İntegral Müfredattan Tamamen Kalktı


Nature Boy

𝔞𝔠𝔢 𝔰𝔱𝔢𝔢𝔩
Katılım
2 Tem 2023
Konular
157
Mesajlar
6,995
Beğeni sayısı
2,219
PG Nakit
990
1
Yani tıp okuyacak bir adamın da ihtiyacı olmamalı ki normalde integrale. Ama şimdi bunu tartışmaya başlarsak sınava girmek için konu kalmaz. Üstte dediğim gibi sistem bence problemli direkt. Lisede MF, TM, TS gibi ayrımlardansa daha keskin ve çeşitli ayrımlar olması lazım.
Tıp okuyacak adam için başlangıçta fazla önemi olmasa da ileri seviye konuları çalışacak, uzmanlaşacak insanlar (aile hekimi olmayan her doktor) için gerekli olduğunu düşünüyorum. Nitekim kısa bir araştırma yaparsan Harvard Med gibi büyük okulların temel seviye Calculus dersini zorunlu tuttuğunu görürsün. Eşit ağırlıkçılar için bir şey diyemem elbette.
Sayısalcı adam ünide falan öğrenicek illa zaten.
Ünide 2 döneme sarkan kocaman bir analiz dersi var. Sen bu adama lisede integral anlatmazsan ne oluyor alt devrelerimde gördüm. Kafası basmayacaksa sayısalcı olmasın zaten.
 

Bogi

Jön Türks
Katılım
2 Tem 2023
Konular
18
Mesajlar
958
Beğeni sayısı
379
PG Nakit
0
Konum
Istanbul
Mevzu integral’in kalkması olmamalı bence. Sıkıntı temelde yani. Amerikan sisteminin bize kıyasla çok daha verimli olduğunu düşünüyorum bu konuda. Mesela sayısal ağırlıklı bir yönelimdeysen mezuniyetin öncesi alıyorsun pre-cal, o sana üniversitede alacağın calculus için müthiş bir hazırlık oluyor. Böyle bir iddian yoksa stats gibi yan dallarla da devam etmen mümkünken bizde her sene daha da ağırlaşan bir matematik müfredatı vardı.

Özetle tümden kalkmasına okey olmasam da ağır şekilde kalmamasını da bir yandan destekliyorum. Ama tabii ki bizim ülkede gri diye bi şeyin mevcudiyeti olmadığı için ya siyah ya da beyaz gözüyle bakıyoruz.
 
Konuyu ziyaret edenler (Toplam: 0)
No registered users viewing this thread.
Anasayfa Üst Alt

Kolay Giriş Yapın: