TBMM'de Kürtçe Krizi


Katılım
2 Tem 2023
Konular
17
Mesajlar
646
Beğeni sayısı
171
PG Nakit
50
Konum
Varşova
Favori Güreşçi
Will Ospreay
Bomboş mevzular. Ne oldu şimdi Kürtçe selam verdin diye. Mardin, Madrid mi oldu? Şovu kesin icraat yapın. O meclise sizi şov yapın duyar kasın diye değil iki tane adam gibi madde geçirin diye seçiyorlar. Onu becermekten aciz milletvekilleri de şov peşinde. Biri Kürtçe selam verir diğeri bölücü der. İktidar partisi de bu mevzulara kahkahalar atarak istediği maddeyi geçirir, istediğini yapar. Yazık. Bir de kardeşlik mardeşlik diyor. Ya hadi ya.
 

Uncle Junior

sekkusu yaritai
Katılım
2 Tem 2023
Konular
32
Mesajlar
3,173
Beğeni sayısı
669
PG Nakit
190
Konum
Nişantaşı
Favori Güreşçi
The Undertaker
Tüzüğü bilmiyorum, Türkçe dışında bir dil konuşalamaz diye bir diye kural varsa okey. Ancak konuşmasının arasına iki kelime Kürtçe karıştırmasında sorun görmüyorum. Ha, YSP'den gram hazzetmem(öncülü HDP'den de) amaçları belki şovdur, belki masumane bir şekilde selamlamak istemiştir bilemiyorum. Tek diyebileceğim böyle toksik bir siyasi ortamda yaşamak çok can sıkıcı.
 

Itsuzai

παλικάρι
Katılım
3 Tem 2023
Konular
3
Mesajlar
201
Beğeni sayısı
137
PG Nakit
0
Konum
Doğu Almanya
Favori Güreşçi
Barış Alper Yılmaz
Tüzüğün de çok da bir önemi yok da... Bunda "kişisel" olarak sorun gören bir insanın sağlıklı bir zihinsel dünyası olduğunu söylemek çok güç. Gökkuşağı da çok güzel ama tek renk değil. Ülkesini gerçekten seven, her şeyiyle sever. Hükumet karşıtlığı insanlara her türlü ırkçılık, faşistlik ve sağcılık yapma ruhsatı verdikçe Türkiye'nin artık sadece siyasi olarak değil, toplumsal olarak da geriye gitmesi maalesef kaçınılmaz. 10 sene öncesine özlem duyar hale gelmeseydik keşke, çok yazık.
 

EnyapxaM

GOD
Katılım
3 Tem 2023
Konular
8
Mesajlar
285
Beğeni sayısı
52
PG Nakit
0
Konum
Manisa
RPG Karakteri
Randy Orton
Favori Güreşçi
Randy Orton
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bazı şeyleri yapmasının altında tarihi sebepler yatıyor. Bu topraklarda yaşayan ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkesi Türk olarak kabul etmesi boşuna değildir. Kimsenin Kürtçeden çekindiği ya da Kürtleri, Arapları dışladığı yok! Zamanında Osmanlı'da müslümanlar ayrıcalık elde ediyordu, yabancılardan ve müslüman olmayanlardan daha fazla vergi alınıyordu. Yeniçeri diye övündükleriniz bile gayrimüslimler çocukların devşirilmesiyle oluşmuştur. Biz, yani halk Tımarlılar gariban olanlardık. Kafasına takke geçirenler toplum içerisinde ayrıcalık elde ediyordu. İnsanların onlara bakışı bile farklı oluyordu. Bu nedenledir ki imamların dışarıda cübbe, takke giymeleri yasaklanmıştır. Bu nedenledir ki "Ne mutlu Türk'üm diyene!" demiştir. Bu nedenle hepimizi bir görüp herkesin eşit olmasını sağlayacak yollarla ortak bir paydada buluşmamızı istemiştir. Kalkıp da Kürt halkının etnik kökenini kullanarak bizi ayrıştırmaya çalışanlara ne anlayış gösteririm ne de saygı duyarım. Mecliste konuşulması gereken tek dil, ortak dilimiz Türkçedir. Kürtçeyi kullanarak da bu tür propagandalara yer verilemez, verilmemeli! Bugün Kürtçe konuşulursa yarın Arapça da konuşulacak, ileriki zamanlarda başka diller karışacak ve benliğimizi kaybedeceğiz. Bugün dilimizi, yarın topraklarımızı yok etmek isteyecekler. Masum bir istek gibi kendilerini acındırarak Kürt vatandaşların etnik kökeni üzerinden hiç de masum olmayan her türlü harekete karşı durulmalıdır!
 

deathcrushh

sadece özgürlük
Katılım
8 Tem 2023
Konular
25
Mesajlar
259
Beğeni sayısı
84
PG Nakit
870
Favori Güreşçi
Joey Janela
Kadın sadece Kürtçe selam vermiş. Meclis tutanaklarına geçecek herhangi bir şey yapmamış. Bir sorun göremedim açıkçası. 91'de Leyla Zana ve Ahmet Türk'e de aynı şeyi yaptılar. 30 senedir hala aynı sorun. 30 senedir aynı problemler. Hala 1930'ların ideolojik temelleriyle bir şeyler yaptığımız sürece Kürtçe selam verdi diye mecliste şov yapanlar Türk değerleri diye prim yapanlar meclis yemekhanesinde %50 indirimle yemek yiyip çakarlı arabalara binecekler. Yine fakirlikten biz kırılacağız. Bahsettiğim ideolojik temeller böyle devam ettiği sürece Leyla Zanalar da Sırrı Süreyyalar da onun karşısında olanlar da aynı primi yapıp yoluna bakacak.
 

deathcrushh

sadece özgürlük
Katılım
8 Tem 2023
Konular
25
Mesajlar
259
Beğeni sayısı
84
PG Nakit
870
Favori Güreşçi
Joey Janela
Kadın Kürtçe soru önergesi vermiyor, Kürtçe konuşma yapmıyor. Sadece Kürtçe selam veriyor. Ülkede en çok konuşulan ikinci dil olduğu için gayet normal bence. Kadının bunu provakasyon için yaptığını söyleyebilir miyiz? Evet, muhtemelen. Ama bu duruma tepki gösteren milliyetçi partilerin zerre tepki göstermediği yüzlerce ihanet oldu bu ülkede. Kozmik odaya 10 yıl önce değil şimdi girilse yine en fazla birkaç tweet atacak insanlar mesele Kürtler/Kürtçe olunca aslan kesiliyorlar. Bunun da sebebi halkın da aynı zihniyette olması. Böylelikle böyle kolaylıkla hamaset yapıp alkış topluyorlar. Ayrıca mesele meclisle sınırlı değil, Kürt sokak sanatçısına zorla Ölürüm Türkiyem söyletmeye çalışıp söylemedi diye bıçaklayıp öldürdüler daha geçen aylarda. Kayseri'de otobüste Kürtçe konuşuluyor diye ortalığı birbirine katan dayının videosunu da hatırlıyorsunuzdur. Bunlar 50 yılın sonunda işin geldiği en hafif nokta artık, bir zamanlar bundan da beterdi. Bu kazanımlar da bedavadan gelmiyor, mücadeleyle oluyor. %95i Kürt hatta Kürt milliyetçisi olan insanların oyuyla meclise giren, onların iradesini temsil eden bir milletvekilinin de onların sorunlarına dair konuşma yapması ya da buna dikkat çekecek bir harekette bulunması gayet normal.

Bu arada Kayseri'de gerçekleşen olay Kürtçeden değil Çerkesçeden yaşanmıştı. Onu düzeltmek istedim.
 
Konuyu ziyaret edenler (Toplam: 0)
No registered users viewing this thread.
Anasayfa Üst Alt

Kolay Giriş Yapın: