici hareketini yapmamasını, ıskalayacağını söylüyor. Dream, kafasındaki sanrılar sonucu dikkati dağılıyor ve üst iplerden aşağıya çakılıyor. Dream yerinden kalkamıyor ve maç sonuçsuz bitiyor.​

Kazanan: No Contest​
  • Rikishi yaşananlardan ötürü korkmuş bir şekilde sağlık görevlilerini çağırıyor ve The Dream'le ilgilenirken kameralar kapanıyor.​

"- Segment çok yaratıcı geldi öncelikle bana. Dream'in mentalinin hala düzgün olmadığını ve kendisini stabil hale sokmaya ihtiyaç duyduğunu, zihnindeki karmaşıklığı çözmesi gerektiğini daha net bir şekilde bir kez daha görmüş olduk. Karakter kötü gözükmesin diye pin loss yerine bir nevi olayı no conteste çevirmişler. Şu durumda bir farkı olacağını düşünmüyorum; ama merak ettiğim kısım ileride ne olacağı. Karakterin ilerisi belirsiz olduğu için bence ya çok bomba bir şeyin içinde bulunacak ya da çok kötü patlayacak gibi duruyor."
Mayhem #10

Bulabildiğin en parlak şeyi bul ve bak, tam orada seni bekliyor olacağım...

• Dream, rüyasından Velveteen'den ötürü parlak bir şey bulup ona bakması amacıyla uyanır ve yana öne o parlak şeyi arar. Önce bir aynaya bakar, aynadan cevap alamadığını görünce önüne çıkan PGW hakemini döver. Elindeki ayna ile Velveteen'e ulaşmaya çalışırken Cathy Kelley ile karşılaşır. Dream'in Cathy'nin aynasını çalmasından ötürü Cathy, Dream'e tokat atar. Dream ondan kaçarak kendisini depoya atıp kilitler. Depoda bir örtünün altında ayna bulan Dream, Velveteen'in seslenmesiyle doğru yere baktığını anlamıştır.​
Velveteen-Dream3.jpg

• Velveteen, The Dream'in eskiden mor olduğunu şimdi ise tek başına bir hiç olduğunu Dream'in yüzüne vurur. Dream halinden memnun olduğunu ve kendi inandığı yolda yürüdüğünü söyler. Velveteen ise Dream'in inandığı yolun Velveteen'in ta kendisi olduğunu söyleyerek Dream'i afallatır. Dream'in kaybolmuş bir ruh olduğunu ve Velveteen'in Dream'i yeniden kendisine alacağını söylüyor. Dream bu laflara dayanamayıp tek yumrukla aynayı kırıyor ve oradan ayrılıyor.​

"- Olay örgüsünü yavaş yavaş çözmeye başlasam da işin sonunun nereye bağlanacağını merak ediyorum. Daniels ile devam ederim derken bir anda ondan kopmayı beklemesem de şu an olanlar kafamı karıştırdığı için ilgimi daha çok çekti."
Payback #8
  • İnsanın en büyük düşmanları duygularıdır, ruhudur.​

• Bu savaşın tuhaf yönü nedir, bilir misiniz? Büyük yıkımlara ve yeni başlangıçlara yol açan bu felaket savaşların kazananı da kaybedeni de aynı kişidir aslında. İnsan kendisini negatif etkileyen, tetikleyen bu duyguları bastırdıkça... İnsan bu zorlukları yenmeye çalışırken bazen galip olurlar, bazen ise mağlup.​

• Kişinin içindeki savaş ne anlama gelmekte, bilir misiniz? Bu süreç kişinin kendi en iyi versiyonunu yaratma sürecidir, girişimidir. Kendisine karşı zafer olan bireyin özgüveni artar. Her şeyi geride bıraktığına inanır. Ama bilinçaltı... O evrende hiçbir şey kökünü saldığı topraklardan ayrılmaz.​

• Kim olduğuna karar ver! Tamam mı devam mı?​

bzo3efs.gif

DREAM VS. VELVETEEN, SURVIVOR SERIES'TE... DREAM OVER!,
"- Ben hezeyanlar yaşaya yaşaya birine salça olurum günün sonunda derken Velveteen vs Dream göreceğimi hiç düşünmemiştim. Bence harika düşünülmüş bir maç ve eminim ki çok iyi momentlar da göreceğiz. Bu maç için çok hypelıyım. Sohbet konusunda dalgasına bu maçı teaselerken gerçek olacağını hiç düşünmemiştim.

SURVIVOR SERIES

Velveteen vs Dream

o1WGMDl.gif
  • Maç başlamadan önce The Dream'in zihni ile duyguları birbirleriyle çatışıyor. Bu çatışma esnasında empati öne atılıp bu savaşın yersiz olduğunu ve şu an Dream'in daha önemli bir savaşının olduğunu söyleyip herkesi susturuyor. Dream, Velveteen'in kendi içinde olduğunu anlayıp kafayı yemeye başlarken Velveteen, Dream'in arkasından onu bataklığa iter.​

R952NGg.gif
  • Velveteen, Dream'e bütün bunları Dream'in kendi kendisine yaptığını, kendisinin gerçek olmadığını söyleyerek her şeyi kendi edip kendi bulduğunu Dream'e ikna etmeye çalışıyor. Dream'in ikna olmadığını anlayınca Velveteen, Dream'i bataklığa bırakıp onu terk etmeye yeltenirken Dream, Velveteen ile ayrı kalmak istemediğini söylüyor. Velveteen, Dream'in yanına dönerken Dream, Velveteen'i kandırıp onu bataklığa çekiyor. 3 yıl hapiste kalmasının, deli gibi gözükmesinin tek sebebinin Velveteen olduğunu söyleyerek onu boğmaya çalışıyor.​
  • Velveteen, Dream'in yüzüne çamur atıp oradan kurtuluyor ve Dream'e kendisinin değil aslında Dream'in gerçek olmadığını söylüyor ve Dream'e PGW'da bulunduğundan beri aslında DREAM'İN HİÇ BİR ZAMAN VAR OLMADIĞINI ona gösteriyor. Aslında Dream, Velveteen'in iç sesi olarak Velveteen'in içinde yaşıyor. Dream buna inanmak istemese de gerçekle alakalı bütün kanıtları görüyor. Dream, Velveteen'e aslında gitmesi gerekenin kendisi olduğunu, Velveteen'in tek başına daha iyisini yapabileceğini söylüyor. Velveteen'e sarıldıktan sonra kendisini nehre bırakıp uzaklara gidiyor.​

Ve The Dream, Velveteen'i sonsuza dek terk eder. Ya da... Velveteen, The Dream'i terk eder. Sonuç olarak ne fark eder? Hepimiz içimizde The Dream'ler yaratırız ve duvarlarla konuşmaktan vakit bulduğumuz dönemlerde onunla konuşur, tartışır, kavga ederiz. Kimi zaman en büyük düşmanımız, kimi zaman en büyük dostumuz. Her zaman kendimiz. Ama bir gün, onunla son kez denk geliriz. Ve bizden gider. Sonuç olarak ne kazanan, ne de kaybeden olur.

Kazanan: -

3u4pEvB.gif
  • Her hikaye bir anlatıcıya ihtiyaç duyar ki hikaye herkese ulaşabilsin. Şimdi kendimi tanıtacağım dedikten sonra hikaye anlatıcısının Christopher Daniels olduğu ortaya çıkıyor.​

Christopher Daniels: Dream over.

maxresdefault.jpg

Maç içerisinde göreceğiniz Empati, mantık, içimdeki deniz vb. her şeyin temeli Disco Elysium oyunundaki yetenek ağacından gelmektedir. Eğer anlaşılması zor ise bu info ile maçı okurken daha rahat anlayabilirsiniz.

"- Bu maçı yorumlamak gerçekten zor. Çünkü bu kariyer hikayesine başlarken eleştiri yapacağım yerlere eleştiri yapacağım ki o dönemdeki bakış açımı herkes görsün diye. Lakin bu maçta eleştirebilecek hiç bir şey yok. Denk gelirse her zaman söylüyorum ve şimdi burada da belirteceğim ki bütün RPG kariyerimde bana yazılmış en güzel maç diyebilirim. Velveteen bizim pozitif, cana yakın ve hayat enerjisi ile dolu tarafımızken The Dream ise bizim pesimist, nefret dolu, morallerin 0 olduğu tarafımız. Aradaki mücadele, The Dream'in kavramlarıyla çok güzel anlatılmış çok güzel yansıtılmış. Aslında The Dream'in hiç varolmamış olması ve şovlarda da bütün Dream isimlerinin silinip Velveteen olması harika bir hamle olmuş. Orada Barbaros ile Neşe duyguları ise benim gerçek hayatta o dönemlerde trajik olarak kaybetmiş olduğum arkadaşlarımdı. Onları da burada kısa süre dahi olsa yeniden yaşatmak istedim. Velveteen ile Dream'in vedalaşması ve Dream'in arkadaşlarının yanına dönmesi çok duygu dolu bir andı. En azından beni duygulandırmaya yetti. Benim gözümde bu maçın üzerine herhangi bir maçın çıkacağını da düşünmüyorum. Maçı @keka nın yazdığını da bildiğim için herkesin huzurunda ona tekrardan teşekkür ediyorum. Maçı okumamış olanlar Velveteen vs Dream linkine tıklayarak mutlaka bir okusun derim."

Payback #9
  • Velveteen arka alanda gözüküyor. Üstünde ihtişamlı kıyafetler, eski zamanlardan hatırladığımız Velveteen olarak görüyoruz onu. Cathy Kelley'i bularak ondan özür diliyor. Velveteen, Cathy'nin yanından ayrıldıktan sonra zihninde bir ses duyuyor "Her şeyin bittiğine emin misin?" diyerek ve bayılıyor.​
  • Gözlerini Survivor Series'teki meşhur ormanda açıyor. Zihnindeki ses yürümesini söylerken Velveteen yürüyor; ama zihnindeki sese de laf yetiştirmeye devam ediyor. Yürüdüğü esnada ayağı takılıyor ve çamura düşüyor. Velveteen kafasını kaldırıp sola baktığında bir barakanın önünde Vince McMahon'u görüyor. Vince McMahon, Velveteen'e WWE'ye gelmesi için açık bir çek bırakıp teklifte bulunuyor. Velveteen ise onu reddedip yoluna devam ediyor.​
open-ahead-illuminated-path-three-doors-in-a-dimly-lit-room-3d-rendering_9862895.jpg!sw800
  • Yoluna devam ettiği sırada bir barakanın içine giriyor. Tıpkı tardis gibi içi dışından büyük. Önüne çıkan kapıları rastgele bir şekilde seçerek ilerledikten sonra üç tane seçenek beliriyor önünde. İlk seçeneği sakatladığı Seth Rollins, ikincisi Daniels ve sonuncusu The Dream. Velveteen, Daniels'ı seçiyor ve onunla tokalaşırken Daniels'a low blow vurup bütün bunları kendisinin yaptığını söyleyip oradan kaçıyor.​
"- Büyük buhran çıkışının ardındanki ilk şovda Velveteen'in de bu durumları yaşayan birisi olması yerine açıkçası daha oturaklı bir karakter olarak başlangıç yapacağını düşünmüştüm. Bu olay bana Velveteen'in de Dream'in de aynı ölçüde birisi olduğunu gösterdi. Benim düşüncemde Velveteen, Dream'den daha yüce, daha bütün ve daha kudretliydi. Tabi bir olaydan bu karakter oturmadı demek güç ama hissiyatı böyle olmuştu."
Payback #10
  • Daniels'ı arka alanda görüyoruz. Şov için odasında hazırlık yaparken Velveteen oraya damlayıp şampiyonluğu kaybetmekten korktuğu için bütün bu oyunları yaptığını söylüyor. Daniels ise Velveteen'e üzüldüğünü; ama psikotik bozuklukları için ona vakit ayıramayacağını söylüyor. Velveteen bu kadar kolay kurtulamayacağını, PGW Televizyon Şampiyonluğunu almadan gitmeyeceğini üstüne basa basa söylüyor.​
DANIELS+DEFY+INTERIM+CHAMPION.jpg
  • Daniels, Velveteen'e Dream'i hatırlatıp yeniden aklına girmeye çalışıyor. Ona elini vermesini istiyor. Velveteen ise zihnen geriye doğru gitmeye başlayıp eski günlere döneceğinin hissiyle acı çekmeye başlıyor. Daniels, gülerek onun zayıflığını yeniden gördüğünü düşünürken Velveteen aslında rol kesip birden Daniels'a saldırıyor. Görevliler araya girip ikisini ayırdıktan sonra kameralar kapanıyor.​

"- Velveteen'in psikolojik üstünlüğü bu şovda alabilmiş olması güzel çünkü karakter kendisine karşı dahi psikolojik olarak hiç artıda kalamadı. Ara sıra ufak da olsa nefes almalı diye düşünüyorum. Sonraki şovda fiziki olarak da Daniels'dan bir atak bekliyorum, en azından o karakter de geride kalmayıp değiş tokuş halinde iki karakterin de ezilmeden yoluna devam edebileceği bir senaryo olsun isterim."
Payback #11
  • Daniels ile Ciampa bir maçta karşı karşıya geliyorlar. Sonlara doğru Ciampa, Project Ciampa sonrası Ciampa Stretch'e alırken rakibini arena birden mora bürünüyor.​
01b4bd54888d232ebb0217c38195a83b5d75b78d.jpg
  • Velveteen girişte gözüküyor. Ciampa'nın dikkatı dağılmışken Daniels bu işi kendisi halledeceğini söylüyor. Velveteen ise Daniels'ın yenilmezlik serisini sadece kendisinin bozacağını belirtiyor. Daniels sinirlenip Velveteen'i Big Boot ile yere indiriyor. Ciampa'ya da Angel's Wings yapıp işi bitiriyor.​

Kazanan: Christopher Daniels

Cartwheeling+Death+Valley+Driver+1.gif
  • Maç bittikten sonra Daniels, kemerini Velveteen'e karşı kaldırırken Ciampa onu Low Blow ile aşağıya indiriyor. Velveteen ringe girip yerdeki Daniels'a bakarak onun elini istiyor. Daniels ise elini uzatıyor; fakat Velveteen bir anda Daniels'ı omuzlayıp Dream Valley Driver ile yere indiriyor. Kemeri de alıp bir ayağıyla Daniels'ın üzerine çıkıyor.​
"- Genelde birisi maça karıştığında maç önde olan kişinin aleyhinde biter; ama burada güzel bir şaşırtma ile Daniels maçı kazandı ve ezber bir senaryo görmediğimizi fark ettim. Çok güzel yazılan bir maçtı her şeyiyle çok iyidi. Daniels'ın maçı kazanması çok iyi oldu. Maçın sonrasında Ciampa'nın iki tarafa da saldırıp ayakta kaldığı bir senaryoyu ya da Daniels'ın bir katakulli ile Velveteen'e saldırıp günün sonunda ayakta kalmasını bekledim. Önceki iki şovda böyle ezici olmayan iki dayak yese bu şovda da yerde kalacağını düşünmemiştim Daniels'ın."
Payback #12
  • Christopher Daniels'ı arka alanda şarkı söylerken duyuyoruz. Şarkısını söylediği esnada Velveteen gelip onu bölüyor. Daniels "Yine mi sen?" diye kendi kendisine mırıldanıyor. Velveteen bir şey anlatacakken Daniels bu sefer konuşmamayı tercih eden taraf olup Velveteen'e saldırıyor.​
images
  • Daniels, Velveteen'i döve döve ona bir şeyler anlatmaya başlıyor. Velveteen'in teklif ettiği maçı kabul ettiğini söyleyip maçı kendi istediği şartlarda olacağını, maçın Shark Cage maçı olacağını söylüyor. Maçta yapayalnız olacağını, Dream'in de seni kurtaramayacağını söyleyip Velveteen'e Angel's Wings hediye ediyor. Sonrasında araba camının üzerine fırlatıp Velveteen ile araba camını kırıyor. En son da kaybettiğin zaman hiç bir bahanenin kalmayacağını söyleyip Velveteen'in üstüne tükürerek oradan ayrılıyor.​

"- Aradığım ve karakterin yemesi gereken dayak buydu. Fiziken Velveteen'in ama psikolojik olarak Daniels'ın üstün olduğu ir süreç geçti. Ama yine de Daniels'ın bu atağı yapması gerekiyordu. Çok doğru açıdan düşünülmüş ve doğru bir şekilde yazılmış."
THE LOCKDOWN

Christopher Daniels (c) vs Velveteen
  • Velveteen eski zamanlardaki gibi giyinerek girişini yapıyor. Şovlarını yapa yapa kameralara öpücük atarak ringe giriyor. Ardından Daniels da stagede sırtını geriye dönüp kemerini kaldırarak güzel bir giriş yapıyor; ama maça başlamadan önce mikrofon alıp Dream'in kafese girmesi gerektiğini, maçın Velveteen ile kendisinin arasında olacağını söylüyor. Bunu duyan Velveteen çıldırıp Dream'in hiç varolmadığını söylüyor. Daniels maç başlamadan Velveteen'in aklına giriyor ve sonrasında maç başlıyor.

M8EiW5v.png

• Finisher sayısı olarak güzel olan, iki tarafın da birbirinin finisherlarına rağmen maçı bırakmadığı bu maçta sonlara doğru Velveteen işi bitirmek için Dream Valley Driver denerken Daniels hareketten kaçınıp Jumping Knee ile Velveteen'i yere indiriyor. Velveteen kanamaya başlıyor. Velveteen zor durumdayken ışıklar birden kapanıyor. Işıklar açıldığında Velveteen Shark Cage'in tepesinde gözüküyor. Kafesin tepesinden Daniels'a atlıyor. Sonrasında köşeye çıkıyor ve Purple Rainmaker! Tuşa da gidiyor.​

Purple+Rainmaker+1.gif

Kazanan: Velveteen​
  • Tuş başarılı olduktan sonra maçı Velveteen kazanıyor ve yeni Televizyon Şampiyonu olup Christopher Daniels'ın yenilmezlik serisini bozuyor. Velveteen çılgınlar gibi kutluyor. Bu şampiyonluk için çok uğraştı, çok çaba gösterdi ve günün sonunda amacına ulaştı. Christopher Daniels dışarıda yerde oturup sırtını yaslayarak zamanında Velveteen'in ona baktığı gibi bakarken kameralar kapanıyor.​
tumblr_pn97kwDSWP1rmv1vdo1_540.gifv

"- Maçı okuduğumda gerçekten hop oturup hop kalkmıştım. Maç gerçekten çok iyi yazılmıştı, görsel kullanımı yerindeydi. Maçı başındaki trash talklar tadındaydı. Ozan'ın reigni gerçekten çok hoştu. Open Challengelar olsun, kemerleri savunuş biçmi olsun şaheserdi. Harika bir şampiyondan kemeri aldık diyebilirim. Onun kadar olmasa da tadında bir reign de biz yaparsak sarar diye düşünüyorum. Emeğinize sağlık."

Chairman Era
Payback #14
  • Velveteen şampiyonluğunu kutlamaya ringe geliyor. Kendisini anonsöre takdim ettiriyor. Velveteen, mutluluğunu seyircilerle paylaşırken Daniels onu bölüyor. Önce onu yalandan tebrik edip sonrasında bu şampiyonluk için karşına çıkacak her tehlikeye hazır olup olmadığını soruyor. Daniels, Velveteen'in gerçek bir şampiyon mu yoksa kendisine altın bir semer vurulmuş eşek mi olduğunu merak ederken Tomasso Ciampa onu bölüyor.​

nxt-takeover-new-orleans-20180407-015.gif
  • Ciampa bu ikilinin kedi köpek gibi birbirleriyle didiştiğini; ama milletin artık sıkıldığını, Velveteen'in kendisinden 25 yaş büyük birisini yenmesinin pek bir numarası olmadığını ve bu cornylikten sıkıldığı için buraya geldiğini söylüyor. Velveteen ile Daniels cevap vermeden Taylor Rotunda da ringe geliyor. İstemeden de olsa Ciampa'ya hak verdiğini, her hafta birbirleriyle didişip ortaya düzgün bir şey sunmayan ikiliden bıktığını ve PGW'nin yakasından düşmeleri gerektiğini söylüyor. Sonrasında Eddie Kingston ringe geliyor ve beyleri duydunuz arka alanda bu fırsata aç çok kişi var şampiyonluk hevesin kursağında kalacağını söylüyor.​

aew-powerhouse-hobbs.gif
  • Kingston cümlesini bitirdikten sonra Hobbs debutunu yapıyor. Ringe girip derdinin eski - yeni çatışması olması değil kaos istediğini ve savaşa aç olup, Velveteen'in omzundaki şampiyonluğa göz diktiğini söylüyor. Onu bölen Batista oluyor ve Velveteen ile Daniels'ın bu şirkete büyük hizmetleri olduğundan yenilerin had bilmesi gerektiğinden bahsediyor. Ringteki taze kanlar eskilerle dalga geçip Angel Garza'ya da laf attıktan sonra Humberto Garza ringe koşup kavga çıkartıyor ve büyük arbedenin sonunda Hobbs herkesi def edip ringte tek başına duruyor.​

"- Daniels ile devam mı derken bence bu eski - yeni yüzleşmesi güzel oldu. PURE Champion ile TV Champion face to faceyi hoşuma gitti bence buradan güzel bir şey çıkar ama Daniels ile bir rövanş bekliyorum sonraki PPV için."
Payback #15

• Velveteen ile Ciampa arka alanda karşılaşıyorlar. Velveteen, Ciampa'nın kendisiyle probleminin ne olduğunu sorarken Ciampa, Velveteen'in sağda solda fazla dikkat çektiğini ve birisinin onun ayağını kaydıracağını söylüyor. Velveteen, PURE kemerini yerip kendi kemerini yüceltirken Ciampa sahip olduğu şampiyonluk için 7 - 24 tetikte olması gerektiğini ve bunun ne anlama geldiğini anlayamayacağını söylüyor. Aylarca bu gündemi Daniels ile hiç ettiklerini söylerken Velveteen, Ciampa'yı itiyor. Ciampa ise seni elbet göreceğim diyip oradan uzaklaşıyor.​
hq720.jpg

"- Ciampa'nın bu muhabbete girmiş olması renk katıyor. Champ vs Champ maçı göreceğiz gibi düşünüyorum; ama daha iyi şampiyon olan kazansın şeklinde düşünüyorum. Kemerleri birleştirme muhabbeti için daha çok erken."
Superstars #9
  • Velveteen ekranda gözüküyor. Hobbs'un kendisinin dikkatini çektiğini söyleyip eğer bir kemeri istiyorsan onun yaratıcısının karşısına çıkacaksın diyip Hobbs'u tarihe gömeceğinin sözünü vererek kendisiyle onun arasında Television Championship Match ayarlıyor.

Velveteen-Dream.jpg

"- Zor bir eşleşme olacağını düşünmekle birlikte şirketin ivmesi yukarıda başlayan iki karakterin karşı karşıya gelmesi günün sonunda bir karakterin momentumunun kesilmesiyle sonuçlanıyor. Göreceğiz."
Payback #16

Üzerine yaza yaza ekleyeceğim. Şov şov konuşulacaktır.

Son düzenleme:

RDT

B-K-B WHO?
Konular
47
Beğeni sayısı
191
PG Nakit
1,560
RPG Karakteri
Dario Cueto & Matt Cardona
Favori Güreşçi
Sami Zayn
RPG konusunda kafanın ne kadar harika çalıştığını biliyorum ve burada okuduğu şeylerden inanılmaz zevk aldığımı söylemeliyim. Senin yaratıcılığına yazarlar da inanılmaz ayak uydurmuş ve ortaya çıkan iş baştan sona mükemmel. Devamında neler olacağını da merak etmekle birlikte gerçekten harika bir iş çıkmış ortaya. Senin ve yazarların ayrı ayrı eline sağlık.

Kras Mazov

Tractatus
Konular
37
Beğeni sayısı
1,834
PG Nakit
250
RPG Karakteri
Velveteen Dream
Favori Güreşçi
Eddie Guerrero
Lockdown'ı da bitirdik. Artık Prestige Era'nın sonuna geldik. Sırada Chairman Era'yı yazmak var. Aslında Lockdown'dan bir şov önce Chairman Era'ya geçildi; fakat böyle ayırmak istemedim. Lockdown'ın sonrasındaki PPV'da büyük süpriz var. Beklemede kalın.

Anasayfa Üst Alt

Kolay Giriş Yapın: