BAB “𝙸𝚝 𝚆𝚊𝚜 𝙰𝚕𝚠𝚊𝚢𝚜 𝚊 𝙼𝚌𝙼𝚊𝚑𝚘𝚗 𝙱𝚞𝚜𝚒𝚗𝚎𝚜𝚜” - An AEW Story


Nature Boy

𝔞𝔠𝔢 𝔰𝔱𝔢𝔢𝔩
Katılım
2 Tem 2023
Konular
161
Mesajlar
7,037
Beğeni sayısı
2,221
PG Nakit
990
1
“AEW'nin sahne arkası ortamı uzun zamandır WWE'ye alternatif olarak övülüyordu, yetenekler bizzat işin içine giriyor ve gücü Tony Khan ile paylaşıyordu. Bununla birlikte, AEW'nin politikası en iyi ihtimalle sallantılı olmuştur. Şirketin başarısı 2019'dan 2022'ye kadar artarken, özellikle CM Punk ve EVP'ler gibi yüksek profilli yetenekleri içeren liderlik çatışmaları ortaya çıktı. Cody'nin WWE'ye gidişi artan iç çekişmeleri sembolize ederken, CM Punk'ın kamuoyunda ve sahne arkasında yaşanan çatışmaların ardından nihayetinde ayrılması şirketin yapısındaki bir başka çatlağa işaret etti.

Bu kaosun ortasında, personel kadrosunu mutlu etmek ve AEW'nin yaratıcı yönünü dengelemek için baskı altında olan Tony Khan dışarıdan tavsiye istedi. McMahon hanedanının mirasyedi oğlu Shane McMahon, babasının şirketi satıp emekli olmasına neden olan davanın ardından WWE ile hiçbir bağı kalmamıştı. Shane'in prodüksiyon fikirlerinde (ECW'nin yeniden başlatılması ve yayın platformlarına yönelik vizyonu gibi) cesur ve yenilikçi olma konusundaki ününü bilen Tony Khan, onu AEW'ye yeni bir hayat getirecek potansiyel bir ortak olarak gördü.

Kapalı kapılar ardında bir anlaşma yapıldı: Shane McMahon AEW'ye sadece bir yetenek olarak değil, EVP'lerden bile daha fazla, benzeri görülmemiş bir etkiye sahip üst düzey bir yönetici olarak katılacaktı. Görevi açıktı: AEW'nin imajını yeniden canlandırmak ve gergin soyunma odası ortamını iyileştirmek. Ancak Shane'in gelişiyle birlikte, AEW'nin kendisini uzak tutmaya çalıştığı sisteme benzemeye başlayabileceği gerilimi ortaya çıktı.

Sonuçta güreş, her zaman bir McMahon işiydi.”


1727256007880.jpeg
 

Nature Boy

𝔞𝔠𝔢 𝔰𝔱𝔢𝔢𝔩
Katılım
2 Tem 2023
Konular
161
Mesajlar
7,037
Beğeni sayısı
2,221
PG Nakit
990
1
Wrestling Observer Radio'da Dave Meltzer, Shane McMahon'un beklenmedik gelişinin ardından AEW'de sahne arkasında yaşanan kaosu anlattı. Dave'e göre, bu durum şirket içinde, özellikle de EVP'ler ve The Elite ile yakın ilişki içinde olanlar arasında büyük bir gerilim kaynağı oldu.

1727361291492.png

EVP'ler Direniyor​

Meltzer, The Young Bucks'ın çok öfkeli olduğunu belirtti. Meltzer'in yakın arkadaşları olan Young Bucks, durumu, inşa etmek için çalıştıkları kültüre istenmeyen bir müdahale olarak tanımlayarak kayıt dışı olarak seslerini duyurdular. Bucks, Shane McMahon'un gelişinin, McMahon'un WWE günlerinden temsil ettiği şeyin tam tersi olarak, yaratıcı özgürlük üzerine inşa edildiğini düşündükleri bir şirket olan AEW'nin temelini zayıflatabileceğine inanıyor. Shane'in AEW'yi daha kurumsal, kontrollü bir yöne sürükleyebileceği ve şirketi tanımlayan serbest form rezervasyonunu boğabileceği endişelerini dile getirdiler. Bucks bu yorumları yaparken, Kenny Omega divertikülit ameliyatı nedeniyle hala ara vermiş durumda. Meltzer'e göre, McMahon konusunda kimseyle konuşmadı.

Meltzer, The Elite'in bazı dostlarının da mutsuz olduğunu bildirdi. Adam Cole, Hangman Page ve Jack Perry gibi isimlerin yanı sıra Jon Moxley ve Chris Jericho gibi AEW'nin köklü yıldızlarının da gergin olduğu bildiriliyor. Hayal kırıklıkları Bucks kadar yüksek sesle dile getirilmese de, kulislerde Shane'in etkisinin AEW'nin üzerine kurulduğu yaratıcı özgürlüğü tehdit edebileceği konuşuluyor. Meltzer'e göre, özellikle Moxley geride bıraktığı WWE ortamının tonlarını görüyor ve bunun bir parçası olmak istemiyor.​

Shane Dynamite Tribünlerine Seslenecek​

1727361677122.png

Meltzer, Shane McMahon'un hem taraftarlara hem de soyunma odasında artan huzursuzluğa hitap etmek üzere bir sonraki Dynamite'a çıkacağını doğruladı. Bu görünüm, günün erken saatlerinde kadroyla planlanan ve McMahon'un gerginlikleri yatıştırması ve endişeleri doğrudan ele alması beklenen özel bir toplantının ardından geliyor. Genel kanı McMahon'un rolünü düşmanca bir devralmadan ziyade bir işbirliği olarak yeniden çerçevelendirmeye çalışacağı yönünde, ancak sözlerinin AEW'nin soyunma odasının endişelerini hafifletip hafifletmeyeceğini göreceğiz - özellikle de The Young Bucks ve müttefikleri onun varlığına bu kadar kararlı bir şekilde karşı çıkarken.

Durum hala gelişiyor, ancak Meltzer'in bildirdiği gibi, sahne arkasındaki atmosfer gergin. Bu durumun AEW'nin yaratıcı yönünü ve iç dinamiklerini nasıl etkileyeceğini zaman gösterecek.​
 

Nature Boy

𝔞𝔠𝔢 𝔰𝔱𝔢𝔢𝔩
Katılım
2 Tem 2023
Konular
161
Mesajlar
7,037
Beğeni sayısı
2,221
PG Nakit
990
1
aew_dynamite__official__logo_2024_by_wrestlerender_dh23y7w-fullview.png

Wed, Aug 28, 2024
Daily's Place
Jacksonville, FL


Amfitiyatronun tribünlerini dolduran seyirciler "AEW" tezahüratları ile arenayı inletirken, spikerlerimiz Excalibur ve Taz bizleri sesleri ile karşılıyor. Bu gecenin programını yapımcılardan kimse bilmiyormuş. Geceyi Shane McMahon'ın açmasının ardıdan öğrenecekmişiz. Ringde bizi bekleyen Tony Schiavone'ye dönüyoruz. Schiavone seyircilere -gönülsüzce olsa da- konuğunu takdim ediyor. Shane ringe gelirken seyircilerin tepkileri karışıktı. Bir kısım taraftar sevinirken bir kısım homrudanıyor.

Shane, mikrofonu alır almaz insanların soyadına verdiği tepkiyi anladığını söylüyor. Babasının dünyanın en düzgün insanı olmadığını kabul etse de tarihin en iyi şirket yöneticisi olduğunu herkesin kabul etmesi gerektiğini söylüyor ve Hulk Hogan, The Undertaker, Shawn Michaels ve The Rock gibi yıldızların babası sayesinde bu kariyerlere sahip olduğunu söylüyor. Bu yüzden Tony Khan ile masaya oturmuşlar. Khan, güreş işinin kendisini yıprattığını söyleyerek sektörden çekilme kararı almış. Bu yüzden kendisine ulaşmış ve şirketin kontrolünü eline almasına yetecek kadar hisseyi Shane'e satmış. Shane McMahon AEW'nun yeni sahibi!

Shane, bu dönemde Khan ailesi ile birlikte iş birliklerinin devam edeceğini ancak AEW'yu hak ettiği o "elit" seviyeye getirmek için ciddi değişiklilkler yapacaklarmış. Hatta, bunlara The Young Bucks ve Kenny Omega'nın yöneticilik pozisyonlarını iptal ederek başlamış! Artık AEW'da amatörlüklere yer yokmuş. Bu şovda ise yeni The Elite üyelerinin kemerlerini kendi seçtiği kişilere karşı koruyacağını söylüyor. İlk maçta Jack Perry TNT kemerini sürpriz bir rakibe karşı koruyacakmış.

TNT Championship Match:
Miro def. Jack Perry via submission (00:21)

Jack Perry'nin rakibi uzun süredir ringlerde olmayan Miro oluyor. Miro ringe girdiği gibi Machka Kick vurup rakibini indiriyor ve Game Over kilidi ile rekor sürede rakibini yenip eski kemerini geri alıyor. Jack Perry fena madara oluyor.

Sahne arkasında Young Bucks'ı ve Okadayı görüyoruz. Perry'nin mağlubiyetini TV'den takip etmişler. Kendi aralarında tartışırlarken bu gece kemerlerini koruyacakları isimleri öğreniyorlar. Okada kemerini Kyle O’Reiley’e karşılaşacakken Bucks, GVY’a karşı unvanlarını savunacaklarmış. Matt Jackson, bu işleri düzeltebileceklerini düşünüyormuş. Okada'ya maça hazırlanmasını söylüyor. Bucks ise McMahon'ın ofisine gidip konuşacakmış.

Çiçeği burnunda dünya şampiyonu Brian Danielson ringe geliyor. Danielson geçtiğimiz sene Wrestledream şovu ile birlikte güreşten emekli olmayı düşündüğünü açıkladığını hatırlatsa da bu kemer galibiyeti ile kafasında soru işaretleri oluştuğunu söylüyor. Seyirci "You Still Got It" tezahüratları ile ona destek oluyor ancak o esnada Casino Gauntlet'in kazananı Christian Cage gözüküyor ve yuhalamalar başlıyor. Cage, aylardır AEW'yu sırtında taşıdğını ancak insanlar aptal olduğu için bunu anlamıyormuş. Danielson'ı bu yüzden desteklemelerini anlıyormuş ancak şirketin selameti için kemeri alıp Danielson'ı geri dönemeyecek şekilde sakatlayacakmış. Daha kendi çocuklarına babalık yapamayan bir adam kemer tutmayı hak etmiyormuş. Danielson bunun üzerine Cage'e susmasını söylüyor. Cage, "merak etme, çocuklarına babalığı ben yaparım." diyince Danielson çıldırıp ona doğru koşuyor ancak Nick Wayne ile sayısal üstünlüğü ele geçiriyor Cage. Danielson 2'ye bir dayak yerken yardımına ezeli düşmanı, ebedi dostu Nigel McGuinness yetişiyor. İkili bakışırken reklama gidiyoruz.

Singles Match:
Deonna Purrazzo def. Serena Deeb via pinfall (06:54)
Kendisini profesör lakabı ile tanıtmayı seven Deeb, Purrazzo ile teknik olarak güreşir. Tecrübe farkı ile burada çok fazla hamlede bulunsa da Purrazzo bunlardan kaçınmayı başarır. Deeb bu sonuçtan sinirlenince agresif bir hamlede bulunuyor ancak Purrazzo bu hamleyi kendi lehine kullanıp inside cradle ile tecrübeli rakibini tuş ediyor.

Renee Paquette, McMahon’ın ofisinin önünden canlı bildiriyor. Bucks’ın yarım saate aşkın bir süredir içeride olduğunu aktardığı esnada Bucks odadan hışımla çıkar. Paquette’in soruları üzerine; şirketin sahibinin kim olduğunu önemsemdiklerini, her ne olursa olsun bu şirketin kendi şirketleri olduğunu göstereceklerini söylüyorlar.

AEW Continental Championship Match:
Kazuchika Okada def. Kyle O'Reilly via pinfall (15:21)

Beklenilenden daha rekabetçi bir maç oluyor. Okada, rakibine hiç acımasa da O’Reilly her darbeyi bir şampiyon gibi yiyor ve ayağa kalkıp savaşmaya devam ediyor. Rainmaker için döndürüldüğünde zıplayıp Okada’ya diz vurduğunda tuşa gidiyor ancak hakem 3’ü vuramadan Jack Perry gelip hakemi ayağından çekiyor. Hakem dışarıda Perry ile uğraşırken Bucks ringe girip O’Reilly’e Double Superkick vuruyor. Okada bunu fırsata çevirip tuşa gidiyor ve maçı kazanıyor. Elite hala kemer koruyabildi.

Bir Mercedes Moné vignette’i izliyoruz. Kadınlar kadrosunda onun önderliğinde yeni bir dönem başlayacakmış.

Grizzled Young Veterans maçları öncesinde Renee Paquette’in konuğu oluyorlar. Drake, Kyle O’Reilly’nin bu gece şampiyon olmayı hak ettiğni ancak hile hurdaya kurban gittiğini söylüyor. Gibson, başlarına bu gelmesin diye özel tedbir aldıklarını söylüyorlar.

Daniel Garcia’dan MJF’i hedef alan bir video mesaj izliyoruz. Garcia, MJF’in ona haşattığı acılardan sonra nefesini ensesinde hissedeceğini söylüyor. Artık bütün gayesi MJF’in kariyerini bitirmekmiş.

AEW World Tag Team Championship Match:
Grizzled Young Veterans def. The Young Bucks via pinfall (12:03)

Maç çok yüksek tempo ile başlıyor. Öyle ki, kural uygulamak imkansız hale geliyor. Tam olarak ortalık 56 oluyor! Tabii maçta Bucks’ın akıllıca bir yönlendirmesi ile hakem devrilince Okada ve Perry, arkadaşlarının yardımına koşuyor. Ancak, Will Ospreay, vatandaşlarına yardım etmek için olay yerine elinde sandalye ile geliyor ve hem Okada’yı hem Perry’i maça etki etmekten alıkoyuyor. GVY maçı Gibson’ın Matt Jackson’a vurduğu Brain Buster ile kazanıyor ve yeni takım şampiyonları oluyor. Ospreay ve GVY birlikte galibiyeti kutlarken şov sona eriyor.

All Elite Wrestling, LLC
™ & © 2024
All Rights Reserved
 
Anasayfa Üst Alt

Kolay Giriş Yapın: