CHP'li Sancaktepe Belediye Başkanı'nın Yaptığı Paylaşım


muad'dib

sholarch
Katılım
8 Nis 2024
Konular
14
Mesajlar
2,883
Beğeni sayısı
504
PG Nakit
400
Konum
Amasya
RPG Karakteri
Samoa Joe
Demirtaş ülkenin topraklarini bölmek icin değil ülkeyi demokratikleşmek için mücadele ediyor keza Gezi de ülkeyi bölmeye yönelik değil ülkenin alanlarını talan etmeye karsi yapılan bir eylemdi, bu adamları bölücü diye etiketlemek yanlış olur. O uzlaşı da ilçelerde yapılacak projeleri DEM'in oyunun yüksek olduğu yerlerde DEM desteğiyle yapmak için fikir uzlaşısı'ydı. Medya bu olayları kötü anlattığı için halk bu portre olayına anlamsız bakıyor artık ama o portre bir portreden çok daha fazlasi normalde.
Yanlış anladın sen beni. Ben şunu demek istiyorum Atatürk'ün savunduğu ideolojiler ve taraflar ile CHP - DEM ittifakının savundukları aşırı uzakta ve zıt bence onu demek istedim
 

Sikiru

PG.com Kullanıcısı
Katılım
2 Tem 2023
Konular
47
Mesajlar
1,625
Beğeni sayısı
644
PG Nakit
250
Adamın portresi asılmazsa halkın icinde bu adam nasıl yaşayacak? O resmin varlığı bile rüşvetlere karşı kalbin içine konan bir tedbirdir.

Erdoğan geçen seneki külliye konuşmasını kalpaklı Atatürk fotoğrafıyla yaptığına göre püripak olmuş oluyor bu yoruma göre. Heykeller ve portrelerle birinin yüceltilip yaşatılabileceğine olan inancın yüzyıl sonra bile devam etmesi üzücü.

Ha ben diğerleri gibi, insanların taraf olduğu siyasi görüş üzerinden çıkarımlarla da yorum yapabilirim. Diyebilirim ki, Atatürkçülük kamuflajı bu ülkede çok kolay, Cehaplılar da bunu sömürüyor, demiyorum. Senin taraf olduğun Atatürk, sağında şeyh solunda hoca olan kuvayı milliye Atatürk'ü mü? Ya da sen İstiklal Harbi'nde cihatçı sözlerle motive edilen Kemal Paşa askeri (kemalist) misin? Anti-emperyalist İslamcı Atatürk mü? Birinci mecliste hilafet ve saltanata yemin eden Atatürk mü? Radikal progresif ve laik -cumhuriyeti ilan eden Atatürk mü? Cumhuriyet sonrası devrimlerini hayata geçiren Cehap başkanı Atatürk mü? Bu soru herkes için sorulabilir ve herkes kendi ideolojilerine göre Atatürk'ü sahiplenebilir ama Atatürk bu ülkenin ortak bir değeri değil, ortak bir figürüdür. Zaten bu sebepledir ki Atatürk eleştirilemez olmaktan derhal çıkmalı ve savunulabilirliği sağlanmalı. Sizin Atatürkçülük anlayışınız, kendi ilkelerinize ortak olduğu kadarına sahip çıkıp portresini asmaktan ibaretse ve atfettiğiniz önemi de, devlet işlerindeki hukuksuzluğun önüne geçen kanunu da bir portre belirliyorsa, Erdoğan portresine de aynı gözle baktığınız sonucuna varırım.

Devlet işleriyle din işleri ayrılıyor ama belediyede 2. dönemine giren Cehaplı bld. başkanı Kuran'ı öperek 2. dönemine başlıyor. Günümüz Atatürkçülüğünün tezatlığı tek cümleyle budur. Hem 1. meclis yasalarını isteyip hem de revizyonist ve cumhuriyetçi Atatürk'e sahip çıkmak da tezat mesela. Her döneminden farklı bir doğru bulup ortaya hiç olmayan bir Atatürk çıkartıyorsunuz. Günün sonunda diktatör dediğiniz Erdoğan, siyaset tarihinde bulunduğu dönemlerce gayet demokratken Atatürk bir diktatördür. Diğer hiçbir kalemde "dönem şartları" lafı geçmezken, Atatürk'ün diktatörlüğü dönem şartı oluyorsa da Atatürkçü geçinen cenahın yeni söylem üretememesinden süregelir. Yani etnisitesi Türk olmayan bir sosyal demokrat için Atatürk gerçekten sahiplenilebilir mi? Devrimlerini gerekli bulup Türk üst kimliğine şikayet edenler çelişmez mi? gibi saysız soru türetilebilir. Atatürkçülerin sahip çıktığı en ala ilke propagandadır ve tüm tarihi Atatürk'ün telkinlerinin merkezinden yorumlar. Milli eğitimden edinebileceğin ilke bu kadar olunca da, her 10 mesajında bir kendi doğrularınla çelişen şeyler görmek şaşırtıcı olmuyor. Ama sen diyorsan, millet bu kadar, milletvekili ne olsun, o portre olmadan vicdana tedbir konmaz, asılsın tabi. Herkesin dini kendine.
 

Spear of Chaos

PG.com Kullanıcısı
Katılım
3 Tem 2023
Konular
366
Mesajlar
5,677
Beğeni sayısı
803
PG Nakit
855
RPG Karakteri
Brock Lesnar
Favori Güreşçi
Seth Rollins
Yanlış anladın sen beni. Ben şunu demek istiyorum Atatürk'ün savunduğu ideolojiler ve taraflar ile CHP - DEM ittifakının savundukları aşırı uzakta ve zıt bence onu demek istedim
Atatürk'ün bazı fikirleri harp dönemi esintileri taşıdığı için bu CHP daha eşitlikçi bir bakış açısı izliyor o yüzden normal bence.
 

Spear of Chaos

PG.com Kullanıcısı
Katılım
3 Tem 2023
Konular
366
Mesajlar
5,677
Beğeni sayısı
803
PG Nakit
855
RPG Karakteri
Brock Lesnar
Favori Güreşçi
Seth Rollins
Erdoğan ile dönemdaşım. Ne yaptığını biliyorum. Atatürk'ü okumadan chp'liyim diyerek bir şarlatan olduğunu gösteriyorsun. Okuduğun gün seni ciddiye alırım.
Ben zaten Kemalist bir CHP'liyim demiyorum ki. Ben yeni tabirle sosyal demokrat olan yeni CHP'liyim diyorum. Beni kendi kafanda hem selocu hem Kemalist düşündüysen zaten boşa konuşmuşsundur.
 
Konuyu ziyaret edenler (Toplam: 0)
No registered users viewing this thread.
Anasayfa Üst Alt

Kolay Giriş Yapın: