Role Play: RealmFall (İLK BÖLÜM YAYINDA)


Styles Clash

Littlefinger
Katılım
3 Tem 2023
Konular
91
Mesajlar
4,206
Beğeni sayısı
1,563
PG Nakit
470
Konum
King's Landing
Favori Güreşçi
AJ Styles
Karakter Adı (Sadece Ad belirtiniz): Nigel
Kişilik Özellikleri: Nerd, meraklı, çoğu zaman korkak olsa da deli cesaretine sahip olabiliyor bazen
Hanedanlık Talebi soylu olmak zorunda değil hatta köylü olsa daha iyi olur ama kafana göre
Özel istek: Westeros tarihine ilgili olsa da özellikle Dragonshade İç Savaşına ve Soyu tükenen Ejderhalara ilgilidir

Seni Stormridge Hanedanlığına yazacağım gerisi sürpriz olsun.
 

Nature Boy

🤙pura vida
Katılım
2 Tem 2023
Konular
149
Mesajlar
6,521
Beğeni sayısı
2,044
PG Nakit
1,090
Konum
Nostr
Favori Güreşçi
Jacob
Karakter Adı (Sadece Ad belirtiniz): Neric
Kişilik Özellikleri: Sadakat, Adanmışlık, Cesaret, Alçakgönüllülük, Merhamet, Şeref Anlayışı (Neric, Rockvale hanedanın namuslu ve şerefli olma sağduyusunun sıkı bir takipçisidir. Sıkı etik kuralları takip eder ve zor zamanlarda dahi doğru olanı yapmak için uğraşır.)
Hanedanlık Talebi Rockvale
 

Bay Pekman

Pacman Desu
Katılım
30 Ocak 2024
Konular
1
Mesajlar
168
Beğeni sayısı
58
PG Nakit
0
Favori Güreşçi
Ilja Dragunov
Karakter Adı (Sadece Ad belirtiniz): Marko
Kişilik Özellikleri: Paragöz, kurnaz, düzenbaz, hain
Hanedanlık Talebi (istek sırasına göre en az üç tane belirtiniz/zorunlu değil) Dragonshade ve Wolfguard hariç hepsi okey.
Özel istek:
Kardeş beni arkadan bıçaklama, kral olma gibi bi hedefim falan da yok zaten. Karılarıma sarkma, ihanet etme, bana savaş suçu işletme, sen kral olana kadar yanında olurum, sonrası da her düşmanını kılıçtan geçiririm sorun yok. Gel güzel güzel Jaime ve Tyrion gibi anlaşalım.
 

Johnny Sack

CM P*nk S*veni
Katılım
2 Tem 2023
Konular
1,804
Mesajlar
7,604
Beğeni sayısı
1,495
PG Nakit
390
RPG Karakteri
Goldberg
Favori Güreşçi
Mark Henry
Kardeş beni arkadan bıçaklama, kral olma gibi bi hedefim falan da yok zaten. Karılarıma sarkma, ihanet etme, bana savaş suçu işletme, sen kral olana kadar yanında olurum, sonrası da her düşmanını kılıçtan geçiririm sorun yok. Gel güzel güzel Jaime ve Tyrion gibi anlaşalım.
Bizim kitabımızda adam satmanın yeri yok baba. 😉
 

Styles Clash

Littlefinger
Katılım
3 Tem 2023
Konular
91
Mesajlar
4,206
Beğeni sayısı
1,563
PG Nakit
470
Konum
King's Landing
Favori Güreşçi
AJ Styles
Kadim Elfler, İlk İnsanlar ve Yüzyıl Süren Kış



OIG4.sdvJOOAebwJqOp4GQZnr


Bundan on binlerce yıl önce Westeros Toprakları’nda Kadim Elfler yaşamakta idi. Elfler insanlardan farklı olarak ışıltılı ve muntazam bir dış görüşüne sahiptiler. Ayrıca insanlardan daha akıllı ve daha erdemli varlıklardı. Ne zaman çıktıklarına dair elimizde veri bulunmamakta ancak onlara dair en çok bilinen özellik Eski Tanrılar adı verilen bir inanışa sahip olmaları idi. Elfler Kadim Ağaçlar vasıtasıyla tanrılarına ibadet ederlerdi.

İlk İnsanlar bundan yaklaşık 10 bin yıl önce Westeros Kıtası’na geldiler ve Elfler ile tanıştılar. İlk İnsanlar, Elfler kadar medeni bir topluluk değildi. Daha çok barbar ve istilacı olarak geldiler. Fakat Elfler onlara göre daha medeni, daha zeki varlıklardı ve İlk İnsanlar, Elfler ile ilk başta savaş halinde olsa da Elfler’e karşı üstünlük kuramadılar. Elfler ise İlk İnsanlar’a karşı merhametli davrandı ve onlara bir amaç verdi. Onları kendi tanrılarıyla tanıştırdılar. Şu anki Kuzey Toplulukları’nın kültür ve inanışı Elfler’den gelmekteydi. İlk İnsanlar ile Elfler farklı ırklara mensup oldukları için aralarında evlilik, kan bağı ve akrabalık oluşturabilecek hiçbir birliktelik oluşmadı.

OIG1.p5c2coXsMtGjXwqinGSN


Aradan geçen beş bin yılın ardından yüz yıl sürecek bir kış Westeros’ta başladı. Bu kış bazı gizemli düşmanları da beraberinde getirmişti. Eskiler onları “Akgezenler” olarak tanımlamıştı. Akgezenler Elf veya insan değildi. Onlarla hiçbir şekilde benzerlikleri yoktu. Onlar bir canlıdan ziyade daha çok bir ölü gibiydiler. Akgezenler ölülerden oluşan devasa bir orduydu. İnsanlar ve Elfler ittifak kurup onlarla savaştı ve bu savaş hem Elfler için hem de insanlar için büyük kayıplara yol açtı. Yine eskilerin rivayetine göre bu büyük savaşı bitiren kişi Ruhkılıcı Ruhan isimli bir savaşçı olmuştu. Ruhkılıcı Ruhan kimilerine göre bir elf kimilerine göre ise bir insandı kimilerine göre ise bir peygamberdi. Ruhkılıcı Ruhan 40 gün 40 gece dövmüş olduğu kılıcı sevdiği kadının göğsünde soğutup onun ruhunu bir nevi kılıcına taşımış oldu. Ve o kılıç ile savaşı İnsanlar ve Elfler adına kazanmasını bildi. Kimi rivayetlere göre Ruhan’ın bir Arwenna isminde bir Elf’in göğsünde soğuttuğu söylenir. Açık olan husus şu ki şu an bu kılıç Wolfguard Lordları tarafından kullanılmaktadır. Ayrıca bu savaş Elf soyunun da ciddi manada azaltmıştır.

game-of-thrones-wall-slice.png


Yaşanan bu elim hadiseden sonra Kuzey’i ikiye bölecek o Duvar Wolfguard Hanesinin kurucusu olan Mimar Tyler Wolfguard tarafından inşa edildi. İnşa esnasında çeşitli büyülerin kullanıldığına ve yine Elfler’in yardım ettiği rivayet edilmektedir. Duvar’ın inşası Kuzeyliler’i de ikiye bölmüştür. Duvar’ın güneyinde kalan Kuzeyliler Wolfguard Sancak’ı altında yaşarken Wolfguard Hanesi’ne bağlılık belirtmeyenler ise Duvar’ın kuzeyine sürgün edilmiştir. O sürgün topluluk da bugün daimi kışın yaşandığı topraklarda yaşayan şimdilerin Yabanıl ismini verdiği topluluğu oluşturmaktadır. Esasında Yabanıllar ve Wolfguardlılar bir nevi akraba ve soydaş topluluklardır.

eu5g7sk4nlu71.png


Aradan geçen bin yılın üzerine bu sefer Kuzey’i yine bir tehlike bekliyordu. Westeros Kıtası’nın doğusunda yer alan Essos kıtasından Andal olarak adlandırılan insan toplulukları akın akın Westeros’un güneyinden kuzeyine doğru bir istilaya başlamışlardı. Andallar, İlk İnsanlar’dan ve Elfler’den farklıydı. Onlar 7 İnancı’nı benimsemişlerdi ve Eski Tanrılar onlar adına bir şey ifade etmiyordu. Bunun için Kadım Ağaç olarak tasvir edilen büvet ağaçlarını kesmekten çekinmediler. Bu durum İlk İnsanlar ile Andallar arasında uzun sürecek bir savaşa sebep oldu. Elfler bu savaşın yükünü kaldıramayıp Duvar’ın kuzeyine hiç bilinmeyen yerlere göç ettiler. İlk İnsanlar ve Andallar ise savaşlardan sonuç alamayınca ateşkese karar verdiler. Andallar Kuzey topraklarına giremedi.

Fm5bSIGXkAEAnVa.jpg:large


Andallar bugün bildiğimiz çoğu hanedanlığın da başlangıcını oluşturan soylu ailelere dönüştüler. Bu binlerce yıllık süre içerisinde hem kendi içlerinde hem de kuzeyde yaşayan ilk insanlarla savaşmayı, mücadele etmeyi sürdürdüler. Zaman geçtikçe önce Akgezenler’in varlıkları unutuldu. Daha sonra ise Elfler yalnızca masal karakteri olarak kaldılar.

Aradan uzun uzun yıllar geçtikten sonra ise bu sefer kıtanın miladını belirleyecek o olay yaşandı. Bu olay da günümüzden 300 yıl öncesine denk gelmektedir. O da başka bir hikayenin konusu olsun…​
 
Anasayfa Üst Alt

Kolay Giriş Yapın: